sp3cial Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή Για αναβάθμιση υπολογιστή Ποσό που διαθέτουμε : μέχρι 800 ευρώ μαζί με καινούργια οθόνη 27 ιντσών αν είναι εφικτό, αλλιώς χωρίς την οθόνη την οποία αγοράζω αργότερα. Χρήση υπολογιστή : Gaming παιχνιδιών 5ετίας και πιο παλιά. Θέλω να παίξω και το Starfield έστω σε medium-high graphics. Έχω ήδη PS5 και XBOX Series X. Τα πιο πολλά παιχνίδια τα παίζω εκεί να είμαι ειλικρινής. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Λόγω δουλειάς ερασιτεχνικό Photoshop, Illustrator, Office και online meetings. Οθόνη: ‘Έχω την SAMSUNG T28C570 , θα ήθελα μια παρόμοια 27 ίντσες για τα προγράμματα που προανέφερα. Δεν με ενδιαφέρουν τα high end graphics. Δεν κοιτάζω λεπτομέρειες στα παιχνίδια, κοιτάζω να περνάω καλά! Δεν χρειάζομαι πληκτρολόγιο, ούτε ποντίκι, ούτε ηχεία. Βρίσκομαι Αθήνα αλλά πιθανόν έχω σκοπό να το συναρμολογήσω με γνωστό μου. Η αγορά μπορεί να γίνει και απο διαφορετικά καταστήματα –προτιμώ να έχουν άμεσα διαθέσιμα τα προιόντα τους. Έχω ήδη σύστημα αγορασμένο με κλειδάκι Windows 10 PRO. Δεν ξέρω αν μπαίνει ξανά το κλειδί, αλλά προτιμώ να αγοράσω κλειδάκι ξανά. Αυτή τη στιγμή έχω τα παρακάτω: Operating System Windows 10 Pro 64-bit CPU Intel Core i5 750 @ 2.67GHz - Lynnfield 45nm Technology RAM 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24) (αναβαθμισμένες το 2017) Motherboard ASUSTeK Computer INC. P7H55-V (LGA1156) (ελλατωματική) Graphics T28C570 (1920x1080@60Hz) 4095MB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (Gigabyte) (αναβαθμίστηκε το 2017) Storage 111GB Samsung SSD 850 EVO 120GB ATA Device (SATA (SSD)) 698GB Western Digital WDC WD7501AALS-00E3A0 ATA Device (SATA ) 465GB TOSHIBA DT01ACA050 ATA Device (SATA ) Optical Drives Optiarc DVD RW AD-7240S ATA Device Audio NVIDIA High Definition Audio Κουτί: Έχω ένα mid-tower της corsair (αγορασμένο το 2020) με υποδοχή DVD που σκέφτομαι να το βγάλω.. αν όμως δεν ενοχλεί, δεν με πειράζει να παραμείνει. Εκτός αν γίνεται να το βγάλω και στη θέση του να μπουν υποδοχές USB & card reader. Ο υπολογιστής είναι αγορασμένος το 2011.. με ελλατωματική μητρική (δεν το γνωρίζα). Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τον CPU, τη μητρική και τις RAM να τις πάω 32GB. Δεν βιάζομαι να αλλάξω τη κάρτα γραφικών αν βγαίνω πολύ απο το budget μου (800 ευρώ) εκτός αν έχετε μια καλή προεραιτική πρόταση πάνω σε αυτήν. Ο βασικός SSD γεμίζει γρήγορα και θα ήθελα έναν μεγαλύτερο. Τους υπόλοιπους δίσκους θα επιθυμούσα να τους κρατήσω ως έξτρα. Δεν ξέρω τι τροφοδοτικό έχω και πως να το δω. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2023 από sp3cial
dpolal Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 CPU + MEM + Board + Τροφοδοτικό, αυτά είναι πακέτο. Δίσκο βρίσκεις πλέον πάμθηνους NVME στο 1TB και είσια καλυμένος. Ουσιαστικά κρατάς την κάρτα γραφικών και αν αξίζει το παλιό κουτί. Θα παρέμβουν οι ειδικοί σε λίγο να σε καθοδηγήσουν σχετικά. 1
sp3cial Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Το tower είναι ακριβώς σαν αυτό μόνο που έχει υποδοχή και για DVD, το οποίο σκέφτομαι να φύγει και να βάλω card readers + USB. Θα ήθελα να μπεί και έξτρα πρόταση μια κάρτα γραφικών για να δώ πόσο πάνω ξεφεύγω απο το budget. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
dpolal Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, sp3cial είπε Το tower είναι ακριβώς σαν αυτό μόνο που έχει υποδοχή και για DVD, το οποίο σκέφτομαι να φύγει και να βάλω card readers + USB. Θα ήθελα να μπεί και έξτρα πρόταση μια κάρτα γραφικών για να δώ πόσο πάνω ξεφεύγω απο το budget. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Για κάρτα γραφικών υπολογίζεις τουλάχιστον κάνα 300-400ρι+πλάς για να έχει νόημα. Η 1050 παρότι παλιά σε καλύπτει ακόμα για παιχνίδια 5ετίας, αν δεν πιστεύεις ότι θα περάσεις σε νεώτερα θα σου πρότεινα να το δείς σε κάνα/δύο χρόνια. 1
sp3cial Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, dpolal είπε Για κάρτα γραφικών υπολογίζεις τουλάχιστον κάνα 300-400ρι+πλάς για να έχει νόημα. Η 1050 παρότι παλιά σε καλύπτει ακόμα για παιχνίδια 5ετίας, αν δεν πιστεύεις ότι θα περάσεις σε νεώτερα θα σου πρότεινα να το δείς σε κάνα/δύο χρόνια. Ναι ακριβώς για αυτό δεν καίγομαι να την αλλάξω ακόμα. Δηλαδή να βάλω ένα build με δυνατότητα επέκτασης σε καλύτερη κάρτα γραφικών. Ας ελπίσω να τρέξει έστω το Starfield σε medium graphics ίσα να το δω με mods. Αλλιώς δεν πειράζει. Βέβαια απο ότι έχω καταλάβει, δεν παίζει μόνο ρόλο η κάρτα γραφικών για να λειτουργήσει ένα παιχνίδι με αξιοπρέπεια. 👍
nickol-us Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 https://www.insomnia.gr/forums/topic/816961-gaming-επιτραπεζιος-υπολογιστης/?do=findComment&comment=59947623 Μια οικονομική σύνθεση που είχα βγάλει πρόσφατα σε μέλος για Κύπρο με όριο τα 500€ (+50€ για κουτί που εσύ δε θα χρειαστείς). δες και τη σύνθεση του Νικο από πάνω Το θέμα είναι να αποφασίσεις πως θες να μοιράσεις τα λεφτά. Το παραπάνω είναι τιμιότατο 1080p gaming build οπότε μένουν και λεφτά για οθόνη. Στην 27αρα προτιμούμε 2k, αν επιλέξεις και υψηλά hertz ανεβαίνεις αρκετά σε budget ενώ η κάρτα αυτή σε 2k και νέα παιχνίδια δε θα σε καλύψει. Η διαφορά από 1050ti θα είναι χαοτική. Πάρε τα παραπάνω ως βάση και δες τι ζητάς και που θες να δώσεις τα λεφτά σου Γνώμη που πως τα 32gb πρέπει να τα βάλεις από day 1 καθώς διαθέτεις το budget. Μπορείς να δεις και για καλύτερο, gold psu. Πες μας τι ζητάς και τι ακριβώς διαθέτεις, μοντέλο κουτιού κι οχι: σαν αυτό με θήκη dvd 1
sp3cial Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα Νίκο! Έμεινα έκπληκτη που υπάρχει budget στα 500 ευρώ. Μου έδωσες μια αισιοδοξία ότι θα φτιάξω κάτι καλό αφού μπορώ να διαθέσω και παραπάνω. Βρήκα το κουτί και είναι αυτό : 110R Tempered Glass Mid-Tower ATX Case Θέλω να παίζει παιχνίδια 5ετίας με σκοπό να τον κρατήσω και άλλα δέκα χρόνια ας πούμε. Θέλω να τρέχω Photoshop, Illustrator και Office. Κάνω και online meetings για μαθήματα. Ουσιαστικά είχα φτιάξει ένα gaming PC το 2011 και ακολούθησαν τα προγράμματα γραφιστικής μια χαρά αφού τα σήκωνε.
Teddy77 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 32 minutes ago, sp3cial said: Ας ελπίσω να τρέξει έστω το Starfield σε medium graphics ίσα να το δω με mods. Medium? Μακάρι, ίσως σε 20-30FPS outdoors/σε μάχη? Με αρκετό FSR... Σκέψου τα minimum reqs θέλουν 1070Ti
sp3cial Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Teddy77 είπε Medium? Μακάρι, ίσως σε 20-30FPS outdoors/σε μάχη? Με αρκετό FSR... Σκέψου τα minimum reqs θέλουν 1070Ti Φαντάστηκα ότι η 1050ti έχει μικρή διαφορά με την 1070ti 😥 Τι είναι το FSR εαν δεν σε κουράζω; EDIT: Το βρήκα στο google. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2023 από sp3cial
Teddy77 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 3 minutes ago, sp3cial said: Φαντάστηκα ότι η 1050ti έχει μικρή διαφορά με την 1070ti 😥 Τι είναι το FSR εαν δεν σε κουράζω; Είναι μια τεχνική της AMD (που δουλεύει και στις nvidia) που -ας πούμε- κάνει render σε μικρότερη ανάλυση την εικόνα του παιχνιδιού και την "τεντώνει" μετά στην δική σου ανάλυση. Κάνει και κάτι τσαχπινιές μετά ώστε να μην παραφένεται χάλια απ'το "lifting", οπότε χρησιμοποιεί μικρότερη υπολογιστική ισχύ. Η 1070ti φοβάμαι ότι έχει αρκετή διαφορά από την 1050ti. (μάλλον πανω από διπλάσια απόδοση) Η αλήθεια είναι ότι το Starfield δεν δείχνει και τόοοοσο ωραίο ώστε να παίζει τόσο χάλια. Ας ελπίσουμε να στρώσει σιγά-σιγά. 1
nickol-us Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Θα παίξει σε medium λογικά το Starfield ακόμη και με την 6600. https://www.techspot.com/review/2731-starfield-gpu-benchmark/ Μπορεί το review να είναι με τον 7800x3d ωστόσο μιλάμε για τελείως gpu bottleneck σενάριο και οι διαφορές δε θα είναι τρομερές. Ελπίζω κι εγώ οτι εν καιρό θα παίξει Optimize, δε γίνεται ένα game να επικεντρώνεται μόνο σε gamer enthusiasts, δε συμφέρει οικονομικά... 1 ώρα πριν, sp3cial είπε Καλησπέρα Νίκο! Έμεινα έκπληκτη που υπάρχει budget στα 500 ευρώ. Μου έδωσες μια αισιοδοξία ότι θα φτιάξω κάτι καλό αφού μπορώ να διαθέσω και παραπάνω. Βρήκα το κουτί και είναι αυτό : 110R Tempered Glass Mid-Tower ATX Case Θέλω να παίζει παιχνίδια 5ετίας με σκοπό να τον κρατήσω και άλλα δέκα χρόνια ας πούμε. Θέλω να τρέχω Photoshop, Illustrator και Office. Κάνω και online meetings για μαθήματα. Ουσιαστικά είχα φτιάξει ένα gaming PC το 2011 και ακολούθησαν τα προγράμματα γραφιστικής μια χαρά αφού τα σήκωνε. Κυκλοφορούν πολλά cpu στην αγορά, το am4 κρατεί καλά και σε πολύ καλές τιμές. Δεν ξέρω πως ένα build αυτής της τάξεως θα βγάλει 10ετία. Μια 5ετία πιστεύω την έχει, εξαρτάται πάντα κι απο τις απαιτήσεις του χρήστη. Όλα έχουν να κάνουν με το πως θες να επενδύσεις τα χρήματα. Αν για παράδειγμα δεν βάλεις gpu, τότε μπορείς να "επενδύσεις" σε καλύτερο cpu/mobo/psu. Αν δεν αγοράσεις οθόνη επίσεις μπορείς να κάνεις ανακατατάξεις του budget. Δώσε "κατεύθυνση" προς τα που θα ρίξεις το βάρος, να δούμε τι καλύτερο υπάρχει στα μέτρα σου 2
tzavardin Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) @sp3cial Γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές του @nickol-us (Γενικά ισχύει αυτό, δεν έχω δει να στέλνει εδώ μέσα κάτι λιγότερο από πολύ value συμβουλές) Ένα minimum build για να κάνει πάνω κάτω αυτά που περιγράφεις (χωρίς οθόνη), είναι ένα σαν αυτό που παρέθεσε, +-500 ευρώ. Χοντρικά εκεί θα πας, σε ένα low range σύστημα. Τα 300 ευρώ που περισσεύουν, δε θα στο κάνουν τούμπανο, αλλά αξίζει να τα δώσεις για να κάνουν τη διαφορά εκεί που τον αξιοποιείς καλύτερα. Αυτό σου εξηγεί παραπάνω. Κάποιες προσωπικές παρατηρήσεις, για να σε βοηθήσουν στη σκέψη σου, με βάση αυτά που μας είπες: 1) Αυτά που μπορείς να κρατήσεις, είναι το κουτί (δεν θα είναι και το καλύτερο σε thermals, αλλά δεν θα στήσουμε και κανά τέρας σύστημα), η οθόνη για την ώρα, και η 1050ti. Αυτά βέβαια θα έχουν και μεταπωλητική αξία. Τουλάχιστον το πρώτο και το τρίτο. 2) Νέα motherboard = νέο κλειδί Windows, ότι έκανες και την προηγούμενη, θα κάνεις και τώρα, ένα δεκάρικο παραμένει 3)Starfield και 1050ti ίσον 1080p Low με full fsr για smooth experience (>30fps δηλαδή, αν και πάλι θα κολλάει). Που σημαίνει ότι οπτικά θα είναι ένας εμετός. Μακράν χειρότερο από παιχνίδι δεκαετίας. Δε λέω πενταετίας, γιατί θυμίζω το RDR2 είναι πλέον πενταετίας. Η κάρτα αυτή δυστυχώς δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι. Γενικά η 1050ti δεν έχει καν παρόν στο gaming, εκτός αν μιλάμε για Lol, csgo και λοιπούς mainstream τίτλους. Ούτε το rdr2 μπορεί να παίξει σε high εδώ που τα λέμε, που είναι πενταετίας παιχνίδι. Όμως γενικά θα κάνεις τη δουλειά σου, όπως και τώρα αν την κρατήσεις για ένα διάστημα. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2023 από tzavardin 1 1
Λύση tzavardin Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Να κάνω μια πρόταση, που κάνει λίγο από όλα. Σε μια τροποποίηση του παραπάνω build που παρατέθηκε, 1)Πάμε στην ίδια πλατφόρμα ΑΜ4, αλλά με B550 αντί για b450 και 5600 αντί για 5500, έτσι ώστε να έχουμε και pcie gen4 να πάρουμε όσα fps μπορούμε από την κάρτα μας (Στις πλείστες των περιπτώσεων ελάχιστες διαφορές θα δεις βέβαια). Στην ίδια λογική, μπορείς να πας σε 12100f από Intel (90 ευρώ περίπου), αλλά εκεί οι μητρικές είναι λίγο πιο τσιμπημένες, δεν θα πρότεινω τίποτα λιγότερο από αυτήν https://www.skroutz.gr/s/33465157/ASRock-B660M-Pro-RS-Motherboard-Micro-ATX-me-Intel-1700-Socket.html. Καλύτερο combo το amd από πολλές απόψεις. Και προφανώς είναι doable και ο 5500 που ήταν εξ αρχής πρόταση. 2) Το βασικότερο: Αγορά οθόνης 27άρας 2k. Γενικά οι ok ips Παίζουν εδώ και έναν χρόνο στα 250 με 300. Οι VA πάνε και 230 και 200. Πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα παίζει και ένα μοντέλο της Xiaomi στα 250, με generic όνομα Xiaomi 2k 27. Το προτείνω αν το βρεις, καλό μόνιτορ για την τιμή του. Εγώ σου έβαλα ένα Dell που το έχω δει επανειλλημένα από κοντά και ξέρω ότι είναι καλό μόνιτορ. Όμως μπορείς να κρατήσεις την οθόνη σου για την ώρα και να ψαχτείς να βρεις κάποιο που θα σου αρέσει σίγουρα από τα διαθέσιμα. Η οθόνη είναι το πιο υποκειμενικό Pc part. Ο μόνος σίγουρος τρόπος να καταλάβεις αν σου αρέσει είναι να την δεις. Αλλά σίγουρα η μετάβαση από 1080p σε 2κ είναι τεράστιο βήμα. Άλλη εμπειρία και σε δουλειά και σε gaming. 3) Gpu. Πάμε σε 6650xt στα 280 ετοιμοπαράδοτη, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στο 2k. Η κάρτα αυτή έχει ωριμάσει πάρα πολύ καλά στα φετινά updates. Ο W1zzard του techpowerup, πλέον την κατατάσσει πάνω από την 6700 (σκέτη όχι rx), και την 2070 super. Από την 6600 δίνει πλέον 25% διαφορά μέσο όρο στην απόδοση. Στο Starfield 2k high με fsr 75% δεν πέφτει κάτω από τα 30fps στο 1% lows όπως είδα σε benchmarks στο yt, οπότε θεωρητικά αυτό που θέλουμε το καλύπτει. 'Αλλη κάρτα σε κοντινή τιμή, που μπορείς να σκεφτείς είναι η 6700 xt στα 320 με 330. Όμως με αυτήν ξεφεύγουμε από το budget. Με τα παραπάνω, πας στα 870, με ετοιμοπαράδοτα πράγματα από ένα μαγαζί. Η 1050ti κατά τη γνώμη μου μπορεί να φύγει εδώ στο Insomnia μεταχειρισμένη 50-70 ευρώ σίγουρα, και να σου καλύψει τη διαφορά από τα 800. Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι ανεμιστήρες κλπ, αλλά μπορείς να συμπιέσεις το παρακάτω βάζοντας 500gb ssd (δε θα το πρότεινα), ή παίρνοντας το 5500 + b450 combo (είμαι ψιλοουδέτερος ως προς αυτό θέλοντας να μιλήσω αντικειμενικά, αν κι εγώ θα έπαιρνα τον 5600 1000%) 1
sp3cial Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όντως με έπεισες @tzavardin με την παράγραφο 3. Θα ήθελα αν σας είναι εύκολο δυο build, το ένα με κάρτα γραφικών και το άλλο χωρίς. Αν είναι εύκολο. Την οθόνη ας την αφήσουμε για αργότερα. Θέλω να δω τη διαφορα στη τιμή. Θα κρατήσω την οθόνη (αν και δε νομίζω να αργήσω πολύ να τη πάρω, ως το Δεκέμβριο δηλαδή πιστεύω να την έχω πάρει), την κάρτα γραφικών (εκτός αν προτείνετε κάτι και να το σκεφτώ καλύτερα), και το κουτί. Το κουτί το πήρα το 2020 δεν ξέρω είναι κρίμα. Είναι και ωραίο του έβαλα ανεμιστηράκια… Χαζή η τοποθέτηση μου μάλλον… θα πρέπει να αερίζεται καλά το μηχάνημα; Έχει 3 ανεμιστήρες αν θυμάμαι καλά. EDIT: δημοσίευσα την απάντηση μου ταυτόχρονα με του @tzavardin το διαβάζω προσεκτικά και επανέρχομαι! Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2023 από sp3cial
tzavardin Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, sp3cial είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όντως με έπεισες @tzavardin με την παράγραφο 3. Θα ήθελα αν σας είναι εύκολο δυο build, το ένα με κάρτα γραφικών και το άλλο χωρίς. Αν είναι εύκολο. Την οθόνη ας την αφήσουμε για αργότερα. Θέλω να δω τη διαφορα στη τιμή. Θα κρατήσω την οθόνη (αν και δε νομίζω να αργήσω πολύ να τη πάρω, ως το Δεκέμβριο δηλαδή πιστεύω να την έχω πάρει), την κάρτα γραφικών (εκτός αν προτείνετε κάτι και να το σκεφτώ καλύτερα), και το κουτί. Το κουτί το πήρα το 2020 δεν ξέρω είναι κρίμα. Είναι και ωραίο του έβαλα ανεμιστηράκια… Χαζή η τοποθέτηση μου μάλλον… θα πρέπει να αερίζεται καλά το μηχάνημα; Έχει 3 ανεμιστήρες αν θυμάμαι καλά. 3 ανεμιστήρες (δύο μπροστά, ένας πίσω), παραμένουν μια χαρά για τα tdp του συστήματος που έχουμε. Στο μέλλον αν σε ενδιαφέρει ο θόρυβος μπορείς να σκεφτείς μια ψύκτρα, αλλά και η stock του 5600 -5500 κάνει τη δουλειά, έστω κι αν το κάνει θορυβωδώς. Την οθόνη σκέψου την πιο πολύ από όλα, αξίζει να πάρεις μία που θα σου αρέσει. Μην εμπιστεύεσαι το scroutz για κριτικές, ο μέσος καταναλωτής είναι άσχετος ή ενθουσιασμένος που είδε 2k, και όλες του φαίνονται εξαιρετικές. RTINGS το καλύτερο σάιτ σύγκρισης για οθόνες. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2023 από tzavardin 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα