Προς το περιεχόμενο

Μειωμένες σημαντικά σε σχέση με πέρσι οι τιμές του iPhone 15 στην Ελλάδα

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 ώρες πριν, Zus είπε

Με χωρητικότητα 128 gb. Με 256 είχε 1700.

Όχι, δεν την καταλαβαίνω τη διαφορά και μια χαρά είναι τα μάτια μου. Και τα δικά μου και εκείνων που έκαναν like.

Στην τελική το 14άρι Pro έχω και ναι, έχω 120 hz οθόνη. Ωστόσο, λίγο που έχω ασχοληθεί με το Plus με τα 60 hz, δεν είδα καμία τρομερή διαφορά παρά μόνο στο γρήγορο σκρολάρισμα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

οχι 1550 ειχε το 256 το 14 pro ... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

23 ώρες πριν, aces είπε

Μεγάλυτερη.οθόνη 6.3/6.9 σημαίνει χωρος για μεγάλ. μπαταρία στα 16 pro αρα αναπροσαρμογή τιμής αυτόματα σε σχέση με τα τωρινά πλέον. Αν βάλει κ stacked battery technology ακόμη καλύτερα για περισσότερη αυτονομία :)

Θα σου έχει κ τα απλά στα ίδια μεγέθη (ίδια τιμή λογικα) backup 

Όχι απαραίτητα, υπάρχουν μικρά κινητά με 5χιλιαρες μπαταρίες (Xperia V πχ..)

• Like 1

Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιον ουσιαστικό λόγο, κάποιος να αγοράσει το κινητό της apple? Εκτός από το πρεστίζ που νομίζουν ότι έχει (διότι απλά είναι ένα κινητό και δεν μπορώ να διανοηθω ότι κάποιοι σκέφτονται τόσο πεζά), δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. 

Ειλικρινά απορώ ή μάλλον τώρα που το σκέφτομαι, αν κοιτάξω τις τελευταίες εκλογές, δεν πρέπει να απορώ. Μάλλον αρχίζω και καταλαβαίνω.

Σας γράφω από ένα απλό, φτηνό tcl , χωρίς μήλα και αχλάδια στην πλάτη, αλλά στα 2+ χρόνια κάνω τα πάντα και μάλιστα πολύ καλά. 

Από κει και περα, θα μου πείτε τα "περί ορεξεως κολοκυθόπιτα", οπότε σταματώ εδώ. Πάντως δεν υπάρχει λογική, καμία.

• Like 2

3 λεπτά πριν, anarchy79 είπε

Ποτέ δεν κατάλαβα για ποιον ουσιαστικό λόγο, κάποιος να αγοράσει το κινητό της apple? Εκτός από το πρεστίζ που νομίζουν ότι έχει (διότι απλά είναι ένα κινητό και δεν μπορώ να διανοηθω ότι κάποιοι σκέφτονται τόσο πεζά), δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. 

Ειλικρινά απορώ ή μάλλον τώρα που το σκέφτομαι, αν κοιτάξω τις τελευταίες εκλογές, δεν πρέπει να απορώ. Μάλλον αρχίζω και καταλαβαίνω.

Σας γράφω από ένα απλό, φτηνό tcl , χωρίς μήλα και αχλάδια στην πλάτη, αλλά στα 2+ χρόνια κάνω τα πάντα και μάλιστα πολύ καλά. 

Από κει και περα, θα μου πείτε τα "περί ορεξεως κολοκυθόπιτα", οπότε σταματώ εδώ. Πάντως δεν υπάρχει λογική, καμία.

Η απάντηση πάντως θα είναι ίδια με εκείνη της ερώτησης "Γιατί ο κόσμος αγοράζει Mercedes, BMW, Audi, Alfa-Romeo, Toyota, Honda κτλ αφού μπορεί απλά να κυκλοφορεί με ένα απλό, φτηνό, ταπεινό Zastava;"

24 λεπτά πριν, john_ είπε

Η απάντηση πάντως θα είναι ίδια με εκείνη της ερώτησης "Γιατί ο κόσμος αγοράζει Mercedes, BMW, Audi, Alfa-Romeo, Toyota, Honda κτλ αφού μπορεί απλά να κυκλοφορεί με ένα απλό, φτηνό, ταπεινό Zastava;"

όχι.

το σωστό είναι  "Γιατί ο κόσμος αγοράζει Mercedes, BMW, Porsche κτλ αφού μπορεί απλά να κυκλοφορεί με ένα απλό, φτηνό, Alfa-Romeo, Toyota, Honda;"

• Like 2

Στις 15/9/2023 στις 10:46 ΠΜ, JonnyBoy είπε

αν φύγω από Android θα πρέπει να περάσω από την αρχή τις επαφές μου χειροκίνητα.

Τι θα πρέπει, είπες;

https://apps.apple.com/gr/app/contacts-sync-pro/id686378579?l=el

• Like 1

Οι τιμές αυτές είναι για τον καταναλωτή ας πουμε καλές γιατί δεν ανέβηκαν όμως παραμένουν υψηλές. Με αυτό που κάνει η apple, σκοτώνει όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ειδικά το 14. Κανένας δεν θα το αγοράσει ενώ όσοι το έχουν στοκ στα καταστήματα(Ειδικά τα παραεισαγωγης) θα τα βάλουν στον απαυτο τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/9/2023 στις 10:27 ΠΜ, esykas είπε

η λογική της αγοράς είναι 30% κάτω από την τιμή απόκτησης, τα υπόλοιπα διαμορφώνονται σε σχέση προσφοράς ζήτησης, εάν υπάρχει ακόμη καινούργιο το προϊόν

Γιατί 30%; Σε ποια λογική το στηρίζεις;

Δηλαδη αν έχω πχ ένα Sony με 2 χρόνια αναβαθμίσεων και iPhone με 6 χρόνια αναβαθμίσεων είναι το ίδιο;

Λογιστικά, η αξία ενός προϊόντος εξαρτάται από την αναμενόμενη διάρκεια ζωής του. Αν πχ μια συσκευή αναμένεται να έχει διάρκεια ζωής 5 έτη, τότε κάθε χρόνο χάνει το 20% της αξίας του. Αυτή είναι και η λογική των σταθερών αποσβέσεων των παγίων σε επιχειρήσεις. Κοινώς παραδεκτή σε παγκόσμοι επίπεδο.
Επιπλέον, εμπορικά, αν είναι εντός εγγύησης, έχει κουτί με όλα τα παρελκόμενα κτλ, τότε χάνει ακόμα λιγότερο. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι όπως το αν θα χρειαστεί η μπαταρία αλλαγή, το πως είναι εξωτερικά κ.α.

Για κάποιον που δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα iPhone για 5 χρόνια. Αυτό μπορεί να γίνει με ελάχιστα Android, αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές σταματούν την υποστήριξη αναβαθμίσεων και ασφαλείας στα 2-3 χρόνια. Το κινητό παύει να είναι ασφαλές, όποτε πρέπει να σταματάει και η χρήση του, εκτός και αν κάποιος το χρησιμοποιεί μόνο για επικοινωνία.

Οποτε το 30% δεν ισχύει για εμένα. Πχ στα iPhone που ανέφερα, αν είναι σε άριστη κατάσταση, με όλα τα παρελκόμενα κτλ πρέπει να χάνει γύρω στο 15-20%. Παρόμοια κατάσταση και σε Samsung Galaxy σειρά, όπου δίνει 5 χρόνια αναβαθμίσεων στα πρόσφατα μοντέλα.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, anarchy79 είπε

Το "γιατί" θα μπορούσε να γεμίσει σελίδες και σε κανένα σημείο να μην αναφέρεται ότι είναι για θέμα prestige, ψώνιου ή οτιδήποτε άλλο σχετικό.

Το να χαρακτηρίζεις μία ομάδα ανθρώπων από μία αγοραστική επιλογή είναι, τουλάχιστον, επιπόλαιο και σε κάθε περίπτωση λάθος.

Αν σε βολεύει πάρε και Nokia 105. Δεν το γράφω ειρωνικά ή υποτιμητικά. Το εννοώ. Το ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τα ίδια γούστα με εσένα ή τις ίδιες ανάγκες φαίνεται να είναι το προαπαιτούμενο για να καταλάβεις τη λογική τους...

Κάποιοι θέλουν πχ κορυφαίο βίντεο (όχι καλό, κορυφαίο) και πάρα πολύ καλές κάμερες γενικότερα, τί θα πάρουν; TCL;

Κάποιοι θέλουν κορυφαία απόκρiση από το κινητό τους. Τι θα πάρουν; TCL;

Κάποιοι θέλουν ενημερώσεις ασφαλείας, γιατί έχουν καταλάβει τη σημασία τους σε μία τόσο προσωποποιημένη συσκευή, όπως το κινητό. Όσοι δεν ξέρουν τις βάζουν σε δεύτερη ή τρίτη ή τελευταία μοίρα, ενώ θα έπρεπε να είναι σε πρώτη... Τί θα πάρουν; TCL;

Κάποιοι θέλουν  να αλλάξουν κινητό σε 3-4 χρόνια και θέλουν να έχουν ακόμα αναβαθμίσεις ασφαλείας. Τί θα πάρουν; TCL;

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα. Η ουσία είναι μία: όλοι έχουμε διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά κριτήρια και δίνουμε διαφορετικό βάρος σε κάθε παράμετρο της ίδιας αγοράς. Άρα το "περι ορέξεως...", που έγραψες στο τέλος, έχει απόλυτη λογική και νόημα και είναι, κατά την γνώμη μου, το σωστότερο που έγραψες σε όλο το post σου.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 5

3 ώρες πριν, anarchy79 είπε

Καταρχήν μην υποτιμάς το πρεστίζ. Η ματαιοδοξία είναι χαρακτηριστικό που βρίσκεις σε πολλούς ανθρώπους και δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω. Ένας λόγος να το αγοράσεις είναι αν κάνεις επεξεργασία βίντεο. Αναφέρομαι στα Pro μοντέλα. Ένας ακόμα είναι τα απαιτητικά βιντεοπαιχνίδια. Το ray tracing που υποστηρίζουν τους επιτρέπει να παίζουν παιχνίδια όπως το Assasin's Creed της Ubisoft που θα κυκλοφορήσει σε παιχνιδομηχανές όπως PS5 και Xbox. Ένας τρίτος λόγος είναι το ίδιο το λειτουργικό. Είναι υποκειμενικό,το ξέρω,όμως θα παρατηρήσεις σε όλες τις συσκευές της Apple,ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ τους. Ακριβώς επειδή αποτελούν κλειστό σύστημα,όλες οι διεργασίες που εκτελούν μεταξύ τους δείχνουν απρόσκοπτες και - αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο - "φίνες". Τέλος η ποιότητα κατασκευής,σχεδόν πάντα,θυμίζει την είσοδο σε σαλόνι Γερμανικού αυτοκινήτου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, kaberis555 είπε

οχι 1550 ειχε το 256 το 14 pro ... 

Μη λες τρέλες. Μιλάμε για το Max. 1550 € το entry μοντέλο, 1700 με χωρητικότητα 256 gb.

Αναφέρεται και στον πίνακα της είδησης.

Screenshot 2023-09-17 015514.png

Επεξ/σία από Zus

3 ώρες πριν, Zus είπε

Μη λες τρέλες. Μιλάμε για το Max. 1550 € το entry μοντέλο, 1700 με χωρητικότητα 256 gb.

Αναφέρεται και στον πίνακα της είδησης.

Screenshot 2023-09-17 015514.png

ειπα εγω καπου για το max? 14 pro γραφω σε ολες τις απαντησεις μου 

Στις 15/9/2023 στις 1:05 ΜΜ, oldnew είπε

Κανενας δε "χρειάζεται" τέτοια συσκευή. Ολοι μπορούν να κάνουν τα πάντα και με ενα κινητό android των 150-200€.  Έχουν γίνει πλέον τόσο γρήγορα, με μεγάλες οθόνες κλπ ακομα και τα πολύ φθηνά που ακριβώς την ίδια δουλειά κάνεις. Απλά πολλοί έχουμε τη μανία να παίρνουμε το καλύτερο.. Εν γνώση οτι δεν αξίζει με την καμία τα λεφτα του. 

Το μόνο κινητό που είναι διαφορετικό απ τα υπόλοιπα και καλύπτει ανάγκες που τα άλλα δεν μπορούν, οπότε απο αυτή την άποψη δικαιολογεί τα λεφτά του, είναι τα fold. 

Ποιες ακριβώς είναι αυτές οι συσκευές των 150-200€;;; 
Γιατι πλέον τα αξιοπρεπή mid ranger τα βλέπω όλα γύρω στα 400-500€ 

Και έχοντας αγοράσει για δεύτερο το φτηνό OnePlus Νord CE 2 lite σε προσφορά στα 260€ πριν κάνα 7-8μηνο, το βρίσκω ανυπόφορα αργό και με ένα σωρό κολλήματα και προβλήματα στο software που ήρθε να αντικαταστήσει iPhone 8 που τσούλαγε απροβλημάτιστα.

Οπότε ναι, μπορούμε να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας, όχι όμως στα 200€

Κύριο έχω το 13 pro από day one το οποίο δεν έχω ούτε ένα λόγο να αλλάξω για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...