Προς το περιεχόμενο

Μειωμένες σημαντικά σε σχέση με πέρσι οι τιμές του iPhone 15 στην Ελλάδα

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω, αλλά μου κάνει εντύπωση να αντέχουν τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα ένα ζευγάρι παπούτσια σε καθημερινή χρήση… ίσως να πέφτω σε ελαττωματικά τα τελευταία 35 χρόνια…

Ίσως ναι. Με 11 12 χλμ pace καθημερινά 5 6χλμ δεν παθαίνουν τίποτα. Παίζει σίγουρα ρόλο και πως τα πατάς. 

57 λεπτά πριν, atheatos είπε

Δηλαδή τα υλικά ενός κινητού δεν κρατάνε πάνω από 5 χρόνια?

Τα παπούτσια φίλε μου, δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά τα υλικά τους και στο ράφι να μείνουν μετά την 5ετια ξερενοντε.Επειδη έχω πάρει και εγώ παπούτσια που ήταν στοκ απο παλιά μοντέλα, στην θέση σου θα πρόσεχα και δεν θα έγραφα ότι πήρα παπουτσάρες...

Δεν είναι του θέματος τα σχόλια όπως πάντα, αλλά καλο είναι προσέχουμε, γιατί διαβάζουν κάποιοι που ίσως βρεθούν με την σόλα στο χέρι επειδή κάποιοι έγραψαν ότι τα φτηνά παπούτσια είναι και ασφαλή.

Πια φτηνά? Παπούτσι Jordan 140 ευρω τα πήρα 40 άκου φθηνά. Θέλετε και τα λέτε? Απλά πρέπει να ξέρεις πότε αγοράζεις μην πας σαν τη μάζα και τα ακουμπάει στις επίσημες τιμές. Κάτι under Armour 2016 τα πήρα 150 Ελλάδα έδωσα 69 τότε ακόμα είναι σαν καινούργια. Σοβαρευτείτε μερικοί. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Ίσως ναι. Με 11 12 χλμ pace καθημερινά 5 6χλμ δεν παθαίνουν τίποτα. Παίζει σίγουρα ρόλο και πως τα πατάς. 

Τα περισσότερα, φίλε μου, χάνουν την φόρμα τους μετά από λίγο καιρό και δυο τρία πλυσίματα, οι σόλες φθείρονται και το κράτημα πάει περίπατο κάνοντας ακόμα και το βάδισμα να γίνεται επικίνδυνο…

τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να αλλάζονται στον χρόνο, όταν μιλάμε για καθημερινή και εντατική χρήση, όπως των κινητών…

• Like 2

Στην αρχη κανουμε 800 χλμ το χρονο ,αλλα στη συνεχεια τρεχουμε καθημερινα 6 χλμ ,που ας πουμε οχι καθε μερα αλλα 250 ημερες το χρονο να τρεχουμε κανει 1500 χλμ και οχι 800.Τωρα αυτα κρατανε 5 χρονια δηλαδη 7500 χλμ 

Μαλλον και εγω που τρεχω γυρω στα 5000 χλμ το χρονο πεφτω σε ελλατωματικα,οπως και ο @AtiX

• Like 1

24 λεπτά πριν, Arkin είπε

Πια φτηνά? Παπούτσι Jordan 140 ευρω τα πήρα 40 άκου φθηνά. Θέλετε και τα λέτε? Απλά πρέπει να ξέρεις πότε αγοράζεις μην πας σαν τη μάζα και τα ακουμπάει στις επίσημες τιμές. Κάτι under Armour 2016 τα πήρα 150 Ελλάδα έδωσα 69 τότε ακόμα είναι σαν καινούργια. Σοβαρευτείτε μερικοί. 

Φίλε μου τα παπούτσια είναι αναλώσιμα ότι μάρκα και να είναι,όσο ακριβά και να είναι. Έχουν διάρκεια ζωής τα υλικά τους. Κάποια υλικά μεταβάλλεται εκθετικά η διάρκεια τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σκοτώνουν σε τιμές μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.  

Το ότι αγόρασες φτηνά δεν σε κάνει εξυπνότερο απαραίτητα. 

Θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις το off topic,  γιατί πέρα ότι εκτίθεσαι, παίρνεις στο λαιμό σου αυτούς που διαβάζουν. Κανονικά είσαι για αναφορά...

32 λεπτά πριν, Arkin είπε

Σοβαρευτείτε μερικοί. 

Δεν σε κάνει σοβαρότερο η υπερβολική ανοχή.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, john_ said:

Δεν λέω δυστυχώς, αλλά σίγουρα ζούμε σε μια εποχή που όλα μας φαίνονται δεδομένα. Σαν με κάποιο μαγικό τρόπο απλά να υπάρχουν, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος πότε που γιατί τα έφτιαξε. Στις μέρες μας έτσι φαίνεται να είναι και ένα λειτουργικό σύστημα γιατί περνάει ίσως(;) απαρατήρητο. 

Όταν μιλάμε για ένα λειτουργικό σύστημα μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια γραμμές κώδικα. Για να μπορέσει να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος, αν κάποιος ήθελε να εκτυπώσει αυτόν τον κώδικα σε βιβλίο, θα χρειαζόταν 2,500 βιβλία, με τη διαφορά πως θα δυσκολευόταν να διαβάσει έστω και 10 γραμμές από αυτά, αφού θα του διαφεύγει είτε κατανόηση της γλώσσας προγραμματισμού χαμηλού επιπέδου, είτε των concepts του να αναπτύσσεις ένα τέτοιο σύστημα. 

Μονο που δεν το ξανα γράφει απ την αρχη καθε χρόνο. Μερικά εικονίδια αλλαζει, τροποποιει 5 πράγματα και αυτο είναι ολο. 99% μάρκετινγκ και 30% προμήθεια στο store για καθε εφαρμογή.. Σιγα μη μπαίνει και μεσα η εταιρεία με το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στον κοσμο.. 

Επισης δεν ασχολείσαι με προγραμματισμό γι αυτό εξιδανικευεις πράγματα. Έτοιμες βιβλιοθήκες χρησιμοποιουν. Οι όποιες έχουν χιλιάδες γραμμές και φτιάξανε αλλοι στο παρελθόν γι αυτό βγαίνουν αυτα τα εκατομμύρια κώδικα. Δεν ξανα ανακαλύπτει κανένας τον τροχο απ την αρχη. Ισα ισα, αυτοι που τα γραψανε δεν κερδίζουν τίποτα. 

Επεξ/σία από oldnew

1 λεπτό πριν, oldnew είπε

Μονο που δεν το ξανα γράφει απ την αρχη καθε χρόνο. Μερικά εικονίδια αλλαζει, τροποποιει 5 πράγματα και αυτο είναι ολο.

Στα αλήθεια το πιστεύεις αυτό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, john_ said:

Στα αλήθεια το πιστεύεις αυτό; 

Το ξερω, δεν το πιστεύω απλά. Γνωρίζω απο κώδικες, εχω φτιάξει custom rom κλπ. Ξανα λεω, τροποποιησεις έτοιμου κώδικα κάνουν καθε χρονο, δεν ξανα γράφουν απο την αρχη. Μόνιμο προσωπικό έχουν που ολο το χρόνο κανει αυτή τη δουλειά. Δεν είναι κανενα τεράστιο κόστος σε σχέση με τα έσοδα της apple. Το κόστος των υπαλλήλων που κάνουν τη δουλειά δεν είναι ουτε 1% των κερδών του apple store, και μαλλον βαζω και πολλά. Πιθανότατα ουτε 0.1%.

Επεξ/σία από oldnew

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, oldnew είπε

Το ξερω, δεν το πιστεύω απλά. Γνωρίζω απο κώδικες, εχω φτιάξει custom rom κλπ. Ξανα λεω, τροποποιησεις έτοιμου κώδικα κάνουν καθε χρονο, δεν ξανα γράφουν απο την αρχη. Μόνιμο προσωπικό έχουν που ολο το χρόνο κανει αυτή τη δουλειά. Δεν είναι κανενα τεράστιο κόστος σε σχέση με τα έσοδα της apple. 

Δεν είπε κανείς πως το ξανά γράφει από την αρχή. Αλλά ένα λειτουργικό σύστημα είναι σαν μια ζωντανή οντότητα που ζει και εξελίσσεται μαζί με την κοινωνία, αλλιώς είναι καταδικασμένο να πεθάνει.

Αφού ξέρεις από κώδικες, έχεις ακουστά την έννοια της εντροπίας λογισμικού; 

Επεξ/σία από john_

Just now, john_ said:

Δεν είπε κανείς πως το ξανά γράφει από την αρχή. Αλλά ένα λειτουργικό σύστημα είναι σαν μια ζωντανή οντότητα που ζει και εξελίσσεται μαζί με την κοινωνία, αλλιώς είναι καταδικασμένη να πεθάνει.

Αφού ξέρεις από κώδικες, έχεις ακουστά την έννοια της εντροπίας λογισμικού; 

Αυτα ειναι εκθέσεις ιδεων. Τα πράγματα είναι απλά. Προφανώς και δεν καταλαβαίνεις γι αυτό νομίζεις οτι εχει κανα τεράστιο κόστος.. 

Η apple ξανα λεω εχει τα μεγαλύτερα κέρδη μακραν. Το iphone με μικρό ποσοστό μαζεύει το 80% των κερδών ολης της βιομηχανίας κινητών. Τα android με μερίδιο 70% δεν έχουν ουτε 20% των κερδων. Αν ειχε τεράστια κόστη οι apple απλά δεν βγαίνουν αυτα τα νούμερα. 

Εντωμεταξυ έχουν κάνει reverse engineering στον κώδικα του ios, και μεγάλο ποσοστό είναι έτοιμες υπορουτινες απο linux. Το έχει παραδεχτεί στο τέλος και η apple, δεν είναι παράνομο. Τους βγήκε η Παναγία να γράφουν τα εκατομμύρια κωδικα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, oldnew είπε

Αυτα ειναι εκθέσεις ιδεων. Τα πράγματα είναι απλά. Προφανώς και δεν καταλαβαίνεις γι αυτό νομίζεις οτι εχει κανα τεράστιο κόστος.. 

Η apple ξανα λεω εχει τα μεγαλύτερα κέρδη μακραν. Το iphone με μικρό ποσοστό μαζεύει το 80% των κερδών ολης της βιομηχανίας κινητών. Τα android με μερίδιο 70% δεν έχουν ουτε 20% των κερδων. Αν ειχε τεράστια κόστη οι apple απλά δεν βγαίνουν αυτα τα νούμερα. 

Όχι δεν είναι καμία έκθεση ιδεών, είναι η πραγματικότητα. Δεν μιλάμε για το κέρδος αυτή τη στιγμή, αλλά για τα έξοδα που έχει για να δημιουργηθεί το κέρδος εκείνο. Για να πάρεις, πρέπει να δώσεις.

• Alphabet operating expenses for the quarter ending June 30, 2023 were $52.76 billions
  • Samsung Electronics operating expenses, total peaked in June 2023 at $70.17 billions
  • Apple operating expenses for the twelve months ending June 30, 2023 were $271.70 billions

Δεν έχω να πω κάτι άλλο

Επεξ/σία από john_

20 minutes ago, john_ said:

Όχι δεν είναι καμία έκθεση ιδεών, είναι η πραγματικότητα. Δεν μιλάμε για το κέρδος αυτή τη στιγμή, αλλά για τα έξοδα που έχει για να δημιουργηθεί το κέρδος εκείνο. Για να πάρεις, πρέπει να δώσεις.

• Alphabet operating expenses for the quarter ending June 30, 2023 were $52.76 billions
  • Samsung Electronics operating expenses, total peaked in June 2023 at $70.17 billions
  • Apple operating expenses for the twelve months ending June 30, 2023 were $271.70 billions

Δεν έχω να πω κάτι άλλο

Ενδιαφέρον αυτό που ποσταρες, αλλά εχει πολλες ερμηνείες. Η apple είναι γνωστό οτι λόγω των τεραστίων κερδών δίνει και τους μεγαλύτερους μισθούς, bonus κλπ.  Ολα αυτα συμπεριλαμβανονται στα εξοδα. Και όντως κανει σοβαρή έρευνα, δεν είπε κανείς οτι ειναι για τα πανηγύρια. Επίσης φτιάχνει δικό της soc κλπ. Για να είμαι ηλικρινης δεν περίμενα τοσο μεγάλα έξοδα της apple, αλλά επαναλαμβάνω σε σχεση με αυτό που ξεκίνησε η κουβέντα, οτι δηλαδή γράφει εκατομμύρια γραμμές κώδικα και οτι εχει τεράστιο κόστος δε λεει τίποτα. Με την ίδια λογική και η google βγάζει update κάθε χρόνο όπως και η apple. Και το κάνει στο 1/5 του κόστους της apple σύμφωνα με τα δικά σου νούμερα.. Αλλα τα παραπάνω έξοδα είναι για ολα, οχι μονο update λειτουργικού οπότε δε βγάζουμε ακρη ετσι. 

3 hours ago, AtiX said:

Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω, αλλά μου κάνει εντύπωση να αντέχουν τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα ένα ζευγάρι παπούτσια σε καθημερινή χρήση… ίσως να πέφτω σε ελαττωματικά τα τελευταία 35 χρόνια…

Σε κάθε πόστ θα πετάξεις τουλάχιστον μια εξυπνάδα η θα ειρωνευτείς … 

Δεν μπορείς να το κόψεις λίγο…σαν σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη που συμμετέχουν στην κουβέντα. 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, oldnew είπε

Ενδιαφέρον αυτό που ποσταρες, αλλά εχει πολλες ερμηνείες. Η apple είναι γνωστό οτι λόγω των τεραστίων κερδών δίνει και τους μεγαλύτερους μισθούς, bonus κλπ.  Ολα αυτα συμπεριλαμβανονται στα εξοδα. Και όντως κανει σοβαρή έρευνα, δεν είπε κανείς οτι ειναι για τα πανηγύρια. Επίσης φτιάχνει δικό της soc κλπ. Για να είμαι ηλικρινης δεν περίμενα τοσο μεγάλα έξοδα της apple, αλλά επαναλαμβάνω σε σχεση με αυτό που ξεκίνησε η κουβέντα, οτι δηλαδή γράφει εκατομμύρια γραμμές κώδικα και οτι εχει τεράστιο κόστος δε λεει τίποτα. Με την ίδια λογική και η google βγάζει update κάθε χρόνο όπως και η apple. Και το κάνει στο 1/5 του κόστους της apple σύμφωνα με τα δικά σου νούμερα.. Αλλα τα παραπάνω έξοδα είναι για ολα, οχι μονο update λειτουργικού οπότε δε βγάζουμε ακρη ετσι. 

Μα όπως είχα γράψει και προηγουμένως, όταν έχεις να αναπτύσσεις και να συντηρείς τέτοια συστήματα, τα έξοδα που έχεις δεν είναι μόνο αυτά που "φαίνονται" αλλά και συμπληρωματικά όπως η υποστήριξη πελατών, εταιρειών κτλ.

Όπως και να έχει, θα μπορούσε να το δει κάποιος αλλιώς: Ότι θα πάει στο ράφι και θα δει ένα προϊόν Α στο οποίο ξοδεύτηκαν πολλά περισσότερα χρήματα για να δημιουργηθεί απ ότι το διπλανό προϊόν Β και παρόλα αυτά πωλείται σχεδόν στην ίδια τιμή.

Τέλος πάντων, δεν ισχυρίζομαι πως η Apple δεν πουλάει μούρη στα ράφια, προφανώς το κάνει σε ένα βαθμό. Αλλά μέσα στην τιμή αυτή που ζητάει πρέπει να καταλαβαίνουμε τι κρύβεται και τι έχει ξοδευτεί και τι θα ξοδευτεί από πίσω. Κοινώς τι αγοράζουμε τελικά.

Επεξ/σία από john_

Με προπαραγγελία Public και πληρωμή online στο πρώτο μισάωρο πότε λέτε να έρθει το 15 pro max? Όχι τίποτα άλλο έδωσα το προηγούμενο και τώρα αναμένουμε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...