Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, dhm21911 είπε

Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς καταφέρνουν όλες αυτές οι εταιρείες να ξεγελάνε τόσο μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στο να αγοράζουν με το βασικό μισθό τους κινητά τέτοιας αξίας κάθε χρόνο.

Έχεις δίκιο εν μέρει, αλλά να δώσω μερικά ενδιαφέρον σημεία ακόμα.

Προφανώς μιλάς για τους βασικούς μισθούς Ελλάδας που τυγχάνει τριγύρω στις τιμές αυτών των συσκευών. Σε άλλες χώρες ο βασικός μισθός είναι αρκετά υψηλότερος (2-3 φορές πάνω), σε άλλες αρκετά χαμηλότερος (2-3 φορές κάτω). Όμως οι τιμές τον ηλεκτρονικών δεν καθορίζονται διαφορετικά σε κάθε χώρα ανάλογα την αγοραστική δύναμη της χώρας. Οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες για όλες τις χώρες. Για αυτό τέτοιες εταιρείες καταφεύγουν στα "φθηνά εργατικά χέρια" που λέμε, για να πέσει το κόστος και μπορούν και άλλοι άνθρωποι να αγοράσουν τέτοια προϊόντα. Για παράδειγμα φαντάσου εάν μια συσκευή σαν το iPhone κατασκευαζόταν από 1,000 άτομα στην Ελβετία το καθένα άτομο με μισθό τουλάχιστον 8,000 ευρώ το μήνα. Η τιμή του Χ/Ψ smartphone θα ήταν μόνο για άλλα πορτοφόλια, προσαρμοσμένα σε τιμές Ελβετίας / Σιγκαπούρης κτλ.

Θεωρώ πως οι άνθρωποι με χαμηλότερα εισοδήματα θέλουν να κοιτούν τη ζωή τους να κυλάει ευχάριστα γιατί μία ζωή έχουμε. Μέρος της ευχαρίστησης ίσως είναι να έχουν και μια τέτοια προηγμένη συσκευή να κάνουν το χαβαλέ τους, εξάλλου τι νοήμα έχουν τα λεφτά στο τέλος αν τα έχεις στο τραπέζι να τα κοιτάς; 

Επεξ/σία από john_
  • Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έγραψα και σε άλλο topic. Αν είναι όντως μειωμένες οι φετινές τιμές, εμένα μου φαίνεται ως κίνηση στρατηγικής της apple για την επερχόμενη προ-αποφασισμένη αύξηση στα 16 που θα έχουν κάποιες στοχευμένες αλλαγές που να μπορούν δικαιολογήσουν το ανέβασμα των τιμών  (αύξηση των ιντσών στις οθόνες των pro, καλύτερο επεξεργαστή/κάμερα κτλ)... Ειδικά στην pro έκδοση.

Για αυτό είμαι και σε δίλημμα αν πρέπει να αγοράσω φέτος πιο "οικονομικά" ή να περιμένω του χρόνου που θα είναι πιο ακριβά (προσωπική πρόβλεψη) αλλά θα έχουν ένα σχετικά καλό upgrade. Αν και γενικά μιλάμε για οικονομική υπέρβαση.. Έλα όμως που και τα android έχουν ακριβύνει αδικαιολόγητα και έχουν γίνει και τεράστιες παντόφλες...

Επεξ/σία από sxetikos13
  • Super Moderators
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, oldnew είπε

Το μόνο κινητό που είναι διαφορετικό απ τα υπόλοιπα και καλύπτει ανάγκες που τα άλλα δεν μπορούν, οπότε απο αυτή την άποψη δικαιολογεί τα λεφτά του, είναι τα fold. 

Ποιες παραπάνω ανάγκες καλύπτει ένα κινητό που διπλώνει; Τη στιγμή που έχει ευαίσθητη οθόνη, έλλειψη προστασίας από νερό και σκόνη και πρακτικά υποδεέστερες κάμερες σε σχέση με τις άλλες ναυαρχίδες;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ποιες παραπάνω ανάγκες καλύπτει ένα κινητό που διπλώνει; Τη στιγμή που έχει ευαίσθητη οθόνη, έλλειψη προστασίας από νερό και σκόνη και πρακτικά υποδεέστερες κάμερες σε σχέση με τις άλλες ναυαρχίδες;

Για να φτιάχνεις τοστακια το βάζεις εκεί ανάμεσα βάζεις και ένα benchmark να τρέχει ξες τι καλά ζεσταίνεται

Γλυτωνεις και την αγορά τοστιέρας  😂😂

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Xviper13 είπε

950€ και κερνάω καφέ :-)

15:00

Εγώ πάντως 800€ θα το δώσω…και οποίος πρόλαβε τον Κύριο είδε….

Δημοσ.
46 minutes ago, john_ said:

Έχεις δίκιο εν μέρει, αλλά να δώσω μερικά ενδιαφέρον σημεία ακόμα.

Προφανώς μιλάς για τους βασικούς μισθούς Ελλάδας που τυγχάνει τριγύρω στις τιμές αυτών των συσκευών. Σε άλλες χώρες ο βασικός μισθός είναι αρκετά υψηλότερος (2-3 φορές πάνω), σε άλλες αρκετά χαμηλότερος (2-3 φορές κάτω). Όμως οι τιμές τον ηλεκτρονικών δεν καθορίζονται διαφορετικά σε κάθε χώρα ανάλογα την αγοραστική δύναμη της χώρας. Οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες για όλες τις χώρες. Για αυτό τέτοιες εταιρείες καταφεύγουν στα "φθηνά εργατικά χέρια" που λέμε, για να πέσει το κόστος και μπορούν και άλλοι άνθρωποι να αγοράσουν τέτοια προϊόντα. Για παράδειγμα φαντάσου εάν μια συσκευή σαν το iPhone κατασκευαζόταν από 1,000 άτομα στην Ελβετία το καθένα άτομο με μισθό τουλάχιστον 8,000 ευρώ το μήνα. Η τιμή του Χ/Ψ smartphone θα ήταν μόνο για άλλα πορτοφόλια, προσαρμοσμένα σε τιμές Ελβετίας / Σιγκαπούρης κτλ.

Θεωρώ πως οι άνθρωποι με χαμηλότερα εισοδήματα θέλουν να κοιτούν τη ζωή τους να κυλάει ευχάριστα γιατί μία ζωή έχουμε. Μέρος της ευχαρίστησης ίσως είναι να έχουν και μια τέτοια προηγμένη συσκευή να κάνουν το χαβαλέ τους, εξάλλου τι νοήμα έχουν τα λεφτά στο τέλος αν τα έχεις στο τραπέζι να τα κοιτάς; 

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Επισκέπτομαι την Σιγκαπούρη 3 φορές το χρόνο, επίσκεψη στο Apple store είναι πάντα στο πρόγραμμα, το βιοτικό επίπεδο και οι μισθοί είναι πάρα πολύ υψηλό.

Οι τιμές των Apple προϊόντων είναι στο επίπεδο των ΗΠΑ, διαφορά έως και 20% από Ελλάδα. Η υψηλές τιμές στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα τις φορολογίας!

Σε αντιθεση με την Κινα που οι τιμες ειναι παρα πολυ υψηλες λογο τις φορολογησης σαν προιον πολυτελειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, billdanos said:

Εγω είπα, καλύπτει ανάγκες που τα υπόλοιπα δεν καλύπτουν. Γίνεται ταμπλετα με μεγάλη οθόνη και δουλεύεις πολυ ποιο άνετα σοβαρες εφαρμογές τύπου word, excel, κρατάς σημείωσεις κλπ. Σερφαρεις ανετότατα, βλέπεις youtube, τηλεόραση σε μεγάλη οθόνη και γενικά κάνεις τα πάντα καλύτερα. Δεν είπα ότι δεν έχει προβλήματα. Έχει και πολλά ακόμα σε θέμα αξιοπιστίας. Για το νερό έχεις μείνει λιγο πίσω, το 5 είναι αδιάβροχο.. 

Δεν το εχω, αλλά το δανείστηκα να το δοκιμάσω μερικες ώρες, και κανει τα κλασικά κινητά να μοιάζουν παλαιολιθικά σε εμπειρία χρήσης. 

Εσυ θα συμφωνήσεις μαζι μου οταν βγάλει αναδιπλούμενο η apple..  Είναι 120% βέβαιο..

:)

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Επισκέπτομαι την Σιγκαπούρη 3 φορές το χρόνο, επίσκεψη στο Apple store είναι πάντα στο πρόγραμμα, το βιοτικό επίπεδο και οι μισθοί είναι πάρα πολύ υψηλό.

Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα. Εάν ένα προϊόν κατασκευαζόταν σε μια χώρα/πόλη με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο και με μεγάλη αγοραστική δύναμη,  η τελική του τιμή σαν προϊόν αναγκαστικά θα ήταν 2-3 φορές πάνω για να μπορεί να είναι κερδοφόρο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sxetikos13 είπε

Το έγραψα και σε άλλο topic. Αν είναι όντως μειωμένες οι φετινές τιμές, εμένα μου φαίνεται ως κίνηση στρατηγικής της apple για την επερχόμενη προ-αποφασισμένη αύξηση στα 16 που θα έχουν κάποιες στοχευμένες αλλαγές που να μπορούν δικαιολογήσουν το ανέβασμα των τιμών  (αύξηση των ιντσών στις οθόνες των pro, καλύτερο επεξεργαστή/κάμερα κτλ)... Ειδικά στην pro έκδοση.

Για αυτό είμαι και σε δίλημμα αν πρέπει να αγοράσω φέτος πιο "οικονομικά" ή να περιμένω του χρόνου που θα είναι πιο ακριβά (προσωπική πρόβλεψη) αλλά θα έχουν ένα σχετικά καλό upgrade. Αν και γενικά μιλάμε για οικονομική υπέρβαση.. Έλα όμως που και τα android έχουν ακριβύνει αδικαιολόγητα και έχουν γίνει και τεράστιες παντόφλες...

Κινηση στρατηγικης ειναι, για το λογο που λες ομως δε νομιζω.. Να μειώσουν τις τιμές τώρα για να τις αυξήσουν του χρόνου (πίσω δηλαδή στα επίπεδα του 14). Μπορούσαν άνετα να τις κρατήσουν εκεί που είναι και του χρόνου να τις ξανακρατήσουν εκεί που είναι και να λένε "δεν αλλάξαμε τις τιμές 3 χρόνια". 

Στρατηγική είναι κατά τη γνώμη μου για να φέρουν πιο πολύ κόσμο στο ecosystem και επειδή κομμάτι της αύξησης ηταν λόγω ισοτιμίας ευρώ/δολλάριο περσι που άλλαξε δραστικά και τώρα ισορρόπησε.

Του χρόνου θα ανεβάσουν τις τιμές με σχετική βεβαιότητα και μπορεί αυτό φυσικά να σε κάνει να πείς 'είχα δίκιο' αλλά δε νομίζω ότι ο λόγος είναι αυτός που περιγράφεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JonnyBoy είπε

Το άλλο που με χαλάει είναι ότι αν φύγω από Android θα πρέπει να περάσω από την αρχή τις επαφές μου χειροκίνητα. Αλλά ok. Θα...επιβιώσω

Όχι…. Ολα γίνονται αυτόματα. Δες εδώ από το support της Apple 

https://support.apple.com/en-us/HT201196

Edit : Εχει προταθεί ηδη από τον @markos9  👍

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, oldnew είπε

Εσυ θα συμφωνήσεις μαζι μου οταν βγάλει αναδιπλούμενο η apple..  Είναι 120% βέβαιο..

:)

Άσε εντάξει καταλάβαμε…

Εγω προσπάθησα να στο αναλύσω σοβαρά αλλα δεν θα στο χαλάσω περισσότερο (θα χαλάσει από μόνο του 😛 ). 

Η apple προφανώς και δεν θα βγάλει κάτι τέτοιο όσο η συγκεκριμένη  τεχνολογία έχει σημαντικές αδυναμίες. H Samsung ακολουθεί άλλη προσέγγιση που δεν την απασχολεί αν η συσκευή είναι και λιγαααακι beta ακόμη. :)

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Εχεις μεγαλυτερη οθονη κατα τη χρηση, και μικροτερο μεγεθος αποθηκευσης.

Αλλα ναι, εχει περισσοτερα μειονεκτηματα απο πλεονεκτηματα.

Δημοσ.
5 hours ago, vastegial_74 said:

Πραγματικά καλές τιμές. Δεν περίμενα με τίποτα να είναι χαμηλότερες πέρσυ. Το iPhone 15 Pro 256GB είναι πιο φτηνό απο το XIAOMI 13 Pro Dual 5G 12GB/ 256GB. Σε επίσημες τιμές.

Γιατί δεν γίνεται η σύγκριση με το Pro Max που είναι και ίδιου μεγέθους? 

1 hour ago, john_ said:

Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα. Εάν ένα προϊόν κατασκευαζόταν σε μια χώρα/πόλη με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο και με μεγάλη αγοραστική δύναμη,  η τελική του τιμή σαν προϊόν αναγκαστικά θα ήταν 2-3 φορές πάνω για να μπορεί να είναι κερδοφόρο.

Τι ποσοστό των εξόδων της Apple/Samsung/Χ είναι η μισθοδοσία για την κατασκευή των προϊόντων της? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...