paranoid_android Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα Απο μέρα σε μέρα μετακομίζω σε σπιτι το οποιο ειναι χαμηλης ενεργειακης κλάσης (Η και εδω γελαμε). Θα νοικιασω πρωτη φορα και μαλιστα ερχομαι απο το σπιτι μου το οποιο ειχε φωτοβολταικα, οποτε το ρευμα δε με ειχε απασχολησει γενικως. Τωρα αλλαζουν τα πραγματα. Ειναι 75τμ το σπιτι κ θα συγκατοικησουμε 2. Δεν υπαρχει νυχτερινο ρευμα, ουτε ηλιακος. Οποτε γενικα ο θερμοσιφωνας θα αναβει σε καθημερινη βαση. (Παρολα αυτα εχει φυσικο αεριο με ατομικη εγκατασταση και boiler, οποτε χειμωνα θα μπορουσαμε να ζεσταινουμε το νερο ετσι). Τωρα οσον αφορα τις συσκευες κλπ, το λαπτοπ του ενος θα δουλευει σταθερα (με κανονικη χρηση ωστοσο, oxi gaming) λογω remote εργασιας. Αντι κουζινας θα χρησιμοποιουμε air fryer που ειναι κ αυτο σημαντικο. Και 1 καλο πλυντηριο την εβδομαδα θα το κανω στο "πατρικο"/παλιο μου σπιτι που είναι κοντα και με φωτοβολταικα Παρολα αυτα, και μιας κ τωρα μπαινω, δεν ξερω τι να περιμενω σε καταναλωση ρευματος κ λογω της ενεργ κλασης του σπιτιου. Ποσο θεωρειτε (αν εχετε καποια εκτιμηση) οτι θα ειναι ενας τυπικος λογαριασμος ρευματος εκει? Το σκεφτομαι ως 200€/μηνα γενικα... Επισης, εχετε υποψη καποιον καλο παροχο ρευματος;;
Amaretos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Με την χρηση που λες ουτε 80-100 τον μηνα δεν θα εισαι
Haldol Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Τα 200€ το μήνα μου φαίνονται απίστευτα ακραίο. Κουζίνα δε θα 'χεις, θέρμανση με ρεύμα δε θα 'χεις, τι θα κάψει 1.000 kWh το μήνα; Το laptop; Υπόψιν ότι 170€ μου ήρθε το χειρότερο μήνα φέτος (Φεβρουάριο) λόγω του ότι θερμαίνομαι κατά 99% με ρεύμα (air-condition) και τότε είχαμε και τη "Barbara" (που τράβηξα έως και 55 kWh σε μία μέρα!). Εγώ ποντάρω το πολύ 50άρικο μ' αυτά που λες. Αφού πρακτικά δε χαλάς πουθενά ρεύμα.
paranoid_android Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Θα καιει καθημερινα θερμοσιφωνας, λαπτοπ θα δουλευουν 10 ωρες το ένα, 3-4 το αλλο Κουζινα θα χουμε το air fryer οπως ειπα AC εχουμε βαλει ενα inventer και υποθετω αν εχει ακομα ζεστες θα αναβει κι αυτο! Γενικα κανονικη καταναλωση ρευματος ενος σπιτιου, με μη χρηση κουζινας για καθημερινα μαγειρεματα + δυνατοτητα χρησης αλλου πλυντηριου. Απλα φοβαμαι την ενεργειακη κλαση του σπιτιου, οτι ολα θα καινε τα κερατα τους λογω αυτου. Και φοβαμαι και τους εκκαθαριστικους, που γενικα ακουω τερατα .. γενικα, επειδη δεν ξερω τι να περιμενω σκεφτομαι τον πιο πιθανο "φουσκωμενο" λογαριασμο
Arkin Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Όχι τι 200 το μήνα είπαμε. Περισσότερο λόγο θερμοσίφωνα θα ανέβει ο λογαριασμός και αυτός το καλοκαίρι μιας και χειμωνα δεν θα τον χρειάζεσαι. 60 70 ευρώ το μήνα και αν. Με 50 60 πλυντήρια το μήνα χωρίς καθόλου θερμοσίφωνα έχουμε ηλιακό PC πύργος ανοιχτό 10 ώρες τη μέρα 55αρα ακόμα 10 ώρες και κουζίνα 3 4 ώρες τη μέρα και είμαστε στα 85 90 ευρώ το μήνα από 280 μέχρι 350kw. Τώρα καλοκαίρι λόγο παλιού κλιματιστικου κάψαμε 200kw παραπάνω στο δίμηνο και αυτό ήταν. Μην ανησυχείς καθόλου.
paranoid_android Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Να μη με απασχολει δηλαδη η ενεργειακη κλαση του σπιτιου που ειναι η χειροτερη δυνατη?... Νιωθω οτι απο μονη της διπλασιαζει την καταναλωση των συσκευων. Επισης χοντρικα, ποια η διαφορα των εναντι λογαριασμων και των εκκαθαριστικων? Πχ αν πληρωσω εναντι στο διμηνο, και στο 4μηνο ερθει εκκαθαριστικος και υπαρχει κι εκει η χρεωση του διμηνου που ειχα ηδη πληρωσει? Παιζει αυτο? Στον εκκαθαριστικο σου αφαιρουν το ποσο του εναντι? Και αν υπαρχει διαφορα που εσυ ειχες πληρωσει??
Haldol Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Την ενεργειακή κλάση άστη, δεν ωφελεί σε κάτι στην πράξη. Μόνο για προγράμματα και πιστοποιητικά χρησιμεύει. Οκ σου δίνει μία ένδειξη, αλλά τίποτα περισσότερο. Θες να τα υπολογίσουμε για να σου φύγει το άγχος; Θερμοσίφωνας 4 kW * 1 ώρα κάθε μέρα = 4 kWh. Στο μήνα, 4 X 30 = 120 kWh. Air fryer 1,5 kW * 1 ώρα κάθε μέρα = 1,5 kWh. Στο μήνα 1,5 Χ 30 = 45 kWh. Laptop ανύπαρκτο σαν φορτίο, δεν αξίζει να υπολογιστεί καν. Το air-condition δε μπορώ να το υπολογίσω αν δε ξέρω πως θα το δουλεύεις και πόσο, αλλά χοντρικά θα'ναι λιγότερο από το θερμοσίφωνο με περιστασιακή χρήση (γιατί αυτό ψιλιάζομαι). Να πούμε στον αέρα άλλες 100 kWh; Σύνολο 265 kWh, κάντο στρογγυλό στις 300 kWh και για όλα τ' άλλα. Αυτές είναι 60€. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2023 από Haldol 1
paranoid_android Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μετα βεβαια εχουμε φωτα, τηλεοραση, ψυγειο κλπ. Τα κλασικα καθε σπιτιου :ρ αλλα οκ, καταλαβαινω οτι πρεπει να ξεφουσκωσω τον φουσκωμενο λογαριασμο που χω κατα νου για μην φρικαρω αν ερχεται τοσο :ρ
Haldol Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 5 minutes ago, paranoid_android said: Μετα βεβαια εχουμε φωτα, τηλεοραση, ψυγειο κλπ. Τα κλασικα καθε σπιτιου :ρ αλλα οκ, καταλαβαινω οτι πρεπει να ξεφουσκωσω τον φουσκωμενο λογαριασμο που χω κατα νου για μην φρικαρω αν ερχεται τοσο :ρ Το ψυγείο δεν είναι ούτε 5€ το μήνα, εκτός και αν είναι κανένα ξεχασμένο από το 1980. Τηλεόραση - φώτα ακόμα λιγότερο. Στην πράξη τηλεόραση και φώτα δε τα υπολογίζουμε καν, γιατί δε κάνουν καμία διαφορά στο λογαριασμό, σε σχέση π.χ. με air-condition, ή θερμοσίφωνο, κουζίνα, κ.λπ.
Arkin Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, paranoid_android είπε Να μη με απασχολει δηλαδη η ενεργειακη κλαση του σπιτιου που ειναι η χειροτερη δυνατη?... Νιωθω οτι απο μονη της διπλασιαζει την καταναλωση των συσκευων. Επισης χοντρικα, ποια η διαφορα των εναντι λογαριασμων και των εκκαθαριστικων? Πχ αν πληρωσω εναντι στο διμηνο, και στο 4μηνο ερθει εκκαθαριστικος και υπαρχει κι εκει η χρεωση του διμηνου που ειχα ηδη πληρωσει? Παιζει αυτο? Στον εκκαθαριστικο σου αφαιρουν το ποσο του εναντι? Και αν υπαρχει διαφορα που εσυ ειχες πληρωσει?? Όχι μην σε απασχολεί μην ανησυχείς καθόλου. Λίγο με το θερμοσίφωνα όσο γίνετε λιγότερη χρήση αλλά θα είναι μόνο καλοκαίρι. Το έναντι το αφαιρούν στον εκκαθαριστικό στο τέλος του τετραμηνου. Με 300kw θα είσαι ένα 80αρι το μήνα συν Δήμο ερτ που είναι τα κλασικά πάγια και μηδέν kw να κάψεις. 1
nick_souvlaki Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Παρόμοια χρήση και σπίτι, θέλω το 4μηνο 800kwh τον χειμώνα και καμιά 1000kwh το καλοκαίρι (με air condition, και πάνω από 1 συνήθως, αναμένα όλη την ώρα που είμαι σπίτι). Επίσης αυτά που σου λένε ότι λαπτοπ και τηλεόραση είναι μικρή κατανάλωση σε σχέση με τα άλλα γενικά ισχύει (αν και καλό είναι να μην τα αφήνεις ανοιχτά άμα δεν τα χρησιμοποιείς). Μικρή διαφορά είδα τώρα που δουλεύω από το γραφείο με πριν που δούλευα remote. Πάρα πολλά είναι τα 200 ευρώ τον μήνα για αυτά που λες. Πιο ακριβό μου είναι η θέρμανση το χειμώνα λόγω των τιμών του φυσικού αερίου, που εκεί πέρυσι είχα μεταξύ 100-150ευρώ τον μήνα.
meletis_m Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, paranoid_android είπε Καλημέρα Απο μέρα σε μέρα μετακομίζω σε σπιτι το οποιο ειναι χαμηλης ενεργειακης κλάσης (Η και εδω γελαμε). Θα νοικιασω πρωτη φορα και μαλιστα ερχομαι απο το σπιτι μου το οποιο ειχε φωτοβολταικα, οποτε το ρευμα δε με ειχε απασχολησει γενικως. Τωρα αλλαζουν τα πραγματα. Ειναι 75τμ το σπιτι κ θα συγκατοικησουμε 2. Δεν υπαρχει νυχτερινο ρευμα, ουτε ηλιακος. Οποτε γενικα ο θερμοσιφωνας θα αναβει σε καθημερινη βαση. (Παρολα αυτα εχει φυσικο αεριο με ατομικη εγκατασταση και boiler, οποτε χειμωνα θα μπορουσαμε να ζεσταινουμε το νερο ετσι). Τωρα οσον αφορα τις συσκευες κλπ, το λαπτοπ του ενος θα δουλευει σταθερα (με κανονικη χρηση ωστοσο, oxi gaming) λογω remote εργασιας. Αντι κουζινας θα χρησιμοποιουμε air fryer που ειναι κ αυτο σημαντικο. Και 1 καλο πλυντηριο την εβδομαδα θα το κανω στο "πατρικο"/παλιο μου σπιτι που είναι κοντα και με φωτοβολταικα Παρολα αυτα, και μιας κ τωρα μπαινω, δεν ξερω τι να περιμενω σε καταναλωση ρευματος κ λογω της ενεργ κλασης του σπιτιου. Ποσο θεωρειτε (αν εχετε καποια εκτιμηση) οτι θα ειναι ενας τυπικος λογαριασμος ρευματος εκει? Το σκεφτομαι ως 200€/μηνα γενικα... Επισης, εχετε υποψη καποιον καλο παροχο ρευματος;; Πές του ιδιοκτήτη να κάνετε και αίτηση για νυχτερινο . Όσο και να καθήσεις θα έχει κάποιο όφελος μπορεί όχι σε μεγάλο βαθμό , και δε θα βγεί και ζημιωμένος ο ιδιοκτήτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα