Προς το περιεχόμενο

iPhone 11 για σερβις

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από aces,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω 2 θεματάκια με το iphone και ελπίζω να με καλύψει η εγγύηση (πλαίσιο)

Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με τα data που έχω μέσα και κυρίως την eSIM

Τι διαδικασία ακολουθείται; Τα σβήνουν όλα και στο δίνουν του κουτιού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, somt said:

Καλησπέρα

Έχω 2 θεματάκια με το iphone και ελπίζω να με καλύψει η εγγύηση (πλαίσιο)

Θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με τα data που έχω μέσα και κυρίως την eSIM

Τι διαδικασία ακολουθείται; Τα σβήνουν όλα και στο δίνουν του κουτιού;

Εφόσον μπαίνει στο σέρβις, πρέπει να διαγραφούν όλα τα προσωπικά δεδομένα και φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η eSim. Γι’ αυτό πρέπει να κρατήσεις μπακάπ πρώτα. Την eSim την ξαναβγάζεις όταν πάρεις το καινούργιο.

Η διαδικασία που ακολουθείται πάει ανάλογα με τη βλάβη. Πχ αν έχεις θέμα με το touch, απλά θα σου αλλάξουν την οθόνη. Αν έχεις θέμα με την κάμερα ή με τον φακό, θα σου αλλάξουν το σύστημα καμερών. Σε πιο σοβαρά πχ μητρική, κεραία κλπ το αλλάζουν όλο.

Η διαδικασία ολικής αντικατάσταση παίρνει κάποιες μέρες συνήθως και σου δίνεται μια συσκευή refurbished χωρίς κουτί, αλλά μόνο με τη ζελατίνα του. Εξωτερικά αλλά και λειτουργικά´ είναι άριστο, σαν καινούργιο, δε καταλαβαίνεις ότι έχει ανοιχθεί/χρησιμοποιηθεί/επισκευαστεί κλπ. 

Επεξ/σία από enlightened
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει πέσει πολύ η ένταση στο ακουστικό. Μόνο με ακουστικά ή ανοιχτή ακρόαση το δουλεύω

Επίσης κάποιες φορές είναι σα να έχει μείνει πατημένο το volume up. Ενώ χαμηλώνω ανεβαίνει πάλι αμέσως

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, somt είπε

Έχει πέσει πολύ η ένταση στο ακουστικό. Μόνο με ακουστικά ή ανοιχτή ακρόαση το δουλεύω

Επίσης κάποιες φορές είναι σα να έχει μείνει πατημένο το volume up. Ενώ χαμηλώνω ανεβαίνει πάλι αμέσως

Το ακουστικο θα θελει αλλαγη αφου δινει χαμηλη έως ανύπαρκτη ένταση.

Τα δεδομενα θα τα κανεις backup (οπωσδηποτε) https://support.apple.com/el-gr/HT203977 & setup as new τη συσκευη https://support.apple.com/el-gr/HT201351 πριν την παραδωσεις για ελεγχο/σερβις. Η esim ξαναβγαινει απο τον παροχο με καποια χρεωση εφοσον πανε ολα σωστα με την επισκευη.

Επεξ/σία από aces
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, aces είπε

Η esim ξαναβγαινει απο τον παροχο με καποια χρεωση εφοσον πανε ολα σωστα με την επισκευη.

η esim αν θυμαμαι καλά ένα QR code είναι

είναι μιας χρήσης ε; δεν μπορώ με κάποιο τρόπο να την κάνω "export" ή κάτι τέτοιο ώστε να την ξανασκανάρω μετά το σερβις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 hours ago, somt said:

Σε αυτήν την περίπτωση ίσως έχει συσσωρευτεί πολλή σκόνη στη γρίλια του ακουστικού και για αυτό δεν ακούγεται καλά. Αυτό μπορεί να συμβεί και από άμμο μετά από την καλοκαιρινή περίοδο ή απο το χνούδι στις τσέπες. Αν το έχεις λίγο μπορείς να τη βγάλεις και μόνος σου με μια νωπή οδοντόβουρτσα και λίγο μπλου τακ. Αλλιώς πήγαινε σε ένα σέρβις κοντά σου οποιοδήποτε (istorm, public, irepair κλπ) να στο κάνουν απευθείας κανά 10άρικο μαξ 20άρικο θα πάρουν και μέσα σε 5’ θα είσαι έτοιμος. Κι αυτοί αυτό κάνουν συνήθως, πετάνε ισοπροπυλική αλκοόλη στη γρίλια και με μια οδοντόβουρτσα και απαλές κινήσεις βγάζουν τη σκόνη. Μετά βάζουν μπλου τακ το πιέζουν και τραβάει ότι μπορεί να έχει απομείνει. 

Λογικά και στο volume κάτι παρόμοιο θα έχει συμβεί και έχει κολλήσει κάτι. Πάντως το πιο πιθανόν είναι να μη χρειαστεί να μπλέξεις με εγγυήσεις κλπ, να ανοίγει το κινητό άσκοπα ούτε να σβήσεις δεδομένα κλπ. Όλα αυτά γίνονται εξωτερικά χωρίς επέμβαση στο κινητό και πολύ γρήγορα

Επεξ/σία από enlightened
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εφόσον είμαι στην εγγυηση θα προτιμήσω Πλαίσιο που το πήρα

γιατί να πληρώσω δοκιμες που μπορεί να μην πετύχουν;

σε ένα irepair που έτυχε να βρεθώ έπιασα κουβεντα με τον τύπο και μου είπε ότι η χαμηλή ένταση είναι συχνό θέμα, αλλάζουν ηχειάκι συνήθως (και όντως, εχω άλλο ενα γνωστό με το ίδιο πρόβλημα)

Επεξ/σία από somt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, somt said:

εφόσον είμαι στην εγγυηση θα προτιμήσω Πλαίσιο που το πήρα

γιατί να πληρώσω δοκιμες που μπορεί να μην πετύχουν κιολας;

σε ένα irepair που έτυχε να βρεθώ έπιασα κουβεντα με τον τύπο και μου είπε ότι η χαμηλή ένταση είναι συχνό θέμα, αλλάζουν ηχειάκι συνήθως (και όντως, εχω άλλο ενα γνωστό με το ίδιο πρόβλημα)

Πιο πολύ για να μην ταλαιπωρηθείς. Το πλαίσιο δεν είναι καν σέρβις, οπότε κάπου θα το στείλουνε. Στο ουτοπικό σενάριο που όλα γίνονται άμεσα, θα είσαι στην καλύτερη 3 μέρες χωρίς κινητό, 1 μέρα για να πάει, 1 μέρα για να το δούνε και 1 μέρα για να έρθει. Φυσικά καταλαβαίνεις ότι οι πραγματικοί χρόνοι είναι οι υπερδιπλάσιοι. Επίσης θα μείνεις χωρίς κινητό όλο αυτό το διάστημα, χωρίς τα δεδομένα σου, και θα πρέπει να πληρώσεις και 5-10€ για την eSim, ανάλογα με τον πάροχό σου

Επειδή είναι ένα πολύ κοινό θέμα αυτό που έχεις και το πιο πιθανόν είναι να θέλει απλά ένα καθαρισμό, εγώ σου προτείνω να πας απευθείας ο ίδιος σε σέρβις, και καλύτερα σε επίσημο είτε iStorm, iSystem, Document, iRepair κλπ. Από εκεί και πέρα μπορεί όντως να είναι κάτι πιο σοβαρό, τύπου να έχει πρόβλημα όντως το μπροστινό ακουστικό, που σε αυτήν την περίπτωση αλλάζει η οθόνη στην οποία είναι ενσωματωμένο το ακουστικό. Στην περίπτωση του volume, αλλάζει όλο το κινητό με refurbished που ανέφερα και πιο πριν.

Επεξ/σία από enlightened
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, somt είπε

η esim αν θυμαμαι καλά ένα QR code είναι

είναι μιας χρήσης ε; δεν μπορώ με κάποιο τρόπο να την κάνω "export" ή κάτι τέτοιο ώστε να την ξανασκανάρω μετά το σερβις;

Θελει επανεκδοση η esim https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/esim.html αφου με τη διαγραφη δεδομενων χανεται/απενεργοποιειται. Ας δεις πως θα πανε οι επισκευες στη συσκευη κ πας στον παροχο.

Απο το να πας Πλαισιο με ταλαιπωρια (κ καποιες φορες αμφιβολο αποτελεσμα) καλυτερα επισκευη στα επισημα για να σιγουρεψεις και οτι θα γινει δουλεια/επισκευή iStorm, iSystem, Document,

Η αλλαγή eSIM από συσκευή σε συσκευή (με το ίδιο eSIM προφίλ) ή εξαγωγή/διαγραφή και εκ νέου εισαγωγή/φόρτωση στην ίδια συσκευή, δεν υποστηρίζεται. Εάν θέλεις να απεγκαταστήσεις ένα eSIM προφίλ, τότε θα πρέπει να επισκεφθείς το κοντινότερό σου κατάστημα, στο οποίο θα δημιουργήσεις ένα νέο eSIM προφίλ για τη συσκευή σου ενώ θα διατηρήσεις τόσο το ισχύον συμβόλαιο/πακέτο υπηρεσιών, όσο και τον αριθμό σου.

Επεξ/σία από aces
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, enlightened είπε

Πιο πολύ για να μην ταλαιπωρηθείς. Το πλαίσιο δεν είναι καν σέρβις, οπότε κάπου θα το στείλουνε. Στο ουτοπικό σενάριο που όλα γίνονται άμεσα, θα είσαι στην καλύτερη 3 μέρες χωρίς κινητό, 1 μέρα για να πάει, 1 μέρα για να το δούνε και 1 μέρα για να έρθει. Φυσικά καταλαβαίνεις ότι οι πραγματικοί χρόνοι είναι οι υπερδιπλάσιοι. Επίσης θα μείνεις χωρίς κινητό όλο αυτό το διάστημα, χωρίς τα δεδομένα σου, και θα πρέπει να πληρώσεις και 5-10€ για την eSim, ανάλογα με τον πάροχό σου

Επειδή είναι ένα πολύ κοινό θέμα αυτό που έχεις και το πιο πιθανόν είναι να θέλει απλά ένα καθαρισμό, εγώ σου προτείνω να πας απευθείας ο ίδιος σε σέρβις, και καλύτερα σε επίσημο είτε iStorm, iSystem, Document, iRepair κλπ. Από εκεί και πέρα μπορεί όντως να είναι κάτι πιο σοβαρό, τύπου να έχει πρόβλημα όντως το μπροστινό ακουστικό, που σε αυτήν την περίπτωση αλλάζει η οθόνη στην οποία είναι ενσωματωμένο το ακουστικό. Στην περίπτωση του volume, αλλάζει όλο το κινητό με refurbished που ανέφερα και πιο πριν.

Έχω αποδεχτεί ότι θα μείνω κανά 10-15ημερο χωρίς κινητό, αλλά εχω κάνει τα κουμάντα μου για τις 2 sim (25 ευρώ nokia 105, import τις επαφες και η esim εκτροπη στην κανονική sim). Θα μου μείνει και στην άκρη για παρόμοιες καταστάσεις. Ναι η εκδοση esim είναι 10 ευρώ (vodafone)

Το Πλαίσιο στέλνει iSystem νομίζω, μπορώ να το πάω κατευθείαν εκεί να γλιτώσω 2-3 μέρες; Γενικά ποια είναι τα μαγαζιά που μπορώ να πάω απευθείας με εγγύηση και αυθεντικά ανταλλακτικά;

Στο irepair μου είπαν ότι το ακουστικό κάνει 70 (δε θυμάμαι original ή τρίτου κατασκευαστή), αλλά ο ίδιος μου είπε αν είμαι στην εγγύηση να παω στο Πλαισιο που το στελνουν στην επισημη αντιπροσωπεια

Επεξ/σία από somt
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, somt είπε

Γενικά ποια είναι τα μαγαζιά που μπορώ να πάω απευθείας με εγγύηση και αυθεντικά ανταλλακτικά;

Τα επισημα ειναι αυτα https://locate.apple.com/gr/en/service?pt=3&lat=37.9854274&lon=23.7296511&address=Athens%2C+Greece&carrier=No-Contract

Εφοσον εισαι στην εγγυηση κανε backup/setup as new & κλεισε ραντεβου.

• Thanks 1
Δημοσ.

βασικά το backup γιατί το θέλω; φωτογραφίες είναι όλες OneDrive, σημειώσεις/επαφές κτλ iCloud

τις εφαρμογές τις ξαναπερνάω, είναι κάτι άλλο που μου διαφέυγει;

επίσης το backup κρατάει μόνο data ή όλο το OS? Δεν με ενδιαφέρει να κάνω restore το OS, προτιμώ στήσιμο από την αρχή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, somt είπε

βασικά το backup γιατί το θέλω; φωτογραφίες είναι όλες OneDrive, σημειώσεις/επαφές κτλ iCloud

τις εφαρμογές τις ξαναπερνάω, είναι κάτι άλλο που μου διαφέυγει;

επίσης το backup κρατάει μόνο data ή όλο το OS? Δεν με ενδιαφέρει να κάνω restore το OS, προτιμώ στήσιμο από την αρχή

Γενικες Ρυθμισεις - Ρυθμισεις εφαρμογων που εχεις ορισει , SMS, imessage, αρχικη οθονη κλπ. οχι ολο το OS ;)

Τι περιλαμβάνει το Εφεδρικό αντίγραφο iCloud

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.

ok και ενα τελευταίο

Κάθε έκδοση iOS (major) που βγαίνει μπαίνει incremental πάνω από την παλιά; τύπου upgrade; γιατί κάτι τέτοιο μου είπε ο τύπος στο irepair. Δεν είναι ένα καθαρό image δηλαδή;

Έχω βρει αυτή τη σελίδα που δίνει IPSW (κάτι σαν iso) της έκδοσης για το μοντέλο σου: https://ipsw.me/product/iPhone

Μήπως είναι σοφτουερικό το θέμα μου και βάζοντας ένα καθαρό image (σαν clean install) κανω μια δοκιμή μπας και;...

Επίσης που ξέρουμε ότι τα ipsw αυτά δεν έχουν τίποτα φυτεμένο μέσα; υπάρχει τρόπος να ξέρουμε πόσο αυθεντικά είναι;

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, somt είπε

ok και ενα τελευταίο

Κάθε έκδοση iOS (major) που βγαίνει μπαίνει incremental πάνω από την παλιά; τύπου upgrade; γιατί κάτι τέτοιο μου είπε ο τύπος στο irepair. Δεν είναι ένα καθαρό image δηλαδή;

Έχω βρει αυτή τη σελίδα που δίνει IPSW (κάτι σαν iso) της έκδοσης για το μοντέλο σου: https://ipsw.me/product/iPhone

Μήπως είναι σοφτουερικό το θέμα μου και βάζοντας ένα καθαρό image (σαν clean install) κανω μια δοκιμή μπας και;...

Επίσης που ξέρουμε ότι τα ipsw αυτά δεν έχουν τίποτα φυτεμένο μέσα; υπάρχει τρόπος να ξέρουμε πόσο αυθεντικά είναι;

Καλησπέρα. Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω το ακουστικό είναι θέμα καθαρισμού 99.9% , γι το volume up δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα.

το ipsw.me αν δεις τα link που έχει οδηγούν κατευθείαν σε server της Apple…

Με restore δεν νομίζω να φτιάξει κάτι από τα παραπάνω :(

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...