Προς το περιεχόμενο

Tι μισθό παίρνετε όσοι έχετε μεταπτυχιακό με τα σημερινά δεδομένα?

Actuary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 11/2/2024 στις 8:33 ΜΜ, EVMENHS είπε

O Steve Wozniak της Apple, πρώτα δημιούργησε τον υπολογιστή, μετά  ίδρυσε την εταιρεία, έπειτα τοποθέτησε το προϊόν στην αγορά και αφού έβαλε την εταιρία στο δρόμο της, μετά από 5 χρόνια πήγε να τελειώσει τις σπουδές του. Και αυτό είναι γεγονός.

Συνεπώς καλός ο οποιοσδήποτε τίτλος εκπαιδεύσεως, αλλά από μόνος του δεν  εξασφαλίζει το αποτέλεσμα.

Άλλες εποχές, καμία σχέση με τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 18/09/2023 at 13:57, csontheline said:

Σαν πολλοί δεν βρισκόμαστε Κύπρο; Μήπως να φτιάχναμε κανένα δίκτυο εμείς οι 3-4-5 ελλαδίτες;

Έχω 6 χρόνια Κύπρο. Στην Ελλάδα ήμουν τεμπέλης, εδώ πέρασα τα 2κ μετά από 4 5 χρόνια. Χωρίς καν πανεπιστήμιο, με το πτυχίο του τεε. Το μόνο μου λάθος ήταν που δεν έφυγα νωρίτερα από το νεκροταφείο.

Το μεταπτυχιακό δεν είναι κάτι που καθορίζει τον μισθό αλλά το πτυχίο για αρχικό μισθό και μετά η προϋπηρεσία. Στις περισσότερες εταιρείες ισχύει η κατακόρυφη ιεραρχία δλδ strict priority strict seniority . O πιο παλιός παίρνει προαγωγή και μεγαλύτερο μισθό εκτός και αν έρθει μεγάλο στέλεχος σε συμβούλιο. Βέβαια για να μείνεις σε μια θέση σε πείθουν να κάνεις μεταπτυχιακα μόνο και μόνο για το prestige και για να χει να πει ο διευθυντής σου σε περίπτωση που έρθει η στιγμή της προαγωγής η έρθει κάποιος άλλος με ένα χαρτί παραπάνω για την θεση. Γι'αυτό δεν προχωράμε μπροστά διότι παρκάρουμε στο πόστο και δεν εξελισσομαστε και νομίζουμε ότι με ένα άσχετο μεταπτυχιακό είμαστε ακλονητοι.θα κακοφανει να έρθει ένας με λιγότερα χρόνια αλλά με μεγαλύτερη εξειδίκευση ως προς την προϋπηρεσία και να μας πάρει την θέση. Τρ οι μισθοί καθορίζονται με την πολιτική της εταιρίας. Σαφέστατα πρέπει να χεις κοντινό μισθό με έναν συνάδελφο στο δίπλα γραφείο για λόγους ισότητας. Δεν μπορεί δύο εργαζόμενοι να κάνουν την ίδια δουλειά και να παίρνουν διαφορετικούς μισθούς με μεγάλη απόκλιση έχουν δεν έχουν μεταπτυχιακό

8 λεπτά πριν, alexvi είπε

Γι'αυτό δεν προχωράμε μπροστά διότι παρκάρουμε στο πόστο και δεν εξελισσομαστε και νομίζουμε ότι με ένα άσχετο μεταπτυχιακό είμαστε ακλονητοι.θα κακοφανει να έρθει ένας με λιγότερα χρόνια αλλά με μεγαλύτερη εξειδίκευση ως προς την προϋπηρεσία και να μας πάρει την θέση. 

Νομίζω γενικά στο νήμα έχουμε μπερδέψει την εξειδίκευση με την εργασιακή εμπειρία.

7 hours ago, alexvi said:

Το μεταπτυχιακό δεν είναι κάτι που καθορίζει τον μισθό αλλά το πτυχίο για αρχικό μισθό και μετά η προϋπηρεσία. Στις περισσότερες εταιρείες ισχύει η κατακόρυφη ιεραρχία δλδ strict priority strict seniority . O πιο παλιός παίρνει προαγωγή και μεγαλύτερο μισθό εκτός και αν έρθει μεγάλο στέλεχος σε συμβούλιο. Βέβαια για να μείνεις σε μια θέση σε πείθουν να κάνεις μεταπτυχιακα μόνο και μόνο για το prestige και για να χει να πει ο διευθυντής σου σε περίπτωση που έρθει η στιγμή της προαγωγής η έρθει κάποιος άλλος με ένα χαρτί παραπάνω για την θεση. Γι'αυτό δεν προχωράμε μπροστά διότι παρκάρουμε στο πόστο και δεν εξελισσομαστε και νομίζουμε ότι με ένα άσχετο μεταπτυχιακό είμαστε ακλονητοι.θα κακοφανει να έρθει ένας με λιγότερα χρόνια αλλά με μεγαλύτερη εξειδίκευση ως προς την προϋπηρεσία και να μας πάρει την θέση. Τρ οι μισθοί καθορίζονται με την πολιτική της εταιρίας. Σαφέστατα πρέπει να χεις κοντινό μισθό με έναν συνάδελφο στο δίπλα γραφείο για λόγους ισότητας. Δεν μπορεί δύο εργαζόμενοι να κάνουν την ίδια δουλειά και να παίρνουν διαφορετικούς μισθούς με μεγάλη απόκλιση έχουν δεν έχουν μεταπτυχιακό

Ούτε καν όμως; 

Στο πόσα παίρνει ένας εργαζόμενος παίζουν διάφορα ρόλο, όπως διαπραγματευτικές ικανότητες πριν την πρόσληψη, αξία που δίνει στην εταιρεία, hard / soft skills, σύνδεση με τους υπόλοιπους κλπ. 

Το μεταπτυχιακό μετράει μόνο σε συνδυκαλιστικές συμβάσεις/δημόσιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^

Εμενα παντως το μεταπτυχιακο μετρησε για να με πάρουν στην πρωτη μου δουλεια (ιδιωτικη εταιρεια, κλαδος εκδοσεων, 300+ ατομα προσωπικο). Δλδ ας μην λεμε ισχυει μονο το ενα, μονο το αλλο κλπ. Αν δεν ειχα αυτο το συγκεκριμένο και αρκετα εξειδικευμένο μεταπτυχιακο δεν θα με επαιρναν στην αρχη με μηδενικη σχετικη προϋπηρεσία (και χώρια τις γνωσεις που μου εδωσε αυτο το μεταπτυχιακό, για μενα αυτο ειναι το πιο σημαντικο, να σπουδαζουμε αυτα που μας ενδιαφερουν πραγματικα).

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, csontheline είπε

όπως διαπραγματευτικές ικανότητες πριν την πρόσληψη, αξία που δίνει στην εταιρεία, hard / soft skills, σύνδεση με τους υπόλοιπους κλπ. 

Η εταιρεία ξέρει από πριν τι θα δώσει ανάλογα με το budget για την θέση που προκηρύσσει δεν το καθορίζουν αυτά που λες ούτε εσύ. Αν πας για διευθυντής θα πρέπει να έχεις και οικονομικά επιτεύγματα από προηγούμενο εργοδότη. Τι πέτυχες σε αξία μετοχών εταιρίας? Σε πόσα συμβούλια ηγηθηκες προτζεκτ? Τι ομάδα υφυσταμενων είχες? Αυτά που λες παίζουν ρολο στην θετική εντύπωση για να επιλεχθείς από τους 100 και συνυποψηφίους κυρίως σε πρώτες δουλειες

Ασφαλώς και μετράει στην μετέπειτα πορεία ένα μεταπτυχιακό. Μπορεί να σε ανεβάσει αλλά μόνο αν πας για καριέρα στελέχους. Αλλιώς γίνεσαι πολύ καλύτερος και εξειδικευμένος επαγγελματίας και μωλις μάθεις την δουλειά στον έναν και έχεις εμπειρία αν το επιθυμείς ρίχνεις τα δίχτυα σου για κάτι πιο καλο

Επεξ/σία από alexvi

2 hours ago, *nenya* said:

(και χώρια τις γνωσεις που μου εδωσε αυτο το μεταπτυχιακό, για μενα αυτο ειναι το πιο σημαντικο, να σπουδαζουμε αυτα που μας ενδιαφερουν πραγματικα)

Αυτό θα έπρεπε να σκέφτεται ο καθένας, αλλά δυστυχώς δεν. Αρκετοί τα κάνουν (μεταπτυχιακό, διδακτορικό) με την πεποίθηση ότι θα τους μοιράσουν χιλιάρικα όταν πιάσουν δουλειά (λες και τους τα χρωστάνε).

• Sad 2

Το μεταπτυχιακο μετραει μονο για την πρωτη δουλεια. Απο εκει και περα οι περισσοτεροι εργοδοτες κοιτανε την προυπηρεσια, ολα τα υπολοιπα επονται

Ισως να βοηθησει και σε μια πρωτη διαλογη των υποψηφιων αν ειναι απο καλο πανεπιστημιο η πανεπιστημιο που εκτιμα/εχει παει ο hiring manager

Γι αυτο και ειναι σημαντικο στα βιογραφικα σας να αναφερετε ξεκαθαρα τους ρολους/αρμοδιοτητες που ειχατε στην θεση σας, αυτα ειναι που ουσιαστικα ενδιαφερουν

• Like 7

12 ώρες πριν, tutuyo είπε

Το μεταπτυχιακο μετραει μονο για την πρωτη δουλεια. Απο εκει και περα οι περισσοτεροι εργοδοτες κοιτανε την προυπηρεσια, ολα τα υπολοιπα επονται

Σε πολλές δουλειές (δουλειά δεν είναι μόνο ο ντελιβεράς) χωρίς συγκεκριμένα μεταπτυχιακά και διδακτορικά δεν πας πουθενά.

14 hours ago, tutuyo said:

Αυτό δυστυχώς ισχύει. Εμένα πλέον ούτε το πτυχίο μου δεν ζητάνε. Το master παίζει να μου το έχουν ζητήσει 1 φορά τα τελευταία 12 χρόνια.

2 hours ago, listerstorm said:

Σε πολλές δουλειές (δουλειά δεν είναι μόνο ο ντελιβεράς) χωρίς συγκεκριμένα μεταπτυχιακά και διδακτορικά δεν πας πουθενά.

Αυτό δεν ισχύει πουθενά για πουθενά, πέρα από ακαδημαϊκή καριέρα.

Ειδικά για τα διδακτορικά σε Ευρώπη και Αμερική σε βλέπουν και λίγο υποτιμητικά, γιατί εκεί διδακτορικό=ακαδημαϊκη καριέρα, κάτι το οποίο είναι downgrade για κάποιον μηχανικό.

• Like 1

13 hours ago, filip123go said:

Ειδικά για τα διδακτορικά σε Ευρώπη και Αμερική σε βλέπουν και λίγο υποτιμητικά, γιατί εκεί διδακτορικό=ακαδημαϊκη καριέρα, κάτι το οποίο είναι downgrade για κάποιον μηχανικό.

Αυτή είναι η ξεφτίλα της Δύσης. Αν ερευνάς σε πανεπιστήμιο, για το καλό και την πρόοδο της ανθρωπότητας, παίρνεις 3 κι 60.

Αν η έρευνά σου πάει στα ίδια και στα ίδια, για την κερδοσκοπία των λίγων, κατεβαίνουν τα χιλιάρικα δίχως σταματημό.

Στις 20/2/2024 στις 9:59 ΠΜ, tutuyo είπε

Ανάλογα τον τομέα φαντάζομαι.

Στην πληροφορική που είμαι εγώ. 100% ισχύει. Αλλά σίγουρα υπάρχουν δουλειές και θέσεις που απαιτούν και μεταπτυχιακά και διδακτορικά κτλ. κτλ. 

• 3 μήνες μετά...

Καλησπέρα.

Έχω πτυχίο ψυχολογίας και μεταπτυχιακό HR. Κάνω συνέντευξη για δουλειά HR assistant, την κατώτερη στον τομεα, σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα και μου πρόσφεραν τη θέση με 850€ μεικτά. Είναι απαράδεκτα λίγα θεωρώ. Μπορείτε να μου πείτε γνωμες; Ως κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος δεν είναι λίγος ο βασικος;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...