Προς το περιεχόμενο

i5-13600KF + Z790/B760

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nickol-us,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Gentleman88 είπε

Να μάζεψα όλα σε μία λίστα όπως αυτή κατέληξε:

image.png.a17a19b6fd1f7c8417dcc0fe156370b4.png

Πολύ καλό το σύστημα. ΑΝ άλλαζα κάτι αυτό θα ήταν το τροφοδοτικό, θα έβαζα κάτι σε gold certified. 

https://www.skroutz.gr/s/13967258/Be-Quiet-Straight-Power-11-750W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

https://www.skroutz.gr/s/12517958/Seasonic-Focus-Plus-750W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με την επιλογή Gold τροφοδοτικού που ανέφερε ο aetos1988.

Κάτι που πρόσεξα (μικρής σημασίας): Γιατί δεν επέλεξες δίσκο pcie gen 4;

Ναι, είναι μηδαμινές οι διαφορές σε καθημερινή χρήση αλλά γιατί όχι; Σε παρόμοιο κόστος με τον 970 evo plus παίρνεις Kingston Fury Renegade.

Δημοσ.
8 hours ago, TopCLR said:

Συμφωνώ με την επιλογή Gold τροφοδοτικού που ανέφερε ο aetos1988.

Κάτι που πρόσεξα (μικρής σημασίας): Γιατί δεν επέλεξες δίσκο pcie gen 4;

Ναι, είναι μηδαμινές οι διαφορές σε καθημερινή χρήση αλλά γιατί όχι; Σε παρόμοιο κόστος με τον 970 evo plus παίρνεις Kingston Fury Renegade.

Όπως ανέφερα στην αρχή του thread, καινούρια είναι μόνο CPU, RAM, MoBo. Ιδανικά θα ήθελα ένα λίγο μεγαλύτερο κουτί με χώρο για να μπει ο CPU cooler πάνω, καλύτερο τροφοδοτικό gold και άλλοι μου έχουν αναφέρει τον SSD ίσως και εναν Samsung 990.

Δημοσ.

Τώρα πρόσεξα το πρώτο ποστ όπου αναφέρεις ότι έχεις κάποια κομμάτια (έτσι όπως έβαλες την λίστα στο προηγούμενο ποστ νόμιζα πως είναι για αγορά). Πάντως το Phanteks P400S αναφέρει ότι παίρνει υδρόψυξη 360mm μπροστά με μια σημείωση: "360 radiator requires the removal of the midplate cover".

Όπου μάλλον εννοεί το κάλυμμα που διαχωρίζει τον χώρο του τροφοδοτικού από το υπόλοιπο σύστημα.

Αν θα πας σε νέο κουτί, η "σίγουρη" λύση (για 360 υδρόψυξη) είναι τα full tower (διαθέτουν αρκετό χώρο). Υπάρχουν και λύσεις σε midi tower όπου το κάλυμμα του τροφοδοτικού αφήνει κενό μπροστά για την υδρόψυξη (και δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί όπως στο P400S). Εκεί βέβαια πρέπει να προσέξεις αν χωράει το μήκος της κάρτας γραφικών + το πάχος της υδρόψυξης (με τον ανεμιστήρα της).

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιηθεί για gaming κατά 99% κάποια στιγμή θα χρειαστείς μεγαλύτερο ssd ή κάποιον extra. Δε χρειάζεσαι gen4/5 nvme tbh ακόμα. Έχουν πέσει και πολύ οι τιμές, παίζουν 2 TB nvme's στα ~80 πλέον.

Δημοσ.
2 hours ago, TopCLR said:

Τώρα πρόσεξα το πρώτο ποστ όπου αναφέρεις ότι έχεις κάποια κομμάτια (έτσι όπως έβαλες την λίστα στο προηγούμενο ποστ νόμιζα πως είναι για αγορά). Πάντως το Phanteks P400S αναφέρει ότι παίρνει υδρόψυξη 360mm μπροστά με μια σημείωση: "360 radiator requires the removal of the midplate cover".

Όπου μάλλον εννοεί το κάλυμμα που διαχωρίζει τον χώρο του τροφοδοτικού από το υπόλοιπο σύστημα.

Αν θα πας σε νέο κουτί, η "σίγουρη" λύση (για 360 υδρόψυξη) είναι τα full tower (διαθέτουν αρκετό χώρο). Υπάρχουν και λύσεις σε midi tower όπου το κάλυμμα του τροφοδοτικού αφήνει κενό μπροστά για την υδρόψυξη (και δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί όπως στο P400S). Εκεί βέβαια πρέπει να προσέξεις αν χωράει το μήκος της κάρτας γραφικών + το πάχος της υδρόψυξης (με τον ανεμιστήρα της).

Αν δεις γράφω "ένα λίγο μεγαλύτερο κουτί με χώρο για να μπει ο CPU cooler πάνω" εννοώ πάνω όχι μπροστά που το έχω τώρα. Ναι χρειάστηκε να βγει ένα μεταλλικό πλαίσιο και τώρα απλά φαίνεται λίγο ενας σκληρός δίσκος. Δεν νομίζω οτι με την καινούριο mobo θα υπάρχει αρκετό κενό να μπεί πάνω αλλά θα το δοκιμάσω. Υπάρχουν και μεγαλύτερα mid towers οπως το Be Quiet Dark Base 700 Gaming, αλλά τώρα έχω θέμα με τον χώρο στο γραφείο. Με το Phanteks P400S δεν εχει πολύ air flow μπροστά γιατί έχει φτιαχτεί για να ειναι πιο αθόρυβο και έχει 2 μικρά φιλτρα για να μπαίνει αέρας. Το επόμενο θελω να εχει καλύτερο airflow και ας ακούγεται λιγο παραπάνω. Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή, τουλάχιστον είναι ωραίο και εχει καλο cable management.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 20/9/2023 στις 2:48 ΜΜ, Gentleman88 είπε

Αν δεις γράφω "ένα λίγο μεγαλύτερο κουτί με χώρο για να μπει ο CPU cooler πάνω" εννοώ πάνω όχι μπροστά που το έχω τώρα. Ναι χρειάστηκε να βγει ένα μεταλλικό πλαίσιο και τώρα απλά φαίνεται λίγο ενας σκληρός δίσκος. Δεν νομίζω οτι με την καινούριο mobo θα υπάρχει αρκετό κενό να μπεί πάνω αλλά θα το δοκιμάσω. Υπάρχουν και μεγαλύτερα mid towers οπως το Be Quiet Dark Base 700 Gaming, αλλά τώρα έχω θέμα με τον χώρο στο γραφείο. Με το Phanteks P400S δεν εχει πολύ air flow μπροστά γιατί έχει φτιαχτεί για να ειναι πιο αθόρυβο και έχει 2 μικρά φιλτρα για να μπαίνει αέρας. Το επόμενο θελω να εχει καλύτερο airflow και ας ακούγεται λιγο παραπάνω. Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή, τουλάχιστον είναι ωραίο και εχει καλο cable management.

καλησπέρα σας, για κουτί για τσέκαρε αυτό εδώ το κουτί της corsair εγώ έχω κουτί της corsair παλαιό full tower obsidian 750d και έχει πολλούς χώρους γενικά τα κουτιά της corsair τα full tower κουτιά για να χωράνε τα πάντα, αυτό εδώ είναι το κουτί που σου προτείνω αλλά μελέτησέ το https://www.e-shop.gr/case-corsair-7000d-airflow-tempered-glass-full-tower-atx-black-p-PER.645452

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...