xpapias Δημοσ. 15 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2004 Γειά χαρά! Ακούω εδώ και πολύ καιρό πολύ κόσμο να ασχολείται με την C# χωρίς κανείς όμως να λέει τί ακριβώς μορφή έχει. Έχω ακούσει οτι μοιάζει πολύ στη Java, άλλοι λένε οτι μοιάζει στη C++. -Tελικά ποιά είναι ποιό ισχυρή γλώσσα και σε τί? -Η C# αφορά και δημιουργία εφαρμογών σε περιβάλλον internet? -Δεδομένου οτι έχω ασχοληθεί ΛΙΓΟ με VB6 και θα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι πιο δυνατό τί θα μου προτείνατε: Visual C++ ή Visual C# ή κατι άλλο? Θα με ενδιέφεραν και εφαρμογές "internet" Tέλος για ότι μου προτείνετε, θα ήθελα να μου πείτε και κάποιο καλό βιβλιαράκι (αγγλικό κατα προτίμηση) για να ξεκινήσω άμεσα! Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Typhoon Δημοσ. 15 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2004 Για εφαρμογές internet θα προτιμούσα C# από C++ προσωπικά.
calculator Δημοσ. 15 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2004 Profanws C#. Ousiastika einai mia ligo diaforetikh ekdosh ths C++. Den exei kanena meionekthma, einai grhgorh kai paizei eite se desktop, eite (me to ASp.Net) kai se Web. An omws xereis VB6 kalytera phgaine se VB.Net
trad Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Η C# είναι απλώς η απομίμηση της JAVA. Και όχι μόνο αυτό. Η Microsoft γενικά με (το πραγματικά πολύ καλό) .NET framework βάδισε στα χνάρια της JAVA όχι μόνο σε επίπεδο γλώσσας αλλά και σε άλλα επίπεδα. Παράδειγμα, κινήγησε το platform independent που μέχρι τώρα δεν είχε, στηρίζοντας την C# (και απ' ό,τι ξέρω και όλες τις υπόλοιπες "δικές της" γλώσσες) πάνω σε ένα framework που μπορεί να "παίξει" σχεδόν παντού. Ακολούθησε , επίσης, την λογική της java για internet-ικές εφαρμογές, στηριζόμενη όμως πολύ στην XML και προσθέτοντας κάποιες πολύ καλές νέες ιδέες. Εγώ, προς το παρόν, λόγω "ιδεολογίας" ή ίσως απλής αντίδρασης προτιμώ να αφιερώνω τον χρόνο μου στην JAVA και στην php και όχι στην C# και την asp. Παρ' όλααυτά οφείλω να παραδεχτώ (απ' αυτάπου έχω δει) ότι το .NET είναι πράγματι καλοστημμένο, δυνατό και εύχριστο. Και μια σημείωση - προβληματισμό: Πηγαίνοντας σε λύση Microsoft (προγραμματιστικά) ουσιαστικά πηγαίνεις στην λύση "ΠΛΗΡΩΝΩ". Γιατί? Γιατί η C#, και το .ΝΕΤ framework απλά πηρώνονται. Πηγαίνοντας σε βάση δεδομένων μοιραία θα "πάρεις" λύση Microsoft (πχ MSSQL) πολύ απλά γιατί απο μόη της η γλώσσα θα σε ωθήσει εκεί αφού αυτή είναι η βάση μετην οποία συνεργάζεται καλύτερα, ευκολότερα και χωρίς bugs. Η εξοικίωση με το .NET περιβάλλον θα σε ωθήσει, αμέσως μετά, να στραφείς σε asp για ιντερνετικές εφαρμογές, η οποία συνεργάζεται άψογα με τις 2 προαναφερθήσες τεχνολογίες. Που θα φιλοξενήσεις το site σου? Μα φυσικά σε windows και IIS γιατί όλη σου η προγραμματιστική παιδεία, απο ένα σημείο και μετά θα είναι Microsoft-oriented και πολύ δύσκολα θα μπορείς να κάνεις στροφή. Χώρια, δε, που όπως και πριν όλες οι προαναφερθήσες τεχνολογίες συνεργάζονται εύκολα, άκοπα και άψογα με τον IIS. Όλες οι τεχνολογίες που προαναφέρθηκαν κοστίζουν και για όλες υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις free. Το ερώτημα είναι γιατί να μαντρωθείς - εγκλοβιστείς στη MIcrosoft και όχι κατα πόσο είναι καλή η λύση που προσφέρει ή όχι
vagpap Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Θα συμφωνήσω για την λογική που ακολουθεί η Microsoft (όμως την ακολουθώ όπως φαίνεται και στην υπογραφή μου) αλλά θα διαφωνήσω τουλάχιστον στις βάσεις δεδομένων. Συνεργάζεται άψογα τόσο με Oracle όσο και με MySQL (που είναι free). Πρόσφατα βγήκε πολύ καλός provider από τους δημιουργούς της MySQL (όχι από την μαμά MS). Το βασικό που πρέπει να κάνεις είναι πάντως να μην "κολλήσεις" με κάτι αλλά να κοιτάς και να μαθαίνεις πολλά νέα πράγματα... ;-)
pilotsf Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Θα έλεγα να μην ανοίξουμε "θρησκευτική" κουβέντα για το πόσο πραγματικά τελικά κοστίζει το open source και πόσο οι "εμπορικές" λύσεις της microsoft. H C# είναι μια αντικειμενοστρεφής γλώσσα προγραμματισμού η οποία "θυμίζει" πολύ την Java (αρα και η μετάβαση σε αυτή από άλλες αντικειμενοστρεφείς γλώσσες όπως η Java ή ακόμα και από Delphi είναι αρκετά εύκολη), και αποτελεί το βασικό εργαλείο κατασκευής εφαρμογών στο .NET Framework. Η άλλη γλώσσα που υποστηρίζεται ευρέως είναι η vb.net για αυτούς που προέρχονται από το περιβάλλον της VB, αλλά μόνο στο όνομα μοιάζει.
trad Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2004 Θα συμφωνήσω μόνο σε ένα πράμα με εσένα pilotsf. Να να μην ανοίξουμε "θρησκευτική" κουβέντα... Σε όλα τ' άλλα μπορούμε πάντα να μιλήσουμε ιδιαιτέρως (όχι σε forum εννοώ ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.