mihawk88 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα, Ένας πτυχιούχος λογιστικής (ξέρω ξέρω, εγώ και άλλο 1 εκατομμύριο ) , μπορεί να βρει δουλειά στη Γερμανία στον τομέα του έστω και σε χαμηλή θέση; Βασικές ερώτησεις 1. Κάνω κάτι στο πτυχίο μου ώστε να μου το αναγνωρίσουν έξω; 2. Είναι απαραίτητη η γερμανική γλώσσα, σωστά; 3.απευθυνομαι σε γραφείο ευρέσεως εργασίας; Ευχαριστώ.
rg550 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Γερμανικά ξέρεις; Επίπεδο Β2+ και εννοείται και business oρολογία. Αν όχι, κανείς δεν θα ασχοληθεί να προσλάβει κάποιον χωρίς την επαρκή γνώση της γλώσσας. Δεν είμαστε στον χώρο του ΙΤ που φτάνουν τα αγγλικά. Επίσης μην περιμένεις να σε προσλάβει κάποιος και να σε πληρώσει να μάθεις τη γλώσσα. Και πάλι δεν είσαι ΙΤ ή γιατρός/ νοσηλευτής Αν πάλι γνωρίζεις Γερμανικά, μην ασχοληθείς με γραφεία ευρέσεως εργασίας. Linkedin, Xing και κατευθείαν αιτήσεις σε career portals των εταιρειών που σε ενδιαφέρουν. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2023 από rg550
akiros98 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, rg550 είπε νοσηλευτής ερωτηση σχετικα με αυτο...οι νοσυλευτες απο αλλες χωρες ΕΕ οπως ελλαδα ας πουμε, δεν χρειαζονται να μαθουν γερμανικα?
rg550 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Εννοείται πως χρειάζεται, απλά υπάρχει η περίπτωση να βρεις εργοδότη που ειναι διατεθειμένος να σε προσλάβει χωρίς και να σε στείλει να μάθεις.
airtrelomike13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Θα σου πρότεινα να μην απευθυνθείς σε γραφείο ευρέσεως εργασίας. ΑΝ είσαι από ΤΕΙ, το πτυχίο σου στη Γερμανία θα αναγνωριστεί ως FH ΑΝ είσαι από Πανεπιστήμιο, το πτυχίο σου στη Γερμανία θα αναγνωριστεί ως Universitat Έχει εκεί αντίστοιχο ΔΟΑΤΑΠ, και θα σε κατευθύνουν. Εξυπακούεται ότι πρέπει να γνωρίζεις Γερμανικά. Οι λογιστές πρέπει να γνωρίζουν B2+
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα