Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Σημερα άλλαξα cpu από 2200g σε r5 5600. Αρχικά έκανα bios update το οποίο είναι συμβατό με το 5600. Μπήκα με τα πολλά στα windows κανονικά εμφανίζεται ο επεξεργαστής αλλα πριν μπει στα windows δεν μπαινει ποτε στο bios. Δεν βγάζει καν  το λογκο της msi. Δοκίμασα με τον 2200g  να βάλω το τελευταίο bios και εκεί τα ίδια. Να σημειωθεί ότι με τον 2200g δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μπαίνει κανονικά στο bios.

Mobo: b450 a pro max

Παρακαλώ βοηθήστε 

Δημοσ.

Σε μερικά mother. πρέπει να ρυθμίσεις μια μικρή καθυστέρηση στο post αλλά είναι στο bios πρέπει να μπεις γρήγορα με del στην αρχή 

Μόλις κάνεις power on χτυπάμε γρήγορα το del να μπούμε bios η ότι άλλο κουμπί γραφει στο μανουαλη για bios entry

Δημοσ.

Και πάλι φίλε δεν μπαίνει. Πραγματικά δεν ξέρω. Λες να φτιάξει με μια b550 MO o?. Το παράξενο σε όλο αυτό είναι ότι μπαίνει windows 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Christos_10 είπε

Και πάλι φίλε δεν μπαίνει. Πραγματικά δεν ξέρω. Λες να φτιάξει με μια b550 MO o?. Το παράξενο σε όλο αυτό είναι ότι μπαίνει windows 

Εφόσον μπαίνεις windows τότε μπορείς από εκεί να πας στο bios.

Κρατάς το shift την ώρα που πας στην επιλογή restart και μετά επιλέγεις

Troubleshoot -> advanced options -> Uefi firmware settings

99% θα σε ξεκινήσει στο bios.

https://www.windowscentral.com/how-enter-uefi-bios-windows-10-pcs

Επειδή ο πρώτος cpu έχει ενσωματωμένα γραφικά ενώ ο δεύτερος όχι ίσως έχει να κάνει με την προεπιλογή των ενσωματωμένων(integrated) γραφικών στο bios.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά με τον 2200g  είχα και ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Το δοκίμασα και αυτό που λες. Φυσικά το hdmi στην κάρτα.

Επεξ/σία από Christos_10
Δημοσ.
3 minutes ago, Christos_10 said:

Δεν μπορώ να μπω καθόλου. Τα δοκίμασα όλα 

καταρχάς δοκίμασε να ξεκουμπώσεις όλα τα usb που έχεις στο πίσω μέρος ή στο μπροστά στο κουτί και να αφήσεις πάνω μόνο το ποντίκι-πληκτρολόγιο.

αν και μόνο με αυτά τα 2 συνεχίσει να μην μπαίνει bios, θα σου πρότεινα να βγάλεις ρεύμα για 1λεπτό. να ξεκουμπώσεις και τη μπαταρία και να ξαναρυθμίσεις τα πάντα από την αρχή.

μπορεί να έφαγε κάνα περίεργο σκάλωμα η μητρική σου και είναι ο μόνος τρόπος να την επαναφέρεις σε ορθή λειτουργία.

Δημοσ.

Ξεκούμπωσε δίσκο κ ό,τι μπορεί να boot-άρει, αν δε βρει boot device, ισως να πάει για ΡΧΕ κ μετά να σε ρωτήσει να μπεις BIOS κλπ

Δημοσ.

Τα έχω δοκιμάσει όλα απο αυτα που είπατε εκτός από αυτό που είπε ο φίλος να βγάλω τους δίσκους. Δεν  ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω. Μήπως είναι θέμα μητρικής?

Δημοσ.

Έστειλα μήνυμα στην msi τι θέμα είχα ακριβώς με είπαν κάποιες λύσεις που ήδη είχα προσπαθήσει και με λέει το πρόβλημα μάλλον φαίνεται στην gpu. Ε είχα μια παλιά gt 210 την έβαλα και όλα κομπλέ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί έγινε αυτό μόλις άλλαξα cpu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...