Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.
Σε έναν παλιό dekstop με μητρική την Asus P5B, σταμάτησαν να λειτουργούν όλες οι θύρες USB και στο BIOS και στα Windows 10. Όταν έγινε αυτό, είχε πέσει το ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας.
Έχει 4 θύρες στην πίσω πλευρά, άλλες 2 στην πίσω πλευρά από ένα bracket που συνδέεται σε USB header της μητρικής και άλλες 2 στην μπροστινή πλευρά που και αυτές συνδέονται σε USB header της μητρικής. Καμία δεν δουλεύει. Όταν βάζω ποντίκι, ανάβει το φως από κάτω, αλλά δεν εμφανίζεται κέρσορας. Όταν βάζω φλασάκι, δεν εμφανίζεται στον windows explorer, ούτε στο BIOS για να κάνω boot από αυτό.
Δοκίμασα τα παρακάτω χωρίς επιτυχία:
1) Update το BIOS (με δισκέτα!) στην τελευταία έκδοση. Στο USB configuration αναφέρει ότι δεν υπάρχουν USB enabled devices, ενώ του έχω βάλει φλασάκια που δούλευαν.
2) Έβγαλα και έβαλα ξανά την μπαταρία λιθίου.
3) Δοκίμασα διάφορα ποντίκια και φλασάκια σε όλες τις θύρες.
4) Στο device manager δεν υπάρχει κάτι με κίτρινο θαυμαστικό, όλα δείχνουν ενεργά στην ενότητα ελεγκτές USB.
Η θύρα του PS/2 του πληκτρολογίου δουλεύει, δεν ξέρω όμως για την PS/2 του ποντικιού γιατί δεν έχω τέτοιο ποντίκι. Είχα ένα USB σε PS/2 αντάπτορα για ποντίκια, αλλά δεν δούλεψαν γιατί προφανώς δεν υποστηρίζουν το πρωτόκολλο PS/2 (ο αντάπτορας είναι απλός, passive).
Το μόνο που θέλω είναι να δουλεύει ένα USB ποντίκι, δε με νοιάζει να χρησιμοποιώ τις θύρες για άλλο λόγο.
Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω; Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να μη δουλεύουν όλες. Συνδέονται όλα τα κυκλώματα, ακόμα και αυτά με τα USB headers;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.
Δοκίμασε σε παρακαλώ το πρώτο πράγμα που κάνει. Για το δεύτερο δεν ξέρω, αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει....

Επεξ/σία από xakerofxanthi
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστυχώς, δεν δούλεψε τίποτα. Η τελευταία μου προσπάθεια ήταν να κάνω boot το dvd των Windows 10 και ούτε εκεί δούλευε κάποια θύρα. Τελικά, έβαλα μια μεταχειρισμένη κάρτα PCI to USB με τσιπάκι VIA VT6212L και ευτυχώς αναγνωρίστηκε από τα Windows 10 και τώρα έχω 4 λειτουργικές θύρες USB.

Δημοσ.

Σε λάπτοπ lenovo κάηκαν όλες οι usb θύρες εντελώς ξαφνικά.

Έβαλα ένα usb hub 7 θυρών usb 2.0 turbo X σε μια από αυτές , και από περιέργεια συνέδεσα και την εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος του usb hub.

Από τοτε οι θύρες του hub δουλεύουν , όλες καθώς και άλλη μία στο σασί του λάπτοπ που είναι δίπλα σε αυτή που συνέδεσα το hub.

Έχω οκτώ θύρες usb 2.0, αλλά καμία usb 3.0 , αλλά βολεύομαι μια χαρά.

Μάλλον σου κάηκε η τροφοδοσία του ρεύματος στο usb υποσύστημα.

Δημοσ.

Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε ένας ελεγκτής usb που για κάποιο λόγο δεν δίνει ρεύμα δεν μπορεί να ελεγχθεί τι άλλο δεν δουλεύει σωστά αυτά θέλουν αλλαγή και μέτρηση σε επίπεδο πλακέτας 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...