Zoory Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Παιδιά καλησπέρα σας. Είμαι μαθητής της β λυκείου και ενδιαφέρομαι για το επάγγελμα του πιλότου. Στην Ικάρων μάλλον δεν μπορώ να μπω λόγω αστιγματισμού(αν κάποιος ξέρει αν μπορώ να το καλύψω και να μπω θα με βοηθούσε) οπότε και να πρέπει να την απορρίψω. Μου κίνησε τον ενδιαφέρον λοιπόν η πολιτική αεροπορία, οπότε αν αποκλείσω την Ικάρων, τοτε μένει μόνο η λύση της ιδιωτικής σχολής. Θέλω κάποιος/α να με διαφωτίσει λίγο στο παραπάνω θέμα. Πχ ποια σχολή να επιλέξω, τι κόστος συνολικό θα υπάρχει, αν το πτυχίο μετράει στην αγορά εργασίας, πόσα χρόνια περίπου θα κάνω να την τελειώσω κλπ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
nkarama Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Απο τα λίγα που ξέρω, καθώς το σκεφτόμουν (πριν πολλές δεκαετίες όμως).... Το πτυχίο φυσικά και μετράει στην αγορά εργασίας. Αλλωστε πτυχίο πιλότου δεν χορηγείτε απο την σχολή, αλλά απο έναν πιστοποιημένο φορέα εξέτασης. Στην Ελλάδα είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Δες στο site τους τις σχολές που θεωρούνται πιστοποιημένες. https://hcaa.gov.gr/el/how-become-pilot Επίσης μπορεί να σου βγαίνει και φθηνότερα να πας σε σχολή του εξωτερικού. Οπου και να πας πάντως, το αντίστοιχο δίπλωμα πιλότου θα χορηγειθεί απο επίσημο φορέα, οπότε θα ισχύει παντού. 1
ghostaki Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Ρίξε μια ματιά στο φόρουμ του airliners.gr, νομίζω θα είναι πιο εύκολο να βρεις πληροφορίες εκεί.
stcp Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Επισης λαβε υποψιν οτι και για πιλοτος στην πολιτικη αεροπορια θα πρεπει να βγαλεις Class 1 Medical Certificate (που και εδω υπαρχουν προϋποθεσεις για την οραση). Θα σου ελεγα να μιλησεις απευθειας με Σχολες εδω στην Ελλαδα αρχικα να σε κατευθυνουν για διαδικασια/κοστος.
listerstorm Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Εσύ δεν έγραφες ότι θέλεις Ιατρική με αντιπαράδειγμα φίλο 55ρη γιατρό με εταιρικό αυτοκίνητο και εξαιρετικά χρήματα;
Zoory Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 15/9/2023 στις 8:14 ΜΜ, listerstorm είπε Εσύ δεν έγραφες ότι θέλεις Ιατρική με αντιπαράδειγμα φίλο 55ρη γιατρό με εταιρικό αυτοκίνητο και εξαιρετικά χρήματα; Εξετάζω πολλές περιπτώσεις.
petran91 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 16/9/2023 στις 9:50 ΜΜ, Zoory είπε Εξετάζω πολλές περιπτώσεις. Γενικά υπολογίζεις ένα κόστος γύρω στα 70 000€( αυτό ίσχυε πριν κάποια χρόνια, τώρα μπορεί να έχει αλλάξει) για 2 χρόνια εκπαίδευση. Σχολές έχουμε αξιόλογες και στην Ελλάδα. Η Aegean τα τελευταία χρόνια προσφέρει υποτροφίες στις οποίες πληρώνει τα μισά, και τα άλλα μισά στα κρατάει από το μισθό σου.
greekfragma Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2023 27 Αυγούστου Α Λυκείου 13 Σεπτεμβρίου Β Λυκείου Κανόνισε τον Οκτώβρη να μας πεις οτι έδωσες και Πανελλήνιες και δε πέρασες στη 1η επιλογή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα