Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας ,

Θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο έως 8000.Θα ήθελα να είναι αξιόπιστο και να έχει κάπως ωραίο εσωτερικό.Εκανα μια έρευνα αγοράς και βρήκα ένα Honda civic 1.4 του 2007 με 116χ χλμ.Πήρα τηλέφωνο ο άνθρωπος μου λέει το αυτοκίνητο το είχα βρει με φορά με όπισθεν στην γκαραζοπορτα οπότε να ξέρεις από τώρα θεωρείται τρακαρισμένο.(Δεν ψάχνω μόνο για civic αν υπάρχουν αξιόπιστα αυτοκίνητα με ωραίο εσωτερικό προφανώς μπορείτε να μου προτείνετε εναλλακτικες )

Τώρα θέλω να κάνω 4 ερωτήσεις 

1.Μπορειτε να μου προτείνετε αξιόπιστα αυτοκίνητα γύρω στα 8 χιλιάδες (κυβικά έως 1800)

2. Πώς μπορώ να ελέγχω τα χιλιόμετρα ενως αυτοκινήτου (υποθέτω ότι αφού είναι του 2007 έχει περάσει μια 6αρια ΚΤΕΟ αλλά και με το ΚΤΕΟ δεν ξέρω ποια είναι η διαδικασία )

3.Υπαρχει θέμα αν είχε φάει στούκα πίσω αλλά το αυτοκίνητο έχει επισκευασθεί σωστά ;(κολλητός μου είναι φανοποιος και θα το δει ) 

4.Υπαρχει καποιος τροπος που δεν ειναι τζογος να παρεις αυτοκινητο απο επαρχία (είμαι αθήνα)

Επεξ/σία από worthless
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 80000 μπορεις να βρεις Honda civic αλλα 1800 κυβικα 

Κανε μια αναζητηση στο car.gr 

Το ειχα και ειναι παρα πολυ καλο 

Για ελεγχο οπωσδηποτε απο δικο σου μηχανικο 

Για τα χλμ αν δεν ειναι εισαγωγης νομιζω ισχυει αυτο που λες απο τα ΚΤΕΟ 

Τα 1400 κυβικα ειναι λιγα για το σκαρι του .Θα σου καιει σχεδον το ιδιο οπως το 1800 

Μικρη διαφορα σε τελη κυκλοφοριας και ασφαλεια 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Για τα χλμ αν δεν ειναι εισαγωγης νομιζω ισχυει αυτο που λες απο τα ΚΤΕΟ 

γνωριζεις ποια ειναι η διαδικασια αυτη; για την επαληθευση απο κτεο;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, worthless είπε

γνωριζεις ποια ειναι η διαδικασια αυτη; για την επαληθευση απο κτεο;

Αν το αυτοκινητο ειναι του 2007 μρτα τον πρωτο ελεγχο (νομιζω στα 3 χρονια με επιφυλλαξη)  καθε  2 χρονια περναει ΚΤΕΟ και αναγραφεται η ημερομηνια και τα χλμ που εχει

Αυτα μεταφεροντε και στο νεο χαρτι που θα εχει μετα απο 2 χρονια οποτε εχεις το ιστορικο του 

Τωρα αν αναμεσα στα 2 χρονια κετεβασε τα χλμ πριν περασει ΚΤΕΟ δεν μπορεις να το ξερεις 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, worthless είπε

Καλησπέρα σας ,

Θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο έως 8000.Θα ήθελα να είναι αξιόπιστο και να έχει κάπως ωραίο εσωτερικό.Εκανα μια έρευνα αγοράς και βρήκα ένα Honda civic 1.4 του 2007 με 116χ χλμ.Πήρα τηλέφωνο ο άνθρωπος μου λέει το αυτοκίνητο το είχα βρει με φορά με όπισθεν στην γκαραζοπορτα οπότε να ξέρεις από τώρα θεωρείται τρακαρισμένο.

1.Μπορειτε να μου προτείνετε αξιόπιστα αυτοκίνητα γύρω στα 8 χιλιάδες (κυβικά έως 1800)

2. Πώς μπορώ να ελέγχω τα χιλιόμετρα ενως αυτοκινήτου (υποθέτω ότι αφού είναι του 2007 έχει περάσει μια 6αρια ΚΤΕΟ αλλά και με το ΚΤΕΟ δεν ξέρω ποια είναι η διαδικασία )

3.Υπαρχει θέμα αν είχε φάει στούκα πίσω αλλά το αυτοκίνητο έχει επισκευασθεί σωστά ;(κολλητός μου είναι φανοποιος και θα το δει ) 

4.Υπαρχει καποιος τροπος που δεν ειναι τζογος να παρεις αυτοκινητο απο επαρχία (είμαι αθήνα)

Θα σε ενδιεφερε μηπως Volvo S40 1.8 του 2006 με υγραεριο, απο εσωτερικο ειναι δερματινα θερμαινομενα καθισματα χιλιομετρα νομιζω γραφει περιπου στις 216000 
Με cruise control, διζωνικο κλιματισμο αισθητηρες βροχης κτλ.

Θελω να το βαλω στο car αλλα ηθελα πρωτα να δω 3 πραγματα για να του φτιαξω (ψιλα.)

Αρκετα κατω απο 8000€ παντως.

Θελω να το διωξω γιατι ειναι τωρα πια 2ο αυτοκινητο και δεν το χρειαζομαι.

Εαν σε ενδιαφερει στειλε μου μυνημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν το αυτοκινητο ειναι του 2007 μρτα τον πρωτο ελεγχο (νομιζω στα 3 χρονια με επιφυλλαξη)  καθε  2 χρονια περναει ΚΤΕΟ και αναγραφεται η ημερομηνια και τα χλμ που εχει

Αυτα μεταφεροντε και στο νεο χαρτι που θα εχει μετα απο 2 χρονια οποτε εχεις το ιστορικο του 

Τωρα αν αναμεσα στα 2 χρονια κετεβασε τα χλμ πριν περασει ΚΤΕΟ δεν μπορεις να το ξερεις 

Στα 4 χρόνια είναι ο πρώτος ελεγχος κτέο στα καινούργια .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, btsaroux είπε

Θα σε ενδιεφερε μηπως Volvo S40 1.8 του 2006 με υγραεριο, απο εσωτερικο ειναι δερματινα θερμαινομενα καθισματα χιλιομετρα νομιζω γραφει περιπου στις 216000 

Πρώτον φοβαμαι πολυ το αεριο λογω κακης εμπειριας με chevrolet lacetti(lovato )που ειχα

και δευτερον φοβαμαι αμαξια με χιλιομετρα πανω απο 160 χιλιαδες χιλιομετρα

Επεξ/σία από worthless
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, worthless είπε

Πρώτον φοβαμαι πολυ το αεριο λογω κακης εμπειριας με chevrolet lacetti(lovato )που ειχα

και δευτερον φοβαμαι αμαξια με χιλιομετρα πανω απο 160 χιλιαδες χιλιομετρα

Για το αεριο εφοσον ειχες κακη εμπειρια δεν μπορω να σου πω κατι, οσο για τα χιλιομετρα ειδικα εαν πας σε εμπορο να φοβηθεις εαν δεις λιγα. Τι ειναι λιγα; Κατα μεσο ορο κατω απο 10000 χιλιομετρα για καθε χρονο του αυτοκινητου να το φοβασαι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Μικρη διαφορα σε τελη κυκλοφοριας και ασφαλεια 

135€ τέλη κυκλοφορίας έχει το 1.4. Είναι 1339 κυβικά οπότε πιάνετε στην πιο κάτω κατηγορία τελών.

320€ το 1.8 οπότε δεν την λες και τόσο μικρή διαφορά.

2 ώρες πριν, worthless είπε

Καλησπέρα σας ,

Θέλω να αγοράσω αυτοκίνητο έως 8000.Θα ήθελα να είναι αξιόπιστο και να έχει κάπως ωραίο εσωτερικό.Εκανα μια έρευνα αγοράς και βρήκα ένα Honda civic 1.4 του 2007 με 116χ χλμ.Πήρα τηλέφωνο ο άνθρωπος μου λέει το αυτοκίνητο το είχα βρει με φορά με όπισθεν στην γκαραζοπορτα οπότε να ξέρεις από τώρα θεωρείται τρακαρισμένο.

Εφόσον έχεις κολλητό φανοποιό θα σου πει εκείνος αν αξίζει με το συγκεκριμένο χτύπημα. Αν δεν πήρε σασί θα είσαι οκ.

Εάν πας να δεις το αμάξι τελικά κάνε και μια βόλτα μαζικά του και βλέπεις εάν σου κάνει ή όχι.

Το 1.4 ήθελα και εγώ αλλά κατέληξα στο 1.8 μέσω γνωστού. Μια χαρά αμάξι είναι και με τους χώρους του.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, worthless είπε

Καλησπέρα σας ,

Ανέφερε και τι καύσιμο σε ενδιαφέρει και πόσα χιλιόμετρα κάνεις ετησίως και εάν είναι τα περισσότερα σε πόλη.

Από επαρχία πήρα εγώ , αλλά υπό συννενόηση το έφερε σε αντιπροσωπεία Αθηνών για έλεγχο .

Οπωσδήποτε το αμάξι να πάει σε συνεργείο (ράμπα) + φανοποιο

Θέλει υπομονή το μεταχειρισμένο, θα δεις και θα ακούσεις πολλά . 3 μήνες έψαχνα εγώ . Να ξέρεις αρκετοί δε το φέρνουν και συνεργείο . Είτε βαριουνται ή θέλουν να κρύψουν και κάτι .

Δημοσ.

Κάνω 15-20 χιλιάδες τον χρόνο .Μένω προάστια επομένως δεν κάνω χιλιόμετρα σε κίνηση περισσότερο βόλτες εθνική βράδυ διακοπές κλπ.Η δουλειά μου είναι μια ευθεία από εμένα 3 χιλιόμετρα μια ευθεία .Οπότε ουσιαστικά κάνω μόνο μεγάλες διαδρομές .Καύσιμο δεν ξέρω δεν με ενδιαφέρει είτε βενζίνη είτε πετρέλαιο.Αεριο δεν το έχω σε εκτίμηση βέβαια σας είπα λόγω εμπειρίας που υποτίθεται ότι είχα βάλει καλό αέριο Lovato και σε καλό εγκατάσταση και καλά .Προφανώς και θέλω να το δει κάποιος μηχανικός αλλά αν στην επαρχία κανονίσω με μηχανικό και ο μηχανικός είναι γνωστός που είναι πολύ πιθανό στην επαρχία  είναι δώρο αδωρο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

135€ τέλη κυκλοφορίας έχει το 1.4. Είναι 1339 κυβικά οπότε πιάνετε στην πιο κάτω κατηγορία τελών.

320€ το 1.8 οπότε δεν την λες και τόσο μικρή διαφορά.

Εφόσον έχεις κολλητό φανοποιό θα σου πει εκείνος αν αξίζει με το συγκεκριμένο χτύπημα. Αν δεν πήρε σασί θα είσαι οκ.

Εάν πας να δεις το αμάξι τελικά κάνε και μια βόλτα μαζικά του και βλέπεις εάν σου κάνει ή όχι.

Το 1.4 ήθελα και εγώ αλλά κατέληξα στο 1.8 μέσω γνωστού. Μια χαρά αμάξι είναι και με τους χώρους του.

Ενταξει 200-300 ευρω τον χρονο για τελη και ασφαλεια παραπανω δεν ειναι και τραγικο ποσο για τετοια αλλαγη 

Καμια σχεση τα δυο αμαξια ομως 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Φίλε μου πίστεψέ με, με 8 χιλιάρικα μεταχειρισμένο το θέμα δεν είναι αν είναι αξιόπιστο γενικώς, αλλά εάν έχει συντηρηθεί σωστά. Εννοείται έλεγχος σε συνεργείο. Μερικά tips αν δεν το πας, ή και πριν το πας:

- Δες βιβλίο service τι και πότε έχει αλλαχθεί, και αν δυνατόν τσεκάρισέ το οπτικά (πχ δισκόπλακες)

- Σε μια μικρή βόλτα με κλειστά παράθυρα τσέκαρε θορύβους από ανάρτηση, τιμόνι κλπ. Δοκίμασε τον συμπλέκτη. Τη λειτουργία του ABS. Παίξε λίγο τους τζόγους στο τιμόνι και σταματημένος και άκου για θορύβους. Μετά τη βόλτα άνοιξε καπώ, δες ομαλότητα λειτουργίας, διαρροές, ρίξε και μια ματιά κάτω από το αυτοκίνητο αν έχει λεκέδες.

- Με μια σύριγγα και ένα λαστιχάκι (πχ ενυδρύου από pet shop) τράβα λίγο υγρό από το σύστημα ψύξης και δες αν είναι καθαρό - διάφανο, αν είναι χρωματιστό (χρήση παραφλού). Εννοείται κρύο. Αν όχι, μακρυά. Το δοχείο διαστολής πρέπει να είναι καθαρό και διαυγές, αν είναι καφέ και θαμπό, μακρυά.Τσέκαρε και τα λάδια. Αν έχεις γνωστό καυστηρατζή, δανείσου το όργανο καυσαερίων και έλεγξε για μονοξείδιο στο δοχείο διαστολής. Δες αν βγάζει καυτό αέρα ο κλιματισμός. Παρατήρησε αν ακούγονται θόρυβοι (σαν μπουρμπουλήθρες) από το ψυγείο του καλοριφέρ όταν γκαζώνεις. Έτσι σχεδόν αποκλείεις θέμα φλάτζας (νερό στο λάδι, λάδι στο νερό, διαρροή καυσαερίων στο νερό).

- Με το ίδιο όργανο έλεγξε μονοξείδιο στα καυσαέρια της εξάτμισης. 

- Κούνα το τελικό της εξάτμισης με το πόδι, για σπασμένα διαφράγματα.

- Παρατήρησε θόλους τροχών μπρος - πίσω για τυχόν επισκευές από τρακάρισμα. Πίσω σηκώνεις μοκέτα και βλέπεις λαμαρίνα.

- Εννοείται δοκιμάζεις λειτουργικότητα στα ΠΑΝΤΑ στο αυτοκίνητο. Διακόπτες φώτα φλας παράθυρα κλειδαριές ραδιόφωνο οδηγούς καθισμάτων, κλιματισμό κρύο - ζεστό.

- Παρατήρησε την εικόνα του εσωτερικού αν συμβαδίζει με τα χιλιόμετρα του καντράν. Πχ αν δείχνει 50000 χλμ αλλά τα πεντάλς είναι "λιωμένα" από τη χρήση, κάτι δεν πάει καλά.

- Κάτι σίγουρα θα θελήσει αλλαγή - επισκευή στην πορεία. Οπότε κανα 500άρικο minimum στην πάντα για τα 1α έξοδα μετά την αγορά (όπως λάδια, φίλτρα, ελαστικά, αμορτισέρ - σινεμπλόκ ανάρτησης, αμορτισέρ χώρου αποσκευών, υαλοκαθαριστήρες, πατάκια - καλύμματα - πυροσβεστήρα, χώρια τυχόν βλάβη)

Δημοσ.

Λοιπον σημερα επικοινωνησα με ενα παλικαρι που πουλαει ενα κια ριο του 14 1100 diesel .Τα βρηκαμε πανω κατω του λεω να το παμε σε μηχανικο ολα οκ.Ωστοσο μου ειπε οτι εχει αφεραιθει το φιλτρο dpf απο το αυτοκινητο.Έχει αυτό κάποια επίπτωση σε εμένα αν το αγορασω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...