Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Απαντώ σε αυτό, όπως και στο προηγούμενο που είπες για τα Γερμ. ως δεύτερα μετά τα Αγγλικά ποστ- Μπρέξιτ:

Επιμένεις να κοιτάς γραφήματα που ποσταρίστηκαν στο ρέντιτ πριν 2 χρόνια, άρα με δεδομένα 2019-2020. Όταν μαθαίνεις γλώσσα, τη μαθαίνεις για τα 5-10-15 χρόνια που έπονται, όχι για τα περασμένα - ξεχασμένα μεγαλεία. 

Άμα θέλετε να μάθετε Γερμανικά, προχωρήστε με αυτά, δε σας απαγορεύεται κιόλας. Σε 10-15 χρόνια, τα 5 τριλλιον των Γερμανικών θα έχουν γίνει (πληθωρισμένα)... 5,5 στην καλύτερη. Τα 3,3 τρίλλιον των Γαλλικών θα είναι 5-6, όχι λόγω της ξοφλο-Γαλλίας, αλλά λόγω Αφρικής και Καναδά. Τα 4 τρίλλιον των Ισπανικών μπορεί να πλησιάζουν τα... Μανδαρίνικα, μπορεί να τα ξεπερνούν κιόλας. Μόνο και μόνο λόγω των Ισπανόφωνων στις ΗΠΑ, ακόμα κι αν ΔΕΝ εκτιναχθεί Μεξικό - Κολομβία - Λατ. Αμερική πλην Βραζιλίας (πορτογαλικά), όπως προβλέπεται.

Εξήγησε μου πως θα γίνουν τα ισπανικά πιο σημαντικά από τα γερμανικά στην ΕΕ.

Επίσης, ένα κενό στη θεωρία σου είναι ότι αγνοείς ότι σημαντικό μέρος των Λατινοαμερικάνων που μεγάλωσε στις ΗΠΑ έχει αφομοιωθεί και δε μιλάει ισπανικά ή δεν τα μιλάει καλά (heritage speakers).

40 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Πριν 300 χρόνια (όχι πολύ παλιά), 1/5 κατοίκους της Μεσογείου μπορούσε να κάνει μία βασική συνεννόηση στα Ελληνικά. Τώρα αυτό το ποσοστό παίζει να είναι 1/500 και μπορεί να το μεγαλώνω κιόλας.

Έχεις κάποια πηγή για το συγκεκριμένο;

41 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Ο πλανήτης έχει μπει από το 2020 και από το 2022 σε μία μη αναστρέψιμη επιστροφή του στον ιστορικό κύκλο που προηγήθηκε του ευρωπαϊκού disc error της βιομηχανικής επανάστασης. Δηλαδή, στην ευμάρεια της Ευρασίας, της Αφρικής και της Λατ. Αμερικής, με την Ευρώπη να αποτελεί παρακολούθημα, κομπάρσο, ήσυχη επαρχία των διεθνών εξελίξεων.

Ιστορικά οι ανεπτυγμένοι πολιτισμοί ήταν συγκεντρωμένοι στη Μεσόγειο, στην εύφορη κοιλάδα της Μέσης Ανατολής, στην Ινδία και την Κίνα. Η Λατινική Αμερική προφανώς δεν υπήρχε πριν το 1492, ενώ η υποσαχάρια Αφρική δεν είχε ποτέ ευμάρεια. Η Ρωσία (μεγάλο κομμάτι της Ευρασίας) ήταν επίσης ουσιαστικά ανύπαρκτη πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αραβικά, κινέζικα, και οποιαδήποτε άλλη ασιατική γλώσσα με ιδεόγραμματα, με η χωρίς αλφάβητο, αν δεν σκοπεύει κάποιος να πάει στην χώρα για σπουδές η δουλειά και μόνιμη διαβίωση, συνιστώ να τις ξεχάσει. 

Ο χρόνος ο κόπος τα χρήματα και η ενέργεια που πρέπει να αφιερώσεις και να δώσεις για να τις μάθεις, άνετα μαθαίνεις σε επίπεδο Β2 η μεγαλύτερο, οποιοδήποτε άλλη γλώσσα με το κλασσικό λατινικό αλφαβητο. Αν δεν πας να δουλέψεις στην εκάστοτε χώρα και να εξασκείς την γλώσσα, ξεχνιέται στο αψε σβήσε και έχει πάει ο κόπος χαμένος. Πρέπει πχ να αγοράζεις περιοδικά η πρόσβαση σε εφημερίδες και να έχεις κάποιον φίλο να μιλάτε τακτικά στο τηλέφωνο, και αυτά θα βαρεθείς να τα κάνεις αν δεν ζεις σε εκείνες τις χώρες και θα σταματήσεις.

Προφανώς τα παραπάνω ισχύουν ακόμα και για τα Αγγλικά ή για την μητρική σου γλώσσα αν πχ μένεις για πολλά χρόνια ως μετανάστης αλλού. Το θέμα είναι ότι αν για τις συνήθεις γλώσσες που ξέρουμε ισχύει μια φορά, για τις ασιατικές ισχύει εκατό φορές. Για να μάθεις κινέζικα η ιαπωνικά θες πολύ καλή ικανότητα απομνημόνευσης για τα Kanji. Η κάθε ασιατική γλώσσα έχει τα προτερήματα και τα μειονέκτηματα της, αν αρχίσω να τα γράφω τώρα θα γεμίσουμε με σεντόνια. 

Επίσης, δεν υπάρχουν αραβικά, αλλά αραβικές διάλεκτοι (με μεγαλύτερη τα αιγυπτιακά) και η MSA (Modern Standard Arabic) η οποία δεν έχει native speakers και είναι κάτι σαν τη δικιά μας καθαρεύουσα on steroids. Στην ουσία όποιος ασχοληθεί με τα αραβικά πρέπει να μάθει δύο γλώσσες. 

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η γνώση ξένων γλωσσών δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε, θα σου χρησιμεύσει κάποια μόνο αν πορευθείς προς κάτι στοχευμένο που ξέρεις ότι εκεί θα είναι το ατού σου. Διαφορετικά, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να εργαστείς δεν χρειάζεται κάτι πέρα των αγγλικών, ειδικά σκανδιναβικές, αλλά και Ολλανδία κλπ, μπορείς να εργαστείς και να ζήσεις μη γνωρίζοντας την τοπική γλώσσα. Από την άλλη, χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία που δεν τα πήγαιναν καλά με τα αγγλικά παραδοσιακά, όποτε αν βρισκόταν κάποιος να μιλάει και αγγλικά και την εκεί γλώσσα ήταν περιζήτητος, έχουν ξυπνήσει και μαθαίνουν πλέον αγγλικά. Από ευρωπαϊκές γλώσσες δεν υπάρχει κενό για να καλύψει κάποιος. Διάλεξε οποία σου αρέσει ή όποια θεωρείς ότι θα σου είναι χρήσιμη στη δουλειά που θα κάνεις ή τη χώρα που θέλεις να ζήσεις, την οποια δουλειά θα πάρεις από τα αλλά σου προσόντα και όχι από τη γνώση κάποιας συγκεκριμένης γλώσσας. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, michael92 είπε

Εξήγησε μου πως θα γίνουν τα ισπανικά πιο σημαντικά από τα γερμανικά στην ΕΕ.

Επίσης, ένα κενό στη θεωρία σου είναι ότι αγνοείς ότι σημαντικό μέρος των Λατινοαμερικάνων που μεγάλωσε στις ΗΠΑ έχει αφομοιωθεί και δε μιλάει ισπανικά ή δεν τα μιλάει καλά (heritage speakers).

Έχεις κάποια πηγή για το συγκεκριμένο;

Ιστορικά οι ανεπτυγμένοι πολιτισμοί ήταν συγκεντρωμένοι στη Μεσόγειο, στην εύφορη κοιλάδα της Μέσης Ανατολής, στην Ινδία και την Κίνα. Η Λατινική Αμερική προφανώς δεν υπήρχε πριν το 1492, ενώ η υποσαχάρια Αφρική δεν είχε ποτέ ευμάρεια. Η Ρωσία (μεγάλο κομμάτι της Ευρασίας) ήταν επίσης ουσιαστικά ανύπαρκτη πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

Επίσης, δεν υπάρχουν αραβικά, αλλά αραβικές διάλεκτοι (με μεγαλύτερη τα αιγυπτιακά) και η MSA (Modern Standard Arabic) η οποία δεν έχει native speakers και είναι κάτι σαν τη δικιά μας καθαρεύουσα on steroids. Στην ουσία όποιος ασχοληθεί με τα αραβικά πρέπει να μάθει δύο γλώσσες. 

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες διάλεκτοι των Αραβικών, πχ στο Ιράν έχω ακούσει για μια διάλεκτο που λέγεται Ταμιλ.

Το ίδιο πάνω κάτω και στα Κινέζικα που έχουμε τα pingin, τα μαμδαρινικα, απλοποιημένα και παραδοσιακά κινέζικα. 

Στα μεν Ινδικά και γύρω από αυτές τις χώρες γίνεται του κουτρουλη ο γάμος με διαφορες στο αλφάβητο τους εντός ή εκτός Ινδίας. Λέξεις επίσης πολυ δύσκολα να τις προφέρεις αρκετές, αποτελουμενες από ένα συνονθύλευμα πολλών συλλαβων. 

Ιαπωνικά και Κορεάτικα είναι ευκολότερα, τα μεν πρώτα με καμία 150αρια χαρακτήρες αλφάβητο και μετά χιλιάδες kanji, τα δεύτερα πολύ ευκολότερα αλλά και πάλι θες καλή ικανότητα απομνημόνευσης. 

Ασιατικές γλώσσες άλλων αδυναμων οικονομιών, που είναι εξίσου παλούκι είναι τα Αρμενικα και τα Γεωργιανα. Ακόμα και μετανάστες που γεννήθηκαν μικροί εκεί και ήρθαν εδώ η έχουν μόνο τους γονείς τους που τα μιλάνε και τα γράφουν, δεν επιθυμούν η αδυνατούν να μάθουν την γλώσσα. Άλλες πιο άγνωστες γλώσσες που ελάχιστος κόσμος έχει ψάξει να δει πως είναι, πχ Αιθιοπεζικα, Μογγολικα, Φιλιπινεζικα, Ταιλανδεζικα κοκ, παλούκια επίσης. Μην το πολυψαχνετε το θέμα. 

10 λεπτά πριν, animor είπε

Η γνώση ξένων γλωσσών δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε, θα σου χρησιμεύσει κάποια μόνο αν πορευθείς προς κάτι στοχευμένο που ξέρεις ότι εκεί θα είναι το ατού σου. Διαφορετικά, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να εργαστείς δεν χρειάζεται κάτι πέρα των αγγλικών, ειδικά σκανδιναβικές, αλλά και Ολλανδία κλπ, μπορείς να εργαστείς και να ζήσεις μη γνωρίζοντας την τοπική γλώσσα. Από την άλλη, χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία που δεν τα πήγαιναν καλά με τα αγγλικά παραδοσιακά, όποτε αν βρισκόταν κάποιος να μιλάει και αγγλικά και την εκεί γλώσσα ήταν περιζήτητος, έχουν ξυπνήσει και μαθαίνουν πλέον αγγλικά. Από ευρωπαϊκές γλώσσες δεν υπάρχει κενό για να καλύψει κάποιος. Διάλεξε οποία σου αρέσει ή όποια θεωρείς ότι θα σου είναι χρήσιμη στη δουλειά που θα κάνεις ή τη χώρα που θέλεις να ζήσεις, την οποια δουλειά θα πάρεις από τα αλλά σου προσόντα και όχι από τη γνώση κάποιας συγκεκριμένης γλώσσας. 

Γνωστή μου έφυγε πριν μια εβδομάδα για μεταναστευση στην Ισπανία, δεν ξέρει Ισπανικά και θα κάτσει να τα μάθει εκεί. Νομιζε πως θα συνεννοηθεί στα αγγλικά αλλά δεν ξέρει κανένας, ούτε στα σούπερ μάρκετ βγάζει άκρη, σχετική δυσκολία έχει και στις δημοσιες υπηρεσίες που ξέρουν περισσότεροι αγγλικά επειδή είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, αλλά δεν ξέρουν όλοι ούτε είναι καλοί. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες διάλεκτοι των Αραβικών, πχ στο Ιράν έχω ακούσει για μια διάλεκτο που λέγεται Ταμιλ.

Το ίδιο πάνω κάτω και στα Κινέζικα που έχουμε τα pingin, τα μαμδαρινικα, απλοποιημένα και παραδοσιακά κινέζικα. 

Στα μεν Ινδικά και γύρω από αυτές τις χώρες γίνεται του κουτρουλη ο γάμος με διαφορες στο αλφάβητο τους εντός ή εκτός Ινδίας. Λέξεις επίσης πολυ δύσκολα να τις προφέρεις αρκετές, αποτελουμενες από ένα συνονθύλευμα πολλών συλλαβων. 

Ιαπωνικά και Κορεάτικα είναι ευκολότερα, τα μεν πρώτα με καμία 150αρια χαρακτήρες αλφάβητο και μετά χιλιάδες kanji, τα δεύτερα πολύ ευκολότερα αλλά και πάλι θες καλή ικανότητα απομνημόνευσης. 

Ασιατικές γλώσσες άλλων αδυναμων οικονομιών, που είναι εξίσου παλούκι είναι τα Αρμενικα και τα Γεωργιανα. Ακόμα και μετανάστες που γεννήθηκαν μικροί εκεί και ήρθαν εδώ η έχουν μόνο τους γονείς τους που τα μιλάνε και τα γράφουν, δεν επιθυμούν η αδυνατούν να μάθουν την γλώσσα. Άλλες πιο άγνωστες γλώσσες που ελάχιστος κόσμος έχει ψάξει να δει πως είναι, πχ Αιθιοπεζικα, Μογγολικα, Φιλιπινεζικα, Ταιλανδεζικα κοκ, παλούκια επίσης. Μην το πολυψαχνετε το θέμα. 

Γνωστή μου έφυγε πριν μια εβδομάδα για μεταναστευση στην Ισπανία, δεν ξέρει Ισπανικά και θα κάτσει να τα μάθει εκεί. Νομιζε πως θα συνεννοηθεί στα αγγλικά αλλά δεν ξέρει κανένας, ούτε στα σούπερ μάρκετ βγάζει άκρη, σχετική δυσκολία έχει και στις δημοσιες υπηρεσίες που ξέρουν περισσότεροι αγγλικά επειδή είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, αλλά δεν ξέρουν όλοι ούτε είναι καλοί. 

Είναι γνωστό ότι ο ευρωπαϊκός νότος με εξαίρεση την Ελλάδα δεν καταδέχεται ή δεν ξέρει αγγλικά ,  να μιλήσει σε άλλη γλώσσα εκτός της δικιάς  του. Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία. 

Σε αντίθεση με τον βορρά που μπορείς άνετα να ζήσεις και ακόμα ξέροντας μόνο αγγλικά. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, chrisxkar είπε

Ιταλικα ισπανικα πιο ευκολες γλωσσες με τα ισπανικα προσωπικα να μου φανηκαν πιο ευκολα απο τα ιταλικα (λιγοτερα ανωμαλα ρηματα κτλ).Σαν εργασια θεωρω πως τα γερμανικα ειναι καλυτερη επιλογη γιατι τα μιλανε χωρες με καλυτερη οικονομια Γερμανια(προφανως), Αυστρια , τα Ολλανδικα ειναι πολυ κοντινη γλωσσα δεν ξερω αν ειναι και σχεδον ιδια.

Δεν είναι μόνο σε ποιες χώρες μιλιούνται αλλά και πόσο ζητούνται από την αγορά εργασίας των άλλων χωρών.

Μια μικρή έρευνα πχ στις αγγελίες στο  LinkedIn σε όλες τις ευρωπαϊκές νομίζω ότι δείχνει μια καθαρά μεγαλύτερη ζήτηση για γερμανικά 

9 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Τις περισσότερες φορές φτάνουν τα αγγλικά και οι εταιρίες σου πληρώνουν μαθήματα για να μάθεις σιγά σιγά και γερμανικά, ολλανδικά, σουηδικά  πχ.

Καλά αυτό μη το λέτε, τουλάχιστον έξω από τον ΙΤ τομέα. Πχ εγώ ως μηχανολογος, εκ πείρας μπορώ να σου πω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει πχ κάποια εταιρεία στη Σουηδία στα σοβαρά μια αίτηση κάποιου χωρίς να ξέρει σουηδικά (ή να μην είναι fresh graduate από εκεί πανεπιστήμιο). Εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν αλλά είναι αυτό, εξαιρέσεις.

6 ώρες πριν, animor είπε

ειδικά σκανδιναβικές, αλλά και Ολλανδία κλπ, 

Ολλανδία ίσως περισσότερο, σκανδιναβικές, εκτός από συγκεκριμένους τομείς, δύσκολο.

Στον τομέα μου πχ, αρκεί να δει κάποιος ότι το 80% των αγγελιών που υπάρχουν στη Σουηδία είναι στα σουηδικά. Ακόμα και στην Ελλάδα είναι πλέον πιο κοινές οι αγγλόφωνες αγγελίες.

6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

1.

Μου θυμίζεις των "χερι-χερι με τον καραγκιοζοφερη" που είχε έρθει μια Ιρανική διπλωματική αποστολή, βγαίνει στα κανάλια μπροστά στο Ιρανό επισκέπτη και λέει "στηρίζουμε την αραβο-ελληνικη φιλιά".

Να πεις Ιρανό άραβα είναι σαν να λες Έλληνα Τούρκο.

2.

Η Ταμίλ είναι μια από τις οαρα πολλές γλώσσες της Ινδίας και νομίζω και στη Σρι Λάνκα. Δεν έχει σχέση με τα αραβικά.

9 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

. ΌΛΕΣ οι νότιες ΗΠΑ, πλην ίσως Τέξας, μέσα σε 50-100 χρόνια από τώρα θα είναι τουλάχιστον 50-60% Ισπανόφωνες.

1. "Νότια ΗΠΑ" είναι και το Αρκάνσας και η Αλαμπάμα. Δε νομίζω να είναι πιο ισπανόφωνες από το Τέξας.

2. Σε 50 χρόνια ο TS θα είναι παππούς και Κλάιν Μάιν ταινία είναι τότε οι ΗΠΑ για αυτόν. Σε 100 θα είναι ένα μάτσο κόκαλα.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, DrLo είπε

Δεν είναι μόνο σε ποιες χώρες μιλιούνται αλλά και πόσο ζητούνται από την αγορά εργασίας των άλλων χωρών.

Μια μικρή έρευνα πχ στις αγγελίες στο  LinkedIn σε όλες τις ευρωπαϊκές νομίζω ότι δείχνει μια καθαρά μεγαλύτερη ζήτηση για γερμανικά 

Καλά αυτό μη το λέτε, τουλάχιστον έξω από τον ΙΤ τομέα. Πχ εγώ ως μηχανολογος, εκ πείρας μπορώ να σου πω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει πχ κάποια εταιρεία στη Σουηδία στα σοβαρά μια αίτηση κάποιου χωρίς να ξέρει σουηδικά (ή να μην είναι fresh graduate από εκεί πανεπιστήμιο). Εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν αλλά είναι αυτό, εξαιρέσεις.

Ολλανδία ίσως περισσότερο, σκανδιναβικές, εκτός από συγκεκριμένους τομείς, δύσκολο.

Στον τομέα μου πχ, αρκεί να δει κάποιος ότι το 80% των αγγελιών που υπάρχουν στη Σουηδία είναι στα σουηδικά. Ακόμα και στην Ελλάδα είναι πλέον πιο κοινές οι αγγλόφωνες αγγελίες.

1.

Μου θυμίζεις των "χερι-χερι με τον καραγκιοζοφερη" που είχε έρθει μια Ιρανική διπλωματική αποστολή, βγαίνει στα κανάλια μπροστά στο Ιρανό επισκέπτη και λέει "στηρίζουμε την αραβο-ελληνικη φιλιά".

2.

Η Ταμίλ είναι μια από τις οαρα πολλές γλώσσες της Ινδίας και νομίζω και στη Σρι Λάνκα. Δεν έχει σχέση με τα αραβικά.

1. "Νότια ΗΠΑ" είναι και το Αρκάνσας και η Αλαμπάμα. Δε νομίζω να είναι πιο ισπανόφωνες από το Τέξας.

2. Σε 50 χρόνια ο TS θα είναι παππούς και Κλάιν Μάιν ταινία είναι τότε οι ΗΠΑ για αυτόν. Σε 100 θα είναι ένα μάτσο κόκαλα.

Για το πρώτο σκέλος για να το λες εκ πείρας το δέχομαι. Πάντως έχω ακούσει από πολλούς ότι η μη  γνώση της τοπικής γλώσσας δεν είναι τόσο μεγάλο εμπόδιο. 

Όσο για τις ΗΠΑ, μάλλον το παιδί θα εννοούσε μεσοδυτικές πολιτείες , όπως New Mexico, Arizona, Colorado, California, Nevada , Texas ,  όπου εν πάσι περιπτώσει υπάρχει μεγάλος ισπανόφωνος πληθυσμός. 

Και τέλος ο ts δεν διευκρίνισε για τι είδους επάγγελμα ενδιαφέρεται. Γιατί άλλο ο προγραμματιστής ή ο τεχνικός δικτύων και άλλο ο γιατρός ή ο νοσηλευτής. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, HALF EVIL είπε

Για το πρώτο σκέλος για να το λες εκ πείρας το δέχομαι. Πάντως έχω ακούσει από πολλούς ότι η μη  γνώση της τοπικής γλώσσας δεν είναι τόσο μεγάλο εμπόδιο. 

Όσο για τις ΗΠΑ, μάλλον το παιδί θα εννοούσε μεσοδυτικές πολιτείες , όπως New Mexico, Arizona, Colorado, California, Nevada , Texas ,  όπου εν πάσι περιπτώσει υπάρχει μεγάλος ισπανόφωνος πληθυσμός. 

Και τέλος ο ts δεν διευκρίνισε για τι είδους επάγγελμα ενδιαφέρεται. Γιατί άλλο ο προγραμματιστής ή ο τεχνικός δικτύων και άλλο ο γιατρός ή ο νοσηλευτής. 

δε μιλαω για συγκεκριμενο επαγγελμα, μπορει να μεινω ευρωπη μπορει αυριο μεθαυριο να κατσει ευκαιρια αμερικη.  Γενικα παιρνω γνωμες για ποια γλωσσα να μαθω και γιατι.

Μπορω και τις 2 αλλα πρεπει να ξεκινήσω με καποια

Δημοσ.
22 hours ago, MikhailBakurin said:

η Γαλλία και το Βέλγιο είναι κράτη en train de disparaitre εντός του αιώνος

Για πες περισσότερα. Επειδή είμαι φίλος της γεωπολιτικής και της οικονομικής γεωγραφίας (ερασιτεχνικά), δεν έχω την ίδια άποψη. Αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω από που έρχεσαι, όσον αφορά αυτή τη θέση.

10 hours ago, archer100 said:

Τελος, ναι μεν οι Ισπανοφωνες χωρες εχουν χαμηλοτερους μισθους, αλλα ταυτοχρονα εχουν και υψηλοτερο κοστος ζωης

Ισως ήθελες να πεις "χαμηλότερο" 

• Like 2
Δημοσ.

Γερμανικά +++

Ακόμα και σε call centre να πας, που είναι η ποιο απλή δουλειά ξεκινάς 1300€+, το κανα 4 χρόνια και ζητάνε συνέχεια, γιατί δε βρίσκουν εύκολα κόσμο. Φαντάζομαι και σε άλλες δουλειές θα παίζουν καλύτερα λεφτά. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrLo είπε

1.

2.

Εχεις δίκιο, τώρα το πληκτρολογησα στο google και λέει ότι η Ταμιλ είναι γλώσσα της Ινδίας. Μαλλον το μπέρδεψα με κάτι άλλο εγώ. Συμφωνώ και για την επισήμανση του Ιρανού και Άραβα, η γλώσσα είναι η αραβική και την ομιλούν και σε άλλες χώρες της Ανατολής εκτός της Σαουδικής Αραβίας. 

Δημοσ.

Εάν παραβλέψεις τον μικρόκοσμο της Ευρώπης και θέλεις να μάθεις μια παγκόσμια γλώσσα (πολύ εύκολη για τους ελληνόφωνους) θα πρότεινα ισπανικά. Στις ΗΠΑ θα ομιλείτε από την πλειοψηφία σε λίγα χρονάκια. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, DrLo είπε

Γενικά υπάρχει μια αδράνεια στις γλώσσες. Παρότι τα αγγλικά εκτόπισαν τα γαλλικά ως lingua franca μετά τον ΒΠΠ, τα γαλλικά διατήρησαν ένα υπερβάλλον prestige (ακόμα και εκτός Ευρώπης) που μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να φθείρεται.

7 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Οι πολιτείες που αναφέρεις είναι δυτικές (California, Nevada, Arizona, Colorado) και Νότιες (New Mexico, Texas). Μεσοδυτικές πολιτείες είναι αυτές δίπλα στις μεγάλες λίμνες και τον ποταμό Mississippi, δηλαδή το Ohio, το Illinois, η Indiana, το Michigan κλπ. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Εχεις δίκιο, τώρα το πληκτρολογησα στο google και λέει ότι η Ταμιλ είναι γλώσσα της Ινδίας. Μαλλον το μπέρδεψα με κάτι άλλο εγώ. Συμφωνώ και για την επισήμανση του Ιρανού και Άραβα, η γλώσσα είναι η αραβική και την ομιλούν και σε άλλες χώρες της Ανατολής εκτός της Σαουδικής Αραβίας. 

Φαρσί λέγεται η γλώσσα του Ιράν.

8 ώρες πριν, dimlevi είπε

δε μιλαω για συγκεκριμενο επαγγελμα, μπορει να μεινω ευρωπη μπορει αυριο μεθαυριο να κατσει ευκαιρια αμερικη.  Γενικα παιρνω γνωμες για ποια γλωσσα να μαθω και γιατι.

Κι εγώ υπέρ των ισπανικών, λόγω γεωγραφικής εξάπλωσης και συγγένειας με άλλες λατινογενείς πχ ιταλικά, γαλλικά, πορτογαλικά, ρουμανικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν θέλεις ψωμί τότε γερμανικά, αν θέλεις να φλεξαρεις γαλλικά ή ισπανικά 

Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι λέτε να μάθετε ξένη γλώσσα λες και είναι κάτι εύκολο, απαιτεί τεράστιο χρονικό διάστημα, πολύ κόπο και χρήμα. Μόνο εύκολο δεν είναι, ιδίως δε αν δεν είσαι στην εκεί χώρα. Τα γαλλικά για δουλειά δεν είναι σωστή επιλογή, διότι έχεις να ανταγωνιστεις 300+ εκατομμύρια Αφρικανους που μιλούν άπταιστα γαλλικά και θα έκαναν οτιδήποτε να πάνε Γαλλία να φάνε ψωμάκι. Τα ισπανικά το ίδιο, έχεις εκατομμύρια νοτιοαμερικανους που μιλούν ισπανικά και θέλουν να πάνε στην Ισπανία. Σουηδικά είναι κορεσμένα. Η μόνη άλλη επιλογή είναι τα νορβηγικά που θα έχει ψωμάκι για πάντα λόγω ενέργειας. Οπότε να κοιτάς χώρες πλούσιες που η γλώσσα τους δεν είναι η μητρική ή ακόμα και η δεύτερη σε τρίτες φτωχές χώρες. Άρα το καλύτερο είναι γερμανικά, ολλανδικά, νορβηγικά 

Επεξ/σία από Macosj
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dimlevi είπε

Εγώ προσωπικά ξεκίνησα να μαθαίνω ισπανικά τον Δεκέμβριο του 2019 και 8 μήνες μετά ξεκίνησα και τα γερμανικά. Πέρασα το DELE C1 πέρσι τον Νοέμβριο και πλέον τα ισπανικά μου είναι σε maintenance mode. Στα γερμανικά το επίπεδο μου είναι πάνω κάτω Β2, αλλά ακόμα δεν έχω δώσει εξετάσεις. Μην υποτιμήσεις τον χρόνο που θα χρειαστεί να ξοδέψεις και για τα ισπανικά εφόσον θέλεις να τα μάθεις καλά. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν είναι ιδιαίτερα g-loaded, οπότε αυτό που μετράει είναι να αφιερώσεις όσο το δυνατόν πιο πολύ χρόνο μπορείς. 

Κάτι που πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τα ισπανικά είναι ότι έχουν μεγαλύτερες διαλεκτικές διαφορές από χώρα σε χώρα σε σχέση με τα αγγλικά, τόσο λεξιλογικές όσο και γραμματικές. Κάποια στιγμή θα πρέπει να διαλέξεις σε ποια διάλεκτο θα επικεντρωθείς χωρίς όμως να παραμελήσεις τελείως τις υπόλοιπες. Θα πρέπει να ξέρεις τα βασικά από τα ισπανικά Ισπανίας (castellano), Μεξικού (español mexicano/latino), Κολομβίας και Αργεντινής-Ουρουγουάης (español rioplatense), με τα τελευταία να είναι τα πιο αποκλίνοντα λόγω ιδιόρρυθμης γραμματικής και ιταλικής επιρροής. Τις υπόλοιπες πιο μικρές διαλέκτους (chileno, puertoriqueño κλπ) μπορείς να τις αγνοήσεις. 

Οι διαλεκτικές διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες στα γερμανικά, όμως δεν είναι επίσημες και δε χρειάζεται να μάθεις τίποτα άλλο πέρα από τα Hochdeutsch.

Επεξ/σία από michael92
ορθογραφικό
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...