Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εφόσον πρόκειται για κάποιο σπίτι της προκοπής και όχι για κάποιο ερείπειο που μονίμως χαλάει κάτι, πρέπει να είσαι ο μοναδικός που κάνει κάτι τέτοιο. Το λάθος και το σωστό είναι κάτι σχετικό, αλλά σίγουρα αυτό που κάνεις δεν είναι συμφέρον για σένα.

Και εννοείται πως οποιοδήποτε λογικός άνθρωπος νοικιάζει αξιόλογο σπίτι με ενοίκιο χώμα δεν θα σε ενοχλήσει με επισκευές.

δεν ειναι μόνο τα αξιόλογα και τα ερείπια. υπάρχουν και ενδιάμεσα. το σπίτι είναι παλιό αλλα όχι κανα ερείπιο. καποιο καζανάκι θα χαλάσει, κάποια πόρτα θα χαλασει το χερούλι, ισως να χαλάσει π.χ. ο απορροφητήρας, κάποιο παντζούρι θα κολλήσει (τραβιούνται πάνω με ιμάντα) κλπ κλπ. Σιγουρα θα συμβαίνουν τέτοια, φανταζομαι φέρνει μάστορα και τα επισκευάζει όταν είναι. Οπότε δε τρεχω κάθε τόσο. Σιγουρα θα μπορούσα να τον βγάλω, να δωσω 5000 να κάνω μια καλή ανακαινισούλα και να ζητήσω μετά +200 ενοίκιο. Αν ο ενοικιαστής όμως δε σε απασχολεί, δίνει τα νοίκια κλπ το αφήνω έτσι. Είναι και το ανθρωπιστικό. Θα μπορούσα να πω δώσε άλλα 200 αλλα δε θα μπορούσε να πληρώσει και το ξέρω. Και ούτε και θα ευρισκε αλλού με τα ίδια λεφτά.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, dchatz said:

δεν ειναι μόνο τα αξιόλογα και τα ερείπια. υπάρχουν και ενδιάμεσα. το σπίτι είναι παλιό αλλα όχι κανα ερείπιο. καποιο καζανάκι θα χαλάσει, κάποια πόρτα θα χαλασει το χερούλι, ισως να χαλάσει π.χ. ο απορροφητήρας, κάποιο παντζούρι θα κολλήσει (τραβιούνται πάνω με ιμάντα) κλπ κλπ. Σιγουρα θα συμβαίνουν τέτοια, φανταζομαι φέρνει μάστορα και τα επισκευάζει όταν είναι. Οπότε δε τρεχω κάθε τόσο. Σιγουρα θα μπορούσα να τον βγάλω, να δωσω 5000 να κάνω μια καλή ανακαινισούλα και να ζητήσω μετά +200 ενοίκιο. Αν ο ενοικιαστής όμως δε σε απασχολεί, δίνει τα νοίκια κλπ το αφήνω έτσι. Είναι και το ανθρωπιστικό. Θα μπορούσα να πω δώσε άλλα 200 αλλα δε θα μπορούσε να πληρώσει και το ξέρω. Και ούτε και θα ευρισκε αλλού με τα ίδια λεφτά.

Μην κολλάς στις λέξεις, ερείπιο στην κυριολεξία φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι, τα ερείπια δεν είναι κατοικήσιμα. Όταν έγραψα "ερείπειο που μονίμως χαλάει κάτι" εννοούσα ακριβώς αυτό που περιγράφεις και εσύ, δλδ ένα πολύ παλιό σπίτι που - πιθανότατα - δεν έχει ανακαινιστεί ποτέ και που όλα μέσα σε αυτό είναι τόσο παλιά/πολυδουλεμένα που κάθε τόσο χαλάει και κάτι.

Επίσης δεν ξέρω πόσο το εκμισθώνεις, δεν έχει και σημασία άλλωστε, αλλά το "θα μπορούσα με μια ανακαινισούλα 5k να το δώσω +200" όχι μόνο δεν επιβεβαιώνει αλλά μάλλον καταρρίπτει τον ισχυρισμό σου ότι το εκμισθώνεις 40-50% κάτω από την πραγματική μισθωτική του αξία.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, dchatz είπε

δε ξέρω αν ειναι σωστό ή όχι αλλα εγω ως ιδιοκτήτης ενός σπιτιού κάνω το εξής:

Νοικιάζω ένα σπίτι σε τιμή περίπου 50-60% της τιμής που σήμερα νοικιάζονται αντίστοιχα σπίτια στην περιοχή.

Η σιωπηρή συμφωνία είναι δε σε ενοχλώ, δε με ενοχλείς. Και νομίζω το έχει καταλάβει και αυτός γιατί δε με ενοχλεί ποτε.

Αν μου αρχίσει τα "φτιάξε εκείνο, φτιάξε το άλλο", θα τα φτιάξω αλλά τον επόμενο χρόνο θα του πω "το ενοίκιο είναι τόσο τώρα".

Το ξέρει, το ξέρω και έτσι είμαστε όλοι ήσυχοι.

Η παραπάνω τακτική δεν ξέρω κατά πόσο συμφερουσα είναι σε βάθος χρόνου για τον ιδιοκτήτη. Ο ενοικιαστής θα φτιάχνει μόνο ότι είναι εξαιρετικά απαραίτητο και όχι τα πάντα. Επίσης ακόμα και έτσι που λες, να ξέρεις ότι αν του άλλου πχ χρειαστεί κάποια δαπανηρη επισκευή και πάλι θα σε ενοχλήσει. Και τέτοιες επισκευές μπορούν να τύχουν, καμία σοβαρή διαρροή σε δύσκολο σημείο, αλλαγή θερμοσίφωνα, στάζει το ταβάνι και θέλει μόνωση. Εκτός αν μου πεις ότι πχ στην περιοχή νοικιάζουν ΜΟ 900-1000, εσύ το νοικιασες 50% κάτω και ο άλλος εξοικονομεί 4-5k το έτος, οπότε και 500-1000 ευρώ ζημιά να γίνει θα πει κερδισμένος βγαίνω. Αλλά πολυ αμφιβάλλω αν βγαίνουν τα οικονομικά του έτσι, το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να φύγει και να θέλει το σπίτι περισσότερα λεφτά για επισκευές για να μπει ο επόμενος η εναλλακτικά να πεις στον επόμενο, στο νοικιάζω 30-40% της μέσης τιμής αγοράς, πάρτο όπως είναι και μην με ενοχλείς. Έτσι στο τέλος θα καταλήξει ερείπιο το σπίτι. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dchatz είπε

δε ξέρω αν ειναι σωστό ή όχι αλλα εγω ως ιδιοκτήτης ενός σπιτιού κάνω το εξής:

Νοικιάζω ένα σπίτι σε τιμή περίπου 50-60% της τιμής που σήμερα νοικιάζονται αντίστοιχα σπίτια στην περιοχή.

Η σιωπηρή συμφωνία είναι δε σε ενοχλώ, δε με ενοχλείς. Και νομίζω το έχει καταλάβει και αυτός γιατί δε με ενοχλεί ποτε.

Αν μου αρχίσει τα "φτιάξε εκείνο, φτιάξε το άλλο", θα τα φτιάξω αλλά τον επόμενο χρόνο θα του πω "το ενοίκιο είναι τόσο τώρα".

Το ξέρει, το ξέρω και έτσι είμαστε όλοι ήσυχοι.

Κανεις δλδ οτι κανουν οι πιο πολλοι,μονο που εσυ μπαινεις μεσα απο το χαμηλο ενοικιο.

Γιατι απο οτι εχω καταλαβει,οι πιο πολλοι ιδιοκτητες νομιζουν οτι εχουν μονο δικαιωματα.
Στα 3 τελευταια σπιτια που εχω παει,αν αργουσα λιγο το ενοικιο,αρχιζαν τα τηλεφωνα,αλλα οταν εμφανιζοταν φθορα, ειτε θεωρουσαν οτι δεν ειναι υποχρεωση τους,ειτε με πηγαιναν απο αυριο σε αυριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...