george1807 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, insoholic είπε Παιδια χαλαρωστε λιγο.. Ενα σπιτι με 500ε δεν ειναι ευκαιρια για ολους. Καποιοι μοχθουν για να βγαλουν αυτα τα χρηματα και καποιοι τα εχουν πιο ευκολα. Επισης, ειναι παράνομο να ζητανε ενοικια μπροστά για 1 χρόνο. Άσχετα αν το βαζεις σαν ορο στο συμβόλαιο. Σκεφτείτε να γυρισουν ολοι κ να πουν θελουμε ενοικια 6μηνου μπροστά... να δω ποιος θα κλεισει σπίτι μετα... Δυστυχώς, αν ο ιδιοκτήτης δε σέβεται το σπιτι του και δεν το διορθώνει, οταν θα μπεις μέσα θα αντιμετωπισεις τα ιδια προβλήματα... κατι να συμβεί, δε θα σου κανει τιποτα και θα πρεπει να το κανεις εσυ. Το πόσα βγάζεις είναι άσχετο με το αν από 700 ευρώ βρίσκεις κάτι στα 500 και το θεωρείς ευκαιρία. Όσα και να βγάζεις θεωρείται ευκαιρία. Επίσης με βάση ποιο νόμο είναι παράνομο το να πάρεις καθαρά 1 χρόνο μπροστά τα ενοίκια; 4
greekfragma Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 14/9/2023 στις 1:57 ΜΜ, insoholic είπε Παιδια χαλαρωστε λιγο.. Ενα σπιτι με 500ε δεν ειναι ευκαιρια για ολους. Καποιοι μοχθουν για να βγαλουν αυτα τα χρηματα και καποιοι τα εχουν πιο ευκολα. Επισης, ειναι παράνομο να ζητανε ενοικια μπροστά για 1 χρόνο. Άσχετα αν το βαζεις σαν ορο στο συμβόλαιο. Σκεφτείτε να γυρισουν ολοι κ να πουν θελουμε ενοικια 6μηνου μπροστά... να δω ποιος θα κλεισει σπίτι μετα... Δυστυχώς, αν ο ιδιοκτήτης δε σέβεται το σπιτι του και δεν το διορθώνει, οταν θα μπεις μέσα θα αντιμετωπισεις τα ιδια προβλήματα... κατι να συμβεί, δε θα σου κανει τιποτα και θα πρεπει να το κανεις εσυ. κανείς δε κριτικάρει το δίκαιο ή άδικο της κατάστασης των ενοικίων. εμείς γράψαμε ξεκάθαρα οτι ο άλλος ήθελε 70άρι σπίτι κατοικήσιμο με 500ευρώ για μια χαλασμένη πόρτα και του φάνηκαν πολλά δίπλα στη παραλία στον Άλιμο! και του έκανε εντύπωση που το χασε επειδή βρέθηκε άλλος με μετρητό να σκάσει 6500μπροστά για να το κλείσει για 1 χρόνο. Ε ας πάει στα Πατήσια πλατεία Αμερικής να βρει 70άρι με 500. ήδη είναι τώρα σε ένα που του πετάνε σκουπίδια στο μπαλκόνι και ψάχνεται να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης. το αν σηκώνει ή όχι η τσέπη του 600-700-800ευρώ ενοίκιο είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ. η παραλιακή ζώνη στον Άλιμο Νότια Προάστια έχει 9έως10ευρώ/τμ στα 50ετίας ερείπια. 11-12 στα καλοδιατηρημένα 20-30ετών και 13-15+ στα νεόδμητα κάτω των 10ετών Στα νεόκτιστα 2020+ έχει 16-20 το τετραγωνικό. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. αν δε του αρέσουν ας μείνει εκεί που είναι που του πετάνε σκουπίδια από το μπαλκόνι. 1
sphinxgr Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 χαχαχαχαχα και ο άλλος του απάντησε, να πετάει και αυτός!!!! 1
Joshua21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, zanskou said: το αν ειναι φτηνά ή όχι έχει κυρίως να κάνει με την αγοραστική δύναμη του υποψηφιου ενοικαστή Ε όχι, το αντιλαμβάνεσαι εντελώς λάθος, το εάν είναι φτηνά ή όχι έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το πόσο ακριβώς μισθώνονται ακίνητα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Αν παρόμοια διαμερίσματα στην περιοχή μισθώνονται με ευκολία κιόλας από 700 και πάνω τότε τα 500 δεν είναι απλά φθηνά, τζάμπα είναι, το εάν κάποιος μπορεί ή δεν μπορεί να διαθέσει 500 δεν έχει να κάνει με το ακίνητο. 1 hour ago, george1807 said: Επίσης με βάση ποιο νόμο είναι παράνομο το να πάρεις καθαρά 1 χρόνο μπροστά τα ενοίκια; Βασικά όχι μόνο να τα πάρεις αλλά και η άλλη πλευρά να τα δώσει, γενικά απαγορεύεται η προκαταβολή ενοικίου πέρα από τον τρέχοντα μήνα. Ν. 1703/1987 και συγκεκριμένα άρθρο 2 παράγραφος 2. Τώρα βέβαια το τι γίνεται στην πραγματικότητα είναι άλλη ιστορία, πρακτικά πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί μόνο ν πουληθεί ένα σπίτι μισθωμένο με πληρωμένα τα μισθώματα για πάνω από 3 μήνες. 2
polaki Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, insoholic said: Παιδια χαλαρωστε λιγο.. Ενα σπιτι με 500ε δεν ειναι ευκαιρια για ολους. Καποιοι μοχθουν για να βγαλουν αυτα τα χρηματα και καποιοι τα εχουν πιο ευκολα. Προφανώς και ισχύει ότι ο καθένας μπορεί να δώσει όσα κρίνει ότι μπορεί, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, αντικειμενικά τα 500€ για να είσαι στον Άλιμο ένα βήμα από τη θάλασσα, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ευκαιρία. Προφανώς αν ο άλλος βγάζει 900€, δεν μπορεί να μείνει σε σπίτι των 500€ ούτε αν είναι ΜΕΣΑ στη θάλασσα στο καβούρι και έχει 17 πισίνες και 2 γήπεδα τένις. Αλλά όχι ότι δεν είναι ευκαιρία, έτσι όπως είναι εδώ και 4-5 χρόνια τα ενοίκια... 500€ πλέον τα 70 τετραγωνικά δεν τα βρίσκεις πουθενά στο παραλιακό τόξο. Δυστυχώς μεν, αλλά it is what it is. 4
george1807 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ε όχι, το αντιλαμβάνεσαι εντελώς λάθος, το εάν είναι φτηνά ή όχι έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το πόσο ακριβώς μισθώνονται ακίνητα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Αν παρόμοια διαμερίσματα στην περιοχή μισθώνονται με ευκολία κιόλας από 700 και πάνω τότε τα 500 δεν είναι απλά φθηνά, τζάμπα είναι, το εάν κάποιος μπορεί ή δεν μπορεί να διαθέσει 500 δεν έχει να κάνει με το ακίνητο. Βασικά όχι μόνο να τα πάρεις αλλά και η άλλη πλευρά να τα δώσει, γενικά απαγορεύεται η προκαταβολή ενοικίου πέρα από τον τρέχοντα μήνα. Ν. 1703/1987 και συγκεκριμένα άρθρο 2 παράγραφος 2. Τώρα βέβαια το τι γίνεται στην πραγματικότητα είναι άλλη ιστορία, πρακτικά πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί μόνο ν πουληθεί ένα σπίτι μισθωμένο με πληρωμένα τα μισθώματα για πάνω από 3 μήνες. Εννοώ ότι αν κάτι από 700€ που κοστίζει συνήθως πέσει στα 500€, ασχέτως αν έχεις να τα δώσεις, είναι ευκαιρία. Ενδιαφέρον ο νόμος, δεν τον γνώριζα. Άραγε όμως εφαρμόζεται στην πράξη εφόσον δεν γίνεται κάποιο φορολογικό παράπτωμα;
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 18 minutes ago, george1807 said: Εννοώ ότι αν κάτι από 700€ που κοστίζει συνήθως πέσει στα 500€, ασχέτως αν έχεις να τα δώσεις, είναι ευκαιρία. Ενδιαφέρον ο νόμος, δεν τον γνώριζα. Άραγε όμως εφαρμόζεται στην πράξη εφόσον δεν γίνεται κάποιο φορολογικό παράπτωμα; Δεν ξέρω τι εννοούσες, εγώ απλά σου παρέθεσα τον νόμο μια και τον ζήτησες.
StamTheMan Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, nnn123 είπε Είχα πει στην αντιπροσωπο τον ιδιοκτητων οτι το θελω, ειχαμε δωσει τα χερια Εχω κανει πιο τιμιες συμφωνιες,στο δημοτικο,για το ποσο θα κατσω ακομα στην κουνια. 12 ώρες πριν, insoholic είπε Επισης, ειναι παράνομο να ζητανε ενοικια μπροστά για 1 χρόνο. Άσχετα αν το βαζεις σαν ορο στο συμβόλαιο. Ποιος νομος το καθιστα παρανομο;
blackdeagle Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν πρέπει να το νοικιάσεις. Το σπίτι πρέπει να στο δώσει στην πένα. Μετα αν γινουν ζημιες τα πληρωνεις εσυ....
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 5 hours ago, StamTheMan said: Ποιος νομος το καθιστα παρανομο; Ν. 1703/1987 άρθρο 2 παράγραφος 2. Τον είχα αναφέρει και χτες: 1 1
insoholic Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 hours ago, george1807 said: Επίσης με βάση ποιο νόμο είναι παράνομο το να πάρεις καθαρά 1 χρόνο μπροστά τα ενοίκια; Αναφερεται ο νόμος στο προηγουμενο ποστ Ν 1703/1987 άρθρο 2 Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2023 από insoholic
dchatz Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 δε ξέρω αν ειναι σωστό ή όχι αλλα εγω ως ιδιοκτήτης ενός σπιτιού κάνω το εξής: Νοικιάζω ένα σπίτι σε τιμή περίπου 50-60% της τιμής που σήμερα νοικιάζονται αντίστοιχα σπίτια στην περιοχή. Η σιωπηρή συμφωνία είναι δε σε ενοχλώ, δε με ενοχλείς. Και νομίζω το έχει καταλάβει και αυτός γιατί δε με ενοχλεί ποτε. Αν μου αρχίσει τα "φτιάξε εκείνο, φτιάξε το άλλο", θα τα φτιάξω αλλά τον επόμενο χρόνο θα του πω "το ενοίκιο είναι τόσο τώρα". Το ξέρει, το ξέρω και έτσι είμαστε όλοι ήσυχοι. 1
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 4 minutes ago, dchatz said: δε ξέρω αν ειναι σωστό ή όχι αλλα εγω ως ιδιοκτήτης ενός σπιτιού κάνω το εξής: Νοικιάζω ένα σπίτι σε τιμή περίπου 50-60% της τιμής που σήμερα νοικιάζονται αντίστοιχα σπίτια στην περιοχή. Η σιωπηρή συμφωνία είναι δε σε ενοχλώ, δε με ενοχλείς. Και νομίζω το έχει καταλάβει και αυτός γιατί δε με ενοχλεί ποτε. Αν μου αρχίσει τα "φτιάξε εκείνο, φτιάξε το άλλο", θα τα φτιάξω αλλά τον επόμενο χρόνο θα του πω "το ενοίκιο είναι τόσο τώρα". Το ξέρει, το ξέρω και έτσι είμαστε όλοι ήσυχοι. Εφόσον πρόκειται για κάποιο σπίτι της προκοπής και όχι για κάποιο ερείπειο που μονίμως χαλάει κάτι, πρέπει να είσαι ο μοναδικός που κάνει κάτι τέτοιο. Το λάθος και το σωστό είναι κάτι σχετικό, αλλά σίγουρα αυτό που κάνεις δεν είναι συμφέρον για σένα. Και εννοείται πως οποιοδήποτε λογικός άνθρωπος νοικιάζει αξιόλογο σπίτι με ενοίκιο χώμα δεν θα σε ενοχλήσει με επισκευές.
ideal09 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εφόσον πρόκειται για κάποιο σπίτι της προκοπής και όχι για κάποιο ερείπειο που μονίμως χαλάει κάτι, πρέπει να είσαι ο μοναδικός που κάνει κάτι τέτοιο. Το λάθος και το σωστό είναι κάτι σχετικό, αλλά σίγουρα αυτό που κάνεις δεν είναι συμφέρον για σένα. Και εννοείται πως οποιοδήποτε λογικός άνθρωπος νοικιάζει αξιόλογο σπίτι με ενοίκιο χώμα δεν θα σε ενοχλήσει με επισκευές. Άλλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο και παίρνουν το 110% της τιμής 😅 Πέρα απ την πλάκα ξέρω μερικες περιπτωσεις που το κανουν και λειτουργει. Αμα δεν σε καει το εξτρα 1000αρικο ετησιως (μεικτα πες εφοσον γλιτωνεις τα εξοδα που μπορουν να προκυψουν) ειναι καλη κατασταση εχεις ηρεμο το κεφαλι σου.
Joshua21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 14 minutes ago, ideal09 said: Άλλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο και παίρνουν το 110% της τιμής 😅 Πέρα απ την πλάκα ξέρω μερικες περιπτωσεις που το κανουν και λειτουργει. Αμα δεν σε καει το εξτρα 1000αρικο ετησιως (μεικτα πες εφοσον γλιτωνεις τα εξοδα που μπορουν να προκυψουν) ειναι καλη κατασταση εχεις ηρεμο το κεφαλι σου. Με μπερδεύεις λίγο, αν το έξτρα που χάνεις λόγω 40-50% μείωσης (τόσο έγραψε ο φίλος) είναι ένα 1000άρικο ετησίως πόσο θα είναι το μειωμένο μηνιαίο ενοίκιο; 90-100€; Αν ναι τότε με τα ενοίκια που παίζουν σήμερα μιλάμε για τρώγλη, όχι για σπίτι Κατά τα άλλα ξέρω και εγώ μια περίπτωση που ο ιδιοκτήτης διαθέτει το σπίτι με μηδενικό ενοίκιο σε κάποιον με την προϋπόθεση αυτός ο κάποιος να το συντηρεί, να πληρώνει όλους τους λογαριασμούς (που θα πλήρωνε ούτως ή άλλως), και να του πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ (~150€/έτος), φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι αυτό το σπίτι δεν έχει ουδεμία σχέση με τον χαρακτηρισμό "αξιόλογο".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα