nnn123 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Είναι να νοικιάσω ένα διαμέρισμα και η ιδιοκτήτρια μου λέει ότι τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης πχ την μπαλκονόπορτας δεν αφαιρούνται από το ενοίκιο και θα πρέπει να επιβαρύνουν εμένα. Αυτό είναι νόμιμο?
GREGORYMO Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, nnn123 είπε Είναι να νοικιάσω ένα διαμέρισμα και η ιδιοκτήτρια μου λέει ότι τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης πχ την μπαλκονόπορτας δεν αφαιρούνται από το ενοίκιο και θα πρέπει να επιβαρύνουν εμένα. Αυτό είναι νόμιμο? Δεν το ενοικιάζεις και το θέμα, λύθηκε. 17 1
StamTheMan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, nnn123 είπε Αυτό είναι νόμιμο? Αν το προσθεσει σαν ορο,δε μπορεις να κανεις και πολλα. Αλλιως,οι φθορες επιβαρυνουν τον εκμισθωτη και οι ζημιες το μισθωτη.
Joshua21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 7 minutes ago, nnn123 said: Είναι να νοικιάσω ένα διαμέρισμα και η ιδιοκτήτρια μου λέει ότι τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης πχ την μπαλκονόπορτας δεν αφαιρούνται από το ενοίκιο και θα πρέπει να επιβαρύνουν εμένα. Αυτό είναι νόμιμο? Είναι θέμα συμφωνίας, αν διαφωνείς με αυτόν τον όρο και αυτή είναι ανένδοτη απλά προπερνάς. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Μην το σκέφτεσαι καν, ψάξε για άλλο διαμέρισμα. 2
meletis_m Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, nnn123 είπε Είναι να νοικιάσω ένα διαμέρισμα και η ιδιοκτήτρια μου λέει ότι τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης πχ την μπαλκονόπορτας δεν αφαιρούνται από το ενοίκιο και θα πρέπει να επιβαρύνουν εμένα. Αυτό είναι νόμιμο? Δε μπαίνεις καν στη διαδικασία ενοικίασης . Σιγά μη της κάνεις και τσάμπα ανακαίνιση . Ξερω ότι φθορές που δε προκλήθηκαν από ενοικιαστή, ενημερώνεις ιδιοκτήτη φέρνει δικό του μάστορα και είναι υπεύθυνος για διόρθωση - επίλυση . Αυτά καλά είναι να αναφερθούν και στο μισθωτηριο.
JLEE Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Όταν φύγεις από το σπίτι θα πάρεις πίσω την μπαλκονόπορτα? 4 1
Bitbit Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Μη κολλάς στο τι είναι νόμιμο ή όχι. Δες το πρακτικά. Αν το ενοίκιο είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τα γύρω σπίτια, κάνεις τις επισκευές λες κι ευχαριστώ. Γνωστός μου, ιδιοκτήτης άθλιου σπιτιού το νοίκιασε σε ένα ζευγάρι και το ζευγάρι ανέλαβε όλες τις διορθώσεις. Δε τους πήρε ενοίκιο όμως για 6 μήνες νομίζω ίσως και παραπάνω. Τα ξεκαθάρισαν όμως από την αρχή. Αν στο θέσει κάπως έτσι, βλέπεις αν σε συμφέρει. Αν όμως απλά θεωρεί ότι έτσι κι αλλιώς είναι δική σου υποχρέωση, φεύγεις χθες. Τέτοια άτομα θα δημιουργήσουν προβλήματα και στη συνέχεια 7
sphinxgr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, nnn123 είπε Είναι να νοικιάσω ένα διαμέρισμα και η ιδιοκτήτρια μου λέει ότι τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης πχ την μπαλκονόπορτας δεν αφαιρούνται από το ενοίκιο και θα πρέπει να επιβαρύνουν εμένα. Αυτό είναι νόμιμο? Δεν υπάρχει νόμιμο ή παράνομο. Είναι θέμα συμφωνίας. Αν η συμφωνία λέει ότι σου νοικιάζει ένα οίκημα που είναι στα μπετά και να το φτιάξεις εσύ, τότε έτσι είναι η συμφωνία και αν θες την αποδέχεσαι. πχ αν σου δώσω εγώ 3άρι του 2010 στην Αθήνα με 150€ και σου πω αναλαμβάνεις ΟΛΕΣ τις συντηρήσεις, θα μου πεις οχι δεν ειναι νόμιμο? Ε μην το πάρεις τότε!!! 4
timoleon11 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 πρόσφατα γνωστός μου που ασχολείται με επισκευές σπιτιών (και εχει δικό του συνεργείο κλπ) ,νοίκιασε μονοκατοικία ερείπιο σε καλη περιοχή των νότιων προαστίων ,η συμφωνία με τον ιδιοκτήτη ηταν να το βάψει-νέα υδραυλικά -νεα ηλεκτρολογικά - αλουμινένια παράθυρα -ηλιακός - μόνωση στην ταράτσα -κατασκευή κλειστού γκαράζ κλπ κλπ ,με αντάλαγμα να δίνει ενα ποσό 250 περίπου ευρω τον μήνα για 8-10 χρόνια ,ετσι μου ειπε (αλήθεια η ψέματα δεν ξέρω για τους ορους ακριβώς ,αλλα το σπίτι αυτο εχει γίνει εργοτάξιο εδω και 3-4 μήνες ,και ηδη εχει μπεί μέσα και κατοικεί πριν λίγες ημέρες ) ,ολα αυτα φυσικά με γραπτά συμβόλαια και οχι στα λόγια... 2
Dantε Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Αν καιγεσαι να μπεις, πληρωνεις οτι κανεις και κρατας αποδειξεις και τα ξυλωνεις οταν φυγεις. Και ασε τη να κουρευεται.
vagos789 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, nnn123 είπε Είναι να νοικιάσω ένα διαμέρισμα και η ιδιοκτήτρια μου λέει ότι τα έξοδα επισκευής ή αντικατάστασης πχ την μπαλκονόπορτας δεν αφαιρούνται από το ενοίκιο και θα πρέπει να επιβαρύνουν εμένα. Αυτό είναι νόμιμο? οτι συμφωνησετε. αν στο δινει σε τιμη χωμα εχει λογικη,αλλιως οχι και ειναι απιθανο να σε συμφερει μακροχρονια 1
nnn123 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Δυστυχως παροτι το διαμέρισμα είχε κλειστεί απο εμμένα, τελικά το έδωσαν σε άλλον γιατι τους εταξε 1 χρονο ενοικια μπροστα. (ολα αυτα χωρις καν να με ενημερώσουν)
Joshua21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 5 minutes ago, nnn123 said: Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Δυστυχως παροτι , τελικά το έδωσαν σε άλλον γιατι τους εταξε 1 χρονο ενοικια μπροστα. (ολα αυτα χωρις καν να με ενημερώσουν) Όταν λες "το διαμέρισμα είχε κλειστεί απο εμμένα" τι ακριβώς εννοείς; Είχατε υπογράψει μισθωτήριο συμβόλαιο; Είχες δώσει απλά κάποια προκαταβολή χωρίς κάποιο επίσημο έγγραφο; Είσαστε στη φάση που αυτή περίμενε να της απαντήσεις αν δέχεσαι ή όχι τους όρους της για να προχωρήσετε;
nnn123 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όταν λες "το διαμέρισμα είχε κλειστεί απο εμμένα" τι ακριβώς εννοείς; Είχατε υπογράψει μισθωτήριο συμβόλαιο; Είχες δώσει απλά κάποια προκαταβολή χωρίς κάποιο επίσημο έγγραφο; Είσαστε στη φάση που αυτή περίμενε να της απαντήσεις αν δέχεσαι ή όχι τους όρους της για να προχωρήσετε; Είχα πει στην αντιπροσωπο τον ιδιοκτητων οτι το θελω, ειχαμε δωσει τα χερια, η αντιπροσωπος μου ειχε υποσχεθει οτι δεν προκειτε να το δωσει σε κανενα αλλο παροτι επρεπε να κανει και τα υπολοιπα ραντεβου που είχε κλεισει (για να δουν το διαμερισμα) και οταν πήγαν στην δικηγόρο των ιδιοκτητων να κανουν το συμφωνητικο, η δικηγόρος αποφάσισε να το δωσει σε καποιον άλλο που τους εταξε την προκαταβολη 1 ετους. υ.γ. οι ιδιοκτητες ειναι στο εξωτερικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα