Προς το περιεχόμενο

Η Apple παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Apple Watch Ultra

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκτός από τα νέα iPhone 15, iPhone 15 Pro Series και Watch S9 Series, η Apple παρουσίασε το τελευταίο της high-end smartwatch, το Apple Watch Ultra 2.

Εκκινώντας την ετήσια αναβάθμιση του πιο προηγμένου της smartwatch, ο σχεδιασμός του Ultra 2 δεν φέρνει αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τις πιο ουσιαστικές βελτιώσεις να είναι εσωτερικές.

Το Ultra 2, όπως και το Watch Series 9 που ανακοινώθηκε πριν λίγο, θα στηρίζεται στο S9 SiP της Apple, διαθέτοντας 5,6 δισεκατομμύρια τρανζίστορ και το neural engine τεσσάρων πυρήνων. Και εδώ συναντάμε τη δεύτερη γενιά του Ultra Wideband τσιπ, για πιο ακριβή εντοπισμό θέσης ακόμα και σε απόσταση εκατοστών. 

Η οθόνη του Apple Watch Ultra 2 είναι σημαντικά καλύτερη από την πρώτη γενιά, με φωτεινότητα 3.000 nits για πολύ εύκολη ανάγνωση του περιεχομένου της σε εξωτερικό χώρο ακόμα και με έντονη ηλιοφάνεια όπως στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Apple, πρόκειται για την πιο φωτεινή οθόνη που έχει δει ποτέ σε οποιοδήποτε Apple Watch. Στο κρίσιμο θέμα της αυτονομίας, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι χρήστες μπορούν να αναμένουν έως και 72 ώρες αυτονομία όταν η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και στις 36 ώρες με κανονική χρήση. Το νέο ρολόι είναι ακόμα πιο οικολογικό από το προηγούμενο, αφού η κάσα του είναι πλέον κατασκευασμένη από 95% ανακυκλωμένο τιτάνιο.

image.png.1c89c6f6fca1195edfd987786b2ff720.png

Ενώ το hardware του Ultra 2 έχει αναβαθμιστεί, μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές για τους χρήστες του Apple Watch φέτος θα γίνουν πραγματικότητα με το watchOS 10. Το νέο λειτουργικό σύστημα για τα ρολόγια της εταιρείας, φέρνει widgets, επανασχεδιασμένα εικονίδια εφαρμογών και νέες λειτουργίες χαρτογράφησης και ποδηλασίας. Υπάρχει ακόμα μια νέα πρόσοψη ρολογιού με την ονομασία Modular Ultra η οποία εκμεταλλεύεται τη μεγάλη οθόνη, χρησιμοποιώντας το εξωτερικό άκρο για την παρουσίαση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, όπως δευτερόλεπτα, υψόμετρο ή βάθος. Προσφέρει τις περισσότερες επιπλοκές από κάθε άλλη ψηφιακή όψη ρολογιού της Apple για να μπορεί να προσαρμοστεί για αθλήματα, υπαίθριες περιπέτειες και δραστηριότητες στον ωκεανό και την πισίνα.

Ακόμα, η νέα χειρονομία (gesture) διπλού πατήματος που είδαμε και στο Watch S9, θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν και να τερματίζουν τηλεφωνικές κλήσεις πιο εύκολα αλλά και να πλοηγούνται στα μενού του ρολογιού χωρίς να ακουμπάνε την οθόνη ή το digital crown.

Apple-Watch-Ultra-2-double-tap-gesture-230912.jpg.9b6c483fa56466b15b45aa479f606bfb.jpg

Με τη νέα χειρονομία (gesture) διπλού πατήματος, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ελέγχουν το Apple Watch Ultra 2 χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι και χωρίς να αγγίζουν την οθόνη. Οι χρήστες μπορούν να αγγίξουν τον δείκτη και τον αντίχειρα του χεριού στο οποίο φοράνε το ρολόι μαζί δύο φορές, για να εκτελέσουν γρήγορα και εύκολα πολλές από τις πιο συνηθισμένες ενέργειες όπως την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση μιας τηλεφωνικής κλήσεις. Το διπλό πάτημα ανοίγει επίσης το Smart Stack από την πρόσοψη του ρολογιού και με ένα ακόμη διπλό πάτημα, γίνεται μεταφορά των widgets στο stack.

Το Apple Watch Ultra 2 είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από σήμερα στην τιμή των 799 δολαρίων και η αποστολή του θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται και στη χώρα μας στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες του Insomnia, το Apple Watch Ultra θα κοστίζει 909€, μια τιμή σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο το οποίο κόστιζε 1039€.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δει και πιο κομψά, εγώ βέβαια γενικά ρολόι δεν φοράω, με ενοχλεί στον καρπό υπερβολικά. Είχα πάρει κάποτε ένα android αλλά το είχα μονίμως στο γραφείο :D

Επεξ/σία από Diavolos666

Τίποτα το εντυπωσιακό φέτος γενικότερα αλλά και στο Ultra 2. Αυτό με τα gestures υπήρχε και στα παλιά μοντέλα με την ενεργοποίηση του assistive touch. Απορώ πως το παρουσίασαν σαν καινοτομία.

• Like 3
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πολύ ωραίο το θέμα ειναι οτι πρεπει να πα΄ρεις και iphone 

πχ έχω το fold 4 μαζί με watch 5 pro 

να δώσω 2 χιλιάρικα για iphone και 1 για το ουλτρα σύνολο 3 χιλιάρικα για να κάνω τι με το iphone ? να βλέπω την ώρα όταν φορτίζει και να κάνω κλήσεις ?αύξησαν και τα emoji σε 25 πχ οκ σοβαρός λόγος να πετάξεις 3 χιλιάρικα 

με το fold τουλάχιστον έχω όλα τα βιβλία μου εκει και διαβάζω με το πενάκι σημειώσεις 

'εχει μεινει πολύ πίσω η apple 

ίσως αναίβει με αναδιπλούμενο κινητό που να υποστηρίζει και στυλό . εκεί κάτι γίνεται

Επεξ/σία από magiaros
  • Like 7
  • Confused 5

18 λεπτά πριν, magiaros είπε

πολύ ωραίο το θέμα ειναι οτι πρεπει να πα΄ρεις και iphone 

πχ έχω το fold 4 μαζί με watch 5 pro 

να δώσω 2 χιλιάρικα για iphone και 1 για το ουλτρα σύνολο 3 χιλιάρικα για να κάνω τι με το iphone ? να βλέπω την ώρα όταν φορτίζει και να κάνω κλήσεις ?αύξησαν και τα emoji σε 25 πχ οκ σοβαρός λόγος να πετάξεις 3 χιλιάρικα 

με το fold τουλάχιστον έχω όλα τα βιβλία μου εκει και διαβάζω με το πενάκι σημειώσεις 

'εχει μεινει πολύ πίσω η apple 

ίσως αναίβει με αναδιπλούμενο κινητό που να υποστηρίζει και στυλό . εκεί κάτι γίνεται

Βασικά είναι θέμα οπτικής. Για μένα τα foldable είναι ακόμα beta devices. Δεν υπάρχει ικανό software περα από αυτά που δίνει η κάθε εταιρία και λίγα ακόμα. Και επίσης αυτή η τσάκιση με σκοτώνει όπως και η μειωμένη αντοχή. Όταν ωριμάσει σαν τεχνολογία και αν τελικά βρει χρήση θα το βάλει και η apple. Έτσι κι αλλιώς την οθόνη πιθανότατα από την Samsung θα την πάρει με κάποιο δικό της spec bump τύπου 1600nits.

Το ρολόι τώρα εμφανισιακά σίγουρα προτιμώ το Galaxy watch 6 classic. Αλλά αν πάρεις iPhone θα πας σε Apple Watch που γενικά έχει πιο καλούς αισθητήρες και software. Αυτονομία τραγική και οι 2.

• Super Moderators
22 minutes ago, Grasterix1 said:

Βλέπετε όλοι τη χειρονομία που κάνει με τα δάχτυλα ο αφορισμένος οοουυυυυ….666

Italian Hand GIF

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Dimitris_1981 said:

Βασικά είναι θέμα οπτικής. Για μένα τα foldable είναι ακόμα beta devices. Δεν υπάρχει ικανό software περα από αυτά που δίνει η κάθε εταιρία και λίγα ακόμα. Και επίσης αυτή η τσάκιση με σκοτώνει όπως και η μειωμένη αντοχή. Όταν ωριμάσει σαν τεχνολογία και αν τελικά βρει χρήση θα το βάλει και η apple. Έτσι κι αλλιώς την οθόνη πιθανότατα από την Samsung θα την πάρει με κάποιο δικό της spec bump τύπου 1600nits.

Το ρολόι τώρα εμφανισιακά σίγουρα προτιμώ το Galaxy watch 6 classic. Αλλά αν πάρεις iPhone θα πας σε Apple Watch που γενικά έχει πιο καλούς αισθητήρες και software. Αυτονομία τραγική και οι 2.

δεν υπάρχει ικανό software εισαι τελείως offside εδώ 

με το samsung notes κρατάς σημειώσεις με το πενάκι και κρατάς σημειώσεις πάνω σε pdf για πλάκα τι στιγμή που υπάρχουν πανάκριβα προγράμματα για windows σε φάση 400 ευρώ για να γράφεις πάνω σε pdf και πάλι κολλάνε . δεν ξέρω αν για σένα ειναι σημαντικό αυτό και αν βλέπεις κάποια χρήση ή όχι  αλλά το να έχει πχ ένας γιατρός ή ένας φοιτητης όλη τη βιβλιογραφεία που χρειάζεται και να χρησιμοποιει το πενάκι να γράφει ανοιγοντας το κινητό και μετατρέποντάς το σε tablet δεν ειναι παλή υπόθεση και ο συγχρονισμός λειτουργεί απιστευτα μεταξύ συσκευών .την τσακιση που σε σκοτώνει δε θα την καταλάβεις ποτέ οτι υπάρχει σημειώνοντας πάνω σε pdf δε θα μπορεις καν να δεις τσάκιση όσο για την αντοχή που με ειχε προβληματίσει και μένα 200.000 ανοιγματα ειναι περίπου 10 χρόνια αν το ανοιγεις 50 φορές τη μέρα και 20 αν το ανοιγεις 25 φορές τη μέρα που θα το ανοιγεις λιγότερες . σε 10 και 20 χρόνια κανενα κινητό δεν υποστηρίζεται έτσι και αλλιώς πχ στην apple με το ζόρι ανοιγουν μετα απο 5-6 χρονια τα πουλάς 50 ευρώ 

πχ το software της apple me τις ιατρικές εφαρμογές σίγουρα υπερέχει . όμως πχ έχει 666 προγράμματα για ανοιγμα pdf αρχειων και επεξεργασία και δε δουλέυει κανενα απο τα 666  κανενα δε συγχρονιζει μεταξυ συσκευων όλα κολάνε και το λέω επειδή τα έχω ψάξει όλα. ίσως τελικά χρειάζεται ένα μονο και όχι 666

σιγουρα δεν έχει ωριμάσει ακόμα πλήρως το φολντ αλλά εγώ στο κινητό έχω όλα τα βιβλία ιατρικής για την ειδικότητα μου και γράφω κανονικά σαν σε χαρτί με κανένα κόλλημα οι σημειώσεις πάνω σε pdf όσο μεγάλο αρχείο και αν ειναι και μπορώ να συνεχίσω μετά τις σημειώσεις και στο τάμπλετ s8 ultra με άμεσο συγχρονισμό ότι σημειώσεις έχεις κάνει . δηλα΄δη το να βλέπεις ένα pdf δεν ξέρω πόσο νόημα έχει ειναι σα να μην το διάβασες αν δε σημειώσεις πάνω . και μιλάμε για σημειώσεις πάνω σε πολύ μεγάλα pdf που το surface pro πχ στα πρώτα μοντέλα του κολούσε αν ήταν μεγάλο το pdf αρχείο . πλέον τα κινητά δηλαδή ειναι υπολογιστες όχι αστεία

σιγουρα ειναι τέλειο με το ultra και επειδή ειναι apple δουλευουν όλα αλλά και να το έπαιρνα τι θα το έκανα δεν ξέρω δεδομένου οτι έχω το ipad με αρκετές εφαρμογές ιατρικές που τα σπανε 

sorry για το σεντόνι  

8 hours ago, athanaso77 said:

Τίποτα το εντυπωσιακό φέτος γενικότερα αλλά και στο Ultra 2. Αυτό με τα gestures υπήρχε και στα παλιά μοντέλα με την ενεργοποίηση του assistive touch. Απορώ πως το παρουσίασαν σαν καινοτομία.

αν είχαν έστω τα μισά χαρακτηριστικά που έχει η Samsung στα fold στην apple θα ειχαν κάνει 666 press conference και events έκτακτα για να τα παρουσιάσουν 

στο μαρκετινγκ δεν παίζονται 

απο την άλλη ειμαι σιγουρος πως  όταν κάνουν foldable κινητό θα ειναι καλύτερο επειδή θα είναι apple 

να δούμε και oled στα ipad επιτέλους που απλά τα έχει με lcd για να μειώσει το κόστος των ipad που ήδη έχουν τιμή στο θεό (άπληστη apple χρεώνεις που χρεώνεις πολλά για το ipad βάλε τουλάχιστον oled (θα βάλει του χρόνου το 2024 ).για όποιον έχει γράψει σε tablet ξέρει ποια ειναι η διαφορά να γράφεις σε oled και πως ειναι να γράφεις σε lcd του ipad . οχι οτι ξερω εγώ και δεν ξέρει η apple . ξέρει ασφαλώς απλά ειναι σημαντικό γιαυτή να έχει περισσοτερα κέρδη με lcd . κατα πόσο κερδίζει βέβαια ειναι άλλο θέμα γιατι πολύ απλά πήραμε samsung oled kai huawei oled 

θα βγάλει του χρόνου βέβαια ipad με oled αλλά πιστεύω είναι ήδη αργά για πολύ κόσμο 

Επεξ/σία από magiaros
  • Like 1

35 λεπτά πριν, erasmys είπε

Οι αλλοι βγαλανε ρολοι 800 ευρω...αστο φιλαρακι θα παρω Rolex καλυτερα

Τουλάχιστον το Rolex, με συντήρηση θα μείνει μέχρις και στης επόμενες γενιές, το Apple watch μια γενιά το πολύ.

Οποίος ενδιαφέρετε για αγορά πιστεύω το προηγούμενο μοντέλο σε μια καλή τιμή που σίγουρα θα παίξει (τουλάχιστον εξωτερικό) είναι καλή επιλογή αλλά  το θέμα μπαταρίας για μένα είναι λόγος προς αποφυγή.

29 minutes ago, Hal9000 said:

Τιμή στην Ελλάδα 909€

Απίστευτο. Τι πράγματα είναι αυτά; Μειώσεις τιμών;  

Προσωπικά θα μείνω με το AW 6 μου για ακόμη μια χρονιά. Δε βλέπω λόγο να αλλάξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...