paranoid_android Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα Θα νοικιάσω πρώτη φορα και προκειται να προκαταβαλω κάποια ενοίκια (θα έχουμε κανονικά συμβόλαιο, δηλωμένα) μέσω ebanking. Τι ακριβώς πρέπει να γραψω στην αιτιολογια κατα την μεταφορα; θα πρεπει να γραφω και τους μηνες που αφορουν τα ενοικια; δεν εχω ξανανοικιάσει όπως προειπα, οποτε θέλω τα φώτα σας. Επίσης, κοβεται καποια "αποδειξη"; πως αποδεικνυεται δηλαδη οτι ο εκμισθωτης εχει πραγματι παραλαβει τα χρηματα των ενοικιων, ωστε κι εγω με τη σειρα μου να τα δικαιολογησω ως εξοδα; Καθε βοηθεια ειναι πολυτιμη
smpt Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 έγραψε ενοίκιο οικίας <δρόμο αριθμό> μηνών τάδε και τάδε. δεν θέλει κάτι άλλο. ούτε απόδειξη ούτε τίποτα. Αν χρειαστεί έχεις την απόδειξη μεταφοράς. Εκτός αν αναφέρεσαι σε επαγγελματική στέγη. Εκεί ρωτάς τον λογιστή σου.
andreas1gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 42 λεπτά πριν, paranoid_android είπε Επίσης, κοβεται καποια "αποδειξη"; πως αποδεικνυεται δηλαδη οτι ο εκμισθωτης εχει πραγματι παραλαβει τα χρηματα των ενοικιων, ωστε κι εγω με τη σειρα μου να τα δικαιολογησω ως εξοδα; Βάση νόμου η πληρωμή ενοικίων γίνεται πια μόνο με τραπεζική κατάθεση. Γράψε και σαν αιτιολογία πχ «Ενοίκιο Οκτωβρίου 2023» και είσαι οκ. Δεν χρειάζεσαι καμία απόδειξη από τον ιδιοκτήτη… Σε περίπτωση διασταύρωσης από την εφορία, θα δουν ότι οι καταθέσεις σου συμφωνούν με το μισθωτήριο σας…
ekrepali Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Κάνε ξεχωριστές συναλλαγές πχ: "Ενοίκιο Σεπτεμβρίου 2023 - Αναλογία Χ ημερών" "Ενοίκιο Οκτωβρίου 2023", "Εγγύηση μελλοντικών ενοικίων"
Joshua21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, paranoid_android said: Καλησπέρα Θα νοικιάσω πρώτη φορα και προκειται να προκαταβαλω κάποια ενοίκια (θα έχουμε κανονικά συμβόλαιο, δηλωμένα) μέσω ebanking. Τι ακριβώς πρέπει να γραψω στην αιτιολογια κατα την μεταφορα; θα πρεπει να γραφω και τους μηνες που αφορουν τα ενοικια; δεν εχω ξανανοικιάσει όπως προειπα, οποτε θέλω τα φώτα σας. Επίσης, κοβεται καποια "αποδειξη"; πως αποδεικνυεται δηλαδη οτι ο εκμισθωτης εχει πραγματι παραλαβει τα χρηματα των ενοικιων, ωστε κι εγω με τη σειρα μου να τα δικαιολογησω ως εξοδα; Καθε βοηθεια ειναι πολυτιμη Ότι θες μπορείς να γράψεις, κατά προτίμηση κάτι του τύπου "μισθώματα από Οκτώβριο 2023 έως Σεπτέβριο 2024". Απόδειξη πληρωμής είναι η ίδια η κατάθεση, ένα αντίγραφο κίνησης λογαριασμού το αποδεικνύει. 21 minutes ago, andreas1gr said: Βάση νόμου η πληρωμή ενοικίων γίνεται πια μόνο με τραπεζική κατάθεση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, απλά τώρα τελευταία σκέφτονται να κάνουν υποχρεωτικές τις πληρωμές ενοικίων μέσω τραπέζης, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Παραθέτω σχετικό άρθρο: https://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/enoikia-erchetai-ypochreotiki-katavoli-meso-trapezis-ti-tha-ginetai-an-kapoios-den-einai-synepis/ 1
paranoid_android Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Οκ, ευχαριστώ! Επισης κατι αλλο, μιας και θα πρεπει να το υπογραψουμε 3 άτομα το συμβολαιο. 1) Μπορω πχ να το υπογραψω αρχικα εγώ, να το σκαναρω και να το στειλω στους υπολοιπους 2 για να βαλουν με τη σειρα τους τις υπογραφες ή πρεπει και οι 3 να υπογράψουμε την ιδια στιγμή χωρις να υπαρχουν σκαναρισματα? (Χαζη απορια αλλα μεσολαβουν αποστασεις/ταλαιπωρια) 2) το μισθωτηριο στο taxisnet υποβαλλεται σε 2ο χρονο; γιατι προφανως το υπογραφομενο συμβολαιο θεωρειται ως ιδιωτικο συμφωνητικο. Θα πρεπει να περιμενω να γινει η καταχωρηση και στο taxisnet προτου προχωρησουμε σε οποιαδηποτε πληρωμη? Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2023 από paranoid_android
Joshua21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, paranoid_android said: Οκ, ευχαριστώ! Επισης κατι αλλο, μιας και θα πρεπει να το υπογραψουμε 3 άτομα το συμβολαιο. 1) Μπορω πχ να το υπογραψω αρχικα εγώ, να το σκαναρω και να το στειλω στους υπολοιπους 2 για να βαλουν με τη σειρα τους τις υπογραφες ή πρεπει και οι 3 να υπογράψουμε την ιδια στιγμή χωρις να υπαρχουν σκαναρισματα? (Χαζη απορια αλλα μεσολαβουν αποστασεις/ταλαιπωρια) 2) το μισθωτηριο στο taxisnet υποβαλλεται σε 2ο χρονο; γιατι προφανως το υπογραφομενο συμβολαιο θεωρειται ως ιδιωτικο συμφωνητικο. Θα πρεπει να περιμενω να γινει η καταχωρηση και στο taxisnet προτου προχωρησουμε σε οποιαδηποτε πληρωμη? Πρέπει και οι τρεις να υπογράψεται στα πρωτότυπα, αλλά όχι απαραίτητα την ίδια στιγμή, μια χαρά μπορεί να τα υπογράψει ο πρώτος, να τα στείλει στον δεύτερο, και τελευταίος ο εκμισθωτής που θα κάνει τη διαδικασία στο taxis. Η δήλωση (και όχι το μισθωτήριο) στο taxis υποβάλλεται το αργότερο μέχρι και το τέλος του επόμενου μήνα, ακριβώς επειδή έχουν προβλέψει περιπτώσεις σαν τη δική σας. edit Οι υπογραφές ίσως και να γίνονται μέσω gov.gr, δεν είμαι σίγουρος. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2023 από Joshua21
StamTheMan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 57 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Βάση νόμου η πληρωμή ενοικίων γίνεται πια μόνο με τραπεζική κατάθεση. Δεν ισχυει αυτο. Γινεται και στο χερι,με αποδειξη.
GREGORYMO Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δεν ισχυει αυτο. Γινεται και στο χερι,με αποδειξη. Αν είναι κατοικία
StamTheMan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε Αν είναι κατοικία Δε μιλησε κανεις για επαγγελματικη στεγη.
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 minutes ago, GREGORYMO said: Αν είναι κατοικία Δεν είναι υποχρεωτικό, άσχετα αν είναι κατοικία ή όχι. Η μόνη διαφορά στους επαγγελματικούς χώρους είναι ότι ο μισθωτής δεν θα μπορέσει να βάλει το μίσθωμα στα έξοδα του αν δεν το έχει πληρώσει με τραπεζική κατάθεση.
GREGORYMO Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Δεν είναι υποχρεωτικό, άσχετα αν είναι κατοικία ή όχι. Η μόνη διαφορά στους επαγγελματικούς χώρους είναι ότι ο μισθωτής δεν θα μπορέσει να βάλει το μίσθωμα στα έξοδα του αν δεν το έχει πληρώσει με τραπεζική κατάθεση. Λίγο είναι αυτό?
paranoid_android Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Επισης ρε παιδια, με το που υπογραψουμε θα μπορώ να ζητησω και νέα συνδεση τηλεφωνου/ιντερνετ; ή πρεπει να περιμενω και κατι αλλο; Θεωρητικα κ πρακτικα, την ιδια ημέρς δεν γυρνανε στο ονομά μου ολοι οι δεκο?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 17 minutes ago, paranoid_android said: Επισης ρε παιδια, με το που υπογραψουμε θα μπορώ να ζητησω και νέα συνδεση τηλεφωνου/ιντερνετ; ή πρεπει να περιμενω και κατι αλλο; Θεωρητικα κ πρακτικα, την ιδια ημέρς δεν γυρνανε στο ονομά μου ολοι οι δεκο? Οι ΔΕΚΟ δεν γυρνάνε αυτόματα στο όνομα σου, πρέπει να ασχοληθείς εσύ. Συμβόλαιο με την κάθε εταιρεία, με αντίγραφο του μισθωτηρίου.
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, paranoid_android said: Επισης ρε παιδια, με το που υπογραψουμε θα μπορώ να ζητησω και νέα συνδεση τηλεφωνου/ιντερνετ; ή πρεπει να περιμενω και κατι αλλο; Θεωρητικα κ πρακτικα, την ιδια ημέρς δεν γυρνανε στο ονομά μου ολοι οι δεκο? Wow, ανυπόμονος είσαι... ούτε είναι εφικτό να γυρίσουν στο όνομα σου όλοι οι δεκο (πρακτικά μόνο ρεύμα και τυχόν ΦΑ), και όσοι μπορούν να γυρίσουν δεν γίνεται την ίδια μέρα. Και σίγουρα 100% τίποτα απολύτως δεν γίνεται αυτόματα. Πρέπει να κάνεις διαδικασίες ο ίδιος για να γυρίσεις κάποιους από τους λογαριασμούς στο όνομα σου, και το βασικότερο δικαιολογητικό είναι η εκτύπωση της δήλωσης μίσθωσης από το taxis η οποία θα έχει γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2023 από Joshua21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα