StamTheMan Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, tuning123 είπε Όταν παραβιάζεις STOP έχει και το 100% της ευθύνης. Οταν ο αλλος ΤΡΕΧΕΙ,αλλαζουν ολα.Αυτο συζητιεται εδω.Οχι το να σφαξει καποιος το ΣΤΟΠ. Και επιμενω σε αυτο,γιατι εχω δει πολλες φορες ανεγκεφαλους νευριασμενους,οι οποιοι θεωρουν οτι ειναι "entitled" στο δρομο,επειδη απλα εγω εχω ΣΤΟΠ. Το οτι εγω εχω σταματησει,εχω ελεγξει,εχω μετρησει την αποσταση και εχω βγει,δεν το σκεφτονται καν. Θεωρουν οτι πρεπει να περιμενω εγω τον καθε ανεγκεφαλο, που ερχεται με 60 σε κατοικημενη( μεταξυ μας και τα 50 πολλα ειναι σαν οριο ). Οταν κινεισαι με 60 χλμ,εχεις ταχυτητα 16 μετρα το δευτερολεπτο . Δηλαδη,σε 4 δευτερα ( μην κολλησετε στα 4 ) ,δεδομενου οτι εγω σταματαω ομαλα,ελεγχω και τις 2 μεριες και ξεκιναω,εχεις κανει 62 μετρα. Τη στιγμη που σε πρωτοειδα εγω,ησουν 62 μετρα μακρια,αποσταση που κρινεται ασφαλης για να βγω. Με λιγα λογια,με αυτη την ταχυτητα,αλλαζεις ολο το τοπιο,εκει που ο αλλος θεωρει οτι εχει χωρο,μεχρι να διασχισει το οδοστρωμα ,ξαφνικα βλεπει διπλα του εναν ηλιθιο, ο οποιος εχει πλακωθει στα φρενα,να τον βριζει χωρις να φταιει ουτε στο ελαχιστο. 11 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Ωστόσο ούτε εγώ θα φταίω, ούτε 100% ο πατημένος Οταν μιλαμε για παραβιαση του οριου ταχυτητος,φταιει ο πατημενος. Θα τα βρουμε ολα στη νεκροψια. 5
sdikr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 7 hours ago, StamTheMan said: Οταν ο αλλος ΤΡΕΧΕΙ,αλλαζουν ολα.Αυτο συζητιεται εδω.Οχι το να σφαξει καποιος το ΣΤΟΠ. Και επιμενω σε αυτο,γιατι εχω δει πολλες φορες ανεγκεφαλους νευριασμενους,οι οποιοι θεωρουν οτι ειναι "entitled" στο δρομο,επειδη απλα εγω εχω ΣΤΟΠ. Το οτι εγω εχω σταματησει,εχω ελεγξει,εχω μετρησει την αποσταση και εχω βγει,δεν το σκεφτονται καν. Θεωρουν οτι πρεπει να περιμενω εγω τον καθε ανεγκεφαλο, που ερχεται με 60 σε κατοικημενη( μεταξυ μας και τα 50 πολλα ειναι σαν οριο ). Οταν κινεισαι με 60 χλμ,εχεις ταχυτητα 16 μετρα το δευτερολεπτο . Δηλαδη,σε 4 δευτερα ( μην κολλησετε στα 4 ) ,δεδομενου οτι εγω σταματαω ομαλα,ελεγχω και τις 2 μεριες και ξεκιναω,εχεις κανει 62 μετρα. Τη στιγμη που σε πρωτοειδα εγω,ησουν 62 μετρα μακρια,αποσταση που κρινεται ασφαλης για να βγω. Με λιγα λογια,με αυτη την ταχυτητα,αλλαζεις ολο το τοπιο,εκει που ο αλλος θεωρει οτι εχει χωρο,μεχρι να διασχισει το οδοστρωμα ,ξαφνικα βλεπει διπλα του εναν ηλιθιο, ο οποιος εχει πλακωθει στα φρενα,να τον βριζει χωρις να φταιει ουτε στο ελαχιστο. Οταν μιλαμε για παραβιαση του οριου ταχυτητος,φταιει ο πατημενος. Θα τα βρουμε ολα στη νεκροψια. Αν δεις κάποιον με 60 που έρχεται είναι πολύ εύκολο να υπολογίσεις το ότι δεν σε παίρνει για να βγεις, ακόμα και αν έρχεται με 60, αν δεν μπορείς δεν μπορείς να υπολογίσεις ούτε τα 50
agnostos13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 14/9/2023 στις 2:38 ΜΜ, m3ltd0wn είπε Η οδική σήμανση πολλές φορές είναι ανεπαρκής, είτε γιατί είναι λάθος τοποθετημένη είτε γιατί ο δρόμος είναι πολύ άσχημα φτιαγμένος. Το STOP πάρα πολλές φορές δεν υπάρχει για να αποτρέψει ατύχημα αλλά για να υποδείξει τον υπαίτιο του ατυχήματος, που είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Οπότε μην κατηγορούμε πάντα αυτόν που βγαίνει από STOP γιατί μπορεί και ο ίδιος να είναι θύμα του σημείο. Ένα παράδειγμα που το ζω καθημερινά... Χαμοστέρνας, πριν την υπόγεια έχει 2-3 στενά που βγαίνουν στον κεντρικό. Όλα προφανώς με STOP. Ξέρω ότι όποιος έρχεται είναι πατημένος και πάντα περιμένω να αδειάσει η κυκλοφορία πριν βγω. ΠΑΝΤΑ! Αδειάζει λόγω ενός φαναριού που δεν φαίνεται γιατί είναι πριν την στροφή. Έχει τύχει 1-2 φορές να ξεκινήσω σε άδειο δρόμο με ορατότητα τουλάχιστον 30-40 μέτρα. Με το που βγαίνω στην κυκλοφορία έρχεται από πίσω κάποιος πατημένος από την στροφή (συνήθως μηχανάκι) ο οποίος μάλιστα λόγω σημείου μπορεί να αλλάζει και λωρίδες είτε για να πάει προς Αθήνα, είτε προς Πειραιά. Πάντα βγαίνω και κοιτάζω και πίσω για κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Όμως όταν έρχεται κάποιος έτσι με βρίζει επειδή του "βγήκα". Έχει και ο πίσω τα δίκια του αλλά και εγώ τι μπορώ να κάνω άλλο; Θεωρώ ότι είμαι ΠΟΛΥ προσεκτικός οδηγός και σε καμία περίπτωση δεν θέλω ατύχημα να γίνει. Ακόμα και από πίσω να πέσει ο άλλος που μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν έφταιγα. Ωστόσο ούτε εγώ θα φταίω, ούτε 100% ο πατημένος (γιατί μέχρι να με δει θεωρεί ότι έχει άδειο δρόμο). Ποιος φταίει λοιπόν; Παρακαλάω να μην γίνει τίποτα κάθε μέρα. Καλά αν προλάβεις να μπεις στη λωρίδα μπροστά του και πέσει πίσω σου δεν τίθεται πλέον θέμα “STOP”, αλλά μη διατήρησης αποστάσης από τον προπορευόμενο. 1
Maurikycli Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Καλά αν προλάβεις να μπεις στη λωρίδα μπροστά του και πέσει πίσω σου δεν τίθεται πλέον θέμα “STOP”, αλλά μη διατήρησης αποστάσης από τον προπορευόμενο. Έχει συμβεί να πέσει ο πίσω στον εμπρός που βγήκε από στοπ και να το καταγράφει έτσι απλά η τροχαία θεωρώντας ότι έγινε παραβίαση στοπ. Στις καταγραφές από των ασφαλιστικών δέχεται ο πίσω ότι είναι υπαίτιος αλλά η ασφαλιστική του αρνείται να αποζημιώσει τον μπροστά ισχυριζόμενη την περί του αντιθέτου έκθεση της τροχαίας!
agnostos13 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τελικά για την ιστορία ο συγγενής βρήκε άκρη. Για κάποιο λόγο η ασφαλιστική του άλλου είχε γράψει οτι υπήρχε και ένα άκομα όχημα (που δεν υπήρχε ποτέ) και έφυγε... Επικοινώνησε μαζί τους και διόρθωσαν τα στοιχεία στο φάκελο αναλαμβάνοντας την ευθύνη κάλυψης χωρίς να χρειαστεί να μπλέξει με δικηγόρους. 20 ώρες πριν, Maurikycli είπε Έχει συμβεί να πέσει ο πίσω στον εμπρός που βγήκε από στοπ και να το καταγράφει έτσι απλά η τροχαία θεωρώντας ότι έγινε παραβίαση στοπ. Στις καταγραφές από των ασφαλιστικών δέχεται ο πίσω ότι είναι υπαίτιος αλλά η ασφαλιστική του αρνείται να αποζημιώσει τον μπροστά ισχυριζόμενη την περί του αντιθέτου έκθεση της τροχαίας! Μάλλον ο τροχαίος δεν ήξερε τι να γράψει και σου λέει θα τα γράψω όλα να είμαι σίγουρος. Και άντε βγάλε άκρη με την ασφαλιστική μετά... Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2023 από agnostos13 2
StamTheMan Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 15/9/2023 στις 10:21 ΠΜ, sdikr είπε Αν δεις κάποιον με 60 που έρχεται είναι πολύ εύκολο να υπολογίσεις το ότι δεν σε παίρνει για να βγεις, ακόμα και αν έρχεται με 60, αν δεν μπορείς δεν μπορείς να υπολογίσεις ούτε τα 50 Καλα οκ. 1
Maurikycli Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, agnostos13 είπε Μάλλον ο τροχαίος δεν ήξερε τι να γράψει και σου λέει θα τα γράψω όλα να είμαι σίγουρος. Και άντε βγάλε άκρη με την ασφαλιστική μετά... Μιλάμε για τρελή φάση γιατί εξ'αρχής ο πίσω παραδέχτηκε την ευθύνη αλλά ο μπροστά φώναξε την τροχαία για να κατοχυρωθεί! Μάλιστα αυτός έδωσε όλες υποτίθεται τις πληροφορίες!
james01gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 13/9/2023 στις 8:23 ΜΜ, a_f_a είπε Δεν ειναι το μόνο περιστατικό που την ευθύνη την έχει αυτός με τη προτεραιότητα επειδή έτρεχε. Το έχω ξανακούσει και ειναι και ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ. Το οτι έχεις προτεραιότητα, δε σημάνει οτι μπορείς να πηγαίνεις με 80 σε στενά. Και ο άλλος με στοπ, δεν έχει ορατότητα 200μ για να υπολογίσει αν του έρχεται ο υπερηχιτικός από την άλλη. Ο μόνος τρόπος να φταίει αυτός που κινείται σε δρόμο με προτεραιότητα είναι είτε να τρέχει είναι να είναι μεθυσμένος. Το ότι ο άλλος δεν έχει ορατότητα δεν έχει σχέση με το ότι χτυπάς τον άλλο σε δρόμο που δεν βγαίνει. Δλδ εάν είσαι κολλημένος πίσω από έναν παππού που πάει με ποδήλατο με 5χαω στον δρόμο, είναι νόμιμο να πατήσεις διπλή διαχωριστική γραμμή για να περάσεις; και εάν προκαλέσεις ατύχημα τι θα πεις; φταίει ο παππούς που πήγαινε με 5; το ότι κάποιος άλλος σου κρύβει την ορατότητα δεν απασχολεί τον κοκ. Καλείς την τροχαία να διαπιστώσει την παράβαση και να πράξει τα δέοντα. Δεν παραβιάζεις νόμο γιατί κάποιος άλλος τον έχει παραβιάσει. Ο κοκ υποτίθεται προβλέπει ασφαλή οδήγηση. Το να παραβιάζεις στοπ ενώ δεν έχεις ορατότητα απλά δεν είναι ασφαλή οδησηγη. Αλλά επειδή βιαζόμαστε, παραβιάζουμε τον κοκ. Το κάνω και εγώ, γιατί δεν μπορώ να περιμένω πότε ο κόπανος που έχει παρκάρει στην γωνία θα έρθει να το πάρει. Όμως αυτό δεν σου δίνει δίκιο. 1 1 1
StamTheMan Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, james01gr είπε Ο μόνος τρόπος να φταίει αυτός που κινείται σε δρόμο με προτεραιότητα είναι είτε να τρέχει 16 ώρες πριν, james01gr είπε Το ότι ο άλλος δεν έχει ορατότητα δεν έχει σχέση Διαβαζεις καθολου τι συζηταμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις