sdikr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, SaFiS said: @IoannisSM Προφανως ειναι διαφορετικη περιπτωση αλλα η ασφαλιστικη ανετα μπορει να προφασιστει το οτιδηποτε πατωντας σε αυτη την αποφαση. Δεν λεω οτι δεν φταιει ο του STOP αλλα με τα δεδικασμενα ποτε δεν ξερεις. Οπως και να ‘χει ο ΟΡ το παει δικαστικα… Αν μπορεί πχ να αποδείξει η ασφαλιστική πως αυτός που είχε προτεραιότητα έτρεχε σαν τρελός τότε ίσως, αλλά αυτό δύσκολα καθώς τότε μάλλον δεν θα μιλούσαν οι ιδιοκτήτες καθώς κάποιος θα μας είχε αφήσει για άλλους τόπους. Περνάς το στοπ, συνεχίζεις να κοιτάς δεξιά αριστερά μήπως έρχεται κάποιος
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, hellojim said: Τι άλλο θα ακούσουμε, ότι έχει συνυπαιτιοτητα αυτός που είναι στον δρόμο του με προτεραιότητα όταν άλλος παραβιάσει STOP. Πράγματα τα οποία δεν βγάζουν καν νόημα. Η λογική (ή η έλλειψη καλύτερα) μερικών συνεχίζει να με εκπλήσσει. Τι νόημα έχει η συνυπαιτιότητα τότε; Αφού πάντα κάποιος έχει προτεραιότητα, άρα δεν ευθύνεται ποτέ, σύμφωνα με τη λογική σου. 2 hours ago, IoannisSM said: Να ρωτήσω τους εμπλεκόμενους με ατυχήματα σε στοπ. Το 700αρι διοικητικό πρόστιμο το ζητάει (ή το φάγανε) κανένας (με άδεια και πινακίδες για 20 ημέρες);;;;; ή μάλλον το ξεχνάνε όλοι πάνω στην ένταση... Τις στιγμιαίες παραβάσεις (STOP, κόκκινο, ταχύτητα κλπ) πρέπει να τις εξακριβώνει ο αστυνόμος με τα ίδια του τα μάτια εκείνη τη στιγμή, ώστε να επιβάλλει πρόστιμο. Δεν μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο επειδή του περιέγραψαν μια παράβαση που έγινε κάποια στιγμή στο παρελθόν. 2
Mafariel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 H καταγραφη και επιτόπιος έλεγχος της αστυνιμίας κατα το συμβάν υπάρχει?
Dinos1973 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, hellojim said: Τι άλλο θα ακούσουμε, ότι έχει συνυπαιτιοτητα αυτός που είναι στον δρόμο του με προτεραιότητα όταν άλλος παραβιάσει STOP. Πράγματα τα οποία δεν βγάζουν καν νόημα. Η λογική (ή η έλλειψη καλύτερα) μερικών συνεχίζει να με εκπλήσσει. Μαλλον εχει χασει μαθηματα. Βγανεις απο Στοπ εισαι στην μεση του δρομου και ερχετε και σε χτυπαει αυτος που κινειτε σε δρομο με προτεραιοτητα στην πισω πορτα...... ποιος νομιζεις οτι φταιει; εαν νομιζει οτι θα υπαρξει αποφαση που θα σε διακαιωσει επειδη ησουν σε δρομο με προτεραιοτητα τοτε δοκιμασε το!
gakost Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Έχετε χάσει το νόημα. Δεν έχει να κάνει με την ουσία και την ευθύνη. Τακτική καθυστέρησης είναι απι την ασφάλεια για να πληρώσει λιγότερα Σου λέει Άστον να ζοριστεί λίγο χωρίς αυτοκίνητο, να νομίζει ότι θα τρέχει δικαστήρια μετά από χρόνια και να μην έχει λεφτά να το φτιάξει μέχρι τότε. Θα του πούμε και μια μπαρούφα για συνυπευθυνοτητα να φοβηθει και θα συμβιβαστεί με λιγότερα λεφτά. Το άλλο κλασικό παπατζιλικι είναι πληρώνουμε τιμές μεταχειρισμένων ανταλλακτικών γιατί το αυτοκίνητο είναι παλιό. Αν δεν πληρώσουν ολη την ζημια κάνε μια αγωγή. Θα σε πάρουν τηλέφωνο λίγο πριν το δικαστήριο να τα βρείτε αλλά μην μασήσεις. Το δικαστήριο θα σου βγάλει όλη την αποζημίωση συν τόκους συν συν συν. Ένας δικηγόρος που ασχολείται με τροχαία ξέρει τι περνάει σε κάθε περίπτωση. 3 2
agnostos13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, a_f_a είπε Καμερα καταγραφής στο μπαρμπριζ. 50-100 ευρώ το κόστος, αλλά κερδίζεις πολλά στο μέλλον. Ιδανικά 2 καμέρες, μπρος/πίσω και ακόμα πιο ιδανικά με καταγραφή ακόμα και σταθμευμένο. Αντε να τελειώνουμε γιατί έξω γίνεται μακελιό. Τότε όλα αυτά τα ποστ δε θα έχουν λόγο ύπαρξης. Μαζί σου 1000%. 11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Μαλλον εχει χασει μαθηματα. Βγανεις απο Στοπ εισαι στην μεση του δρομου και ερχετε και σε χτυπαει αυτος που κινειτε σε δρομο με προτεραιοτητα στην πισω πορτα...... ποιος νομιζεις οτι φταιει; εαν νομιζει οτι θα υπαρξει αποφαση που θα σε διακαιωσει επειδη ησουν σε δρομο με προτεραιοτητα τοτε δοκιμασε το! Εδώ αναφέρεσαι σε διαφορετική περίπτωση. Θα μου πεις πως θα το αποδείξεις οτι ξέμεινες στη διασταύρωση και οτι δεν πετάχτηκες απλά από το STOP... Μάλλον με μάρτυρες; 1
hellojim Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Μαλλον εχει χασει μαθηματα. Βγανεις απο Στοπ εισαι στην μεση του δρομου και ερχετε και σε χτυπαει αυτος που κινειτε σε δρομο με προτεραιοτητα στην πισω πορτα...... ποιος νομιζεις οτι φταιει; εαν νομιζει οτι θα υπαρξει αποφαση που θα σε διακαιωσει επειδη ησουν σε δρομο με προτεραιοτητα τοτε δοκιμασε το! Εφόσον έχεις stop δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι στη μέση του δρόμου! Stop σημαίνει σταματάω, ακινητοποιω το αυτοκίνητο μου. Το αν χτυπήσεις εσύ εμένα ή εγώ εσένα δεν έχει καμία σημασία, εφόσον παραβιασες εσύ το stop.
tyf Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Να ζητήσει αντίγραφο τις δήλωσης του υπαίτιου. Τι γράφει ο υπαίτιος Φταίω η όχι? Μπορεί να το ζητήσει και από τον ασφαλιστή του να το μάθει. Και μετά εφόσον εχει νομική προστασία να κινηθεί νομικά. Αν έχει δικό του δικηγορο ας στείλει. Εξώδικο αναφέροντας ότι θα διεκδίκηση και έξοδα μετακίνησης καθημερινά προς την εργασία του προσκομιζοντας αποδείξεις από ταξί.
li@m Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 minutes ago, hellojim said: Εφόσον έχεις stop δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι στη μέση του δρόμου! Stop σημαίνει σταματάω, ακινητοποιω το αυτοκίνητο μου. Το αν χτυπήσεις εσύ εμένα ή εγώ εσένα δεν έχει καμία σημασία, εφόσον παραβιασες εσύ το stop. Θες να μου πεις πως δεν έχεις βρεθεί ποτέ σου σε διασταύρωση με νησίδα στη μέση, που για να ελέγξεις αν έρχεται άλλος από τα δεξιά σου, πρέπει να βγεις στη μέση του δρόμου;;
phanispal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Μα εκτός από αυτό, μπορεί να σου σβήσει ή να κοκκαλώσει ο μπροστινός σου ή οτιδήποτε άλλο ενώ είσαι μες στη μέση.
hellojim Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, li@m είπε Θες να μου πεις πως δεν έχεις βρεθεί ποτέ σου σε διασταύρωση με νησίδα στη μέση, που για να ελέγξεις αν έρχεται άλλος από τα δεξιά σου, πρέπει να βγεις στη μέση του δρόμου;; Εσύ φταις και πάλι. Είναι σαν μου λες ότι είσαι στο απέναντι ρεύμα, περνάς πάνω από τη νησίδα και μπαίνεις στο δικό μου ρεύμα, σε χτυπάω στο πλάι και φταίω εγώ! Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν δεν είχες μπει παράνομα στη νησίδα μου. Το ίδιο πράγμα είναι και με το ΣΤΟΠ. Δεν θέλω να είμαι ειρωνικός, αλλά τι φάση; 1 ώρα πριν, Malthador είπε Τι νόημα έχει η συνυπαιτιότητα τότε; Αφού πάντα κάποιος έχει προτεραιότητα, άρα δεν ευθύνεται ποτέ, σύμφωνα με τη λογική σου.. Καλά αυτό είναι λογική του τύπου "Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι". Σχολιάζουμε έναν όρο με βάση ένα συγκεκριμένο παράδειγμα και καταλήγουμε σε γενικό συμπέρασμα? Προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση (ενώ κινείσαι σε δρόμο με προτεραιότητα και παραβιάζει ο άλλος το στοπ του) η συνυπαιτιοτητα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί (όχι απίθανη βέβαια). Η συνυπαιτιοτητα παρόλα αυτά μπορεί να υπάρξει σε άλλες περιπτώσεις, δεν είπε κανένας ότι ο όρος δεν θα πρέπει να υπάρχει. Δηλαδή αν είστε σε έναν δρόμο με 2 λωρίδες και ταυτόχρονα πάτε να αλλάξετε λωρίδα και οι 2 εκεί δεν θα έχεις συνυπαιτιοτητα; Τέλος πάντων ας επικεντρωθούμε στο πρόβλημα του TS. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2023 από hellojim 1
cyberguy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 36 minutes ago, gakost said: Έχετε χάσει το νόημα. Δεν έχει να κάνει με την ουσία και την ευθύνη. Τακτική καθυστέρησης είναι απι την ασφάλεια για να πληρώσει λιγότερα Σου λέει Άστον να ζοριστεί λίγο χωρίς αυτοκίνητο, να νομίζει ότι θα τρέχει δικαστήρια μετά από χρόνια και να μην έχει λεφτά να το φτιάξει μέχρι τότε. Θα του πούμε και μια μπαρούφα για συνυπευθυνοτητα να φοβηθει και θα συμβιβαστεί με λιγότερα λεφτά. Το άλλο κλασικό παπατζιλικι είναι πληρώνουμε τιμές μεταχειρισμένων ανταλλακτικών γιατί το αυτοκίνητο είναι παλιό. Αν δεν πληρώσουν ολη την ζημια κάνε μια αγωγή. Θα σε πάρουν τηλέφωνο λίγο πριν το δικαστήριο να τα βρείτε αλλά μην μασήσεις. Το δικαστήριο θα σου βγάλει όλη την αποζημίωση συν τόκους συν συν συν. Ένας δικηγόρος που ασχολείται με τροχαία ξέρει τι περνάει σε κάθε περίπτωση. το εχω κανει και βγήκα και κερδισμένος, καθώς είχα φουσκώσει τα πάντα. Με κάλεσαν και μένα πριν το δικαστήριο και τους απάντησα "έχω λεφτά και δεν καίγομαι, θα τα πάρω μαζεμένα απο το δικαστήριο", κατευθείαν ανέβασαν το ποσό αποζημίωσης το οποίο αρνήθηκα. Τελικά δικαιώθηκα απο το δικαστήριο και τα πήρα μαζεμένα. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 23 minutes ago, hellojim said: Προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση (ενώ κινείσαι σε δρόμο με προτεραιότητα και παραβιάζει ο άλλος το στοπ του) η συνυπαιτιοτητα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί (όχι απίθανη βέβαια). Πριν είπες ότι όσοι μιλάνε για συνυπαιτιότητα στην παραβίαση του STOP έχουν «έλλειψη λογικής», τώρα αναφέρεις ότι δεν είναι κάτι απίθανο να συμβεί. Τουλάχιστον βελτιώνεσαι. Υπάρχουν αρκετά δεδικασμένα που έχουν δώσει συνυπαιτιότητα για παραβίαση STOP. Είτε επειδή αυτός που είχε προτεραιότητα πήγαινε γκαζωμένος, είτε επειδή δεν φόραγε κράνος, είτε επειδή είχε εμπόδιο αυτός που έβγαινε από το STOP. Ξαναλέω, δεν είναι όλα άσπρο μαύρο, υπάρχουν διαβαθμίσεις. 4
StamTheMan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, Malthador είπε Είτε επειδή αυτός που είχε προτεραιότητα πήγαινε γκαζωμένος Απολυτα λογικο,αλλα οπως φαινεται,οι πιο πολλοι εκει εξω το αγνοουν. 23 λεπτά πριν, Malthador είπε είτε επειδή είχε εμπόδιο αυτός που έβγαινε από το STOP Τρελο.Τι καπνιζανε στο δικαστηριο;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Welcome to the club. Ειμαι ηδη ενα μηνα χωρις αμαξι γιατι εχω γινει μπαλακι αναμεσα στις ασφαλιστικες γιατι ελειπαν και διακοπες και επρεπε να περιμενω. Φτιαξε το αμαξι σου αν το σηκωνει η τσεπη σου και παρτα δικαστικα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις