m3ltd0wn Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Υπάρχει μια περίπτωση αν αυτός που βγήκε από το STOP να χτυπηθηκε μετά την μέση του αυτοκινήτου προς τα πίσω. Νομίζω, ας μας πει κάποιος πιο ειδικός, ότι τότε θεωρείται ότι έχει περάσει και πλέον βρίσκεται στο οδοστρωμα και ο άλλος το χτύπησε από πίσω. Πάντως υπάρχουν πολλά σημεία που ενώ βγαίνεις από STOP, έχεις κοιτάξει 1000 φορές, πας αργά, έρχεται μετά από στροφη πατημένος (άνω ορίου) με μηχανή ή κανένα καγκουραμαξο και σε βρίζει που είσαι μπροστά του κιόλας. Ενώ δεν τον έχεις δει καν... Η κακοτεχνια ενός ελληνικού δρόμου δεν διορθώνεται με ένα stop... 1
IoannisSM Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, SaFiS είπε Επειδη υπαρχει δεδικασμενο απο παλαιοτερη υποθεση οτι και ο του STOP σε καποια φαση θα πρεπει να περασει, τωρα που τον βρηκε στις πορτες, σημαινει οτι ηδη διεσχιζε το οδοστρωμα οποτε και εκει παταει μαλλον και η ασφαλιστικη του… Θα μπορούσαμε να το δούμε το δεδικασμένο; Μου φαίνεται αδιανόητο να περνά κάποιος το στοπ, να προκαλεί ατύχημα, δυστύχημα,κτλ με τη δικαιολογία πχ έχω 15 λεπτά περιμένω και λόγω κίνησης δεν μπορώ να περάσω.
Dantε Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Αρα οταν περναω στοπ, να περναω γκαζωτος ωστε αν με βρει κανεις στο δοξα πατρι ,να φροντισω να ειναι προς τα πισω. 4 1
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 14 hours ago, agnostos13 said: Ωστόσο 1 μήνα μετά και η ασφαλιστική του συγγενή μου τον ενημερώνει οτι δεν έχει γίνει η αποδοχή ευθύνης από την ασφαλιστική του υπαίτιου και οτι αν δεν γίνει αποδοχή μόνη λύση είναι να κινηθούν νομικά. Σε επανειλημμένη επικοινωνία του συγγενή μου με τον οδηγό του Β οχήματος ο δεύτερος διατείνεται οτι έχει αποδεχτεί την ευθύνη και δεν ξέρει γιατί η ασφαλιστική του το αρνείται. Το αν ο οδηγός του Β αυτοκινήτου δήλωσε πως θεωρεί ότι φταίει αυτός είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα από την αποδοχή ευθύνης της ασφαλιστικής του. Αν ήταν να αρκούσε η αποδοχή ευθύνης του οδηγού για να βγάλει θετικό πόρισμα η ασφαλιστική, τότε θα φτιάχναμε όλοι τις μικροζημιές μας τζάμπα λέγοντας στους γνωστούς μας να μας κάνουν δήλωση με αποδοχή ευθύνης. Καμία σχέση, δεν πάει έτσι. Ο συγγενής σου πολύ κακώς επικοινωνεί με τον οδηγό του άλλου οχήματος, δεν έχει καμία σχέση πλέον. Από τη στιγμή που τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι ασφαλισμένα, τότε μιλάτε μόνο με τις ασφαλιστικές και τους ασφαλιστές σας. Τώρα, πάνω σε αυτά που ρωτάς, μιας και έχω ιδία εμπειρία, σε περιστατικό που η γνώμη μου ήταν πως έφταιγα ξεκάθαρα, αλλά η ασφαλιστική μου είχε διαφορετική άποψη: 14 hours ago, agnostos13 said: Και τα ερωτήματα μου προς όποιον γνωρίζει (αν είναι του κλάδου ή του έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο) είναι: 1) Έστω οτι ο οδηγός είναι θεατρίνος και ενώ λέει οτι έκανε αποδοχή δεν έχει κάνει, υπάρχει περίπτωση η ασφαλιστική του να μην τον πιέσει αργά η γρήγορα να το αποδεχτεί; 2) Αν ο οδηγός όντως έχει κάνει αποδοχή μπορεί η ασφαλιστική του να μην την αποδέχεται ή να αναφέρει διαφορετική θέση από αυτή του πελάτη της για τους δικούς της λόγους; 3) Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει θέμα συνυπευθυνότητας στο παραπάνω συμβάν; 1) Όπως έγραψα και πιο πάνω, δεν έχει σημασία. Όταν συγκρούονται δύο οχήματα, δεν σε ρωτάνε «ποιος θεωρείς ότι έφταιγε» για να βγάλουν πόρισμα ποιος όντως έφταιγε, αλλά για να επισπεύσουν την διαδικασία του φιλικού διακανονισμού (εφόσον και οι δύο ασφαλιστικές είναι μέλη). Η αποδοχή ευθύνης αφορά την ασφαλιστική και μόνο αυτή, δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο οδηγός επί της ουσίας. 2) Ναι, φυσικά. Το ότι έχει αποδεχτεί την ευθύνη του ο οδηγός, δεν σημαίνει ότι η ασφαλιστική έχει την ίδια άποψη. Κατ' αρχήν δεν είναι όλες οι περιπτώσεις άσπρο-μαύρο, έχουν αποχρώσεις. Κατά δεύτερον, εκτός από ιδίο όφελος, μπορεί ο οδηγός να είναι σκράπας και να μην ξέρει τον ΚΟΚ. Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο η ασφαλιστική απλά να μην θέλει να πληρώσει, συμβαίνει συχνά. 3) Έτσι όπως το περιγράφεις, η μόνη συνυπευθυνότητα που μπορώ να δω εγώ σε αυτή την περίπτωση είναι αν ο οδηγός Α έτρεχε υπερβολικά και εφόσον αυτό αποδεικνύεται (από το μέγεθος του χτυπήματος π.χ.). Αν σε δρόμο με όριο 30 πήγαινε με 70, τότε υπάρχει συνυπευθυνότητα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει στο δικό μου περιστατικό πριν από χρόνια, ενώ ξεκάθαρα έφταιγα, η ασφαλιστική έβγαλε συνυπευθυνότητα και στους δυο μας με την αιτιολογία ότι αν ο άλλος δεν έτρεχε πάνω από το όριο, τότε θα είχε προλάβει να φρενάρει έγκαιρα. 3
acomaedo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 11 hours ago, JakeKaufman said: Ελλάς το μεγαλείο σου!! Επειδή μάλλον παρερμηνεύθηκε το Post. Η δική μου ασφαλιστική (που πέρασα το stop που δεν είδα ο ηλίθιος) πλήρωσε τον άλλο χωρις να πει κιχ. Είδαμε το στοπ, είδαμε το πίσω φτερό και φυσικά υπαιτιότητα δική μου. Ακόμα και ο άλλος οδηγός είπε, άμα δεν πήγαινα τόσο γρήγορα θα την είχες γλυτώσει παλικάρι μου 2
a_f_a Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Καμερα καταγραφής στο μπαρμπριζ. 50-100 ευρώ το κόστος, αλλά κερδίζεις πολλά στο μέλλον. Ιδανικά 2 καμέρες, μπρος/πίσω και ακόμα πιο ιδανικά με καταγραφή ακόμα και σταθμευμένο. Αντε να τελειώνουμε γιατί έξω γίνεται μακελιό. Τότε όλα αυτά τα ποστ δε θα έχουν λόγο ύπαρξης. 1 1
SaFiS Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, IoannisSM said: Θα μπορούσαμε να το δούμε το δεδικασμένο; Μου φαίνεται αδιανόητο να περνά κάποιος το στοπ, να προκαλεί ατύχημα, δυστύχημα,κτλ με τη δικαιολογία πχ έχω 15 λεπτά περιμένω και λόγω κίνησης δεν μπορώ να περάσω. https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Parabiash-STOP-Pote-pernaw-nomima--pote-apallassetai-o-parabaths_252290.asp
nick_souvlaki Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω ακριβώς ίδια υπόθεση εδώ και ένα χρόνο. Ακριβώς ίδια όμως. Πέρασε ένας το στοπ και με χτύπησε στην πόρτα. Αυτός δέχτηκε και στην ασφάλεια μου που έκανε την καταγραφή και μετά στη δική του όταν η δική μου έκανε το αίτημα. Η ασφάλεια του όμως δεν με αποζημιώνει και χωρίς καν να μας λέει τον λόγο. Οπότε έχω προχωρήσει νομικά, με δικάσιμο αρχές του νέου έτους. (Πληροφοριακά, δεν τρέχαμε. Απλά ο άλλος είτε αφαιρέθηκε είτε κοίταγε από την άλλη μεριά του δρόμου για κάποιο λόγο). Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2023 από nick_souvlaki 1
IoannisSM Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 43 λεπτά πριν, SaFiS είπε https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Parabiash-STOP-Pote-pernaw-nomima--pote-apallassetai-o-parabaths_252290.asp Στην υπ αριθμόν 3208/92 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, αναφέρεται ότι υπήρχε άλλο όχημα που εμπόδιζε την ορατότητα, προφανώς παρανόμως (στάθμευση<5 μέτρα από διασταύρωση). Ο παρανόμως σταθμευμένος έχει (συν)υπαιτιότητα στο τροχαίο. 4 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε Έχω ακριβώς ίδια υπόθεση εδώ και ένα χρόνο. Ακριβώς ίδια όμως. Πέρασε ένας το στοπ και με χτύπησε στην πόρτα. Αυτός δέχτηκε και στην ασφάλεια μου που έκανε την καταγραφή και μετά στη δική του όταν η δική μου έκανε το αίτημα. Η ασφάλεια του όμως δεν με αποζημιώνει και χωρίς καν να μας λέει τον λόγο. Οπότε έχω προχωρήσει νομικά, με δικάσιμο αρχές του νέου έτους. (Πληροφοριακά, δεν τρέχαμε. Απλά ο άλλος είτε αφαιρέθηκε είτε κοίταγε από την άλλη μεριά του δρόμου για κάποιο λόγο). Τι αποζημίωση ζητάτε στην αγωγή; εννοώ πέραν των υλικών ζημιών του οχήματος σας.
nick_souvlaki Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, IoannisSM said: Στην υπ αριθμόν 3208/92 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, αναφέρεται ότι υπήρχε άλλο όχημα που εμπόδιζε την ορατότητα, προφανώς παρανόμως (στάθμευση<5 μέτρα από διασταύρωση). Ο παρανόμως σταθμευμένος έχει (συν)υπαιτιότητα στο τροχαίο. Τι αποζημίωση ζητάτε στην αγωγή; εννοώ πέραν των υλικών ζημιών του οχήματος σας. Η δικηγόρος τα έβαλε: τα τιμολόγια/αποδείξεις ΟΛΑ (άσχετα τι ποσό έβγαλε ο πραγματογνώμονας των ασφαλιστικών - άρα να προσέχεις σε ότι κάνεις να κρατάς όλα τα τιμολόγια/αποδείξεις και να γράφουν αναλυτικά τις εργασίες), ένα ποσοστό απομείωσης της αξίας τους αυτοκινητού (δεν θυμάμαι τι ποσοστό, αλλά την αξία την βρήκε από παρόμοια αυτοκίνητα από το car.gr κ.α.), κάποια λεφτά για τον κόπο μου/μέρες που δεν είχαν αυτοκίνητο... και δεν θυμάμαι και εαν έβαλε έξοδα δικηγορικά/δικαστικά (είναι με νομική προστασία οπότε δεν πληρώνω εγώ κάτι). Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2023 από nick_souvlaki 1
IoannisSM Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Να ρωτήσω τους εμπλεκόμενους με ατυχήματα σε στοπ. Το 700αρι διοικητικό πρόστιμο το ζητάει (ή το φάγανε) κανένας (με άδεια και πινακίδες για 20 ημέρες);;;;; ή μάλλον το ξεχνάνε όλοι πάνω στην ένταση... 2 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε Η δικηγόρος τα έβαλε: τα τιμολόγια/αποδείξεις ΟΛΑ (άσχετα τι ποσό έβγαλε ο πραγματογνώμονας των ασφαλιστικών - άρα να προσέχεις σε ότι κάνεις να κρατάς όλα τα τιμολόγια/αποδείξεις και να γράφουν αναλυτικά τις εργασίες), ένα ποσοστό απομείωσης της αξίας τους αυτοκινητού (δεν θυμάμαι τι ποσοστό, αλλά την αξία την βρήκε από παρόμοια αυτοκίνητα από το car.gr κ.α.), κάποια λεφτά για τον κόπο μου/μέρες που δεν είχαν αυτοκίνητο... και δεν θυμάμαι και εαν έβαλε έξοδα δικηγορικά/δικαστικά (είναι με νομική προστασία οπότε δεν πληρώνω εγώ κάτι). Έτσι πρέπει. Αλλιώς όλες οι ασφαλιστικές θα αρνούνται την ευθύνη καί θά πηγαίνει δικαστήριο η υπόθεση
nick_souvlaki Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, nick_souvlaki said: Έχω ακριβώς ίδια υπόθεση εδώ και ένα χρόνο. Ακριβώς ίδια όμως. Πέρασε ένας το στοπ και με χτύπησε στην πόρτα. Αυτός δέχτηκε και στην ασφάλεια μου που έκανε την καταγραφή και μετά στη δική του όταν η δική μου έκανε το αίτημα. Η ασφάλεια του όμως δεν με αποζημιώνει και χωρίς καν να μας λέει τον λόγο. Οπότε έχω προχωρήσει νομικά, με δικάσιμο αρχές του νέου έτους. (Πληροφοριακά, δεν τρέχαμε. Απλά ο άλλος είτε αφαιρέθηκε είτε κοίταγε από την άλλη μεριά του δρόμου για κάποιο λόγο). ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Τώρα το κατάλαβα ότι αυτός που πέρασε το στοπ χτύπησε στην πόρτα του και όχι αυτός που δεν έφταιγε (ο οποίος έφαγε τον προφυλακτήρα). Σε εμένα είναι ανάποδα οι ζημιές. Άρα δεν είναι ακριβώς - ακριβώς το ίδιο Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2023 από nick_souvlaki
SaFiS Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 @IoannisSM Προφανως ειναι διαφορετικη περιπτωση αλλα η ασφαλιστικη ανετα μπορει να προφασιστει το οτιδηποτε πατωντας σε αυτη την αποφαση. Δεν λεω οτι δεν φταιει ο του STOP αλλα με τα δεδικασμενα ποτε δεν ξερεις. Οπως και να ‘χει ο ΟΡ το παει δικαστικα…
hellojim Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Τι άλλο θα ακούσουμε, ότι έχει συνυπαιτιοτητα αυτός που είναι στον δρόμο του με προτεραιότητα όταν άλλος παραβιάσει STOP. Πράγματα τα οποία δεν βγάζουν καν νόημα. Η λογική (ή η έλλειψη καλύτερα) μερικών συνεχίζει να με εκπλήσσει.
marioshrist Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μπορεις να πεις στο συγγενη σου να επικοινωνησει με την ασφαλιστικη του αλλου. Το εχω κανει εγω σε παρόμοια περιπτωση που με χτυπησε καποιος, ηρθε η δικη μου ασφαλιστικη και εκανε καταγραφη, αλλα αυτος ειπε οτι θα κανει την δηλωση την επομενη μερα. 2-3 εβδομαδες μετα δεν την ειχε κανει ακομα και οταν την εκανε δεν δηλωσε υπαιτιοτητα. Οταν μιλησα με την δικη του ασφαλιστικη μου ειπαν τι δηλωσε γιατι αυτος δεν μου το ειπε. Οποτε επειδη στον συγγενη σου μπορει να του λεει ψεματα ας παρει τηλεφωνο στην ασφαλιστικη του αλλου να του πουν τι δηλωσε. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2023 από marioshrist
Προτεινόμενες αναρτήσεις