Προς το περιεχόμενο

Redirect σε scam σελίδα

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από greekfragma,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Δοκίμασα να μπω σήμερα σε επαγγελματική ιστοσελίδα φίλου (24hourlimousineservice.com) πληκτρολογώντας το όνομά της στο Google (24 hour limousine service). Πατώντας ωστόσο στο σωστό αποτέλεσμα, ο Chrome με έκανε redirect σε άσχετο, διαφημιστικό site, τύπου "παίξε και κέρδισε iphone". Το history του Chrome αναφέρει τα urls leamaploss.live και 1213.sallibted.live.

Εν συντομία, βλέπω τη διαφήμιση, λέω θα πάτησα λάθος, πληκτρολογώ απευθείας τη διεύθυνση του φίλου, πάλι το ίδιο.

• Δοκιμάζω να ανοίξω το ίδιο link από Safari και από private window του Chrome, πουθενά η διαφήμιση, το site του φίλου άνοιγει κανονικά.
  • Δοκιμάζω να ανοίξω το ίδιο link από κινητό, και πάλι το site του φίλου ανοίγει κανονικά.
  • Λέω θα φταίει ο browser μου, κάνω clear cache, cookies, κλπ, ανοίγω το link και πάλι μου πετάει διαφήμιση. Το ίδιο και όταν απενεργοποίησα τα τρία extensions που έχω (adblock, bitwarden, grammarly).
  • Έρχομαι να γράψω εδώ, δοκιμάζω μια τελευταία φορά από Chrome, και ανοίγει τη σελίδα κανονικά. Λέω έφτιαξε, ξαναδοκιμάζω, ανοίγει διαφήμιση...

Σημειωτέον είμαι σε Mac, δεν έχω εγκαταστήσει ποτέ πειρατικό λογισμικό, και γενικά είμαι πολύ προσεκτικός χρήστης.

Δοκίμασα επίσης να ανοίξω πολλές ακόμα σελίδες, σε καμία δεν πετάει διαφήμιση.

Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει;

• Λύση
Δημοσ.

το site του φίλου έχει φάει malware injection και θέλει καθάρισμα.

προφανώς αναλαμβάνει αυτός που κάνει το hosting με την αντίστοιχη πληρωμή να το καθαρίσει.

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, greekfragma είπε

το site του φίλου έχει φάει malware injection και θέλει καθάρισμα.

προφανώς αναλαμβάνει αυτός που κάνει το hosting με την αντίστοιχη πληρωμή να το καθαρίσει.

Το σκέφτηκα μήπως φταίει κι αυτό, αλλά επειδή δεν γινόταν από άλλες συσκευές θεώρησα πως είναι δικό μου το πρόβλημα. 

Σ' ευχαριστώ πολύ, θα τον ενημερώσω να μιλήσει άμεσα με τον host!

Δημοσ.

Υπάρχουν malware injections που επίτηδες δε βγαίνουν μόνιμα ανα κλικ για να γίνονται δυσκολότερα αντιληπτά. Ή δεν επεμβαίνουν σε όλες τις εκδόσεις π.χ. mobile version vs desktop

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...