ProponitisTouKanape Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, phanispal είπε Και σπίτι μπορεί ν' αλλάξει, μπορεί να φταίει και το νερό. Ή τουλάχιστον όλη την υδραυλική εγκατάσταση...
Ison_ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Αν είναι τίποτα μπλουζάκια που αγοράζουμε από fast fashion, αυτά ξεβάφουν πιο γρήγορα.
vegito Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Προσοχη κιολας να μην απλωνεις τα ρουχα απευθειας στον ηλιο 2
Dinos1973 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 20 hours ago, atypicalcoder said: Καλησπέρα, Δεν ξέρω αν για σας είναι εύκολο το να βάζετε πλυντήριο αλλά εγώ έχω καταφέρει να ασπρίσω όλα τα ρούχα μου. Βάζω συνήθως ένα πρόγραμμα για μεικτά που διαρκεί 1 ώρα (όχι το πιο γρήγορο - 15m) στους 40 βαθμούς και παρατηρώ ότι όσο πάει και ασπρίζουν τα ρούχα. Τι κάνω λάθος βρε παιδιά; μήπως βάζω πολύ απορρυπαντικό? μήπως δεν θέλει καν απορρυπαντικό για ρούχα χωρίς λεκέδες? μήπως βάζω πολύ μαλακτικό? Εδώ και λίγο καιρό το έχω γυρίσει στους 30 βαθμούς αλλά και πάλι νιώθω ότι ασπρίζουν (νταξ ίσως πιο αργα). εαν τα αφηνεις στον ηλιο για πολλες ωρες δεν ειναι προβλημα το προγραμμα πλυσης! 1
mechpanos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Το πρόβλημα είναι ο ήλιος ξεκάθαρα. 1
panther_512 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν είναι μόνο ο ήλιος, όπως σωστά ειπώθηκε είναι και η θερμοκρασία, αλλά και το πόσο ανακατεμένα πράγματα βάζεις. 40 βαθμοί είναι πολλοί για τα περισσότερα χρωματιστά που φοράμε. Το ταμπελάκι του ρούχου που γράφει 40 βαθμούς, αυτό είναι το ανώτατο όριο και μετά από καμιά 10αριά πλύσεις το χρώμα έχει φθαρεί. Γενικά τα ρούχα τα πλένουμε στους 30, σε μεικτό κύκλο και σε 400-800 στροφές. Περισσότερη θερμοκρασία και στροφές μόνο σε πολύ ανθεκτικά ρούχα, πετσέτες και σεντόνια. Επίσης δεν πρέπει να μπαίνουν π.χ πετσέτες που η υφή τους έχει γίνει άγρια μαζί με λεπτά χρωματιστά γιατί υπάρχει έντονη τριβή μεταξύ τους. Τα ρούχα μας πάντα τα γυρνάμε στο πλυντήριο από την ανάποδη. Επίσης από την ανάποδη τα σιδερώνουμε. Τα παραπάνω για ρούχα που φοράνε ενήλικες. Αν έχεις παιδί που γίνεται γουρουνάκι κάθε μέρα, απλά συνηθίζεις τα ρούχα να είναι καθαρά από λεκέδες μόνο όταν τα πρωτοβάζει. Επίσης να επισημάνω ότι έχει περισσότερο από 2 χρόνια που δεν απλώνω τα ρούχα στον ήλιο. Στεγνώνουν εντός σπιτιού με αφυγραντήρα το χειμώνα και κλιματιστικό το καλοκαίρι. Και πάλι τα ρούχα ξεθωριάζουν σιγά σιγά με κάθε πλύση. Είναι αναπόφευκτο, εκτός και αν μιλάμε για 100% πολυεστερικά υφάσματα, συνήθως μαύρου χρώματος, τα οποία είναι κυριολεκτικά αθάνατα. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2023 από panther_512 4
mak3don Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Για αρχή ξεκινά να ξεχωρίζεις τα ρούχα σε κατηγορίες μάλλινα, βαμβακερά, πετσέτες κτλ και βάζε παραπάνω πλυντήρια στα κατάλληλα προγράμματα και όχι όλα τα ρούχα μέσα στο μικτό πρόγραμμα Κατά δεύτερον ζητά βοήθεια από μία γυναίκα να σού δείξει την σωστή χρήση τού πλυντηρίου Και τρίτον πάρε 2 απορρυπαντικά έλα για λευκά και ένα για χρωματιστά Πιστευω θα λυθεί το πρόβλημα σού σε κάποιον βαθμό
korakios Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, mak3don είπε Για αρχή ξεκινά να ξεχωρίζεις τα ρούχα σε κατηγορίες μάλλινα, βαμβακερά, πετσέτες κτλ και βάζε παραπάνω πλυντήρια στα κατάλληλα προγράμματα και όχι όλα τα ρούχα μέσα στο μικτό πρόγραμμα Κατά δεύτερον ζητά βοήθεια από μία γυναίκα να σού δείξει την σωστή χρήση τού πλυντηρίου Και τρίτον πάρε 2 απορρυπαντικά έλα για λευκά και ένα για χρωματιστά Πιστευω θα λυθεί το πρόβλημα σού σε κάποιον βαθμό και ένα αντηλιακό μαζί με το μαλακτικό 😁 αν είχε θέμα με το πλυντήριο (απορρυπαντικό , τύπος πλύσης , θερμοκρασίες κτλ) , τα λευκά θα βγαίναν γκρι , άρα απλά τα παρατά απλωμένα για μέρες προσωπικά τα πετάω όλα μαζί , πάντα με πρόπλυση στους 60 , απλά δεν τα αφήνω στον κάδο καθόλου με το που τελειώσει το πρόγραμμα και τα μαζεύω με το που στεγνώσουν
panther_512 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, korakios said: προσωπικά τα πετάω όλα μαζί , πάντα με πρόπλυση στους 60 , απλά δεν τα αφήνω στον κάδο καθόλου με το που τελειώσει το πρόγραμμα και τα μαζεύω με το που στεγνώσουν Και δεν ξεθωριάζουν τα ρούχα, ούτε γίνονται τα άσπρα γκρί. Επειδή μόλις στεγνώσουν (στον ήλιο) τα μαζεύεις. Μάλιστα............ Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2023 από panther_512
korakios Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, panther_512 είπε Και δεν ξεθωριάζουν τα ρούχα, ούτε γίνονται τα άσπρα γκρί. Επειδή μόλις στεγνώσουν (στον ήλιο) τα μαζεύεις. Μάλιστα............ ναι , είδες πράγματα ? και μένα χρόνια τώρα εντύπωση μου κάνει
panther_512 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Just now, korakios said: ναι , είδες πράγματα ? και μένα χρόνια τώρα εντύπωση μου κάνει Είμαι σίγουρος. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Καλησπέρα, Δεν ξέρω αν για σας είναι εύκολο το να βάζετε πλυντήριο αλλά εγώ έχω καταφέρει να ασπρίσω όλα τα ρούχα μου. Βάζω συνήθως ένα πρόγραμμα για μεικτά που διαρκεί 1 ώρα (όχι το πιο γρήγορο - 15m) στους 40 βαθμούς και παρατηρώ ότι όσο πάει και ασπρίζουν τα ρούχα. Τι κάνω λάθος βρε παιδιά; μήπως βάζω πολύ απορρυπαντικό? μήπως δεν θέλει καν απορρυπαντικό για ρούχα χωρίς λεκέδες? μήπως βάζω πολύ μαλακτικό? Εδώ και λίγο καιρό το έχω γυρίσει στους 30 βαθμούς αλλά και πάλι νιώθω ότι ασπρίζουν (νταξ ίσως πιο αργα). Και εμείς σε αυτό το πρόγραμμα πλένουμε τα ρούχα μας και δεν ξεβαφει τίποτε εκτός από μια κόκκινη πετσέτα μπάνιου που έβγαζε χρώμα και λερωνε τα άλλα ρούχα ακόμα και στους 30 να την έβαζες, αυτή δεν την χρησιμοποίησαμε ξανά. Δύο με τρια πράγματα μπορώ να υποθέσω. 1. Κάτι συμβαίνει με το απορρυπαντικό η τυχόν πρόσθετο που βάζεις. 2. Μάλλον ετυχες σε κακής ποιότητας ρούχα. 3. Βλαβη η προβληματικό μοντέλο πλυντηρίου που όταν το βάζεις εσύ 40 αυτό μπορεί να ανεβαίνει στους 50 και παραπανω. Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να συμβαίνει, το ελέγχεις εύκολα με ένα θερμόμετρο υπερύθρων που θα το βάζεις προς το τζάμι του πλυντηρίου όταν θα ζεσταίνει τα ρούχα κατά το πλύσιμο. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2023 από Basilhs23___
korakios Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δύο με τρια πράγματα μπορώ να υποθέσω. αν διαβάσεις το νήμα θα καταλάβεις
phanispal Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δυστυχώς δεν έχουν όλα τα πλυντήρια επιλογή για 30°C, π.χ. το δικό μου LG που έχει Κρύο - 20°C - 40°C κ.λπ.. Αλλά και πάλι, σύμφωνα με κάποιον εδώ που είχε μετρήσει τη θερμοκρασία που πιάνει το νερό στο δικό του που δεν έπιανε την ονομαστική τιμή, και στους 40°C που το βάζω εγώ δεν παίζει να τους πιάνει.
sdikr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, panther_512 said: Δεν είναι μόνο ο ήλιος, όπως σωστά ειπώθηκε είναι και η θερμοκρασία, αλλά και το πόσο ανακατεμένα πράγματα βάζεις. 40 βαθμοί είναι πολλοί για τα περισσότερα χρωματιστά που φοράμε. Το ταμπελάκι του ρούχου που γράφει 40 βαθμούς, αυτό είναι το ανώτατο όριο και μετά από καμιά 10αριά πλύσεις το χρώμα έχει φθαρεί. Γενικά τα ρούχα τα πλένουμε στους 30, σε μεικτό κύκλο και σε 400-800 στροφές. Περισσότερη θερμοκρασία και στροφές μόνο σε πολύ ανθεκτικά ρούχα, πετσέτες και σεντόνια. Επίσης δεν πρέπει να μπαίνουν π.χ πετσέτες που η υφή τους έχει γίνει άγρια μαζί με λεπτά χρωματιστά γιατί υπάρχει έντονη τριβή μεταξύ τους. Τα ρούχα μας πάντα τα γυρνάμε στο πλυντήριο από την ανάποδη. Επίσης από την ανάποδη τα σιδερώνουμε. Τα παραπάνω για ρούχα που φοράνε ενήλικες. Αν έχεις παιδί που γίνεται γουρουνάκι κάθε μέρα, απλά συνηθίζεις τα ρούχα να είναι καθαρά από λεκέδες μόνο όταν τα πρωτοβάζει. Επίσης να επισημάνω ότι έχει περισσότερο από 2 χρόνια που δεν απλώνω τα ρούχα στον ήλιο. Στεγνώνουν εντός σπιτιού με αφυγραντήρα το χειμώνα και κλιματιστικό το καλοκαίρι. Και πάλι τα ρούχα ξεθωριάζουν σιγά σιγά με κάθε πλύση. Είναι αναπόφευκτο, εκτός και αν μιλάμε για 100% πολυεστερικά υφάσματα, συνήθως μαύρου χρώματος, τα οποία είναι κυριολεκτικά αθάνατα. Επιστήμη! παλιά η μητέρα μου μου έλεγε τα βάζεις μεσα, γεμίζεις κάδο, βάζεις απορρυπαντικό και επιλέγεις πρόγραμμα Τώρα κατάλαβα οτι τόσα χρόνια το κάνω λάθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα