Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν για σας είναι εύκολο το να βάζετε πλυντήριο αλλά εγώ έχω καταφέρει να ασπρίσω όλα τα ρούχα μου. Βάζω συνήθως ένα πρόγραμμα για μεικτά που διαρκεί 1 ώρα (όχι το πιο γρήγορο - 15m) στους 40 βαθμούς και παρατηρώ ότι όσο πάει και ασπρίζουν τα ρούχα. Τι κάνω λάθος βρε παιδιά; μήπως βάζω πολύ απορρυπαντικό? μήπως δεν θέλει καν απορρυπαντικό για ρούχα χωρίς λεκέδες? μήπως βάζω πολύ μαλακτικό? Εδώ και λίγο καιρό το έχω γυρίσει στους 30 βαθμούς αλλά και πάλι νιώθω ότι ασπρίζουν (νταξ ίσως πιο αργα).

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

όταν λες ασπρίζουν εννοείς μένουν άσπρα σημάδια / στάμπες ? αν ναι βάζεις πολλά ρούχα (γυρνάνε όλα σαν μια μάζα όταν είναι βρεγμένα) και πολύ απορρυπαντικό

αν εννοείς χάνουν το χρώμα (ξεθωριάζουν λέγεται) , τότε αλλάζεις απορρυπαντικό με κάποιο γνωστό (υπάρχουν επίσης και καλά κάποια που διατηρούν το χρώμα) , αλλά και πάλι τα λευκά θα παίρνανε χρώμα . Υπάρχει επίσης περίπτωση να ρίχνεις υπερβολική ποσότητα αποσκληρυντικού .

Δημοσ.

Εγώ σαν άσχετος για να μην έχω προβληματισμούς ποσο απορρυπαντικό έβαλα κατέληξα στις κάψουλες.Ούτε ασπρίλες ούτε μαυρίλες.

Αν εννοείς ότι ξεθωριάζουν  τα ρούχα μήπως τα αφήνεις στον ήλιο πολλές ώρες;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, korakios είπε

όταν λες ασπρίζουν εννοείς μένουν άσπρα σημάδια / στάμπες ? αν ναι βάζεις πολλά ρούχα (γυρνάνε όλα σαν μια μάζα όταν είναι βρεγμένα) και πολύ απορρυπαντικό

αν εννοείς χάνουν το χρώμα (ξεθωριάζουν λέγεται) , τότε αλλάζεις απορρυπαντικό με κάποιο γνωστό (υπάρχουν επίσης και καλά κάποια που διατηρούν το χρώμα) , αλλά και πάλι τα λευκά θα παίρνανε χρώμα . Υπάρχει επίσης περίπτωση να ρίχνεις υπερβολική ποσότητα αποσκληρυντικού .

Ναι ξεθωριάζουν εννοώ. Αποσκληρυντικό φαντάζομαι εννοείς το απορρυπαντικό γιατί το μαλακτικό είναι μόνο για άρωμα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό υποψιάζομαι ότι βάζω συνέχεια απορρυπαντικό ενώ δεν χρειάζεται καν από τι μου έχουν πει, μόνο μαλακτικό.

Επίσης οι 800 στροφές είναι καλά?

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγώ σαν άσχετος για να μην έχω προβληματισμούς ποσο απορρυπαντικό έβαλα κατέληξα στις κάψουλες.Ούτε ασπρίλες ούτε μαυρίλες.

Αν εννοείς ότι ξεθωριάζουν  τα ρούχα μήπως τα αφήνεις στον ήλιο πολλές ώρες;

Ναι τα αφήνω πολύ ώρα γιατί βαριέμαι να τα μαζεύω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, atypicalcoder είπε

Ναι ξεθωριάζουν εννοώ. Αποσκληρυντικό φαντάζομαι εννοείς το απορρυπαντικό γιατί το μαλακτικό είναι μόνο για άρωμα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό υποψιάζομαι ότι βάζω συνέχεια απορρυπαντικό ενώ δεν χρειάζεται καν από τι μου έχουν πει, μόνο μαλακτικό.

Τοτε στα τρώει ο ήλιος,να τα απλώνεις καπου που να μην τα πιάνει τόσο ήλιος.Δεν σου φταίει το πλυντήριο κλπ.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Τοτε στα τρώει ο ήλιος,να τα απλώνεις καπου που να μην τα πιάνει τόσο ήλιος.Δεν σου φταίει το πλυντήριο κλπ.

Παίζει μεγάλο ρόλο λες σε σχέση με τους 40 βαθμούς και απορρυπαντικό που συνήθιζα να βάζω? γιατί μια μπλούζα tshirt μέσα σε 5 μήνες "βγήκε off" εμφανή διαφορά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, atypicalcoder είπε

Αποσκληρυντικό φαντάζομαι εννοείς το απορρυπαντικό γιατί το μαλακτικό είναι μόνο για άρωμα

υπάρχει το αποσκληρυντικό που είναι για τα άλατα του πλυντηρίου , εσύ απο ότι κατάλαβα δε βάζεις άρα δεν παίζει κάτι τέτοιο , επομένως κοιτάς τα άλλα που σου είπα

(εκτός αν είναι θέμα ήλιου όπως ειπώθηκε παραπάνω)

2 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

. Η αλήθεια είναι ότι αυτό υποψιάζομαι ότι βάζω συνέχεια απορρυπαντικό ενώ δεν χρειάζεται καν από τι μου έχουν πει, μόνο μαλακτικό.

χρειάζεται πάντα , αν δεν έχουν λεκέδες και είναι μόνο απο ιδρώτα βάλε λίγο

• Like 1
Δημοσ.

δεν μας είπες αν βάζεις το απορρυπαντικο στο σωστό μεροσ

για να μην μπερδεύεσαι πάρε τις αμπούλες που τις πετάς μέσα στο κάδο και είναι πακέτο με μαλακτικο

πρώτα όμως κοιτάς τις εττικετες τι θερμοκρασίες γράφουν και αν επιτρέπουν στιψιμο.  .........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, kostasbm είπε

δεν μας είπες αν βάζεις το απορρυπαντικο στο σωστό μεροσ

για να μην μπερδεύεσαι πάρε τις αμπούλες που τις πετάς μέσα στο κάδο και είναι πακέτο με μαλακτικο

πρώτα όμως κοιτάς τις εττικετες τι θερμοκρασίες γράφουν και αν επιτρέπουν στιψιμο.  .........

Εννοείται. Αριστερά στο μεγάλο μπαίνει το απορρυπαντικό. Στο μεσαίο μαλακτικό και δεξιά για πρόπλυση.

Τις κάψουλες παίζει ρόλο πως τις πετάμε μέσα? θέλει να μπει ανάμεσα στα ρούχα ή απλά το πετάμε? Επίσης οικονομικά συμφέρει?

Δημοσ.
3 hours ago, atypicalcoder said:

Εννοείται. Αριστερά στο μεγάλο μπαίνει το απορρυπαντικό. Στο μεσαίο μαλακτικό και δεξιά για πρόπλυση.

Τις κάψουλες παίζει ρόλο πως τις πετάμε μέσα? θέλει να μπει ανάμεσα στα ρούχα ή απλά το πετάμε? Επίσης οικονομικά συμφέρει?

μόνο μαλακτικο ρίχνω μόνο στη θήκη (μισή δόση) και την κάψουλα στο κάδο 

τις κάψουλες τις πετάς μέσα χύμα όπου ναναι

απλά κοιτάς γιατί μεσοβδόμαδα έχει καλές προσφορές.....δίνεις προσοχή πόσες πλύσεις γράφουν απέξω τα πακέτα...συνήθως τα μεγάλα έχουν καλύτερες προσφορές

επίσης θα κοιτάς το φίλτρο να το καθαρίζεις γιατί καμμία φορά είναι αιτία για μη σωστό πλύσιμο.......

Δημοσ.
13 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Επίσης οι 800 στροφές είναι καλά?

Άλλαξε πλυντήριο,  απορρυπαντικό και βάλε μικρότερη θερμοκρασία (max 30)

Δημοσ.

30 βαθμοί είναι αρκετοί για όλο το σύγχρονο φάσμα πλύσης ρούχων. Αν είσαι αγρότης ή χειρώνακτας εργάτης, οπότε έρχεσαι σε επαφή με έξτρα λεκέδες, τότε βάζε στολή εργασίας για να ελαχιστοποιείς αυτούς τους λεκέδες. Αν λερώνεσαι συχνά με κρασί, λάδι, παντζάρια και φράουλες, φρόντισε να είσαι λιγότερο ατζαμής. 😛

Το στύψιμο επίσης παίζει ρόλο. Ειδικά εκτός χειμώνα, και ειδικά στην αιγαιακή Ελλάδα, με τους ανέμους και τις χαμηλές υγρασίες (είναι και η Αττική μέσα σε αυτή), δε χρειάζεσαι πάνω από 600-800 στροφές. Το χειμώνα οκ, αν είναι κάποιο χαρντκορ βαμβακερό, χωρίς έντονο χρώμα, το βάζω και 1400, για να επιταχύνω το στέγνωμα.

Πραγματικά, το 40 είναι μόνο για κάποια ανθεκτικά ρούχα πλέον, ενώ το 50-60 είναι για ανθεκτικά, καλής ποιότητας σεντόνια κι εσώρουχα ΜΟΝΟ. Μη σου πω ότι μια χαρά πλένονται το χειμώνα που δεν πολυ-ιδρώνουμε και με κρύο δικτύου. Ειδικά αν μιλάμε για ρούχα που φοράμε πάνω από layering. Πχ τισερτ από κάτω, μπλούζα από πάνω, φούτερ πάνω από τη μπλούζα. Ε, το φούτερ μια χαρά θα φρεσκαριστεί και χωρίς θερμασμένο νερό, πιθανότατα και η μπλούζα. Μόνο το τσερτ θα χρειαστεί 30άρι (έντονο χρώμα) ή 40άρι (αραιό χρώμα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...