Προς το περιεχόμενο

To PC δεν αναβει καθόλου. Βραχυκύκλωμα; Πως αντιμετωπίζεται

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να εγκαταστήσω δύο ακόμα δίσκους στο pc Μου( δεν μπορούσα τελικά να χωρέσω ολα τα ide καλώδια, αν και στρογγυλα, στα 4 δισκους ο ένας κάτω από τον αλλο), το PC νέκρωσε τελείως. Δεν αναβει τίποτα, δεν ξεκινουν οι δίσκοι ουτε καν οι ανεμιστήρες. Αυτό είναι κλασικά πρόβλημα βραχυκυκλώματος της ΜΒ. Το ζήτημα όμως είναι τι να κάνω;

Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί, τα είχα λύσει όλα και τα είχα ξανατοποθετήσει αλλά τίποτα. Ετσί το πήγα σε ένα μαγαζί για να μου αλλάξουν ΜΒ ή CPU γιατί πίστευα ότι είχε καεί κάτι από τα δύο. Την επόμενη με πήραν να μου πουν ότι δουλευουν όλα κανονικά και δεν χρειάζεται να κανουν κάτι. Όπως καταλαβαίνετε έγινα ρεζιλι, αλλα ταυτόχρονα δεν μπορεσα να καταλάβω τι είχε συμβεί; Η βόλτα με το αμάξι είχε μαλλον κουνήσει κάτι από το κουτί και όλα δούλευαν και πάλι κανονικά.

Έχετε καμιά ιδέα( είμαι στο τσακ να πάω βολτα πάλι το pc μου)

Νίκος

Δημοσ.

Μπορείς κάλλιστα να το πας μια βόλτα με το αμάξι πάλι (όχι στο μαγαζί) μπας κ ξανακουνηθεί κ δουλέψει. :lol: :lol: :lol:

Πέρα από την πλάκα τώρα δοκίμασε να ξεκινήσεις με τα βασικά (mobo+cpu+ram+vga+hd+cd-rom) (1 από το καθένα) και σε κάθε shutdown να προσθέτεις ένα-ένα τα κομμάτια για να απομονώσεις το πρόβλημα. Ελπίζω να έχεις αρκετό ρεύμα για όλα αυτά. Διπλοτσέκαρε καλώδια ρεύματος ότι είναι όλα στη σωστή θέση κ σε καλή κατάσταση.

/sc

Δημοσ.

Θα το πάω βόλτα το βράδυ( ελπίζω να μην φωνάξει κανείς την αστυνομία με το που θα με δει να το βγάζω μέσα στην μαυρη νύκτα) και θα σας πω αν έστρωσε. Τώρα για να το διαλυσω τελείως θα πρέπει να περιμένει μέχρι το σάββατο. Πάντως παντα έχω πρόβλημα με την καρτα γραφικών( μάλλον η ΜΒ έχει τοποθετηθεί λίγο στραβά) και προσπαθώ πολυ για να την βιδώσω. Αλλά βέβαια μεχρι χθες δούλευε :( .

Δημοσ.

Απλα δοκιμασε πρωτα με τον 1ο σκληρο οπως δουλευε στην αρχη καιμετα οπως ειπαν και τα παιδια κομματι κομματι και εχει ο θεος στο φιναλε αμα δεν τα καταφερεις θα εχεις μια ωραια εμπειρια απο κοντρες στα λιμανακια :) :D :shock:

Δημοσ.

kapote pou douleua san texnikos eperna pola atoma til kai elegan to pc den anabei.tous elega ferte to apo edo mpas kai ine to trofodotiko.mou elegan dio ores to pataga na anixei kai tipota.me to pou to efernan stin douleia to ebaza pano kai anabe.tha mou peis pos ginetai auto (mporei na einai kai to idio pou egine se sena).poles fores troei kolima to trofodotiko kai san na gemizoun oi piknotes.osi ora kai na patas den pernei mprosta.me to pou to bgazeis apo tin priza gia 10 lepta amesos adeiazoun oi piknotes kai meta pernei kanonika mprosta.euxomai na einai auto.otan tous eleges einai entaxei emenan me anoixto to stoma.gia na tous doulepso tous elega.ithele bolta na parei aera.

Δημοσ.

το θέμα με το τροφοδοτικό είναι ότι δεν έβαλα πάνω του κάτι καινούριο. Οι δίσκοι τελικά δεν τοποθετήθηκαν γιατί δεν χωρoύσαν τα IDE. Όπως είπα το σάββατο θα το διαλυσω και θα το ξαναφτιάξω και τότε θα δω τι τελικά φταίει.

Εσείς πως μονώνετε τη ΜΒ. Τη βιδώνετε κατευθείαν πανω στα μεταλικά στηρίγματα ή χρησιμοποιέιτε πλαστικά;

Δημοσ.

kapote tin monona me ta lastixakia.alla tora tha deis oti otan perneis ena kouti den sou dinoun lastixakia.kapioi alloi kataskeuastes dinoun plastika.oti kai na baleis mia xara tha einai ama to bidoseis isia.apla mia fora eixa den na exoun bidomeno board pano sto kouti xoris ta xrisafenia stirigmata kai to board ekana trela.an baleis ta xrisafia auta akoumpoun se sosto simeio sto board kai ise ok.an thes bale kai monotika ama breis bebaia.alla kati allo ekanes esi.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...