Προς το περιεχόμενο

Η Sony εγκαινιάζει πρόγραμμα "ανάδοχης φροντίδας" για τα παροπλισμένα ρομποτικά σκυλιά της


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Sony έχει λανσάρει στην Ιαπωνία το πρόγραμμα "Aibo Foster Parent" για τα σκυλιά-ρομπότ που κατασκευάζει με κόστος 2.900 δολαρίων, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες τους που δεν τα χρησιμοποιούν, να τα δωρίσουν.

Στη συνέχεια, η εταιρεία θα ανακατασκευάσει τα Aibo όπου χρειάζεται και θα τα δωρίσει σε ιατρικές εγκαταστάσεις, ανάδοχες οικογένειες και άλλους οργανισμούς. Ο στόχος της Ιαπωνικής εταιρείας είναι να "κάνει το Aibo πιο βιώσιμο", δίνοντας στις μονάδες ένα δεύτερο σπίτι όπου μπορούν να παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη και άλλα.

Τα εν λόγω ρομποτικά σκυλιά Aibo είναι τα νεότερα μοντέλα ERS-1000 που κυκλοφόρησαν το 2019 και τα οποία εξακολουθούν να πωλούνται, αποτελόντας  επανεκκίνηση των ρομποτικών σκυλιών "ψυχαγωγίας" της Sony από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Δεν πρόκειται ακριβώς για ένα πλήρως φιλανθρωπικό έργο, καθώς η Sony θα χρεώνει τους "ανάδοχους γονείς" με μια αμοιβή για τις υπηρεσίες. Σημειώνει επίσης ότι, ανάλογα με την κατάσταση, ορισμένες μονάδες που θα δωριστούν μπορεί να χρησιμεύσουν αυστηρά ως ανταλλακτικά για άλλα ρομπότ Aibo.

sonyaibo.jpeg.c06cd7eed99760c57cbb3b628cab2127.jpeg

Το Aibo μπορεί να κάνει μια σειρά από κόλπα, όπως να στέκεται στα πίσω πόδια του και να χαιρετά τον ιδιοκτήτη του στην πόρτα, ενώ έχει σχεδιαστεί για να "ωριμάζει" με την πάροδο του χρόνου όπως ένας πραγματικός σκύλος. Προσφέρει επίσης μια διαδικτυακή διεπαφή που σας επιτρέπει να προγραμματίσετε προσαρμοσμένες ενέργειες. Τα μοντέλα διαθέτουν μια σειρά από αισθητήρες που ανταποκρίνονται στη φωνή και το άγγιγμα, ενώ μπορούν ακόμη και να αναγνωρίζουν συγκεκριμένα άτομα, οπότε είναι ιδανικές ως συσκευές συναισθηματικής υποστήριξης. Αυτό σημαίνει ότι ως ένα βαθμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εγκαταστάσεις που δεν επιτρέπουν πραγματικά ζώα, οπότε το πρόγραμμα φαίνεται να αποτελεί μια καλή χρήση των παλαιότερων ρομπότ, μειώνοντας παράλληλα τα ηλεκτρονικά απόβλητα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

θα ειναι σαν να εχεις σκυλο αλλα δεν θα εχεις.

εναλλακτικα να τα χαρισουν στον καθε σκατοψυχο ωστε να παρατησει αυτο στο δρομο αντι να παρατησει το κανονικο του σκυλι

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ. Λέω να ιδρύσω μια φιλοζωορομποτικη ένωση. 

Σύντομα να απαιτήσουμε θεσμικό πλαίσιο και δικαιώματα για τα ρομποτικά σκυλιά. 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί να δώσεις τα λεφτά σου για παιδάκια της Αφρικής όταν δίπλα σου έχεις αδέσποτα σκυλάκια ρομπότ να φροντίσεις; Σώσε και εσύ ένα σκυλάκι ρομπότ, μπορείς.

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...