Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, teot είπε

Οχι πάντα μια εβδομάδα ήταν... περνάω ΚΤΕΟ από το ξεκίνημα τους και αν θυμάμαι καλά και τα καινούρια πρωτοπερνούσαν στα 2 χρόνια

Δε θα επιμεινω,δεν ειναι και πολυ σημαντικο αλλωστε.

12 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Σημερα μάλλον είμαι λίγο αλλού 😅

Δεν πειραζει,η πλειοψηφια εδω μεσα δε θα εμπαινε καν στον κοπο να διαβασει προσεκτικα,ή να κανει edit.
Απο νοοτροπια και μονο,θα επεμεναν :P

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Basilhs23___ said:

Για τις ασφάλειες μην περιμένετε κανέναν ασφαλιστή. Εντελώς ηλιθιο μεν αυτό το μέτρο να σου κοπανάνε πρόστιμο ακόμα και με μισή ημέρα ανασφαλιστο, σε όλους συμβαίνει να ξεχαστουν, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε άτυπα μια περίοδος χάριτος λιγων ημερών. Αν κρατάτε ημερολόγιο να πάτε στην ημέρα που γίνεται η λήξη και να γράψετε λίγες μέρες πριν ότι πλησιάζει η ημέρα λήξης ώστε να προλάβετε να ανανεώσετε, εναλλακτικά βρείτε αν υπάρχει κανένα app στο κινητό να σας πετάει alarm και notification την τάδε ημερομηνία για να ανανεώσετε την ασφάλεια. 

Για τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω αν πας και κλαφτεις στα γραφεία της τροχαίας θα αποφέρει κάτι. Μόνο αν έχετε κανένα γνωστό που δε νομίζω, έτσι ξεμπέρδεψε ένας ξάδερφος, είχε παλαιό συμμαθητή του αστυνομικό και παρενέβη αυτός του λέει πήγαινε στον διοικητή πες του το θέμα σου και θα στις δώσει. Αυτός ρωτούσε αν υπάρχει τρόπος να πάρει συντομότερα τις πινακίδες και να πληρώσει ακόμα υψηλότερο πρόστιμο, αυτό που τον έκαιγε ήταν να πάρει συντομότερα τις πινακίδες. Τελικά του τις έδωσαν. 

Εγώ θα έλεγα το αντίθετο, πως θα ήταν εντελώς ηλίθιο να υπήρχε "περίοδος χάριτος" λίγων ημερών, δλδ στην ουσία να σου επιτρέπουν για λίγες μέρες να κυκλοφορείς με ανασφάλιστο όχημα.

Πάντως δεν χρειάζεται να περιμένεις τελευταία στιγμή, ειδικά αν ξεχνάς, ανανέωση μπορείς να κάνεις μέχρι και ένα μήνα πριν την λήξη.

5 hours ago, StamTheMan said:

Δεν γινεται ετσι,το προστιμο πεφτει,μονο αν τη μερα που θα γινει ελεγχος online,φανει ανασφαλιστο το οχημα.

Άλλο αυτό που περιγράφεις, η ηλεκτρονική διασταύρωση για ανασφάλιστα έχει απλά πρόστιμο 100-150€, ενώ ο εντοπισμός ανασφάλιστου καθ' οδόν (η περίπτωση του ts δλδ) εκτός από το πρόστιμο που είναι 250€ έχει αφαίρεση διπλώματος και στοιχείων για 6 μήνες.

@AllahuAkbaar

Αν πληρώσεις το πρόστιμο και το ασφαλίσεις τότε θα τα πάρεις όλα πίσω άμεσα, τουλάχιστον έτσι προβλεπόταν πριν μερικά χρόνια, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα.

apospasma_apo_to_arthro_5_toy_nomoy_489-1976.jpg

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
7 hours ago, NikosKallithea said:

Δεν περνάει τιποτα πλέον γιατί όλα είναι γραπτά και κανένας διοικητής τροχαίας δεν θα σου κάνει ρουσφέτι.

συμφωνω απολυτα. Η εντολη που υπαρχει γενικα ειναι να υπαρχει επιεικια για τις πινακιδες (δε μπορει π.χ για καγκουρια του γιου ολη η οικογενεια να μει μπορει να οδηγησει το μοναδικο οχημα της οικογενειας ή αντιστοιχα αν ειναι επαγγελματικο). Στο διπλωμα οδηγησης δεν υπαρχει τιποτα. Ακομα και γνωστο να εχεις, ειναι σιγουρο οτι ο γνωστος ρισκαρει πολλα για να σου το δωσει πισω νωριτερα. Σε καθε περιπτωση (ακομα και με βυσμα) θα πρεπει να παει τροχαια και να κανει ενσταση γραπτως παραθετοντας εγγραφα: εδω μπορει να δηλωσει οτι οντως πληρωσε την ασφαλεια

Δημοσ.
10 ώρες πριν, AllahuAkbaar είπε

Δεν μπορω να μεινω χωρις μηχανη ουτε μια βδομαδα, οχι 3 μηνες. 

Τότε θα έπρεπε να φροντίσεις να είσαι 100% σωστός στις υποχρεώσεις σου πριν σε πιάσουν.

Εσύ είσαι ο υπεύθυνος για να φροντίζεις να έχει έγκυρη ασφάλεια η μηχανή σου και να φοράς το κράνος σου. Ενήλικας είσαι, όχι παιδάκι να του υπενθυμίζουν πότε λήγει η ασφάλεια και πως το κράνος θα σου σώσει τη ζωή όταν γίνει η στραβή.

Θα ήθελα να πιστέψω πως το πήρες το μάθημά σου και πως θα προσέχεις από εδώ και πέρα, αλλά από τα γραφόμενα μάλλον με το που πάρεις πίσω το δίπλωμα θα συνεχίσεις τα ίδια. Επομένως η δική μου συμβουλή, για το δικό σου το καλό και για τους υπόλοιπους οδηγούς, είναι παράτα τη μηχανή και πήγαινε στη δουλειά με συγκοινωνίες.

• Like 6
Δημοσ.
8 hours ago, Basilhs23___ said:

Για τις ασφάλειες μην περιμένετε κανέναν ασφαλιστή. Εντελώς ηλιθιο μεν αυτό το μέτρο να σου κοπανάνε πρόστιμο ακόμα και με μισή ημέρα ανασφαλιστο,

Spoiler

Έλα ρ τώρα, τι είναι αυτά που λες. Αν έχεις ασφαλιστή και σε "ξεχάσει", να αλλάξεις ασφαλιστή.! IT'S HIS FUCKING JOB. Αλλά πλέον όλες οι ασφάλειες, σου στέλνουν μνμ και email. Εμένα η anytime, 1 μήνα πριν αρχίζει να ζαλίζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, AllahuAkbaar said:

Καλησπερα παιδια

Προχθες με την μηχανη στην Ομονοια, με σταματησαν για ελεγχο επειδη δεν φοραγα κρανος, και δυστυχως οπως ειδα, ειχε ληξει και η ασφαλιση μου για 2 μερες..

Προφανως ο ασφαλιστης εφαγε καντηλια που δεν με ενημερωσε οτι ειχε ληξει η ασφαλεια, αλλα δεν αλλαζει και κατι αυτο.

Μου γραψανε 2 προστιμα, ενα για κρανος ενα για ασφαλεια, μου πηραν αδεια και διπλωμα, και γραφει οτι πρεπει να παραδοσω πινακιδες μεσα σε 3 εργασιμες, καθως και προστιμο 250 ευρω, και οτι δεν θα εχω αδεια/διπλωμα και πινακιδες για 3-6 μηνες(δεν ηταν σιγουρος για το ποσο ουτε ο ιδιος)

Ο αστυνομος που με εγραψε, επειδη δεν ηθελε(αλλα ο ανωτερος δεν ειχε ορεξη για χαρες) μου ειπε οτι αν κλαφτω στην τροχαια θα τα παρω νωριτερα, αλλα το να μεινω χωρις μηχανη 3 μηνες δεν παιζει. 

Προς το παρον σκεφτομαι να παω να δωσω πινακιδες, και να παρακαλω οσο γινεται για να τα παρω πισω γρηγορα. Εχω ηδη κανει ασφαλεια και θα πληρωσω και το προστιμο, οποτε το μονο που μου μενει ειναι ασφαλεια/διπλωμα και οι πινακιδες(οταν τις δωσω)

Αρχικα θελω γνωμες/εμπειριες απο κατι παροιμοιο, για το πως μπορω να παρω πισω αδεια/διπλωμα/πινακιδες εφοσον θα εχω πληρωσει το προστιμο και ειμαι πλεον ασφαλισμενος.

Αν δεν καταφερω με παρακαλια να τα παρω πισω, σκεφτομαι σαν ακραια λυση να μπω gov, και αν δηλωσω απωλεια για αδεια/διπλωμα, να παρω καινουργια, να μην παω πινακιδες ποτε, και απλα οταν ερθει το προστιμο ΑΑΔΕ, να το πληρωσω με δοσεις τοτε. Σιγα μην φαινεται ηλεκτρονικα οτι μου τα εχουν παρει στο υπουργειο μεταφορων- θα μου τα βγαλουν και δεν θα παρουν πρεφα. Αλλα υπαρχει ρισκο να το παρουν και να μπλεξω χειροτερα.

Δεν μπορω να μεινω χωρις μηχανη ουτε μια βδομαδα, οχι 3 μηνες. Οποτε οτι εχετε να προτεινετε θα ειμαι ευγνώμων

Ενω το ξεκινησες καλα με την κλαψα, το χαλασες με τα τελευταια που εγραψες.....

8 hours ago, Basilhs23___ said:

Για τις ασφάλειες μην περιμένετε κανέναν ασφαλιστή. Εντελώς ηλιθιο μεν αυτό το μέτρο να σου κοπανάνε πρόστιμο ακόμα και με μισή ημέρα ανασφαλιστο, σε όλους συμβαίνει να ξεχαστουν, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε άτυπα μια περίοδος χάριτος λιγων ημερών. Αν κρατάτε ημερολόγιο να πάτε στην ημέρα που γίνεται η λήξη και να γράψετε λίγες μέρες πριν ότι πλησιάζει η ημέρα λήξης ώστε να προλάβετε να ανανεώσετε, εναλλακτικά βρείτε αν υπάρχει κανένα app στο κινητό να σας πετάει alarm και notification την τάδε ημερομηνία για να ανανεώσετε την ασφάλεια. 

Για τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω αν πας και κλαφτεις στα γραφεία της τροχαίας θα αποφέρει κάτι. Μόνο αν έχετε κανένα γνωστό που δε νομίζω, έτσι ξεμπέρδεψε ένας ξάδερφος, είχε παλαιό συμμαθητή του αστυνομικό και παρενέβη αυτός του λέει πήγαινε στον διοικητή πες του το θέμα σου και θα στις δώσει. Αυτός ρωτούσε αν υπάρχει τρόπος να πάρει συντομότερα τις πινακίδες και να πληρώσει ακόμα υψηλότερο πρόστιμο, αυτό που τον έκαιγε ήταν να πάρει συντομότερα τις πινακίδες. Τελικά του τις έδωσαν. 

Καλα οτι θελουμε λεμε........φαντασου στην περιοδο που ειστε ανασφαλιστος "χαριτος" οπως λετε να προκαλεσετε ατυχημα; θα θελατε να ειστε εσεις στην θεση αυτου που τον τρακαρε ανασφαλιστος στην περιοδο χαριτους που εισε ξεχαστει;  δεν νομιζω!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κράνος και ασφάλεια είναι εκ των ων ουκ άνευ για έναν μηχανόβιο. Ειδικά για κάποιον που το έχει και απόλυτη ανάγκη. Τώρα ΜΜΜ και να σου γίνει μάθημα. Γιατί μόνο έτσι θα σου γίνει μάθημα. Μην τυχόν και κυκλοφορήσεις μηχανή χωρίς δίπλωμα. Θεωρείσαι ανασφάλιστος και αν χτυπήσεις πχ έναν πεζό δεν θα ξεμπλέξουν ούτε τα παιδιά σου οικονομικώς.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ποτέ μου δεν κατάλαβα την δικαιολογία «το χρειάζομαι το όχημα,δεν γίνεται χωρίς αυτό» ώστε να επιστραφεί το δίπλωμα.

Ειδικά τότε πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικός.Επειδή ακριβώς είναι εξαρτημένος από το δίπλωμα οδήγησης.Και να προσέχει ακόμα πιο πολύ και να είναι ακόμα πιο τυπικός με τον ΚΟΚ.

Στο θεμα,Ελλάδα πολλά μπορούν να γίνουν,μιας και το σύστημα γενικά ευνοεί τους παραβάτες.Το δίπλωμα αφαιρέθηκε για το κράνος φαντάζομαι και όχι για την ασφάλεια,οπότε και να την πληρώσει με ποια δικαιολογία θα ζητήσει να επιστραφεί το δίπλωμα;

Διότι αν επικαλεστεί ότι το έχει ανάγκη το δίπλωμα ενώ ήξερε ότι αφαιρείται για το κράνος,ε τότε θα έπρεπε να διπλασιαστεί η ποινή.Δηλαδή το εχεις απόλυτα ανάγκη,ξέρεις την ποινή αν σε πιάσουν και συνεχίζεις σαν να μη σε νοιάζει.

11 ώρες πριν, AllahuAkbaar είπε

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο έπρεπε να φροντίζεις να είσαι απόλυτα τυπικός.

10 ώρες πριν, soundou είπε

μου εχουν παρει 2 φορες αδεια διπλωμα πινακιδες κ τα πηρα μετα απο 3 μερες   

Εκεί ποντάρουν όλοι οι παραβάτες,στο μπάχαλο και στην ατιμωρησία.Πολλές φορές πιάνει.Ελλάδα είμαστε.

Edit,τώρα είδα ότι η ποινή είναι για την ασφάλεια,και είναι 6 μήνες,για κράνος είναι 10 μέρες.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
11 ώρες πριν, AllahuAkbaar είπε

αλλα το να μεινω χωρις μηχανη 3 μηνες δεν παιζει. 

Μην αγχώνεσαι, ξεκόλλα. Ποιος τα λέει αυτά για τους 3 μήνες? μην ακούς, δεν ισχύει τίποτα. Για 6 μήνες θα μείνεις χωρίς μηχανή. 

• Like 1
Δημοσ.

δλδ αν γινοταν ατυχημα και σε χτυπαγαν χωρις κράνος θα ειχες και νευρα που δεν μπορεις χωρις τη μηχανη ουτε μια βδομάδα.

Ελεος και ελπιζω σε αυτα τα περιστατικά η τροχαια να κανει το καθηκον και να εξαντλησει το περιθωριο χρόνου. Μονο ετσι θα βαλουμε μυαλο ολοι μας.

Δεν βγαζω την ουρα μου απεξω και εγω εχω φαει δυο κλησεις και μου αφαιρεσαν πινακιδες διπλωμα και ημουν με τα λεωφορεια και τα μετρο για δυο + δυο μήνες. το αποτέλεσμα απο τοτε εχω το νου μου και προσέχω αλλα συμβουλευω και τους γνωστους φιλους να προσέχουν και οχι τι να κανουν σε περιπτωση "στραβης" πως να κλαφτουν για να ξεγλιστιρουν απο τους κανόνες.

Φιλικά προ όλους.

• Like 5
Δημοσ.

Για παρόμοια μαλακια ασφαλιστή σ οποίος με είχε αφήσει ανασφάλιστο και το ανακάλυψα λίγες μέρες μετά (ευτυχώς από μόνος μου χωρίς πρόστιμο) πλέον τα ασφαλίζω online. Σου στέλνουν το πρώτο reminder ένα μήνα πριν και στη συνέχεια κάνουν αρκετά follow up.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν ήταν μόνο για ασφάλεια που ήταν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσα να βοηθήσω (το ασφαλίζεις ουσιαστικά και πας λες ότι δεν σε ενημέρωσαν από την ασφαλιστική ότι ελειξε κλπ) και αν πετύχεις σε καλό τυπα τα παιρνεις.....
τώρα για το κράνος δεν σου το χαρίζουν απο την στηγμη που υπάρχει πρόστιμο , άντε 6 μήνες να σου το κανουν 3 αν πας και κλαφτεις και πεις οτι η μηχανη ειναι η δουλειά μου κλπ (αν οντος ειναι ετσι)... και εδώ δεν σηκώνει δικαιολογια τύπου κατάλαβα ότι δεν φοράω κράνος ενώ οδηγούσα... εδώ ουσιαστικά ταιριάζει η μαλακίες πληρώνονται,,το δεύτερο ξέχνα το πλέον υπηρεσίες συνδέονται ουτε καν να σε αφήσει να το κάνεις, και αν στην ακραία περιπτωση θα σε αφισει θα πας μεσα για απατη προς το κρατος ετσι οχι μηχανη δεν θα δεις για 6 μηνες αλλα φως της ημερας (μπορει το κράτος να αδιαφορεί για διαφορα εγκλήματα αλλα σε αυτό θα σε παει τοσο ασάλιωτα που ουτε καν φαντάζεσαι )

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.

Με ολο το σεβασμο γιατι φταιει ο ασφαλιστής που δεν σε ενημερωσε οτι λήγει η ασφαλεια σου? Βαλε reminder στο κινητο σου. Αισχος. Το όλο στυλακι φυσικα ανταποκρίνεται στον μεσο Ελληναρα οδηγο δικυκλου: οχι κρανος, δεν μου ειπαν οτι επρεπε να φοραω, οτι εληξε η ασφαλεια, δεν μπορω χωρις μηχανη κοκ Ανωριμοτητα και ψευτομαγκια. Η κομπινα με το διπλωμα το κερασακι στην τουρτα. Πραγματικα ελπιζω να μην βρεις το βυσμα που απελπισμενα ψαχνεις για να σου γινει μαθημα. 

ΥΓ περιμενω follow up μηνυμα μετα απο μια βδομαδα "βρεθηκε ακρη με συμμαθητη του θειου μου που δουλευει στηνντροχαια" 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...