AllahuAkbaar Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπερα παιδια Προχθες με την μηχανη στην Ομονοια, με σταματησαν για ελεγχο επειδη δεν φοραγα κρανος, και δυστυχως οπως ειδα, ειχε ληξει και η ασφαλιση μου για 2 μερες.. Προφανως ο ασφαλιστης εφαγε καντηλια που δεν με ενημερωσε οτι ειχε ληξει η ασφαλεια, αλλα δεν αλλαζει και κατι αυτο. Μου γραψανε 2 προστιμα, ενα για κρανος ενα για ασφαλεια, μου πηραν αδεια και διπλωμα, και γραφει οτι πρεπει να παραδοσω πινακιδες μεσα σε 3 εργασιμες, καθως και προστιμο 250 ευρω, και οτι δεν θα εχω αδεια/διπλωμα και πινακιδες για 3-6 μηνες(δεν ηταν σιγουρος για το ποσο ουτε ο ιδιος) Ο αστυνομος που με εγραψε, επειδη δεν ηθελε(αλλα ο ανωτερος δεν ειχε ορεξη για χαρες) μου ειπε οτι αν κλαφτω στην τροχαια θα τα παρω νωριτερα, αλλα το να μεινω χωρις μηχανη 3 μηνες δεν παιζει. Προς το παρον σκεφτομαι να παω να δωσω πινακιδες, και να παρακαλω οσο γινεται για να τα παρω πισω γρηγορα. Εχω ηδη κανει ασφαλεια και θα πληρωσω και το προστιμο, οποτε το μονο που μου μενει ειναι ασφαλεια/διπλωμα και οι πινακιδες(οταν τις δωσω) Αρχικα θελω γνωμες/εμπειριες απο κατι παροιμοιο, για το πως μπορω να παρω πισω αδεια/διπλωμα/πινακιδες εφοσον θα εχω πληρωσει το προστιμο και ειμαι πλεον ασφαλισμενος. Αν δεν καταφερω με παρακαλια να τα παρω πισω, σκεφτομαι σαν ακραια λυση να μπω gov, και αν δηλωσω απωλεια για αδεια/διπλωμα, να παρω καινουργια, να μην παω πινακιδες ποτε, και απλα οταν ερθει το προστιμο ΑΑΔΕ, να το πληρωσω με δοσεις τοτε. Σιγα μην φαινεται ηλεκτρονικα οτι μου τα εχουν παρει στο υπουργειο μεταφορων- θα μου τα βγαλουν και δεν θα παρουν πρεφα. Αλλα υπαρχει ρισκο να το παρουν και να μπλεξω χειροτερα. Δεν μπορω να μεινω χωρις μηχανη ουτε μια βδομαδα, οχι 3 μηνες. Οποτε οτι εχετε να προτεινετε θα ειμαι ευγνώμων 3 2
soundou Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 πας τροχαια κ συμπληρώνεις μια αναφορα ειδική που εχουν εκει που αναγραφεις τους λογους που αιτήσε τα χαρτια σου νωριτερα.μου εχουν παρει 2 φορες αδεια διπλωμα πινακιδες κ τα πηρα μετα απο 3 μερες 2
georgiouu Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Με την δεύτερη λύση που σκέφτηκες είναι πολύ πιθανό να μπλέξεις πολύ άσχημα,να πας μέχρι και φυλακή ξεκόλλα...για φαντάσου να σε ξανασταματήσουν και να σε βρουν με πινακίδες ενώ τις έχεις παραδώσει... Θα πας στον διοικητή θα του δείξεις όλα τα έγγραφα και το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις πίσω τις πινακίδες άνευ προστίμου.ετσι είχε γίνει και με μενα 2
spooker Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 57 minutes ago, AllahuAkbaar said: Προχθες με την μηχανη στην Ομονοια, με σταματησαν για ελεγχο επειδη δεν φοραγα κρανος, και δυστυχως οπως ειδα, ειχε ληξει και η ασφαλιση μου για 2 μερες.. βασικά καλά σου κάνανε. Για μένα θα έπρεπε να σου πάρουν το δίπλωμα εφόρου ζωής. Σαν τους άλλους που τους ενημέρωσαν με το 112 , πνιγήκαν και μετά θάνατον λέγανε ε εντάξει τα νερά δεν ήταν πολλά. 4 2
GodzillaCover Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με όσα λέει εδώ, πληρώνεις το πρόστιμο, ασφαλίζεις και τις παίρνεις πίσω. EDIT: άκυρο, τώρα είδα ότι σε έγραψαν και για κράνος. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2023 από GodzillaCover
JakeKaufman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν μπορεί μια εβδομάδα χωρίς μηχανή, αλλά κυκλοφορεί αεράτος χωρίς κράνος και ασφάλεια 😀😀😀 16 3
StamTheMan Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δε θα σε "δικασω" για την ασφαλεια,καθως και εγω περιμενω τον ασφαλιστη μου να με ενημερωσει,αλλα αν δεν το κανει,εγω θα φταιω,οχι αυτος. Για το κρανος δεν εχει συζητηση. Τα αλλα περι δηλωσης απωλειας κτλ,τα βλεπω πιο πολυ τρομακτικα,παρα αστεια. Εισαι αξιος της μοιρας σου,οτι και αν παθεις. Μην του δινετε συμβουλες . 2 ώρες πριν, AllahuAkbaar είπε Αλλα υπαρχει ρισκο να το παρουν και να μπλεξω χειροτερα. Υπαρχει το ρισκο να προκαλεσεις ατυχημα και να μην ξεμπλεξεις ποτε. Αλλα που να παει το μυαλο σου ε; 3 1
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Για τις ασφάλειες μην περιμένετε κανέναν ασφαλιστή. Εντελώς ηλιθιο μεν αυτό το μέτρο να σου κοπανάνε πρόστιμο ακόμα και με μισή ημέρα ανασφαλιστο, σε όλους συμβαίνει να ξεχαστουν, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε άτυπα μια περίοδος χάριτος λιγων ημερών. Αν κρατάτε ημερολόγιο να πάτε στην ημέρα που γίνεται η λήξη και να γράψετε λίγες μέρες πριν ότι πλησιάζει η ημέρα λήξης ώστε να προλάβετε να ανανεώσετε, εναλλακτικά βρείτε αν υπάρχει κανένα app στο κινητό να σας πετάει alarm και notification την τάδε ημερομηνία για να ανανεώσετε την ασφάλεια. Για τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω αν πας και κλαφτεις στα γραφεία της τροχαίας θα αποφέρει κάτι. Μόνο αν έχετε κανένα γνωστό που δε νομίζω, έτσι ξεμπέρδεψε ένας ξάδερφος, είχε παλαιό συμμαθητή του αστυνομικό και παρενέβη αυτός του λέει πήγαινε στον διοικητή πες του το θέμα σου και θα στις δώσει. Αυτός ρωτούσε αν υπάρχει τρόπος να πάρει συντομότερα τις πινακίδες και να πληρώσει ακόμα υψηλότερο πρόστιμο, αυτό που τον έκαιγε ήταν να πάρει συντομότερα τις πινακίδες. Τελικά του τις έδωσαν. 1
StamTheMan Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εντελώς ηλιθιο μεν αυτό το μέτρο να σου κοπανάνε πρόστιμο ακόμα και με μισή ημέρα ανασφαλιστο Δεν γινεται ετσι,το προστιμο πεφτει,μονο αν τη μερα που θα γινει ελεγχος online,φανει ανασφαλιστο το οχημα. 43 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε θα έπρεπε να υπήρχε άτυπα μια περίοδος χάριτος λιγων ημερών Υπηρχε, ενας μηνας,μαντεψε για ποιο λογο καταργηθηκε. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2023 από StamTheMan
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν περνάει τιποτα πλέον γιατί όλα είναι γραπτά και κανένας διοικητής τροχαίας δεν θα σου κάνει ρουσφέτι.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δεν γινεται ετσι,το προστιμο πεφτει,μονο αν τη μερα που θα γινει ελεγχος online,φανει ανασφαλιστο το οχημα. Υπηρχε, ενας μηνας,μαντεψε για ποιο λογο καταργηθηκε. Οκ. Και ο ενας μήνας πολύ είναι. Γύρω στην μια εβδομάδα η κάπου εκεί.
StamTheMan Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Και ο ενας μήνας πολύ είναι. Γύρω στην μια εβδομάδα η κάπου εκεί. Πολυ ηταν,αλλα και παλι δε μας εφτανε. Για αυτο μας τον κοψαν και αυτον. Γιατι δεν το κανανε πανω στη βδομαδα,το κανανε τελευταια μερα,ειχαν βρει το κολπο οι ελληναρες και ειχαν ενα μηνα τσαμπα . Νομιζω και το ΚΤΕΟ ειχε ενα μηνα,τωρα εχει μια βδομαδα.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Για τις ασφάλειες μην περιμένετε κανέναν ασφαλιστή. Εντελώς ηλιθιο μεν αυτό το μέτρο να σου κοπανάνε πρόστιμο ακόμα και με μισή ημέρα ανασφαλιστο, σε όλους συμβαίνει να ξεχαστουν, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε άτυπα μια περίοδος χάριτος λιγων ημερών. Αν κρατάτε ημερολόγιο να πάτε στην ημέρα που γίνεται η λήξη και να γράψετε λίγες μέρες πριν ότι πλησιάζει η ημέρα λήξης ώστε να προλάβετε να ανανεώσετε, εναλλακτικά βρείτε αν υπάρχει κανένα app στο κινητό να σας πετάει alarm και notification την τάδε ημερομηνία για να ανανεώσετε την ασφάλεια. Για τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω αν πας και κλαφτεις στα γραφεία της τροχαίας θα αποφέρει κάτι. Μόνο αν έχετε κανένα γνωστό που δε νομίζω, έτσι ξεμπέρδεψε ένας ξάδερφος, είχε παλαιό συμμαθητή του αστυνομικό και παρενέβη αυτός του λέει πήγαινε στον διοικητή πες του το θέμα σου και θα στις δώσει. Αυτός ρωτούσε αν υπάρχει τρόπος να πάρει συντομότερα τις πινακίδες και να πληρώσει ακόμα υψηλότερο πρόστιμο, αυτό που τον έκαιγε ήταν να πάρει συντομότερα τις πινακίδες. Τελικά του τις έδωσαν. Καθόλου ηλίθιο.Σκέψου να σε τρακάρουν σε αυτή τη μισή μέρα.Αντε ξεμπέρδεψε. Ηλίθιο είναι αυτό που λεει ο αλαχού ακμπάρ, να δηλώσει υπευθυνα ότι έχασε το διπλωμα κλπ ενω του τα έχει αφαιρέσει η τροχαία. 4
GodzillaCover Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, StamTheMan said: Υπαρχει το ρισκο να προκαλεσεις ατυχημα και να μην ξεμπλεξεις ποτε. Αλλα που να παει το μυαλο σου ε; Δε διαφωνώ γενικά με όσα λες, αλλά αυτό το κομμάτι είναι ανακριβές. Ο TS αναφέρεται στην κομπίνα που σκέφτηκε με την απώλεια. Καλυμμένος θα είναι σε περίπτωση ατυχήματος αφού το όχημα φέρει πινακίδες και είναι ασφαλισμένο. Αν βέβαια τον πάρουν χαμπάρι ότι δεν έδωσε τις πινακίδες και ότι έκανε πλαστή δήλωση απώλειας μπορούν να τον τρέχουν στα δικαστήρια, αλλά άλλο αυτό. EDIT: Άκυρο πάλι, τώρα είδα ότι έχουν πάρει και το δίπλωμα. Είναι σαν μην έχει δίπλωμα. Είσαι 100% σωστός. Σημερα μάλλον είμαι λίγο αλλού 😅 Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2023 από GodzillaCover 1
teot Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 41 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Νομιζω και το ΚΤΕΟ ειχε ενα μηνα,τωρα εχει μια βδομαδα. Οχι πάντα μια εβδομάδα ήταν... περνάω ΚΤΕΟ από το ξεκίνημα τους και αν θυμάμαι καλά και τα καινούρια πρωτοπερνούσαν στα 2 χρόνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις