valadsk Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) το σπίτι πέτρινο με λάσπη (όχι οπλισμένο σκυρόδεμα που λένε ότι πρέπει για να έχεις προστασία από κεραυνούς). το ρολόι στο δεύτερο όροφο, από το οποίό φεύγει μια σωλήνα προς τα κάτω, περνάει το μπαλκόνι μέσω τρύπας και καταλήγει στο ισόγειο (τσιμένο και από κάτω χώμα) στο οποίο έχει ένα τετράγωνο πλακάκι να το καλύπτει. Μέσα εκεί ο παππούς μου έλεγε ότι είναι η γείωση. Ακριβώς πίσω από τη κατάληξη της γείωσης έχει τοίχο και από μέσα από τον τοίχο είναι το δωμάτιό μου, πάλι με τσιμέντο δάπεδο και χώμα από κάτω. Επειδή κάθομαι ακριβώς πίσω από τη γείωση όλη μέρα λόγω δουλειάς στο PC και μας χωρίζει ένας τοίχος με τη γείωση που καταλήγει είμαι ασφαλής σε περίπτωση κεραυνού? δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα απλά το έβαλα στο μυαλό μου τώρα με την κακοκαιρία και τους απίστευτους κεραυνούς που έριχνε. Συγνώμη αν είναι βλακεία η ερώτηση ... Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2023 από valadsk
andreas1gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, valadsk είπε το σπίτι πέτρινο με λάσπη (όχι οπλισμένο σκυρόδεμα που λένε ότι πρέπει για να έχεις προστασία από κεραυνούς). το ρολόι στο δεύτερο όροφο, από το οποίό φεύγει μια σωλήνα προς τα κάτω, περνάει το μπαλκόνι μέσω τρύπας και καταλήγει στο ισόγειο (τσιμένο και από κάτω χώμα) στο οποίο έχει ένα τετράγωνο πλακάκι να το καλύπτει. Μέσα εκεί ο παππούς μου έλεγε ότι είναι η γείωση. Ακριβώς πίσω από τη κατάληξη της γείωσης έχει τοίχο και από μέσα από τον τοίχο είναι το δωμάτιό μου, πάλι με τσιμέντο δάπεδο και χώμα από κάτω. Επειδή κάθομαι ακριβώς πίσω από τη γείωση όλη μέρα λόγω δουλειάς στο PC και μας χωρίζει ένας τοίχος με τη γείωση που καταλήγει είμαι ασφαλής σε περίπτωση κεραυνού? δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα απλά το έβαλα στο μυαλό μου τώρα με την κακοκαιρία και τους απίστευτους κεραυνούς που έριχνε. Συγνώμη αν είναι βλακεία η ερώτηση ... Ναι είναι ασφαλές… Το ρεύμα πάντοτε ψάχνει να βρει τον ευκολότερο δρόμο… Και αυτός είναι μέσα από το καλώδιο της γείωσης… Όχι μέσα από πέτρινους τοίχους μισού μέτρου… Επίσης το οπλισμένο σκυρόδεμα δεν σου προσφέρει καμία προστασία από τους κεραυνούς… Επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Με την ύπαρξη της γείωσης αποφεύγεται η πρόκληση τυχόν βλαβών στους χρήστες σε περιπτώσεις διαρροής (βραχυκυκλώματος), λόγω του ότι το ρεύμα καθοδηγείται μέσα από τα μεταλλικά μέρη του κτιρίου ή μέσω του αγωγού γειώσεως, χωρίς να διαπεράσει το ανθρώπινο σώμα. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2023 από andreas1gr 1
valadsk Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Ναι είναι ασφαλές… Το ρεύμα πάντοτε ψάχνει να βρει τον ευκολότερο δρόμο… Και αυτός είναι μέσα από το καλώδιο της γείωσης… Όχι μέσα από πέτρινους τοίχους μισού μέτρου… Επίσης το οπλισμένο σκυρόδεμα δεν σου προσφέρει καμία προστασία από τους κεραυνούς… Επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Με την ύπαρξη της γείωσης αποφεύγεται η πρόκληση τυχόν βλαβών στους χρήστες σε περιπτώσεις διαρροής (βραχυκυκλώματος), λόγω του ότι το ρεύμα καθοδηγείται μέσα από τα μεταλλικά μέρη του κτιρίου ή μέσω του αγωγού γειώσεως, χωρίς να διαπεράσει το ανθρώπινο σώμα. περισσότερο με απασχολεί το δάπεδο, καθώς δεν ξέρω αν το 1960 προέβλεψαν οι γειώσεις να φθάνουν στα θεμέλια του σπιτιού. Στο δάπεδο που καταλήγει πατάω και γω μισό μέτρο μέσα από τον προαναφερθέν τοίχο. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2023 από valadsk
nvel Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 αν μπήκε πράγματι το 1950 μην νομίζεις ότι η γείωση υπάρχει ακόμα 1
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν φέρνεις κάποια στιγμή έναν ηλεκτρολόγο να κάνει έλεγχο της εγκατάστασης να είσαι ήσυχος? Αν το σπίτι είναι του 60 λογικά θα λείπουν και άλλα βασικά πράγματα όπως ρελές διαφυγής κλπ που θεωρούνται απαραίτητα 4 ώρες πριν, nvel είπε αν μπήκε πράγματι το 1950 μην νομίζεις ότι η γείωση υπάρχει ακόμα Όταν λες δεν υπάρχει ακόμα τι εννοείς, πως ακριβώς "έφυγε"?
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Πρέπει να έχεις δοκιμασμένη θεμελιακή γείωση, αν η γείωση δεν πλήρει τις προδιαγραφές τοτε μέρος του φορτίου του κεραυνού μέσω του αγωγού γειώσεις θα εισβάλει στο σπίτι.
nvel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Όταν λες δεν υπάρχει ακόμα τι εννοείς, πως ακριβώς "έφυγε"? μπορεί να υπάρχει διάβρωση ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται (χαλκός ή χάλυβας) οπότε σιγά σιγά η αντίσταση γείωσης αυξάνεται μέχρι που η γείωση εξαφανίζεται. 1
Maurikycli Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Στην επαρχία συνηθίζεται να χρησιμοποιούν τον ουδέτερο για γείωση ή σε σπίτια της εποχής που αναφέρεις την σωλήνα ύδρευσης. Κάλεσε ηλεκτρολόγο να λυθούν οι απορίες σου και να τσεκάρει την εγκατάσταση
Haldol Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 13 hours ago, cthulhucarbide said: Όταν λες δεν υπάρχει ακόμα τι εννοείς, πως ακριβώς "έφυγε"? Το μόνο εύκολο σε σπίτια που η γείωση οδευόταν από τις σωληνώσεις του νερού (στάνταρ πρακτική την εποχή εκείνη). Κάποια στιγμή μετά από δεκαετίες πάθαινε μία ζημιά ο χαλκοχωλήνας, και έμπαινε «τσόντα» ένας σωλήνας PVC (PEXάκι). Bye bye, grounding.
nvel Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) αφού ο ts γράφει για αγωγό προστασίας που καταλήγει εκτός του σπιτιού τι σχέση έχει η ύδρευση; Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2023 από nvel
Haldol Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 52 minutes ago, nvel said: αφού ο ts γράφει για αγωγό προστασίας που καταλήγει εκτός του σπιτιού τι σχέση έχει η ύδρευση; Στην περίπτωσή του πουθενά, γενικά είπα στον @cthulhucarbide πως γίνεται να «φύγει» η γείωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα