leonidas_fs Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Πολύ σημαντικό για το Ωραιόκαστρο: τον χειμώνα έχει κρύο! Όταν έμενε η αδερφη μου εκεί και πήγαινα να την δω, καλαμαρια είχε 8 βαθμούς, Ωραιόκαστρο είχε 1-2! Οπωσδήποτε χειμερινά λάστιχα γιατί σχεδόν πάντα έχει ΠΑΓΟ τα πρωινά , και υπολόγιζε και πιο ακριβή θέρμανση. Η αδερφη μου νοίκιαζε μεζονέτα με πετρέλαιο, και ήθελαν 400€ το 2μηνο για πετρέλαιο (εποχές 2015) 1
d_gkal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Στα πεύκα παίζει πιο πολύ κρύο απ το ωραίοκαστρο.
NickTheMeat Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Εχω ετοιμη την απαντηση στο ερωτημα σου επειδη ημουν στην ιδια θεση πριν μερικα χρονια. θα πας εκει που θα βρεις το καλυτερο σπιτι στη καλυτερη τιμη στη καλυτερη τοποθεσια και πιστεψε με θα δυσκολευτεις πολυ , ισως και να εγκαταλειψεις την προσπαθεια... Να ξερεις αυτο και μονο θα ειναι το κριτηριο σου. απο εκει και περα το ωραιοκαστρο εχει πολλους δρομους να επιλεξεις για για να φτασεις στο σπιτιαπο την Θεσ/νικη σου ενω στα πευκα τις ωρες αιχμης θα εισαι μονιμως μποτιλιαρισμενος και επισης να ξερεις πως το ωραιοκαστρο εχει ιδιωτικα σχολεια για τα παιδια μεχρι το δημοτικο, ενω τα πευκα μεχρι το λυκειο. Τα πευκα γενικα εχουν μεγαλυτερη και πιο συγχρονη αγορα. Ο κοσμος πανω κατω το ιδιο κυριαρχει ο νεοπλουτισμος. 1
koulkos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 21 ώρες πριν, esertas είπε Το Τιτάν δεν αποτρέπει; Καλησπέρα, άμα βγάλω άκρη θα σου πω . Σε μια μελέτη του 2021 για λογαριασμό του δήμου τα αποτελέσματα έδειξαν πως παρατηρήθηκαν αυξημένα επίπεδα σε κάποιους ρύπους ενώ στα αιωρούμενα σωματίδια ήταν χαμηλά. Εδώ το άρθρο για όποιον θέλει να το διαβάσει. Το ΤΙΤΑΝ επικαλέστηκε δικές του μετρήσεις από το ΑΠΘ που έδειχναν χαμηλότερες τιμές συν ότι του έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες. Άντε βρες άκρη. Σαν κάτοικος τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή σε μένα, π.χ. αδιαθεσία, πνίξιμο ή κάτι άλλο πνευμονολογικό, ούτε βλέπω κάποια ρύπανση σε απλωμένα ρούχα π.χ. Να σου πω την αλήθεια πιο πολύ ενοχλούν τα τζάκια το χειμώνα (μαζί και το δικό μου) παρά κάτι άλλο. Για αυτό και πρότεινα στον φίλο την κάτω Ευκαρπία μιας και απέχει από τον Τιτάνα περίπου 2χλμ σε ευθεία γραμμή. Στο τέρμα των λεωφορείων π.χ. δεν θα πήγαινα είναι η αλήθεια αν και τις πάρα πολλές φορές που την έχω περπατήσει όλη την Ευκαρπία δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Αλλά ούτε ειδικός είμαι, ούτε είναι κάτι που μπορείς να το δεις. Στην πλευρά που ισχυρίζεται ότι ο Τιτάνας ρυπαίνει εκτός ορίων είναι και ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Πέρσι σε μια έρευνα ελβετικής εταιρείας για τις περιοχές της Ελλάδας με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση, αρκετές ανατολικές περιοχές της πόλης ήταν στο top-10. Γενικά η Θεσσαλονίκη ένα θέμα το έχει. 20 ώρες πριν, JDimi είπε Έχω δει ότι έχει αρκετα φθηνότερες τιμές και μου είπαν ότι ειδικά στο βόρειο μέρος είναι καλύτερα, θα πάω να δω την περιοχή μιας και δεν έχω καθόλου εικόνα, καλό ότι είναι φλατ μιας και κάνουμε συχνά βόλτες με ποδήλατα. Είχα σαν εικόνα για την Ευκαρπία ότι σαν τον Εύοσμο χωρίς πολύ πράσινο. Έχει πολλές κακές κατασκευές, τέρμα εργολαβικές. Θέλει καλό ψάξιμο. Από πράσινο δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με τον Εύοσμο. Αν περπατήσεις την περιοχή θα νομίζεις ότι είσαι σε χωριό (που τέτοιο είναι στην ουσία). Και οι 3 περιοχές είναι μια χαρά από πράσινο. Προσωπικά ήμουν στο ίδιο δίλημμα πριν 6 χρόνια και επέλεξα Ευκαρπία λόγω αμεσότητας στον Περιφερειακό και την εύκολη καθημερινή βόλτα χωρίς το αυτοκίνητο. Αν δουλεύεις Καλοχώρι π.χ. και θέλεις να πας Πεύκα θα μαρτυρήσεις ψυχολογικά. Όλη η ουρά είναι μετά τον κόμβο της Ευκαρπίας και η ανάβαση στα Πεύκα - ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες - θέλει υπομονή και προσοχή (ανάλογα και το ύψος που μένεις). Το Ωραιόκαστρο έχει πολλές εναλλακτικές διαδρομές αλλά δεν παύει να είναι αναφορικές και σίγουρα όχι καλοδιατηρημένες όπως ο κεντρικός του. Κατά τη γνώμη μου στα Πεύκα πας μόνο αν είσαι επιχειρηματίας ή δουλεύεις με δικό σου ωράριο και για να χαρείς τη σπιταρόνα σου. Θα προτιμούσα το Ωραιόκαστρο. Τέλος, δεν ξέρω πόσα s/m υπάρχουν σε Πεύκα και Ωραιόκαστρο ή αν αυτή η πληροφορία σου είναι χρήσιμη, αλλά 2 λεπτά με το αυτοκίνητο στην οδό Λαγκαδά, έχεις όλα τα μεγάλα s/ms και μια πολύ μεγάλη αγορά. 2
JDimi Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, NickTheMeat είπε Εχω ετοιμη την απαντηση στο ερωτημα σου επειδη ημουν στην ιδια θεση πριν μερικα χρονια. θα πας εκει που θα βρεις το καλυτερο σπιτι στη καλυτερη τιμη στη καλυτερη τοποθεσια και πιστεψε με θα δυσκολευτεις πολυ , ισως και να εγκαταλειψεις την προσπαθεια... Να ξερεις αυτο και μονο θα ειναι το κριτηριο σου. απο εκει και περα το ωραιοκαστρο εχει πολλους δρομους να επιλεξεις για για να φτασεις στο σπιτιαπο την Θεσ/νικη σου ενω στα πευκα τις ωρες αιχμης θα εισαι μονιμως μποτιλιαρισμενος και επισης να ξερεις πως το ωραιοκαστρο εχει ιδιωτικα σχολεια για τα παιδια μεχρι το δημοτικο, ενω τα πευκα μεχρι το λυκειο. Τα πευκα γενικα εχουν μεγαλυτερη και πιο συγχρονη αγορα. Ο κοσμος πανω κατω το ιδιο κυριαρχει ο νεοπλουτισμος. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, σίγουρα το που θα βρεθεί κατοικία είναι κριτήριο μιας και το budget είναι συγκεκριμένο. Σε δημόσιο σχολείο θα πάνε τα παιδιά. Ο νεοπλουτισμος είναι σίγουρα όμως ένα κακο στοιχειό που πολλές φορές συνυπάρχει και με τον ρατσισμό δυστυχώς. 1 ώρα πριν, koulkos είπε Καλησπέρα, άμα βγάλω άκρη θα σου πω . Σε μια μελέτη του 2021 για λογαριασμό του δήμου τα αποτελέσματα έδειξαν πως παρατηρήθηκαν αυξημένα επίπεδα σε κάποιους ρύπους ενώ στα αιωρούμενα σωματίδια ήταν χαμηλά. Εδώ το άρθρο για όποιον θέλει να το διαβάσει. Το ΤΙΤΑΝ επικαλέστηκε δικές του μετρήσεις από το ΑΠΘ που έδειχναν χαμηλότερες τιμές συν ότι του έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες. Άντε βρες άκρη. Σαν κάτοικος τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή σε μένα, π.χ. αδιαθεσία, πνίξιμο ή κάτι άλλο πνευμονολογικό, ούτε βλέπω κάποια ρύπανση σε απλωμένα ρούχα π.χ. Να σου πω την αλήθεια πιο πολύ ενοχλούν τα τζάκια το χειμώνα (μαζί και το δικό μου) παρά κάτι άλλο. Για αυτό και πρότεινα στον φίλο την κάτω Ευκαρπία μιας και απέχει από τον Τιτάνα περίπου 2χλμ σε ευθεία γραμμή. Στο τέρμα των λεωφορείων π.χ. δεν θα πήγαινα είναι η αλήθεια αν και τις πάρα πολλές φορές που την έχω περπατήσει όλη την Ευκαρπία δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Αλλά ούτε ειδικός είμαι, ούτε είναι κάτι που μπορείς να το δεις. Στην πλευρά που ισχυρίζεται ότι ο Τιτάνας ρυπαίνει εκτός ορίων είναι και ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Πέρσι σε μια έρευνα ελβετικής εταιρείας για τις περιοχές της Ελλάδας με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση, αρκετές ανατολικές περιοχές της πόλης ήταν στο top-10. Γενικά η Θεσσαλονίκη ένα θέμα το έχει. Έχει πολλές κακές κατασκευές, τέρμα εργολαβικές. Θέλει καλό ψάξιμο. Από πράσινο δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με τον Εύοσμο. Αν περπατήσεις την περιοχή θα νομίζεις ότι είσαι σε χωριό (που τέτοιο είναι στην ουσία). Και οι 3 περιοχές είναι μια χαρά από πράσινο. Προσωπικά ήμουν στο ίδιο δίλημμα πριν 6 χρόνια και επέλεξα Ευκαρπία λόγω αμεσότητας στον Περιφερειακό και την εύκολη καθημερινή βόλτα χωρίς το αυτοκίνητο. Αν δουλεύεις Καλοχώρι π.χ. και θέλεις να πας Πεύκα θα μαρτυρήσεις ψυχολογικά. Όλη η ουρά είναι μετά τον κόμβο της Ευκαρπίας και η ανάβαση στα Πεύκα - ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες - θέλει υπομονή και προσοχή (ανάλογα και το ύψος που μένεις). Το Ωραιόκαστρο έχει πολλές εναλλακτικές διαδρομές αλλά δεν παύει να είναι αναφορικές και σίγουρα όχι καλοδιατηρημένες όπως ο κεντρικός του. Κατά τη γνώμη μου στα Πεύκα πας μόνο αν είσαι επιχειρηματίας ή δουλεύεις με δικό σου ωράριο και για να χαρείς τη σπιταρόνα σου. Θα προτιμούσα το Ωραιόκαστρο. Τέλος, δεν ξέρω πόσα s/m υπάρχουν σε Πεύκα και Ωραιόκαστρο ή αν αυτή η πληροφορία σου είναι χρήσιμη, αλλά 2 λεπτά με το αυτοκίνητο στην οδό Λαγκαδά, έχεις όλα τα μεγάλα s/ms και μια πολύ μεγάλη αγορά. Από ωράριο εγώ θα είμαι σχετικά καλά μιας και δεν χρειάζεται να είμαι ακριβώς συγκεκριμένη ώρα τις περισσότερες φορές , αλλά η σύζυγος και τα μικρά που θα τα πηγαίνω εγώ στο σχολείο πρέπει να είναι συγκεκριμένη πρωινή ώρα. Επιχειρηματίας δεν είμαι και σίγουρα χρήματα για σπιταρονα δεν υπάρχουν. Απλά επειδή ζούσαμε με επαρχιακή πολύ με πληθυσμού ανάλογο του Ωραιοκάστρου θα ήθελα να διατηρήσω αυτό τον ρυθμο ζωής όσο το δυνατόν. Δεν με ενδιαφέρουν τα sm σαν sm, απλά είναι ένα στοιχείο που δείχνει πληροφορία για την περιοχή. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
chrisxkar Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Το μια χαρα ειναι σχετικο για το κορδελιο δεν ειναι χαρλεμ των 80s-90s αλλα δεν ειναι και η περιοχη που ποτε δεν συμβαινει τιποτα.Τα δυτικα δεν μου αρεσαν ποτε οσο ημουν μονιμα θεσσαλονικη για πολλους λογους πρωτον πολλες περιοχες πλυμμηριζουν , δευτερον ειναι απιστευτα αναρχα χτισμενα με αποτελεσμα να υπαρχει κυκλοφοριακο χωρις λογο ( συν οτι επειδη εξυπηρετουν αρκετο πλυθησμο με δυο τρεις κεντρικους δρομους και οταν γινονται εργα τα παντα παραλυουν) και θελεις αρκετη ωρα για το κεντρο ενω φαινομενικα ειναι διπλα και αν δεν εχεις πυλωτη την μαμησες , τριτον μεγαλωνοντας κεντρο-ανατολικα εγω απο 14 μεχρι που εφυγα κυκλοφορουσα μονος ,γυρνουσα απο εξοδους 4-5 το πρωι παλι μονος και δεν ενιωσα οτι ισως να βρισκομαι σε κινδυνο ποτε δεν νομιζω να ειναι αυτη η περιπτωση σε ολα τα δυτικα. Αν ερχεσαι απο κεντρο αθηνας βεβαια ακομα και το κορδελιο θα σου φανει ασφαλες γιατι κακα τα ψεματα το να κινεισαι αθηνα μονος μετα τα μεσανυχτα μπορει να θεωρηθει και survival game σε καποιες περιοχες. Τωρα ωραιοκαστρο-πευκα ειναι σχετικα εκτος δεν τα λες Δυτικα ειναι περιφερειακες περιοχες ,τα πευκα ειναι ανερχομενη περιοχη ησυχη μεσα στα δεντρα με αρκετο κρυο το χειμωνα βεβαια .Το ωραιοκαστρο δεν εχω ακουσει κατι κακο απλα επειδη συνεργαζομουν με επιχειρησεις εκει κοντα μου ειχαν πει οτι καποιες περιοχες ειναι προβληματικες επειδη συνορευαν με περιοχες gypsy και ως αποτελεσμα τους ειχαν ανοιξει καποιους δυο τρεις φορες.
JDimi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2023 Έκανα σήμερα μια μικρή βόλτα στην Ευκαρπία, όντως σου δίνει την εντύπωση ότι δεν είσαι σε μεγαλούπολη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα