Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Τις επόμενες ημέρες μετακομίζουμε οικογενειακώς Θεσσαλονίκη, θα μείνουμε δυτικά και θα ήθελα λίγο εκτός ώστε να έχουμε περισσότερο πράσινο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Έχουμε δύο μικρά παιδάκια τα οποία είναι 6 και 8 ετων.

Αρχικά θα μείνουμε Κορδελιό όπου και θα πάνε σχολείο τα μικρά. Πολλοί όμως γνωστοί που κατοικούν εκεί μας λένε να το αποφύγουμε για μόνιμη κατοικία, εγώ βέβαια όσο έχω μείνει δεν μου έχουν φανεί τόσο τραγικά όσο τα περιγράφουν (δεν έχω μείνει πάνω από εβδομάδα συνεχόμενα).

Ανάμεσα σε πεύκα και Ωραιόκαστρο τι θα προτείνατε; Ή και κάποια άλλη πρόταση.

Ωραιόκαστρο έχω πάει αρκετές φορές και μου αρέσει, έχει ωραίο αθλητικές εγκαταστάσεις στο κεντρικό πάρκο αρκετή φύση και είναι νομίζω αυτόνομο από σούπερ μάρκετ και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Πεύκα έχω περάσει μόνο και δεν έχω τόσο ξεκάθαρη εικόνα ακόμη, θα πάω βέβαια αρκετές φορές ώστε να μπορέσω να δω την περιοχή καλύτερα. Από ότι έχω δει περισσότερο πράσινο επίσης αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες. Εδώ σημείωση ότι μας έχουν πει για αρκετή κίνηση σε ώρες αιχμής στον μικρό στενό δρόμο που ενώνει Πεύκα με περιφερειακό, είναι όντως τόσο έντονο το πρόβλημα;

Στις συγκεκριμένες περιοχές θα γίνει αναζήτησης μεζονέτας για αγορά και οι τιμές είναι παρόμοιες.

Ευχαριστώ για την βοήθεια και αν κάποιος έχει κάποια μεζονέτα προς πώληση με ισόγειο ανεξάρτητο φυσικά ευπρόσδεκτο οποίο pm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί που λένε το Κορδελιό να αποφύγεις, έχουν κατοικήσει εκεί; δεν νομίζω. Επαναλαμβάνουν την ίδια καραμέλα που ακούνε τόσα χρόνια. Εγώ απο Εύοσμο σου λέω μια χαρά είναι.

Απ ότι λες όμως θες πιο έξω να πας, και μπορώ να σου πω για το Ωραιόκαστρο με σπίτι και κήπο για οικογένεια είναι πολύ καλά.

Επεξ/σία από atpanos
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atpanos είπε

Αυτοί που λένε το Κορδελιό να αποφύγεις, έχουν κατοικήσει εκεί; δεν νομίζω. Επαναλαμβάνουν την ίδια καραμέλα που ακούνε τόσα χρόνια. Εγώ απο Εύοσμο σου λέω μια χαρά είναι.

Απ ότι λες όμως θες πιο έξω να πας, και μπορώ να σου πω για το Ωραιόκαστρο με σπίτι και κήπο για οικογένεια είναι πολύ καλά.

Κορδελιο μένουν, δεν μου το λένε όλοι αλλά κάποιοι από αυτούς, 

Συμφωνώ ότι είναι μια χαρά, θα μείνω 2-3 μήνες τώρα ώστε να δω καλύτερα την περιοχή, δεν το αποκλείουμε γιατί θα μας είναι ευκολότερο για πρακτικούς λόγους στην καθημερινότητα αλλά έχει και το μείον ότι είναι δυσκολότερο να βρούμε κατοικία όπως την θέλουμε στα χρήματα που μπορούμε να δώσουμε (υπάρχει λόγος που είναι κατοικία πρέπει να είναι έτσι)

Δημοσ.

Απέφυγε το Κορδελιό καθώς έχει πολύ μεγάλη μόλυνση από τα ΕΛΠΕ. Εύοσμος, Σταυρούπολη και Αμπελόκηποι είναι μια χαρά. Κορδελιό και Μενεμένη είναι υποβαθμισμένες περιοχές.
Ανάμεσα σε Ωραιόκαστρο και Πεύκα, ξεκάθαρα Ωραιόκαστρο, ειδικά από τη στιγμή που έχεις παιδιά.  Αν μετακομίσεις στα Πεύκα, σε 4-5 χρόνια τα παιδιά σου θα αρχίσουν να γκρινιάζουν.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, michael92 είπε

Απέφυγε το Κορδελιό καθώς έχει πολύ μεγάλη μόλυνση από τα ΕΛΠΕ. Εύοσμος, Σταυρούπολη και Αμπελόκηποι είναι μια χαρά. Κορδελιό και Μενεμένη είναι υποβαθμισμένες περιοχές.
Ανάμεσα σε Ωραιόκαστρο και Πεύκα, ξεκάθαρα Ωραιόκαστρο, ειδικά από τη στιγμή που έχεις παιδιά.  Αν μετακομίσεις στα Πεύκα, σε 4-5 χρόνια τα παιδιά σου θα αρχίσουν να γκρινιάζουν.

Τα διυλιστήρια τα σκέφτομαι και εγώ, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο κοντά είναι αλλά κοιτώντας από το google earth είναι τελείως δίπλα. 

Τόσο χαλαρά είναι στα Πευκα; βλέπω το Ωραιόκαστρο έχει πλέον 40000 κατοίκους και τα Πεύκα 15000.

Το Ωραιόκαστρο είναι σαν μια καλή επαρχιακή πόλη με τέτοιο πλυθησμό. Θα πάω να δω και τα Πεύκα γιατί δεν έχω καθόλου εικόνα.

Δημοσ.

Τα παιδιά θα πάνε σε ιδιωτικό ή δημόσιο; Γιατί άλλο να λες καλο το Κορδελιό για ενήλικα κι άλλο να λες είμαι ΟΚ με το να στείλω το παιδί μου στο δημόσιο της περιοχής... 

• Like 1
Δημοσ.

Απο αυτά τα δυο   και εγώ Ωραιόκαστρο θα επέλεγα,   Τα πεύκα είναι πιο κοντά στην πόλη,  άλλα λόγο αυτού έχουν παραπάνω κίνηση και θόρυβο.

Οσες φόρες έχω περάσει συνεχίζει και θυμίζει Θεσσαλονίκη απο κίνηση,  στο Ωραιόκαστρο νιώθεις πως πλέον έχεις φύγει

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Τα παιδιά θα πάνε σε ιδιωτικό ή δημόσιο; Γιατί άλλο να λες καλο το Κορδελιό για ενήλικα κι άλλο να λες είμαι ΟΚ με το να στείλω το παιδί μου στο δημόσιο της περιοχής... 

Δημόσιο στο Κορδελιό, ξεκινούν αύριο. Είναι οι γονείς της γυναίκας μου στην περιοχή  και ανιψιά ίδιας ηλικίας στο Δημοτικό που θα πάνε  ώστε προσαρμοστούν πολύ πιο εύκολα. Έγινε πολύ ξαφνικά, ήταν σχεδόν απίθανο να μπορέσουμε ταυτόχρονα να αλλάξουμε και οι δύο το που θα δουλεύουμε (ιδιωτικός εγώ και δημόσιο η σύζυγος) και ζοριστηκαμε όλοι! 

Εκεί θα συνεχίσουν σχολείο. Θα τα πηγαίνω εγώ το πρωί και το μεσημέρι θα τα παίρνει η σύζυγος ή η μητέρα της. Το πρόβλημα σε αυτό το σενάριο είναι ότι θα μένουν σε άλλη περιοχή από αυτή που θα πηγαίνουν σχολείο.

Δεν γίνεται όμως να τους αλλάξουμε και πάλι σχολείο όταν βρούμε σπίτι πάνω που θα έχουν προσαρμοστεί. Βέβαια 10 λεπτά είναι το Ωραιόκαστρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, JDimi είπε

Καλημέρα,

Τις επόμενες ημέρες μετακομίζουμε οικογενειακώς Θεσσαλονίκη, θα μείνουμε δυτικά και θα ήθελα λίγο εκτός ώστε να έχουμε περισσότερο πράσινο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Έχουμε δύο μικρά παιδάκια τα οποία είναι 6 και 8 ετων.

Αρχικά θα μείνουμε Κορδελιό όπου και θα πάνε σχολείο τα μικρά. Πολλοί όμως γνωστοί που κατοικούν εκεί μας λένε να το αποφύγουμε για μόνιμη κατοικία, εγώ βέβαια όσο έχω μείνει δεν μου έχουν φανεί τόσο τραγικά όσο τα περιγράφουν (δεν έχω μείνει πάνω από εβδομάδα συνεχόμενα).

Ανάμεσα σε πεύκα και Ωραιόκαστρο τι θα προτείνατε; Ή και κάποια άλλη πρόταση.

Ωραιόκαστρο έχω πάει αρκετές φορές και μου αρέσει, έχει ωραίο αθλητικές εγκαταστάσεις στο κεντρικό πάρκο αρκετή φύση και είναι νομίζω αυτόνομο από σούπερ μάρκετ και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Πεύκα έχω περάσει μόνο και δεν έχω τόσο ξεκάθαρη εικόνα ακόμη, θα πάω βέβαια αρκετές φορές ώστε να μπορέσω να δω την περιοχή καλύτερα. Από ότι έχω δει περισσότερο πράσινο επίσης αρκετές αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες. Εδώ σημείωση ότι μας έχουν πει για αρκετή κίνηση σε ώρες αιχμής στον μικρό στενό δρόμο που ενώνει Πεύκα με περιφερειακό, είναι όντως τόσο έντονο το πρόβλημα;

Στις συγκεκριμένες περιοχές θα γίνει αναζήτησης μεζονέτας για αγορά και οι τιμές είναι παρόμοιες.

Ευχαριστώ για την βοήθεια και αν κάποιος έχει κάποια μεζονέτα προς πώληση με ισόγειο ανεξάρτητο φυσικά ευπρόσδεκτο οποίο pm.

Πεύκα τις καθημερινές μπλοκάρει ο κεντρικός η Παπανικολάου και ζοριζει, Ωραιόκαστρο είναι.πιο ωραία όντως.αλλα.πιο μακρυα.

Κορδελιό, Μενεμένη δεν θα έμενα γιατί δεν μου αρέσουν ως περιοχές. Κορδελιό όντως υπάρχει καθημερινή οσμή από το διυλιστήριο, σίγουρα και για αυτόν δεν θα έμενα μεγάλο χρονικό διάστημα. Εύοσμος ίσως λίγο καλύτερα.

Αν δεν είχα πρόβλημα.με την απόσταση μεταξύ πευκα.και Ωραιόκαστρο στην θέση σου θα επέλεγα Ωραιόκαστρο.

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 2
Δημοσ.

Πευκα κατα τη γνωμη μου.

Πολυ πιο κοντα στο κεντρο, και ακριβως διπλα στον περιφερειακο..

Βεβαια οπως ειπαν και οι αλλοι τις ωρες αιχμης εχει κινηση στο φαναρι..

Ισως να επρεπε να πας μια βολτα εκει κατα τις 8 το πρωι να δεις τι γινεται

• Like 1
Δημοσ.

Ευκαρπία γιατί όχι; Πολύ πιο κοντά στην πόλη σε σχέση με το Ωραιόκαστρο, ο κυκλικός κόμβος έχει βοηθήσει απίστευτα στην κίνηση, έχει άμεση εγγύτητα στον περιφερειακό, έχει πολύ νεολαία, πολλές μεζονέτες (όπως και οι άλλες 2 περιοχές) και το σημαντικότερο ότι το μισό κομμάτι (όχι το πάνω της παλιάς Ευκαρπίας) είναι flat και μπορείς άνετα να πας τις βόλτες σου χωρίς το αυτοκίνητο (που στα Πεύκα δεν μπορείς). Από υποδομές είναι κομπλέ όσον αφορά σε αθλητικές δραστηριότητες, έχει αρκετά πάρκα και εύκολο παρκάρισμα. Τέλος, οι τιμές είναι πάνω κάτω πολύ κοντά με αυτές των άλλων 2 περιοχών, ίσως και λίγο φθηνότερα από εκείνες των Πεύκων. 

Δημοσ.

Ξεκινάς σε λάθος βάση.

Πόσα αυτοκίνητα έχει η οικογένεια; Τα παιδιά ξέρουν να οδηγούν ή θα το αφήσεις τελευταία στιγμή, στα 18; Εναλλακτικά, από γάμπες πως πάτε; Από ημιμαραθώνιο και κάτω, ζορίζουν τα πράγματα.

Για το Ωραιόκαστρο, είσαι σίγουρος ότι μιλάς μόνο για το Ωραίο; Δίπλα υπάρχει το Παλαιόκαστρο, υπάρχει και η Γαλήνη. Σε αντίθεση με τα Πεύκα (όπως σου είπαν ήδη), η κίνηση τσουλάει πιο εύκολα. Βέβαια, χρειάζεται προσοχή (όπως παντού, αλλά είναι άλλη κουβέντα) στην οδήγηση και ειδικά στο κατέβασμα, όπως και στην μετακίνηση με το αστικό (πχ όταν θα περιμένεις στην στάση, να έχεις εξετάσει όλες τις πλευρές που θα σου έρθει αυτοκίνητο και να μετακινηθείς σε πιο ασφαλή θέση, σε ΚΑΘΕ στάση, ΚΑΘΕ φορά που περιμένεις).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, koulkos είπε

Ευκαρπία γιατί όχι; Πολύ πιο κοντά στην πόλη σε σχέση με το Ωραιόκαστρο, ο κυκλικός κόμβος έχει βοηθήσει απίστευτα στην κίνηση, έχει άμεση εγγύτητα στον περιφερειακό, έχει πολύ νεολαία, πολλές μεζονέτες (όπως και οι άλλες 2 περιοχές) και το σημαντικότερο ότι το μισό κομμάτι (όχι το πάνω της παλιάς Ευκαρπίας) είναι flat και μπορείς άνετα να πας τις βόλτες σου χωρίς το αυτοκίνητο (που στα Πεύκα δεν μπορείς). Από υποδομές είναι κομπλέ όσον αφορά σε αθλητικές δραστηριότητες, έχει αρκετά πάρκα και εύκολο παρκάρισμα. Τέλος, οι τιμές είναι πάνω κάτω πολύ κοντά με αυτές των άλλων 2 περιοχών, ίσως και λίγο φθηνότερα από εκείνες των Πεύκων. 

Το Τιτάν δεν αποτρέπει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, koulkos είπε

Έχω δει ότι έχει αρκετα φθηνότερες τιμές και μου είπαν ότι ειδικά στο βόρειο μέρος είναι καλύτερα, θα πάω να δω την περιοχή μιας και δεν έχω καθόλου εικόνα, καλό ότι είναι φλατ μιας και κάνουμε συχνά βόλτες με ποδήλατα. Είχα σαν εικόνα για την Ευκαρπία ότι σαν τον Εύοσμο χωρίς πολύ πράσινο.

3 ώρες πριν, csontheline είπε

Ξεκινάς σε λάθος βάση.

Πόσα αυτοκίνητα έχει η οικογένεια; Τα παιδιά ξέρουν να οδηγούν ή θα το αφήσεις τελευταία στιγμή, στα 18; Εναλλακτικά, από γάμπες πως πάτε; Από ημιμαραθώνιο και κάτω, ζορίζουν τα πράγματα.

Για το Ωραιόκαστρο, είσαι σίγουρος ότι μιλάς μόνο για το Ωραίο; Δίπλα υπάρχει το Παλαιόκαστρο, υπάρχει και η Γαλήνη. Σε αντίθεση με τα Πεύκα (όπως σου είπαν ήδη), η κίνηση τσουλάει πιο εύκολα. Βέβαια, χρειάζεται προσοχή (όπως παντού, αλλά είναι άλλη κουβέντα) στην οδήγηση και ειδικά στο κατέβασμα, όπως και στην μετακίνηση με το αστικό (πχ όταν θα περιμένεις στην στάση, να έχεις εξετάσει όλες τις πλευρές που θα σου έρθει αυτοκίνητο και να μετακινηθείς σε πιο ασφαλή θέση, σε ΚΑΘΕ στάση, ΚΑΘΕ φορά που περιμένεις).

Δυο αυτοκίνητα έχουμε, τα παιδιά οδηγούν ποδήλατο! Αφού είναι μόλις 6 και 8 χρόνων, λέω να μην τους αφήσω ακόμα να οδηγήσουν αυτοκίνητο :)

Προφανώς με αυτοκίνητο θα πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο.

Κοιτάω όλη την περιοχή του Ωραιοκάστρου εκτός από το Μελισσοχώρι που είναι πιο μακριά. 

Έχω πάει αρκετές φορές, δεν έχω συναντήσει ποτέ κίνηση από Εύοσμο για Ωραιόκαστρο.

19 ώρες πριν, giwfys είπε

Πευκα κατα τη γνωμη μου.

Πολυ πιο κοντα στο κεντρο, και ακριβως διπλα στον περιφερειακο..

Βεβαια οπως ειπαν και οι αλλοι τις ωρες αιχμης εχει κινηση στο φαναρι..

Ισως να επρεπε να πας μια βολτα εκει κατα τις 8 το πρωι να δεις τι γινεται

Θα πάω σίγουρα να δω την περιοχή και την κίνηση σε ώρες αιχμής, κλείνω προς Ωραιόκαστρο προς το παρόν 

Επεξ/σία από JDimi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...