Ntinaras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 9/9/2023 στις 11:14 ΜΜ, burnin είπε καλησπερα. Πηγα προσφατα Μπρατισλαβα. Εκλεισα ενα ξενοδοχειο στο Booking που ειχε και καλες κριτικες (9.2). Ολα περιπου καλα, (δεν ηταν και τελειο αλλα δε θελω να σταθω εκει). Γυρναω και σκαει μηνυμα απο το μπουκινγκ, πως ο χοστ αξιωνει 100 ευρω, γιατι λεει καταπατησα τους ορους του για το καπνισμα. Κοινως, λενε οτι καπνισα μεσα στο δωματιο. Το αστειο ειναι πως ουτε εγω ουτε η γυναικα μου καπνιζουμε. Πληρωσα με καρτα εθνικης που ηταν συνδεδεμενη στο πειπαλ. Η καρτα εν τω μεταξυ ληγει τελος Σεπτεμβρη και μου ηρθε ηδη αλλη που εχει αλλο cvv και ημερομηνια ληξης. Εστειλα ενα κατεβατο στο πειπαλ και στον ιδιο το χοστ. Προφανως δε θα το αφησω ετσι. 2 ερωτησεις για οσους ξερουν. Αυτη τη στιγμη εχω παγωσει την καρτα, μεσω της εφαρμογης της εθνικης. Μπορει να μου τραβηξει λεφτα ενω εχω παγωμενη την καρτα? Αν παει Οκτωβρης και η καρτα που χρησιμοποιησα σταματησει να ισχυει, μποει ο χοστ να τραβηξει, απο την ανανεωμενη καρτα που εχει τον ιδιο αριθμο? Αν δω χρεωση εννοειται θα κανω αμφισβητηση συναλλαγης. το θεμα ειναι ομως να μη δω και να μη μπλεξω παραπανω. Σκεφτομουν να παρω και την τραπεζα, αλλα τι να της πω? αν γινει χρεωσει μεσω πειπαλ απο τον ταδε να την κοψετε? στεκει αυτο? καμια συμβουλη ρε παιδια? σας ευχαριστω πολυ υγ. το πιο απλο θα ηταν να δηλωσω απωλεια στην καρτα, να βγαλω καινουργια και τελειωνει το θεμα με χασουρα 6 ευρω απο εμενα. αλλα δε θελω ουτε αυτα να τους χαρισω... Παρομοιο σκηνικο μου ειχε συμβει στο Βουκουρεστι οταν το ξενοδοχειο προσπαθησε να με χρεωσει εξτρα επειδη χρησιμοποιησα το wifi που ηταν επι πληρωμη. Κατι που δεν ειχε γινει προφανως. 1
Narayan Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 9/9/2023 στις 11:14 ΜΜ, burnin είπε καλησπερα. Πηγα προσφατα Μπρατισλαβα. Εκλεισα ενα ξενοδοχειο στο Booking που ειχε και καλες κριτικες (9.2). Ολα περιπου καλα, (δεν ηταν και τελειο αλλα δε θελω να σταθω εκει). Γυρναω και σκαει μηνυμα απο το μπουκινγκ, πως ο χοστ αξιωνει 100 ευρω, γιατι λεει καταπατησα τους ορους του για το καπνισμα. Κοινως, λενε οτι καπνισα μεσα στο δωματιο. Το αστειο ειναι πως ουτε εγω ουτε η γυναικα μου καπνιζουμε. Πληρωσα με καρτα εθνικης που ηταν συνδεδεμενη στο πειπαλ. Η καρτα εν τω μεταξυ ληγει τελος Σεπτεμβρη και μου ηρθε ηδη αλλη που εχει αλλο cvv και ημερομηνια ληξης. Εστειλα ενα κατεβατο στο πειπαλ και στον ιδιο το χοστ. Προφανως δε θα το αφησω ετσι. 2 ερωτησεις για οσους ξερουν. Αυτη τη στιγμη εχω παγωσει την καρτα, μεσω της εφαρμογης της εθνικης. Μπορει να μου τραβηξει λεφτα ενω εχω παγωμενη την καρτα? Αν παει Οκτωβρης και η καρτα που χρησιμοποιησα σταματησει να ισχυει, μποει ο χοστ να τραβηξει, απο την ανανεωμενη καρτα που εχει τον ιδιο αριθμο? Αν δω χρεωση εννοειται θα κανω αμφισβητηση συναλλαγης. το θεμα ειναι ομως να μη δω και να μη μπλεξω παραπανω. Σκεφτομουν να παρω και την τραπεζα, αλλα τι να της πω? αν γινει χρεωσει μεσω πειπαλ απο τον ταδε να την κοψετε? στεκει αυτο? καμια συμβουλη ρε παιδια? σας ευχαριστω πολυ υγ. το πιο απλο θα ηταν να δηλωσω απωλεια στην καρτα, να βγαλω καινουργια και τελειωνει το θεμα με χασουρα 6 ευρω απο εμενα. αλλα δε θελω ουτε αυτα να τους χαρισω... Εγώ πάντως αν είμουν ελεγκτής dispute στην PayPal και έβλεπα πως ο πελάτης κάνει τέτοιες ενέργειες για να αποφύγει την χρέωση, μάλλον θα δικαίωνα το ξενοδοχείο. Αν όντως δεν έκανες αυτό το οποίο ισχυρίζονται, γιατί δεν αφήνεις τη χρέωση να προχωρήσει και μετά να κάνεις αμφισβήτηση, όπως είναι το σωστό; 2
spooker Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, Narayan said: Εγώ πάντως αν είμουν ελεγκτής dispute στην PayPal και έβλεπα πως ο πελάτης κάνει τέτοιες ενέργειες για να αποφύγει την χρέωση, μάλλον θα δικαίωνα το ξενοδοχείο. Αν όντως δεν έκανες αυτό το οποίο ισχυρίζονται, γιατί δεν αφήνεις τη χρέωση να προχωρήσει και μετά να κάνεις αμφισβήτηση, όπως είναι το σωστό; Λογικό αυτό που λες, από την άλλη προσωπικά με ελληνικές τράπεζες (εθνική) τα έχω βρει πολύ σκούρα σε αμφισβήτηση συναλλαγής με μεγάλη αεροπορική εταιρία που τύχαινε να ήταν μεγάλος πελάτης της τράπεζας (aegean) . Τελικά δικαιώθηκα μέσω μεγάλης πιεσης και καταγγελίας με συνήγορο καταναλωτή. Το μάθημα μου το πήρα και πλέον πληρώνω με revolut. Μια φορά που χρειάστηκε η αμφισβήτηση με δικαίωσαν με μια σχετικά διαφανή διαδικασία. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2023 από spooker 1
Bitbit Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 19 minutes ago, Narayan said: Εγώ πάντως αν είμουν ελεγκτής dispute στην PayPal και έβλεπα πως ο πελάτης κάνει τέτοιες ενέργειες για να αποφύγει την χρέωση, μάλλον θα δικαίωνα το ξενοδοχείο. Αν όντως δεν έκανες αυτό το οποίο ισχυρίζονται, γιατί δεν αφήνεις τη χρέωση να προχωρήσει και μετά να κάνεις αμφισβήτηση, όπως είναι το σωστό; κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε 1
vagos789 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 9/9/2023 στις 11:14 ΜΜ, burnin είπε Κοινως, λενε οτι καπνισα μεσα στο δωματιο. Το αστειο ειναι πως ουτε εγω ουτε η γυναικα μου καπνιζουμε. Πληρωσα με καρτα εθνικης που ηταν συνδεδεμενη στο πειπαλ Συνοψιζοντας,πρωτη κινηση να στειλεις μηνυμα οπου ζητας αποδειξη και γι αυτο που ισχυριζονται και ρωτας ευγενικα μηπως μπερδεψαν το δωματιο γιατι κανενας απο εσας δεν καπνιζει. Δευτερη κινηση παγωνεις το paypal επ αοριστον. Στις 9/9/2023 στις 11:14 ΜΜ, burnin είπε Κοινως, λενε οτι καπνισα μεσα στο δωματιο. Το αστειο ειναι πως ουτε εγω ουτε η γυναικα μου καπνιζουμε. Πληρωσα με καρτα εθνικης που ηταν συνδεδεμενη στο πειπαλ Συνοψιζοντας,πρωτη κινηση να στειλεις μηνυμα οπου ζητας αποδειξη και γι αυτο που ισχυριζονται και ρωτας ευγενικα μηπως μπερδεψαν το δωματιο γιατι κανενας απο εσας δεν καπνιζει. Δευτερη κινηση παγωνεις το paypal επ αοριστον. 1
dtk-386 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, Narayan είπε Εγώ πάντως αν είμουν ελεγκτής dispute στην PayPal και έβλεπα πως ο πελάτης κάνει τέτοιες ενέργειες για να αποφύγει την χρέωση, μάλλον θα δικαίωνα το ξενοδοχείο. Αν όντως δεν έκανες αυτό το οποίο ισχυρίζονται, γιατί δεν αφήνεις τη χρέωση να προχωρήσει και μετά να κάνεις αμφισβήτηση, όπως είναι το σωστό; Δηλ αν μετά από λίγο του πει ότι κατούραγε καθιστός και όχι όρθιος και του ζητήσει 50 ευρώ θα πρέπει ο πελάτης να το δεχτεί? Καλά κάνει και αμύνεται στον παραλογισμό του άλλου. Προφανώς έχουν βρει την κότα που κάνει τα αυγά. 1
Narayan Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, dtk-386 είπε Δηλ αν μετά από λίγο του πει ότι κατούραγε καθιστός και όχι όρθιος και του ζητήσει 50 ευρώ θα πρέπει ο πελάτης να το δεχτεί? Καλά κάνει και αμύνεται στον παραλογισμό του άλλου. Προφανώς έχουν βρει την κότα που κάνει τα αυγά. Θα πρέπει να το αποδείξει. Εγώ λέω απλά ότι το PayPal θα βάλει στη ζυγαριά τι λέει και τι έκανε η κάθε πλευρά, και θα βγάλει ένα συμπέρασμα. Και το "μπλοκάρω την κάρτα μου" μπορεί να ερμηνευτεί ως "την έκανα την κουτσουκέλα και τώρα προσπαθώ να μην με χρεώσουν". 1
Engimek Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 47 λεπτά πριν, Narayan είπε Εγώ πάντως αν είμουν ελεγκτής dispute στην PayPal και έβλεπα πως ο πελάτης κάνει τέτοιες ενέργειες για να αποφύγει την χρέωση, μάλλον θα δικαίωνα το ξενοδοχείο. Μα αν έχει παγώσει/ακυρώσει κλπ την κάρτα του δεν θα γίνει κάποια άλλη χρέωση. Και αφού δεν υπάρχει χρέωση δεν γίνεται κανένα dispute (αφού δεν μπορείς να κανεις dispute για το τίποτα) Εν πασει περιπτώσει οπως ειπε ο ts δεν εχει αυτοματη πληρωμή ενεργοποιημένη με την εν λογω επιχείρηση οπότε δεν θα γίνει κάτι. 1
RipCity Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Narayan είπε Θα πρέπει να το αποδείξει. Εγώ λέω απλά ότι το PayPal θα βάλει στη ζυγαριά τι λέει και τι έκανε η κάθε πλευρά, και θα βγάλει ένα συμπέρασμα. Και το "μπλοκάρω την κάρτα μου" μπορεί να ερμηνευτεί ως "την έκανα την κουτσουκέλα και τώρα προσπαθώ να μην με χρεώσουν". Δεν είναι δικαστής το paypal για να λάβει υπόψη του όλα τα δεδομένα και να σου βγάλει σωστή απόφαση. Κάποτε η Hellenic Train μου χρέωσε διπλό το εισιτήριο. Ήταν προφανές το λάθος αφού είχε βγει στο ίδιο όνομα δεύτερο εισιτήριο το ίδιο δευτερόλεπτο. Με σύνδεσαν με Κάιρο και μου λένε βρες τα με την Hellenic η οποία μου λέει πως πλέον το δρομολόγιο είναι στο παρελθόν και δε γίνεται κάτι. Το είχα βγάλει για μετά από δυο ώρες και μέχρι να απαντήσουν είχε ήδη πραγματοποιηθεί. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2023 από RipCity 1
Nabuko Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 9/9/2023 στις 11:14 ΜΜ, burnin είπε Κοινως, λενε οτι καπνισα μεσα στο δωματιο. Το αστειο ειναι πως ουτε εγω ουτε η γυναικα μου καπνιζουμε. Το θέμα είναι πως μπορεί να διαπιστωσει το paypal ότι κάποιος όντως δεν καπνίζει? Και που ξέρουμε ότι δεν κάπνιζε η καθαρίστρια όταν ετοίμαζε το δωμάτιο? 1
burnin Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Nabuko είπε Το θέμα είναι πως μπορεί να διαπιστωσει το paypal ότι κάποιος όντως δεν καπνίζει? Και που ξέρουμε ότι δεν κάπνιζε η καθαρίστρια όταν ετοίμαζε το δωμάτιο? ακριβως αυτο. εχει δει τις καθαριστριες να καπνιζουν (οχι ομως μεσα σε δωματιο). Ο συναγερμος μονοξειδιου γιατι δεν βαρεσε? Στο γκουγκλ μαπς, κιαλλοι την εχουν πατησει με απραλογες και ανυποστατες καταγγελιες τους. Τελοσπαντων, σας ευχαριστω ολους παιδια. θα το προχωρησω οσο δεν παει και θα ζητησω και αποζημειωση απο τη booking για την ταλαιπωρια. Οτι νεωτερο, θα σας ενημερωσω! πιστευω σημερα θα εχουμε εξελιξεις 1
burnin Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2023 για να κλεισει καπου το θεμα, εστειλα σε μπουκινγκ. αναλυτικα τι παιχτηκε. εστειλα και στο ξενοδοχειο. κανεις δεν απαντησε. καμια χρεωση δεν εγινε, βαρεθηκα και δεν το προχωρησα. αυτα... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα