burnin Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 καλησπερα. Πηγα προσφατα Μπρατισλαβα. Εκλεισα ενα ξενοδοχειο στο Booking που ειχε και καλες κριτικες (9.2). Ολα περιπου καλα, (δεν ηταν και τελειο αλλα δε θελω να σταθω εκει). Γυρναω και σκαει μηνυμα απο το μπουκινγκ, πως ο χοστ αξιωνει 100 ευρω, γιατι λεει καταπατησα τους ορους του για το καπνισμα. Κοινως, λενε οτι καπνισα μεσα στο δωματιο. Το αστειο ειναι πως ουτε εγω ουτε η γυναικα μου καπνιζουμε. Πληρωσα με καρτα εθνικης που ηταν συνδεδεμενη στο πειπαλ. Η καρτα εν τω μεταξυ ληγει τελος Σεπτεμβρη και μου ηρθε ηδη αλλη που εχει αλλο cvv και ημερομηνια ληξης. Εστειλα ενα κατεβατο στο πειπαλ και στον ιδιο το χοστ. Προφανως δε θα το αφησω ετσι. 2 ερωτησεις για οσους ξερουν. Αυτη τη στιγμη εχω παγωσει την καρτα, μεσω της εφαρμογης της εθνικης. Μπορει να μου τραβηξει λεφτα ενω εχω παγωμενη την καρτα? Αν παει Οκτωβρης και η καρτα που χρησιμοποιησα σταματησει να ισχυει, μποει ο χοστ να τραβηξει, απο την ανανεωμενη καρτα που εχει τον ιδιο αριθμο? Αν δω χρεωση εννοειται θα κανω αμφισβητηση συναλλαγης. το θεμα ειναι ομως να μη δω και να μη μπλεξω παραπανω. Σκεφτομουν να παρω και την τραπεζα, αλλα τι να της πω? αν γινει χρεωσει μεσω πειπαλ απο τον ταδε να την κοψετε? στεκει αυτο? καμια συμβουλη ρε παιδια? σας ευχαριστω πολυ υγ. το πιο απλο θα ηταν να δηλωσω απωλεια στην καρτα, να βγαλω καινουργια και τελειωνει το θεμα με χασουρα 6 ευρω απο εμενα. αλλα δε θελω ουτε αυτα να τους χαρισω...
vasilllis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Αν πληρωσες μεσω paypal,τοτε αυτος οταν χρειαστει θα τραβηξει χρηματα μεσα απο αυτο σε οποια καρτα ειναισυνδεμενη μαζι του. Αν εχεις πληρωσει μεσω καρτας τοτε δεν θα μπορει να την χρησιμοποιησει. 2
redbullboy Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Αν σε χρεώσουν και κάνεις αμφισβήτηση, είναι πιθανότατο να σου επιστραφεί το ποσό. Η τράπεζα/MasterCard/Visa/(insert credit card handler here) θα ζητήσει από το ξενοδοχείο είτε την υπογραφή σου πάνω στο μπονακι, είτε το τικμποξ που αποδέχθηκες ρητά την χρέωση. Και φαντάζομαι δεν θα έχουν τίποτα από τα 2. 2
Bitbit Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 δεν είναι λίγο κουφό όλο αυτό; δηλαδή ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει και ζητάει λεφτά; 3
atpanos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Αν πλήρωσες με PayPal πρέπει στο PayPal να ακυρώσεις την σύνδεση με το booking. Το booking μπορεί να χρεώσει το PayPal σου και μετά το PayPal θα ψάξει να βρει τα λεφτά από εσένα και θα μπλέξεις με αυτούς. 1
burnin Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, atpanos είπε Αν πλήρωσες με PayPal πρέπει στο PayPal να ακυρώσεις την σύνδεση με το booking. Το booking μπορεί να χρεώσει το PayPal σου και μετά το PayPal θα ψάξει να βρει τα λεφτά από εσένα και θα μπλέξεις με αυτούς. Αυτο πως το κανω φιλε; Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις
atpanos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, burnin είπε Αυτο πως το κανω φιλε; Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις Για δες εδώ https://www.paypal.com/myaccount/autopay/ 1
kostasbm Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 σου ερχεται μυνημα απο το booking και στελνεις μυνημα στο παυπαλ και στο ξενοδοχειο στο booking εστειλες μυνημα ???? αυτοι σου εστειλαν εκει επρεπε πρωτα να απευθυνθεις με το κατεβατο ..αυτη εναι η λογικη σειρα..... πολυ πιθανον να ειχε ληξει το θεμα αμεσα και να μην μπεις στη διαδικασια ακυρωσης η αμφισβητησης η οτι αλλο ενημερωσε μας οταν βρεις ακρη..... 1
burnin Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, atpanos είπε Για δες εδώ https://www.paypal.com/myaccount/autopay/ αψογος φιλε. δεν υπηρχε αυτοματη πληρωμη προς μπουκινγκ. ολα καλα. σε ευχαριστω 4 ώρες πριν, kostasbm είπε σου ερχεται μυνημα απο το booking και στελνεις μυνημα στο παυπαλ και στο ξενοδοχειο στο booking εστειλες μυνημα ???? αυτοι σου εστειλαν εκει επρεπε πρωτα να απευθυνθεις με το κατεβατο ..αυτη εναι η λογικη σειρα..... πολυ πιθανον να ειχε ληξει το θεμα αμεσα και να μην μπεις στη διαδικασια ακυρωσης η αμφισβητησης η οτι αλλο ενημερωσε μας οταν βρεις ακρη..... εχω στειλει μηνυμα και στο μπουκινγκ και στο ξενοδοχειο. στο πειπαλ δεν εχω στειλει. Για οτι νεωτερο θα ενημερωσω. [πιστευω αυριο θα υπαρχουν εξελιξεις. Σας ευχαριστω ολους
Engimek Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 9/9/2023 στις 11:14 ΜΜ, burnin είπε Αν παει Οκτωβρης και η καρτα που χρησιμοποιησα σταματησει να ισχυει, μποει ο χοστ να τραβηξει, απο την ανανεωμενη καρτα που εχει τον ιδιο αριθμο? Θα σταθώ σε αυτό εδώ που ρωτάς γιατί έχει ενδιαφέρον και η απάντηση αντιτίθεται στη κοινή λογική. Εαν πρόκειται για κάποια πολύ μεγάλη επιχείρηση όπως Amazon, ίσως και να γινόταν. Τέτοιες μεγάλες εταιρείες έχουν συμβάσεις με κάποιες τράπεζες και ενημερώνονται αυτόματα για το πότε τα στοιχεία πληρωμής σου αλλάζουν και για το ποιά είναι αυτό. Ο σκοπός πίσω από αυτό είναι "για να μην κουράζεται ο χρήστης να τα συμπληρώνει αυτός μια φορά στα 4-5-6 χρόνια". Δεν γνωρίζω εαν αυτό ισχύει ήδη και στην Ελλάδα αλλά δεν θα μείνω έκπληκτος εαν στο μέλλον γίνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και το Paypal μπορεί και να ανανεώσει τα στοιχεία της κάρτας σου αυτόματα (όπως εξήγησα δεν ξέρω σίγουρα αν θα γίνει αυτό με ελληνική κάρτα) αλλά εφόσον δεν έχεις αυτόματη πληρωμή ενεργοποιημένη δεν θα γίνει τίποτα και ας χτυπιούνται οι άλλοι. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Αν ειχες πληρωσει με καρτα απ ευθειας, να ξερεις οτι θα ειχε το ξενοδοχειο ολα τα στοιχεια της καρτας σου. Τουλαχιστον μεχρι πριν μερικα χρονια το booking εστελνε τα στοιχεια της καρτας στο ξενοδοχειο για να κανει μια προεγκριση συναλλαγης κλπ. Μόλις τώρα, Engimek είπε Εαν πρόκειται για κάποια πολύ μεγάλη επιχείρηση όπως Amazon, ίσως και να γινόταν. Τέτοιες μεγάλες εταιρείες έχουν συμβάσεις με κάποιες τράπεζες και ενημερώνονται αυτόματα για το πότε τα στοιχεία πληρωμής σου αλλάζουν και για το ποιά είναι αυτό. Ο σκοπός πίσω από αυτό είναι "για να μην κουράζεται ο χρήστης να τα συμπληρώνει αυτός μια φορά στα 4-5-6 χρόνια". Δεν γνωρίζω εαν αυτό ισχύει ήδη και στην Ελλάδα αλλά δεν θα μείνω έκπληκτος εαν στο μέλλον γίνει. Στο αμαζον παντως μου βγαζει παλιες καρτες ως expired, δεν εχει ανανεωθει ποτε αυτοματα με τα νεα στοιχεια και νομιζω θα ηταν και παρανομο κατι τετοιο να στελνει η τραπεζα τα στοιχεια σου σε καθε επιχειρηση. 1
Engimek Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Στο αμαζον παντως μου βγαζει παλιες καρτες ως expired, δεν εχει ανανεωθει ποτε αυτοματα με τα νεα στοιχεια και νομιζω θα ηταν και παρανομο κατι τετοιο να στελνει η τραπεζα τα στοιχεια σου σε καθε επιχειρηση. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, μάλιστα είχα μείνει κάγκελο την πρώτη φορά που το άκουσα. Όπως είπα δεν ξέρω αν γίνεται αυτό στην Ελλάδα ή καν στην Ευρώπη ακόμα. Σε Αμερική π.χ. η Paypal σίγουρα το κάνει https://www.paypal.com/us/cshelp/article/why-did-paypal-automatically-update-the-expiration-date-on-my-card-help162 1
vamvakoolas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 - Ακομα και το ξενοδοχειο να σου τραβηξει χρηματα μπορεις να υποβαλεις ενσταση τοσο paypal οσο και στη τραπεζα σου γραπτως/email και να αμφισβητήσεις τη συναλλαγη. Σε αυτες τις περιπτωσεις by default αυτοι οι οργανοσμοι τασσονται υπερ καταναλωτη πελατη τους (δηλαδη με εσενα) -Οπως εχουμε γραψει παλιοτερα για την Ελλαδα το paypal θα σου ζητησει να βαλεις τα στοιχεια της νεας καρτας. Γενικα στην Ευρωπη ειναι λιγο επιφυλακτικοι να μοιραζονται τα στοιχεια νεας καρτας με εταιριες ακομα και αν εχει υπογραφει συμβαση -μη ξεχασεις να μοιραστεις την επειρια σου στο booking και να γραψεις 2 λογια μη τη παθουν και αλλοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα