Προς το περιεχόμενο

Η Google ενεργοποιεί το Privacy Sandbox στον Chrome browser, καταργώντας σταδιακά τη χρήση cookies για στόχευση διαφημίσεων

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Maitre said:

Το συγκεκριμένο extension (I don't care about cookies) βλέπω ότι το έχει πάρει η Avast.

Αν Ισχύει δεν μου φαίνεται τόσο ασφαλές...

Μάλιστα, ίσως να μην το χρειάζομαι πλέον αν και δεν το έχω τεστάρει γιατί το uBlock έχει επιλογή για cookies pop up.

Έκανα μόλις disable το IDCAC και θα αφήσω μόνο το uBlock για να δω αν κάνει την ίδια δουλειά. Ήδη δεν είδα κανέναν cookie warning προσπαθώντας να μπω σε διάφορες σελίδες αλλά θα το αφήσω καμιά εβδομάδα για σιγουριά.

image.png.59285eb43bc1cbfe08403c1ffed74c33.png

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ναι αυτός ο firefox μια ζωή δεν τον χώνεψα με τις ρυθμίσεις του είχα θέμα πάντα όσο θυμάμαι. Ο bave πάλι είναι σχεδόν ίδιος με chrome σε ui για όσους δίνουν βάρος σε προσωπικά δεδομένα είναι καλή εναλακτική επιλογή. Οι επεκτάσεις θέλουν προσοχή μόνο τα απαραίτητα ενεργοποιημένα.

Σε λίγο θα προστεθεί και https://arc.net/ σε όσους δεν έχουν ήδη πρόσβαση μέσω mac

Στις 9/9/2023 στις 11:50 ΜΜ, iwnas28 είπε

ειμαι σε σημειο να αλλαξω κ γω τον chrome κ σκεφτομουν να βαλω brave.

γενικα θα τον προτεινες ?

εχω την εντυπωση οτι ο firefox εχει πιαστει να πουλαει data στο φβ 

Εγώ με Brave είμαι και είμαι ευχαριστημένος. Πριν 1 χρόνο είχα δοκιμάσει για developing αλλα είχα θέματα. Πλέον δεν έχω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/9/2023 στις 10:50 ΠΜ, hariskar είπε

Έχω σταματήσει να μπαίνω σε αυτή διαδικασία. Ας γνωρίζει η Google τα sites που επισκέπτομαι, δεν έχω κάτι να κρύψω. Ούτως ή άλλως με τα smartphones είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί κανείς.

και γω δεν έχω κάτι να κρύψω, αλλά ουτε και θέλω να ξέρει η ggogle και η κάθε google ένα σωρό πράματα για μένα. Άσε που πολλές φορές απ' τα πολλά παράθυρα που πρέπει να κλείσω για να διαβάσω κάποιο άρθρο, μου βγαίνει ξινό στο τέλος. 

Επεξ/σία από chrsiou

18 ώρες πριν, nicewise είπε

Ο bave πάλι είναι σχεδόν ίδιος με chrome σε ui για όσους δίνουν βάρος σε προσωπικά δεδομένα είναι καλή εναλακτική επιλογή.

Όντως δίνουν βάρος. Μιλάμε για μεγάλα λαμόγια.

Έβαλαν μέχρι και υπαλλήλους τους να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα τους στο Hacker News 🤣

The shady world of Brave selling copyrighted data for AI training | Hacker News (ycombinator.com)

5 ώρες πριν, aypnia είπε

Όντως δίνουν βάρος. Μιλάμε για μεγάλα λαμόγια.

Έβαλαν μέχρι και υπαλλήλους τους να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα τους στο Hacker News 🤣

The shady world of Brave selling copyrighted data for AI training | Hacker News (ycombinator.com)

Ενδιαφέρον ομολογώ δεν το είχα διαβάσει αλλά τουλάχιστον μπορείς να το απενεργοποιήσεις στην επιλογή μηχανής αναζήτησης άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να είναι επιλεγμένο αυτό συγκεκριμένα και ότι άλλο σχετικό με προσωπικά δεδομένα αν η προσέγγιση...

Προσωπικά προτιμώ startpage για μηχανή αναζήτησης την έχω συνηθίσει πλέον και nextdns.

Πάντως ο brave είναι λίγο πιο αργός έναντι του chrome σε ανταπόκριση χωρίς τις ασπίδες του πρώτου ενεργοποιημένες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά μόνο με το uBlock έβλεπα μερικά cookie pop ups, στο site https://www.dailymail.co.uk/home/index.html για παράδειγμα βγάζει το pop up για cookies μόνο με uBlock.

Αν ενεργοποθήσω το IDCAC δεν μου το βγάζει καν, οπότε θα το κρατήσω ενεργό.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...