Προς το περιεχόμενο

Mini PC Ace Magician AMR5 Ryzen 5 260 € [ΤΕΛΟΣ]

zacharis1955

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, xristakits είπε

Ο 5700u είναι πιο δυνατός από τον 5600u?

Σχεδόν τα ίδια. Χειρότερο single thread rating, καλύτερο συνολικό. Έχει περισσότερα cpu threads, αλλά χαμηλότερο clock, γι' αυτό.

https://www.cpubenchmark.net/compare/4156vs4284/AMD-Ryzen-7-5700U-vs-AMD-Ryzen-5-5600U

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, xristakits είπε

Ο 5700u είναι πιο δυνατός από τον 5600u?

https://www.cpubenchmark.net/compare/4284vs4156/AMD-Ryzen-5-5600U-vs-AMD-Ryzen-7-5700U, ίδιοι...

Επεξ/σία από zacharis1955
  • Like 1

10 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Σχεδόν τα ίδια. Χειρότερο single thread rating, καλύτερο συνολικό. Έχει περισσότερα cpu threads, αλλά χαμηλότερο clock, γι' αυτό.

https://www.cpubenchmark.net/compare/4156vs4284/AMD-Ryzen-7-5700U-vs-AMD-Ryzen-5-5600U

Σε πραγματικές καθημερινες συνθήκες δεν είναι σημαντικότερο το single thread?

AMD Ryzen 5 5600U  (Zen 3)

AMD Ryzen 7 5700U (Zen 2) 

Εννοειτε ηταν καλυτερος σε αρχιτεκτονικη ο 5600U

Περιμενετε οσοι δεν βιαζεστε την 11-11 των κινεζικων site, θα βρειτε σιγουρα καλυτερες προσφορες

(εγω πχ περιμενω μολις πεσει καπως η τιμη να χτυπησω αυτο)

https://www.geekbuying.com/item/AM08-Pro-Mini-PC-16GB-DDR5-1TB-SSD-EU-520880.html

• Like 1

On 14/09/2023 at 13:21, alxandros_gr said:

Είχα βάλει παραγγελία για το mini PC το Σάββατο και μόλις μου έστειλαν email οτι θα υπάρχει καθυστέρηση μέχρι τις 25/9 που θα το έχουν ξανά σε στοκ. Έλαβε κανείς παρόμοιο email;

Τους απάντησα οτι θα περιμένω την παραγγελία. Μου στείλανε ένα κουπόνι για 10$. Για να δούμε αν όντως θα το στείλουν όταν λένε.

42 λεπτά πριν, PETROS13 είπε

Πάντως σίγουρα όταν λέει από Κίνα το geekbuing δεν περνάει από τελωνείο;  αρκετά αναφέρουν ship from China Αλλά Κάποια άλλα ship from EU. 

Aποστολή με Priority Line μέσω Ευρώπης. 

• Like 1

On 10/09/2023 at 20:17, elpenor said:

Θα μου άρεσε ένα τέτοιο μηχάνημα αφού κυριολεκτικά τα χαρίζουν αλλά αισθάνομαι περίεργα να αγοράσω κάτι που δεν μπορώ να δω πως είναι μέσα και δεν υπάρχει ένα review.

Υπάρχει καμία φωτογραφία από το CPU cooler; Με τρομάζει που το fan φτάνει 3000 rpm (4200 σε performance),
στο desktop φροντίζω να μην περνάνε τα 900 και όταν φτάνουν 1800 ο θόρυβος με κουράζει πολύ.

Πέρα από τα db που δίνει η εταιρεία έχουμε καμία πληροφορία για το θόρυβο που κάνει idle σε μια καλοκαιρινή μέρα στην Ελλάδα; Υπάρχει κανένα forum που να δείχνει κάποιο mod για καλύτερη ψύξη;

Φοβερή προσφορά πάντως, thx @zacharis1955

900; 1800; 😵
Ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο [σε κλιματιζόμενο χώρο βέβαια, όπου η θερμοκρασία δωματίου δεν ξεπερνάει τους 28°C] έχω θέσει όρια πολύ χαμηλότερα από αυτά που αναφέρεις:
Δεν έχω πρόχειρα τα νούμερα αλλά θυμάμαι πως το ανεμιστηράκι δουλεύει στο 40% των στροφών* όσο ο CPU βρίσκεται κάτω από τους 40°C, πρακτικά είναι εντελώς αθόρυβο.
Βοηθάει φυσικά το γεγονός πως o επεξεργαστής έχει νορμάλ TDP (65 Watt) και η ψήκτρα είναι κτήνος (Noctua = money well spent)

*βρήκα ένα screenshot τριετίας από το utility του motherboard

PhanteksCPUFan(NoctuaNH-U12S)ASRockFanTest2020-05-09.png.d820ce6cfdc1c721909e408182d9861e.png

FanControlIntelCorei56500NoctuaNH-U12S.png.fbed72db7117ba3da3a290c9fdbbc6a0.png

Παρατηρώ πως στα reviews προστέθηκε και η κατηγορία "Noise Emissions".
Ευτυχώς!
Τι να τις κάνω τις υψηλές επιδόσεις αν το μηχανάκι κάνει σαν τουρμπίνα αεροπλάνου;
Αυτό είναι το #1 deal-breaker για εμένα, ο θόρυβος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

εχω κάνει και εγώ παραγγελία στις 12/9, είναι unshipped αλλά δεν έχω  κανένα μύνημα ακόμα ούτε για κατάσταση παραγγελίας ούτε για καθυστέρηση παραγγελίας λόγο εξάντλησης αποθέματος.

Έχει παραλάβει κάνεις να μας πει εντυπώσεις;

Σας ευχαριστώ.

@Kzaxas έχεις παραλάβει;

Επεξ/σία από ckdodis

Στις 15/9/2023 στις 11:54 ΜΜ, makhs5 είπε

AMD Ryzen 5 5600U  (Zen 3)

AMD Ryzen 7 5700U (Zen 2) 

Εννοειτε ηταν καλυτερος σε αρχιτεκτονικη ο 5600U

Περιμενετε οσοι δεν βιαζεστε την 11-11 των κινεζικων site, θα βρειτε σιγουρα καλυτερες προσφορες

(εγω πχ περιμενω μολις πεσει καπως η τιμη να χτυπησω αυτο)

https://www.geekbuying.com/item/AM08-Pro-Mini-PC-16GB-DDR5-1TB-SSD-EU-520880.html

Εγώ περιμένω να πέσει η τιμή αυτού: https://store.minisforum.de/products/minisforum-um790-pro.

• Like 1

2 ώρες πριν, zacharis1955 είπε

Εγώ περιμένω να πέσει η τιμή αυτού: 

Πόσο;
Κάτω από το ψυχολογικό όριο των €500; Αν σημειώνει υψηλές πωλήσεις (κάνα-δυο μοντέλα καταλήγουν best sellers και εξαντλούνται) ενδέχεται και να μην μειωθεί καθόλου...

8 ώρες πριν, ckdodis είπε

Καλημέρα σε όλους,

εχω κάνει και εγώ παραγγελία στις 12/9, είναι unshipped αλλά δεν έχω  κανένα μύνημα ακόμα ούτε για κατάσταση παραγγελίας ούτε για καθυστέρηση παραγγελίας λόγο εξάντλησης αποθέματος.

Έχει παραλάβει κάνεις να μας πει εντυπώσεις;

Σας ευχαριστώ.

@Kzaxas έχεις παραλάβει;

Έχω παραλάβει την Δευτέρα,να πω την αλήθεια είμαι λίγο εντυπωσιασμένος (πρώτη φορά mini pc),γρήγορο,όμορφο,αθόρυβο,  η χρήση του είναι γενικά ελαφριά,browsing,ταινίες-βιντεάκια,κανένα ελαφρύ παιχνιδάκι και για τα παιδιά καμία  εργασία σχολίου.

Κούμπωσα  και μια οθόνη Acer 24αρα που υπήρχε σε προσφορά (πριν κανένα μήνα) και ηχεία pebble και το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο για την χρήση που το θέλω.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...