Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Και στο πρώτο σκουπιδάκι θα κολλήσει;

όχι θα περιμένει το δεύτερο ..... 😁

είπαμε , περιμένεις καθαρό βρόχινο νεράκι , μην αλλάζεις σενάρια

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, korakios said:

όχι θα περιμένει το δεύτερο ..... 😁

είπαμε , περιμένεις καθαρό βρόχινο νεράκι , μην αλλάζεις σενάρια

Δηλαδη, ακαθαρτο θεωρειται οτιδηποτε δεν ειναι διαυγες;

Αν εισβαλλει νερο κατω απο την πορτα μου, φανταζομαι να οτι θα ειναι ας πουμε, καφετι. Δηλαδη, θα εμπεριεχει χωμα. Αλλα, για να περασει κατω απο την πορτα, δεν θα εχει ξυλακια, πετρουλες κλπ. Οκ, αυτο δεν το λες καθαρο, αλλα ειναι εμπιπτει στα...heavy duty ακαθαρτα που θελει μηχανημα ακαθαρτων; Αν ειναι ετσι, και το ονομαζουμε κι αυτο 'ακαθαρτο', να δουμε για αντλια ακαθαρτων. Αλλα εγω ως τωρα φανταζομουν ως ακαθαρτο, το νερο που ειναι εξω στους δρομους, χυμα ολα. Οχι οτι το νερο κατω απο την πορτα ειναι 'καθαρο', αλλα οχι 'ακαθαρτο' με αυτη την εννοια που περιεγραψα. Τι εννοουμε λοιπον ως 'ακαθαρτο' που απαιτει οπωσδηποτε αντλια ακαθαρτων;

Δημοσ.
Just now, mindreader said:

Δηλαδη, ακαθαρτο θεωρειται οτιδηποτε δεν ειναι διαυγες;

Αν εισβαλλει νερο κατω απο την πορτα μου, φανταζομαι να οτι θα ειναι ας πουμε, καφετι. Δηλαδη, θα εμπεριεχει χωμα. Αλλα, για να περασει κατω απο την πορτα, δεν θα εχει ξυλακια, πετρουλες κλπ. Οκ, αυτο δεν το λες καθαρο, αλλα ειναι εμπιπτει στα...heavy duty ακαθαρτα που θελει μηχανημα ακαθαρτων; Αν ειναι ετσι, και το ονομαζουμε κι αυτο 'ακαθαρτο', να δουμε για αντλια ακαθαρτων. Αλλα εγω ως τωρα φανταζομουν ως ακαθαρτο, το νερο που ειναι εξω στους δρομους, χυμα ολα. Οχι οτι το νερο κατω απο την πορτα ειναι 'καθαρο', αλλα οχι 'ακαθαρτο' με αυτη την εννοια που περιεγραψα. Τι εννοουμε λοιπον ως 'ακαθαρτο' που απαιτει οπωσδηποτε αντλια ακαθαρτων;

Σοβαρά τώρα, πιστεύεις πως το "ακαθαρτο, το νερο που ειναι εξω στους δρομους, χυμα ολα" θα φιλτραριστεί περνώντας κάτω από την πόρτα σου? Επίσης πιστεύεις ότι μέσα στο σπίτι σου δεν υπάρχει κανένα απολύτως μικρό αντικείμενο που θα μπορούσε να φράξει την αντλία?

Ασχέτως πάντως τι πιστεύεις εσύ, δες τι ακριβώς γίνεται στην πραγματικότητα:

Spoiler

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Spoiler

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δημοσ.

Αρα καταλληλοτερη η kraft που προτεινε συμφορουμιτης, ωστε να μην μπλοκαρει με τα πρωτα σκουπιδακια; Ασφαλεστερη και καταλληλοτερη επιλογη; Ομβριων και ακαθαρτων;

https://www.skroutz.gr/s/15715324/Kraft-MC-400E-Monofasiki-Antlia-Akatharton-Lymaton-400W.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πειτε μου, απο λαστιχα, πως ξερεις τι να συνδεσεις; Παιρνεις την ιδια την αντλια και πας σε καταστημα που πουλα λαστιχα, και βλεπεις τι ταιριαζει, και του λες να σου κοψει οσα μετρα θες;

----

Αυτη ειναι καλη επιλογη; Ειναι και για ακαθαρτα υδατα

https://www.e-shop.gr/antlia-ypobryxia-akatharton-ydaton-einhell-gc-dp-3325-330w-4181530-p-TLS.051945

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Για τα λαστιχα, για να μη γινει λαθος, στη διαμετρο, τι ταιριαζει, πας με την αντλια στο καταστημα, να δει τι προσαρμοζει επανω και να σου δωσει το αντιστοιχο; Ενα λαστιχο για εισοδο και ενα για εξοδο υγρων;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω ζήσει τη φάση πλυμμήρα, μην περιμένεις μια σεντίνα, φτηνή ή ακριβή, να σε σώσει σε real time. Το βασικό είναι να μην αρχίσει να μπαίνει το νερό. Αν αρχίσει κλάψε με μάνα μου. Κάποια στιγμή θα έρθει η πυροσβστική και θα τα τραβήξει. Φρόντισε να προφυλάξεις με λάστιχα-τάβλες-τοιχεία ή ότι άλλο σου κατέβει στο μυαλό το χώρο σου, ώστε να μπουν όσο το δυνατό λιγότερα νερά μέχρι να τραβηχτεί το όποιο ρέμα σε πνίγει. Αν είσαι τυχερός και είναι ρέμα που θα τραβηχτεί.

Επεξ/σία από lordvec
  • Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, lordvec said:

Επειδή έχω ζήσει τη φάση πλυμμήρα, μην περιμένεις μια σεντίνα, φτηνή ή ακριβή, να σε σώσει σε real time. Το βασικό είναι να μην αρχίσει να μπαίνει το νερό. Αν αρχίσει κλάψε με μάνα μου. Κάποια στιγμή θα έρθει η πυροσβστική και θα τα τραβήξει. Φρόντισε να προφυλάξεις με λάστιχα-τάβλες-τοιχεία ή ότι άλλο σου κατέβει στο μυαλό το χώρο σου, ώστε να μπουν όσο το δυνατό λιγότερα νερά μέχρι να τραβηχτεί το όποιο ρέμα σε πνίγει. Αν είσαι τυχερός και είναι ρέμα που θα τραβηχτεί.

Βρε παιδι μου καταλαβαινω πως το λες, αλλα λιγο το ενα λιγο το αλλο, μπας και οπως λες κυλησει η ωρα και πεσουν τα νερα. Σκεφτομαι επισης και τα τσουβαλακια αμμου, δεν κανουν δουλεια;

Επισης σκεφτομουν μηπως πρεπει να φτιαξω και μικρες μεταλλικες βασεις, σαν μικρες ραμπες, για να ανυψωσω εστω και 10 εκατοστα το αμαξι, αν μπει νερο στην πυλωτη. Δεν το εχω σκεφτει ακομη ομως καλα αυτο, αν καποιος το εχει κανει ας πει.

Εγω εχω ζησει μετριες πλημμυρες. Πχ ολη η περιοχη γυρω στα 40 εκατοστα. Και παλι ζημια εκανε, σε υπογεια, ισογειες κατοικιες, κλπ . Γι'αυτο λεω και ξαναλεω για μετριες πλημμυρες, γιατι για μεγαλες, πχ οπως τωρα στη Θεσσαλια, δε σε σωζει τιποτε. Αλλα για μικρες πλημμυρες, ενταξει, ειναι κριμα αν μπορει καποιος να εχει κανει μια προετοιμασια, να το εχει αμελησει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αυτη η αντλια λεει για βρωμικο νερο και ελαχιστο υψος τα 2,5 εκατοστα.

Δεν ειναι καταλληλη;

https://www.e-shop.gr/antlia-ombrion-einhell-gc-sp-2275-220w-4181520-p-TLS.051971

Σκαψε εναν  κυκλο 10cm στο πατωμα και βαλε μια σοβαρή αντλια μεσα, παρε και μια γεννήτρια και ασε τα ημίμετρα. Εχουμε χορτάσει.  

Δημοσ.
Στις 14/9/2023 στις 10:35 ΠΜ, mindreader είπε

Πχ ολη η περιοχη γυρω στα 40 εκατοστα. Και παλι ζημια εκανε, σε υπογεια, ισογειες κατοικιες, κλπ . Γι'αυτο λεω και ξαναλεω για μετριες πλημμυρες, γιατι για μεγαλες, πχ οπως τωρα στη Θεσσαλια, δε σε σωζει τιποτε. Αλλα για μικρες πλημμυρες, ενταξει, ειναι κριμα αν μπορει καποιος να εχει κανει μια προετοιμασια, να το εχει αμελησει.

Δεν θα σε σώσει η αντλία, όλοι το ίδιο πράμα σου λένε και επιμένεις.
Η μόνη λύση είναι η θωράκιση όλων των πιθανών εισόδων από όπου μπορεί να περάσει το νερό και αυτό μπορεί να γίνει είτε με τσουβάλια άμμου στα μεγάλα ανοίγματα, είτε με μεταλλικές/ξύλινες πλάκες που θα παίξουν ρόλο μικρού φράγματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...