insoholic Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, Joshua21 said: Ας πούμε σαν το παρακάτω? https://www.praktiker.gr/p/plystiko-mixanima-bosch-universal-aquatak-130-89111 Το συγκεκριμένο έχει ονομαστική παροχή 380 λίτρα την ώρα, πρακτικά σε 5-6 ώρες δεν θα κατανάλωσε ούτε ένα κυβικό. 380λ/ώρα σε 3 ωρες ειναι 1.1 κυβικό. Σε 6 ωρες ειναι 2.2 κυβικά. Τι ουτε ενα κυβικο δεν ειναι; Απλα μαθηματικά... 10 minutes ago, Γιάννης Platano said: Ναι αυτό ακριβώς έχουμε από άλλο μαγαζί βέβαια Εχει σημασια το κατάστημα αγοράς στην κατανάλωση του νερού; Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από insoholic
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, insoholic είπε 380λ/ώρα σε 3 ωρες ειναι 1.1 κυβικό. Σε 6 ωρες ειναι 2.2 κυβικά. Τι ουτε ενα κυβικο δεν ειναι; Απλα μαθηματικά... Εχει σημασια το κατάστημα αγοράς στην κατανάλωση του νερού; Δεν είπα κάτι τέτοιο Απλά το ανέφερα Ακόμα και διπλάσια να ήταν η κατανάλωση δεν θα έκανα θέμα Ξαναρωτάω Αν δεν είναι εμφανής μια αφανής διαρροή υπάρχει όργανο ή τέλος πάντων κάποιος τρόπος να εντοπισθεί από υδραυλικό; Διόρθωση : Διάβασα ότι ο εντοπισμός τυχόν αφανους διαρροής μπορεί να γίνει με κάμερα με κόστος κάπου στα 100 ευρώ. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano
korakios Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αν δεν είναι εμφανής μια αφανής διαρροή υπάρχει όργανο ή τέλος πάντων κάποιος τρόπος να εντοπισθεί από υδραυλικό; όχι , δε χρειάζεται , θα έγραφε το ρολόι απλά , μην τα μπλέκεις 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, korakios είπε όχι , δε χρειάζεται , θα έγραφε το ρολόι απλά , μην τα μπλέκεις Άρα αφού δεν υπάρχει πως έγραψε τα 147 κυβικα; Την κλοπή την αποκλείω .... Πισινα δεν έχω. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano
korakios Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Άρα αφού δεν υπάρχει πως έγραψε τα 147 κυβικα; σου απάντησα πριν επίσης αφού θες σενάρια , κάποιος ανοίγει τη βρύση και παίρνει νερό ή χάλασε το αυτόματο και πότιζε για μέρες
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, korakios είπε σου απάντησα πριν επίσης αφού θες σενάρια , κάποιος ανοίγει τη βρύση και παίρνει νερό ή χάλασε το αυτόματο και πότιζε για μέρες Δεν έχω αυτόματο.
korakios Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν έχω αυτόματο. άρα ή θέμα μέτρησης όπως ανέφερα πριν ή κάποιος σου παίρνει νερό διαρροή δεν έχεις πάντως
Joshua21 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, insoholic said: 380λ/ώρα σε 3 ωρες ειναι 1.1 κυβικό. Σε 6 ωρες ειναι 2.2 κυβικά. Τι ουτε ενα κυβικο δεν ειναι; Απλα μαθηματικά... Αυτό που δεν πρόσεξες είναι ότι τα 380 λίτρα την ώρα είναι η μέγιστη παροχή νερού στην μέγιστη πίεση που την επιτυγχάνει μόνο στιγμιαία, η συνεχής πίεση σε κάποια άλλα που την αναφέρουν είναι κατά κανόνα ~35% μικρότερη. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να δούλευε για 5-6 ώρες συνεχόμενα, θα είχε καεί. Με βάση τα παραπάνω έγραψα ότι δεν θα κατανάλωσε ούτε ένα κυβικό. 2 hours ago, Γιάννης Platano said: Αν δεν είναι εμφανής μια αφανής διαρροή υπάρχει όργανο ή τέλος πάντων κάποιος τρόπος να εντοπισθεί από υδραυλικό; Μην μπερδεύεσαι, αφανής διαρροή λέγεται όταν υπάρχει διαρροή και δεν φαίνεται, στη δική σου περίπτωση δεν υπάρχει καν διαρροή. Αφανής διαρροή είναι όταν το ρολόι γράφει ενώ τα έχεις όλα κλειστά και δεν βλέπεις διαρροή κάπου. 16 minutes ago, Γιάννης Platano said: Άρα αφού δεν υπάρχει πως έγραψε τα 147 κυβικα; Την κλοπή την αποκλείω .... Πισινα δεν έχω. Αφού δεν υπάρχει διαρροή, τότε τα 147 καταναλώθηκαν. Τώρα το πως και το πότε είναι άλλα θέματα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να δούλευε για 5-6 ώρες συνεχόμενα, θα είχε καεί. Με βάση τα παραπάνω έγραψα ότι δεν θα κατανάλωσε ούτε ένα κυβικό. Σωστα οι ώρες αυτές ήταν σπαστες σε δύο μέρες
predator77 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 παντα τα καλοκαιρια ειναι αυξημενη η καταναλωση στα κοινοχρηστα ρολογια λογω κηπων,η καταναλωση εχει γινει ειτε απο καποιον που ποτιζε, ειτε απο μηχανημα ποτισματος που δουλευει οπως να ναι.Μεχρι 60-70 κυβικα δικαιολογει μια διαρροη σε καζανακι.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, predator77 είπε παντα τα καλοκαιρια ειναι αυξημενη η καταναλωση στα κοινοχρηστα ρολογια λογω κηπων,η καταναλωση εχει γινει ειτε απο καποιον που ποτιζε, ειτε απο μηχανημα ποτισματος που δουλευει οπως να ναι.Μεχρι 60-70 κυβικα δικαιολογει μια διαρροη σε καζανακι. Κανένα καλοκαίρι δεν είχαμε πάνω από 15 κυβικα κατανάλωση Αυτόματο πότισμα δεν υπάρχει Το καζανάκι δεν έχει διαρροή οπτικά. Αν είχε τη νύχτα κάτι θα είχε γράψει σε 2 μερες
predator77 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Τότε κάποιος σου κλέβει νερό, δεν εξηγείτε διαφορετικά, το νερό έχει καταναλωθεί το έγραψε ο μετρητης
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Ερώτημα : Αν κατά τον έλεγχο δεν διαπιστωθεί πρόβλημα μπορώ εκ των υστέρων έστω ψευδως να επικαλεστώ αφανή διαρροή σύμφωνα με την διαδικασία, ώστε να έχω μείωση κάπου 40 τοις εκατό στην τιμολόγηση; Για αυτο το αρχικο ερωτημα ?
tzavardin Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Για αυτο το αρχικο ερωτημα ? Ναι, μπορείς, στο πιστοποιεί μιλημενος υδραυλικός. Υποτίθεται πρέπει να κάνει και εργασίες για να την διορθώσει. Επί της ουσίας θα βρει ένα σημείο που θα πει ότι και καλά έσκαψε και διόρθωσε τη σωλήνα, και θα έρθουν αυτοί κάποια στιγμή και θα πουν ναι έγινε. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που έχει παρόμοιο θέμα με μετρητή. Το πιο πιθανό στην περίπτωσή σου είναι να μην μετρούσαν όντως για πολύ καιρό, και να ήρθαν μαζεμένα. Το πρόβλημα με τα μαζεμένα είναι ότι από μια κατανάλωση και πάνω αυξάνεται η τιμή ανά κυβικό, το οποίο ανεβαίνει κλιμακωτά. Σε πραγματικές διαρροές φτάνει αρκετά χιλιάρικα. Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, δηλαδή ποια εταιρεία ύδρευσης έχεις και τι κανονισμό ακολουθεί, αλλά στην Αθήνα (ΕΥΔΑΠ) εάν αποδείξεις αφανή διαρροή, κόβουνε το μεγαλύτερο κομμάτι από τις προσαυξήσεις στην τιμή ανά κυβικό και η μείωση είναι αρκετά μεγάλη στο τελικό ποσό. Το πόσο θα μειωθεί θα στο πουν αυτοί. Καλή τύχη. (Έχε υπόψη ότι αν πετύχεις περίεργο υπάλληλο στον έλεγχο, μπορεί να μην πιστοποιήσει κάποια διαρροή. Θα πρότεινα να αφήσετε κάποια βρύση ανοιχτή όταν έρθουν και κοιτάξουν το ρολόι, γενικά καλό είναι να βρεις έναν υδραυλικό που ξέρεις και εμπιστεύεσαι να σε κατατοπίσει) Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από tzavardin
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, tzavardin είπε Ναι, μπορείς, στο πιστοποιεί μιλημενος υδραυλικός. Υποτίθεται πρέπει να κάνει και εργασίες για να την διορθώσει. Επί της ουσίας θα βρει ένα σημείο που θα πει ότι και καλά έσκαψε και διόρθωσε τη σωλήνα, και θα έρθουν αυτοί κάποια στιγμή και θα πουν ναι έγινε. Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που έχει παρόμοιο θέμα με μετρητή. Το πιο πιθανό στην περίπτωσή σου είναι να μην μετρούσαν όντως για πολύ καιρό, και να ήρθαν μαζεμένα. Το πρόβλημα με τα μαζεμένα είναι ότι από μια κατανάλωση και πάνω αυξάνεται η τιμή ανά κυβικό, το οποίο ανεβαίνει κλιμακωτά. Σε πραγματικές διαρροές φτάνει αρκετά χιλιάρικα. Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι, δηλαδή ποια εταιρεία ύδρευσης έχεις και τι κανονισμό ακολουθεί, αλλά στην Αθήνα (ΕΥΔΑΠ) εάν αποδείξεις αφανή διαρροή, κόβουνε το μεγαλύτερο κομμάτι από τις προσαυξήσεις στην τιμή ανά κυβικό και η μείωση είναι αρκετά μεγάλη στο τελικό ποσό. Το πόσο θα μειωθεί θα στο πουν αυτοί. Καλή τύχη. (Έχε υπόψη ότι αν πετύχεις περίεργο υπάλληλο στον έλεγχο, μπορεί να μην πιστοποιήσει κάποια διαρροή. Θα πρότεινα να αφήσετε κάποια βρύση ανοιχτή όταν έρθουν και κοιτάξουν το ρολόι, γενικά καλό είναι να βρεις έναν υδραυλικό που ξέρεις και εμπιστεύεσαι να σε κατατοπίσει) Αθηνα ειμαι και ΕΥΔΑΠ εχω .Απο οτι ξερω η επισκευη της διαρροης γινεται με υπεθυνη δηλωση δικη μου οτι εγινε και δεν ξερω αν γινεται μετα αυτοψια Για 40% μειωση μου ειπαν αν υπαρχει αφανης διαρροη Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα