Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετρητής που εξυπηρετεί ένα ημιυπόγειο κλειστό με ένα wc και μια εξωτερική βρύση που ποτιζει ένα μικρό κήπο.
Κατανάλωση από 6 ως 12 κυβικα το τρίμηνο.
Ξαφνικά ειδοποίηση από ΕΥΔΑΠ για αυξημένη κατανάλωση. Πήρα τηλέφωνο και είχε γράψει.... 147 κυβικα.
Κάλεσα υδραυλικό και δεν βλέπει διαρροή.
Αν ζητήσω έλεγχο μετρητή κόστος 75 ευρώ αν δεν έχει πρόβλημα και μηδενική χρέωση στο κόστος και την κατανάλωση αν έχει πρόβλημα. 

Αν ομως δεν έχει πρόβλημα σύμφωνα με τον έλεγχο της ΕΥΔΑΠ πλήρωνω τα 75 ευρώ και κάπου 530 ευρώ για την κατανάλωση.
Ο μετρητής δεν γράφει όταν δεν δουλεύει καμμια βρύση ενώ λειτουργεί αν υπάρχει κατανάλωση.
Ερώτημα :
Αν κατά τον έλεγχο δεν διαπιστωθεί πρόβλημα μπορώ εκ των υστέρων έστω ψευδως να επικαλεστώ αφανή διαρροή σύμφωνα με την διαδικασία, ώστε να έχω μείωση κάπου 40 τοις εκατό στην τιμολόγηση;
Δεν στέκει να έχει τόσο μεγάλη κατανάλωση για ένα μικρό κήπο.
Άλλοι 4 μετρητές που είναι στον ίδιο χώρο έχουν φυσιολογική κατανάλωση.
45 ευρώ μου ήρθε για σπίτι 110 τετραγωνικά που μένουμε 3 άτομα. 

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πολλά ενδεχόμενα...

Ή γράφει λάθος.

Ή υπάρχει διαρροή.

Ή δεν είχαν μετρήσει σωστά εδώ και χρόνια και τώρα έβαλαν όλη τη κατανάλωση μαζεμένη.

Ή κάποιος ιδιοκτήτης/ένοικος έχει βάλει bypass και κάνει υδροκλοπή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σίγουρα έχουν πάρει ένδειξη απο τον σωστό μετρητή;Εχεις ελέγξει εσύ την ένδειξη;

Ναι την εχω ελεγξει την τελευτια τουλαχιστον και εχει γραψει κια 4 κυβικα σε 4 μερες απο 4/9 εως χθες που ειναι παρα πολλα 

1315 η ενδειξη της Δευτερας 4/9 και 1319 χθες με λιγο ποτισμα

38 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πολλά ενδεχόμενα...

Ή γράφει λάθος.

Ή υπάρχει διαρροή.

Ή δεν είχαν μετρήσει σωστά εδώ και χρόνια και τώρα έβαλαν όλη τη κατανάλωση μαζεμένη.

Ή κάποιος ιδιοκτήτης/ένοικος έχει βάλει bypass και κάνει υδροκλοπή.

Δεν μπορει να μετραγαν τα αλλα 4 ρολογια κανονικα  και να μην μετραγαν το ενα 

Υδροκλοπη δεν υπαρχει περιπρωση .Οικογενειακη πολυκατοικια 4 διαμερισματων

Αυριο θα κανω μια μικρη καταναλωση να δω τι θα γραψει 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

κάνε ένα τεστ

γέμισε ένα πλαστικό βαρέλι 500 λίτρα Πχ     και τσέκαρε το μετρητή ...έγραψε μισό κυβικό ???

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasbm είπε

κάνε ένα τεστ

γέμισε ένα πλαστικό βαρέλι 500 λίτρα Πχ     και τσέκαρε το μετρητή ...έγραψε μισό κυβικό ???

Δυσκολο να βρεθει τετοιο βαρελι ..

Μια βρυση ποσο νερο μπορει να βγαλει σε μια ωρα ?

Δημοσ.

Αν ο κηπος ειναι προσβάσιμος από τρίτους ψάξε αλλού το πρόβλημα.

Οι μετρητες, το να γράψουν λαθος οκ μπορεί να συμβει αλλά είναι μια στο εκατομμύριο 

• Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, EvilEyes είπε

Μπορείς να βγάλεις μια φωτό το μετρητή; Αν είναι από τα παλιά triton με τους δείκτες ενδέχεται να πήδηξε εκατοντάδα. 

Θα το κανω πιο μετα 

Μια σκεψη μαλλον χαζη...Στο διαστημα αυτο πλυθηκε η αυλη με πλυστικο καπου 5-6 ωρες 

Υπαρχει περιπτωση το οτι το νερο εβγαινε με πιεση να επηρεασε τον μετρητη ?

4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν ο κηπος ειναι προσβάσιμος από τρίτους ψάξε αλλού το πρόβλημα.

Οι μετρητες, το να γράψουν λαθος οκ μπορεί να συμβει αλλά είναι μια στο εκατομμύριο 

Ειναι προσβασιμος αλλα το θεωρω απιθανο καποιος  να χρειστηκε τοσο νερο .Μια ησυχη γειτονια ειμαστε με μικρες πολυκατοικιες 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Μια σκεψη μαλλον χαζη...Στο διαστημα αυτο πλυθηκε η αυλη με πλυστικο καπου 5-6 ωρες 

Υπαρχει περιπτωση το οτι το νερο εβγαινε με πιεση να επηρεασε τον μετρητη ?

Όχι, η πίεση ανεβαίνει αφού το νερό φτάσει στο πιεστικό

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Όχι, η πίεση ανεβαίνει αφού το νερό φτάσει στο πιεστικό

Λογικο αλλα ψαχνω να βρω ατι που ισως δικαιολογει αυτα τα κυβικα .Μια βρυση ποσα κυβικα βγαζει την ωρα ?

Δημοσ.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μέτρησε λάθος ο καταμετρητής (το έχω πάθει και εγω). 

Το άλλο που μπορείς να,κανείς είναι να βγάλεις το ρολόι και να το πας στην υπηρεσία να κάνουν έλεγχο λειτουργίας, έχουν το κατάλληλο όργανο. 

Μου φαίνεται παράξενο που χρεώνουν για να στείλουν άνθρωπο για έλεγχο, εμείς δε το κάναμε ποτέ για τις μεγάλες καταναλώσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, EvilEyes είπε

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μέτρησε λάθος ο καταμετρητής (το έχω πάθει και εγω). 

Το άλλο που μπορείς να,κανείς είναι να βγάλεις το ρολόι και να το πας στην υπηρεσία να κάνουν έλεγχο λειτουργίας, έχουν το κατάλληλο όργανο. 

Μου φαίνεται παράξενο που χρεώνουν για να στείλουν άνθρωπο για έλεγχο, εμείς δε το κάναμε ποτέ για τις μεγάλες καταναλώσεις. 

Η μετρηση ειναι σωστη ...Εγραψαν 1315 και τωρα εχει 1319

Ναι αυτοι παιρνουν τον μετρητη και βαζουν αλλον μεχρι να γινει ο ελεγχος .

Τωρα αν πουν την αληθεια για το αποτελεσμα κανεις δεν ξερει

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε ελεγχο μετρητη εδινε το δικαιωμα στον καταναλωτη να στελει δικο του πραγματογνωμονα  να παρισταται

16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

6 ωρες πλαστικό;

Πλυστικο εγραψα 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

.... εχει γραψει κια 4 κυβικα σε 4 μερες απο 4/9 εως χθες που ειναι παρα πολλα

Πολύ πιθανό να έχεις κάπου διαρροή που δεν φαίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...