poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, atheatos said: Πάλι καλά να λες, που δεν έχουμε σχόλια , του στυλ σουρωτήρι, τα updates κάνουν τα τηλέφωνα αργά και λοιπές αυτό εξευτελιστικές αντιδράσεις. τρυπιο το ios σαν την καλτσα μου. 😛 2
markos9 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 54 λεπτά πριν, manolis940 είπε Όσο δεν γνωρίζαμε το exploit μπορούσατε να κοιμάστε ήσυχα. Το Pegasus δεν είναι λογισμικό που αγοράσεις στο dark web ούτε το βρίσκεις 10€-20€ σε κλειδάδικα, γι αυτό και χρησιμοποιείτε για σοβαρούς στόχους. Ο τρόπος όμως είναι εντυπωσιακός! Πια άμεση; Ίσως απ' το 2016 μέχρι σήμερα είναι η πρώτη φορά που βρίσκουν κενό το οποίο εκμεταλλεύεται το Pegasus και από τότε μέχρι σήμερα η NSO Group μπορεί να έχει βρει εκατοντάδες άλλους τρόπους. https://en.wikipedia.org/wiki/Pegasus_(spyware) Το ιος έχει αλλάξει στον σκελετό του από το 2016 έως τώρα 100 φορές. Άμεση είναι η επέμβαση της μηλιάς... σε σχέση με άλλες εταιρείες πού μπορεί να πάρει και έναν χρόνο για να το φτιάξει. Βέβαια, όταν σε κυνηγάνε / σε τρώνε αυτά τα λογισμικά, είναι πάρα πολύ δύσκολο να την γλυτώσεις. 3
sotirisl Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 για όποιον ανησυχεί σοβαρά για την ασφάλεια του, πέρα από τα δεκάδες άλλα μέτρα που πρέπει να λάβει, συνιστώ να ενεργοποιήσει άμεσα το Lockdown mode. Υποτιθεται πως όσοι είχαν ενεργοποιήσει το lockdown ήταν προστατευμένοι από το εν λογω exploit καθώς και αντίστοιχα που βασίζονται στο iMessage.... 1
Tetrabitos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παιδιά ο άλλος πως τον λένε με τον...Κασογκι, χακαρε το iPhone του Μπέζος, με κάνα Pegasus, Predator, χάρις στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, έβγαλε τα μηνύματα και τις φωτογραφίες στην φόρα με την ερωμένη του και αναγκάστηκε να χωρίσει. Η πρώην γυναίκα του Μπέζος δε, είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, από το διαζύγιο τα "έκανε" τα λεφτά, τα μοιράστηκε αφού ήταν μαζί όσο έφτιαχνε την περιουσία με την Amazon, blue origin κτλπ. Τι νομίζετε; Απλά δεν ασχολούνται με εμάς, τι να βρούνε; Μόνο αν γίνουμε επικίνδυνοι για το σύστημα. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2023 από Tetrabitos 1
manolis940 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 19 ώρες πριν, markos9 είπε Το ιος έχει αλλάξει στον σκελετό του από το 2016 έως τώρα 100 φορές. Άμεση είναι η επέμβαση της μηλιάς... σε σχέση με άλλες εταιρείες πού μπορεί να πάρει και έναν χρόνο για να το φτιάξει. Βέβαια, όταν σε κυνηγάνε / σε τρώνε αυτά τα λογισμικά, είναι πάρα πολύ δύσκολο να την γλυτώσεις. Απ' την στιγμή που σε iOS τηλέφωνα καταφέρνουν να γίνονται παρακολουθήσεις με ένα λογισμικό που κοστίζει εκατομμύρια μάλλον ή δεν είναι τόσο άμεση η επέμβαση της μηλιάς ή που αυτοί στις υπηρεσίες πληροφοριών είναι ένα μάτσο βλάκες. Διάλεξε και πάρε. Είναι δύσκολος ο εντοπισμός του Pegasus καθώς δεν μένει στην μνήμη του τηλεφώνου, αλλά φαίνεται ότι η Apple πουλάει παπά στο θέμα της ασφάλειας παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως άτρωτο. Λοιπόν είναι ασφαλής απ' το Pegasus και άλλα παρόμοια λογισμικά όσοι κάνουν update στην 16.6.1; Εγώ θα πω όχι και θα αφήσω την ιστορία να μιλήσει.
atheatos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, manolis940 είπε Απ' την στιγμή που σε iOS τηλέφωνα καταφέρνουν να γίνονται παρακολουθήσεις με ένα λογισμικό που κοστίζει εκατομμύρια μάλλον ή δεν είναι τόσο άμεση η επέμβαση της μηλιάς ή που αυτοί στις υπηρεσίες πληροφοριών είναι ένα μάτσο βλάκες. Διάλεξε και πάρε. Είναι δύσκολος ο εντοπισμός του Pegasus καθώς δεν μένει στην μνήμη του τηλεφώνου, αλλά φαίνεται ότι η Apple πουλάει παπά στο θέμα της ασφάλειας παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως άτρωτο. Λοιπόν είναι ασφαλής απ' το Pegasus και άλλα παρόμοια λογισμικά όσοι κάνουν update στην 16.6.1; Εγώ θα πω όχι και θα αφήσω την ιστορία να μιλήσει. Τελικά δεν ήταν άμεση η αντίδραση στο συγκεκριμένο zero bug του θεματος...επειδή δεν κατάφερε να είναι άτρωτη στο Pegasus η Apple? Δηλαδή τζάμπα βγήκε το update? Η ιστορία λέει ότι σε κάθε apple topic διαβάζεις τα πιο άσχετα με το θέμα σχόλια.... 4
manolis940 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, atheatos είπε Τελικά δεν ήταν άμεση η αντίδραση στο συγκεκριμένο zero bug του θεματος...επειδή δεν κατάφερε να είναι άτρωτη στο Pegasus η Apple? Δηλαδή τζάμπα βγήκε το update? Η ιστορία λέει ότι σε κάθε apple topic διαβάζεις τα πιο άσχετα με το θέμα σχόλια.... Δεν λέω ότι τζάμπα βγήκε το update, πολύ καλά έκανε και βγήκε. Αυτό που λέω είναι ότι κάποια παρουσιάζουν τα smartphone τους ως η επιτομή της τεχνολογίας και της ασφάλειας, ταυτόχρονα το R&D τους όσον αφορά κενά ασφαλείας που εκμεταλεύτε το pegasus είναι άφαντο και περιμένουν κάποιοι να τους δώσουν την πληροφορία έτοιμη στο πιάτο για να βγάλουν update. Αν κάποια είναι ικανοποιημένοι με αυτό το επίπεδο ασφάλειας της Apple εγώ πάω πάσο. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 11 minutes ago, manolis940 said: [...] Αν κάποια είναι ικανοποιημένοι με αυτό το επίπεδο ασφάλειας της Apple εγώ πάω πάσο. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με αυτό το επίπεδο ασφάλειας της Apple σε σχέση με ΟΛΕΣ τις εναλλακτικές. 3 2
Chris_BMW Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, manolis940 είπε Αν κάποια είναι ικανοποιημένοι με αυτό το επίπεδο ασφάλειας της Apple εγώ πάω πάσο. Σε παρακολουθώ από την αρχή της συζήτησης . Απλά θα ρωτήσω , να πάω σε android να είμαι πιο ασφαλής ;; Κανείς δεν είπε πως το iOS είναι άτρωτο . Δεν σου φαίνεται περίεργο όμως που διαβάζουμε συχνά πυκνά για ενημερώσεις ασφαλείας του iOS που αφορούν διαφορά κενά ασφαλείας μεγάλα η μικρά ;; Για android έχουμε ποτέ διαβάσει ;; ΟΧΙ !!! Αναρωτήθηκες γιατί όχι ;;; 5
tony_boy Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Μάλλον είναι πολλά τα λεφτά που χάνει η Apple στην Κίνα και τρέχει να κλείσει τρύπες. 47 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε Σε παρακολουθώ από την αρχή της συζήτησης . Απλά θα ρωτήσω , να πάω σε android να είμαι πιο ασφαλής ;; Κανείς δεν είπε πως το iOS είναι άτρωτο . Δεν σου φαίνεται περίεργο όμως που διαβάζουμε συχνά πυκνά για ενημερώσεις ασφαλείας του iOS που αφορούν διαφορά κενά ασφαλείας μεγάλα η μικρά ;; Για android έχουμε ποτέ διαβάσει ;; ΟΧΙ !!! Αναρωτήθηκες γιατί όχι ;;; Συγκριτικά και τα δύο λειτουργικά είναι αξιόπιστα. Το ζήτημα είναι αν θες η Google να ξέρει μέχρι και το πότε πας τουαλέτα (Και να πουλάει αυτά τα δεδομένα). Η Apple υποτίθεται δεν το κάνει αυτό. Δεν υπάρχει βέβαια λόγος να την πιστέψει κανείς αλλά αν ήταν να επιλέξω σίγουρα θα έλεγα Apple αφού δεν έχει πιαστεί να τα πουλάει (ακόμα). Υγ. Για όσους θεωρούν πως τα δεδομένα τους είναι οκ να τα συλλέγει μια εταιρεία με ένα παράδειγμα: ψάχνεις για πατερίτσες online (φυσικά μέσω Google), το GPS σου δεν έχει μετακινηθεί από το σπίτι (δεδομένα που συλλέγει η Google). Σε 1-2 χρόνια από τότε πας να κάνεις ασφάλεια υγείας (ιδιωτική) που καλύπτει μισθολογικά σε περίπτωση χιαστών, μηνίσκου κλπ. Θα αρχίσεις να μαντεύεις γτ θα απορρίψουν την αίτηση σου ή θα έχεις πιο ακριβο πακέτο... 1
manolis940 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, paredwse είπε Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με αυτό το επίπεδο ασφάλειας της Apple σε σχέση με ΟΛΕΣ τις εναλλακτικές. 4 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Σε παρακολουθώ από την αρχή της συζήτησης . Απλά θα ρωτήσω , να πάω σε android να είμαι πιο ασφαλής ;; Κανείς δεν είπε πως το iOS είναι άτρωτο . Δεν σου φαίνεται περίεργο όμως που διαβάζουμε συχνά πυκνά για ενημερώσεις ασφαλείας του iOS που αφορούν διαφορά κενά ασφαλείας μεγάλα η μικρά ;; Για android έχουμε ποτέ διαβάσει ;; ΟΧΙ !!! Αναρωτήθηκες γιατί όχι ;;; Αυτά, τα μα κοίτα, το Android μπλά μπλα μπλα είναι δικαιολογίες για πεντάχρονα ή για συζητήσεις καφενείου. Μένω στο point ότι για κάθε ένα κενό που κλείνει η Apple το Pegasus έρχεται την επόμενη μέρα να εκμεταλλευτεί κάποιο άλλο. Σαν χρήστης Iphone και iOS δεν θα ήθελες να πέσουν λίγα παραπάνω χρήματα για να αλλάξει όλο αυτό; 1
neo80 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 ακριβώς ότι έλεγε ο συγχωρεμένος john mcafee
AtiX Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, manolis940 είπε Αυτά, τα μα κοίτα, το Android μπλά μπλα μπλα είναι δικαιολογίες για πεντάχρονα ή για συζητήσεις καφενείου. Μένω στο point ότι για κάθε ένα κενό που κλείνει η Apple το Pegasus έρχεται την επόμενη μέρα να εκμεταλλευτεί κάποιο άλλο. Σαν χρήστης Iphone και iOS δεν θα ήθελες να πέσουν λίγα παραπάνω χρήματα για να αλλάξει όλο αυτό; Κάτσε για να καταλάβω βρε φίλε μου, μιλάμε για ασφάλεια και ευπάθειες, έχεις, δυστυχώς, μόνο δυο προϊόντα από τα οποία το ένα κατα γενική ομολογία είναι καλύτερο από το άλλο και κάθεσαι και επιχειρηματολογείς πάνω στο ένα κενό και όχι πχ στα δέκα? Αλήθεια για το αντίστοιχο κενο έχει καλυφθεί από την Google?
manolis940 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, AtiX είπε Κάτσε για να καταλάβω βρε φίλε μου, μιλάμε για ασφάλεια και ευπάθειες, έχεις, δυστυχώς, μόνο δυο προϊόντα από τα οποία το ένα κατα γενική ομολογία είναι καλύτερο από το άλλο και κάθεσαι και επιχειρηματολογείς πάνω στο ένα κενό και όχι πχ στα δέκα? Αλήθεια για το αντίστοιχο κενο έχει καλυφθεί από την Google? Υπάρχει το αντίστοιχο κενό στην Google; Θα τρελαθούμε; Έχουν i-messege τα Android? Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις στο κομμάτι του συγκριτικού. Είναι σαν την κυβέρνηση που τα κάνει μαντάρα και γυρνάει σαν επιχείρημα να συγκριθεί με την προηγούμενη. Σαν τον τύπο που τον γράφουν για υπερβολική ταχύτητα και παραπονιέται ότι δεν βγαίνουν να πιάσουν κανένα κλέφτη. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι ρίχνουμε το επίπεδο της συζήτησης με αυτού του είδους την επιχειρηματολογία, δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα