Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 hours ago, txcellas said:

Αν πας γι αυτό να κοιτάξεις από κάτω να έχουν αυτό το πορτοκαλί χρώμα όπως φαίνεται στο skroutz. Είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω πάρει. Στη μηχανή γυρνάω με στεγνά πόδια πλέον.

Γιατί το λες αυτό με το πορτοκαλί χρώμα στη σόλα; Ποιό είναι δηλαδή το χαρακτηριστικό αυτό που προκρίνεις; Έχει γράψει και ο @bblov πιο πάνω για 2 διαφορετικά μοντέλα, ωστόσο δεν τα έχω ξεχωρίσει ακόμα, δεν έχω καταλάβει τη διαφορά πώς θα την εντοπίσω.

Ωραία επιλογή και του @@pnea1973, σε λιγότερο sport/sneaker ύφος.

Δημοσ.
Στις 9/9/2023 στις 12:02 ΠΜ, Abudi είπε

Η ζοφερή πραγματικότητα μπροστά μας είναι άμα δεν είσαι άπλας να πηγαίνεις στη δουλειά και να παρκάρεις το Tesla στο υπόγειο γκαράζ των πολυοροφων γραφείων, τότε στο καθημερινό commute σου θα πλατσουρίζεις.

Ψάχνω λοιπόν ένα παπούτσι που μπορεί να με βγάλει στεγνό και ασπροπρόσωπο (αλλά κυρίως το πρώτο) στην καθημερινή μετακίνηση του "περπατα πεζοδρόμιο, ανέβα λεωφορείο, κατέβα μετρό, ωπ μια λακούβα, βρέχει και αρκετά, πω τρέχουν τα αμάξια" που αντιμετωπίζουμε όλοι. (Αν μπορεί να παίρνει και πέδιλα του σκι για να μας τραβάνε τα ταξί από τον κοτσαδόρο, γιατί όχι)

Για την ώρα σαν επιλογές βλέπω μόνο τα ορειβατικά παπούτσια με αδιάβροχες μεμβράνες από εταιρείες όπως η Salomon πχ. Αλλά θέλω και εναλλακτικές προτάσεις. 

Ευχαριστώ 

Εδω και μια 5 ημερες φορουσα μποτες μεχρι το γονατο.Αλλα σκεφτομαι να παρω στολη δυτη και να βγαλω διπλωμα ταχυπλοου.Μενω Καρδιτσα, αλλα πλεον στην Θεσσαλια ετσι μετακινησε.Χωρια που στα υπογεια πλεον, τα αυτοκινητα ειναι  ακαταλληλα για παρκαρισμα.Εκει παρκαρουν μονο υποβρυχια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Abudi είπε

Γιατί το λες αυτό με το πορτοκαλί χρώμα στη σόλα; Ποιό είναι δηλαδή το χαρακτηριστικό αυτό που προκρίνεις; Έχει γράψει και ο @bblov πιο πάνω για 2 διαφορετικά μοντέλα, ωστόσο δεν τα έχω ξεχωρίσει ακόμα, δεν έχω καταλάβει τη διαφορά πώς θα την εντοπίσω.

Ωραία επιλογή και του @@pnea1973, σε λιγότερο sport/sneaker ύφος.

Θα δεις ενώ και τα δύο είναι πανομοιότυπα το ένα παπούτσι είναι σαν να βγαίνει κάλτσα μέσα από το παπούτσι ενώ στο άλλο είναι γεμάτο μέχρι πανω και κάνει ένα τριγωνικό σχέδιο στην τελευταία τρύπα ψηλά που βγαίνει το κορδόνι!

Σε αυτό το μοντέλο είναι πλήρως αδιάβροχο με goretex.

Να ξέρεις, πιστεύω ότι αν πάρεις terrex( συγκεκριμένα μοντέλα) δύσκολα θα αλλάξεις μετά παπούτσι διότι είναι αδιάβροχα ( αυτά με goretex μεμβράνη) έχουν σόλα boost που είναι φανταστική και έχουν απολυτο κράτημα στο περπάτημα ακόμα και σε βρεγμένο δρόμο κατηφόρα! Ενα ακόμα έξτρα είναι ότι επειδή από κάτω η σόλα τους είναι σαν τακουνακια δεν βρωμιζουν εύκολα,όπως να κολλάνε πολλές λάσπες, πετραδάκια κ.α και να τα μεταφερεις στην εξωπορτα σου

Επεξ/σία από bblov
Δημοσ.
1 minute ago, bblov said:

Θα δεις ενώ και τα δύο είναι πανομοιότυπα το ένα παπούτσι είναι σαν να βγαίνει κάλτσα μέσα από το παπούτσι ενώ στο άλλο είναι γεμάτο μέχρι πανω και κάτι ένα τριγωνικό σχέδιο στην τελευταία τρύπα ψηλά που βγαίνει το κορδόνι!

Σε αυτό το μοντέλο είναι πλήρως αδιάβροχο με goretex.

Να ξέρεις, πιστεύω ότι αν πάρεις terrex( συγκεκριμένα μοντέλα) δύσκολα θα αλλάξεις μετά παπούτσι διότι είναι αδιάβροχα ( αυτά με goretex μεμβράνη) έχουν σόλα boost που είναι φανταστική και έχουν απολυτο κράτημα στο περπάτημα ακόμα και σε βρεγμένο δρόμο κατηφόρα! Ενα ακόμα έξτρα είναι ότι επειδή από κάτω η σόλα τους είναι σαν τακουνακια δεν βρωμιζουν εύκολα,όπως να κολλάνε πολλές λάσπες, πετραδάκια κ.α και να τα μεταφερεις στην εξωπορτα σου

Άρα, αν σε καταλάβα καλά, "goretex" μπορεί να λένε διάφορα μοντέλα, αλλά το θέμα είναι και πόσο ψηλά φτάνει η μεμβράνη. Σε πιάνω;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Abudi είπε

Άρα, αν σε καταλάβα καλά, "goretex" μπορεί να λένε διάφορα μοντέλα, αλλά το θέμα είναι και πόσο ψηλά φτάνει η μεμβράνη. Σε πιάνω;

Goretex είναι μια αδιάβροχη μεμβράνη που μπορεί και την χρησιμοποιούν οποία εταιρεία θέλει,

Απλώς από τα 2 πανομοιότυπα παπούτσια που αναφέραμε σου εξήγησα ποιο είναι αυτό με goretex που είναι αδιάβροχο, το άλλο το Adidas δεν είναι( αυτό που βγαίνει σαν κάλτσα)

Δημοσ.

Ααααα ναι εντάξει, αυτό το γνωρίζω, το ξέρω δηλαδή από τα μοτοσυκλετιστικά είδη. Απλά καμιά φορά, μπορεί κάποιο ένδυμα/υπόδυμα να έχει goretex μεμβράνη στο 80% του ενώ άλλο στο 100% του. Νόμιζα εννοείς οτι εκεί έγκειται η διαφορά. Προφανώς θα προτιμήσω κάτι με Goretex μεμβράνη αντί για την in-house της Adidas

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να τσεκάρετε και την scarpa σαν εταιρία. Έχει και goretex επιλογές και σχετικά εμφανίσιμα μοντέλα για γραφείο / βόλτα κλπ. Έχω τα mojito non goretex για καλοκαίρι και είναι πολύ καλά και είναι μερικώς αδιάβροχα. Αλλά θα παρω κάποια στιγμή και τα gore Tex 

τυχαιο παράδειγμα

https://www.skroutz.gr/s/39454153/Scarpa-Mojito-Mid-GTX-32687-200-Andrika-Oreivatika-Mpotakia-Adiavrocha-me-Memvrani-Gore-Tex-Mayra.html

https://www.skroutz.gr/s/34073669/Scarpa-Mojito-32682-200-5-Andrika-Oreivatika-Papoutsia-Adiavrocha-me-Memvrani-Gore-Tex-Mple.html

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω γιατί ψάχνω για αθλητικά παπούτσια αδιάβροχα για πήγαινε-έλα δουλειά και ψώνια, τα οποία να μπορούν να φορεθούν και σαν απλά αθλητικά.

Έχω δει κάποια Asics, Adidas κ.λπ., αλλά τα προβλήματα είναι:

- Σχεδόν όλα είναι Trail, δηλαδή η σόλα είναι για βουνό. Σαν τα απλά αθλητικά δεν υπάρχουν;

- Τα μαγαζιά που τα έχουν στο skroutz, εκτός του ότι συνήθως είναι λίγα, σχεδόν όλα είναι επαρχία, και πρέπει να πετύχεις το σωστό νούμερο ή να μπλέξεις με επιστροφές. Μεγάλα καταστήματα να τα δοκιμάσω/αγοράσω δεν τα έχουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα πήρα ένα ζευγάρι skechers ανάλογης κατηγορίας γύρω στο 70αρι. Είναι πολύ άνετα για καθημερινότητα, έχουν memory foam στη σόλα. Πρώτη φορά πήρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος, και σε βροχή που τα χω βάλει και σε λακούβα με νερό που έχω πατήσει δε πέρασε τίποτα. Έχω και ένα ζευγάρι μποτάκια adidas terrex.

Επεξ/σία από darkscreamer
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, phanispal είπε

Επαναφέρω γιατί ψάχνω για αθλητικά παπούτσια αδιάβροχα για πήγαινε-έλα δουλειά και ψώνια, τα οποία να μπορούν να φορεθούν και σαν απλά αθλητικά.

Έχω δει κάποια Asics, Adidas κ.λπ., αλλά τα προβλήματα είναι:

- Σχεδόν όλα είναι Trail, δηλαδή η σόλα είναι για βουνό. Σαν τα απλά αθλητικά δεν υπάρχουν;

- Τα μαγαζιά που τα έχουν στο skroutz, εκτός του ότι συνήθως είναι λίγα, σχεδόν όλα είναι επαρχία, και πρέπει να πετύχεις το σωστό νούμερο ή να μπλέξεις με επιστροφές. Μεγάλα καταστήματα να τα δοκιμάσω/αγοράσω δεν τα έχουν;

Τελειως ισια απο κατω αδιαβροχα με ενα γρηγορο ψαξιμο στο ιντεσπορτ δεν βρηκα

Ισως αυτα αλλα και παλι δεν ειναι gtx αλλα αλλη τεχνολογια 

https://www.intersport.gr/el/andrika/papoutsia/treximo/energetics-oz-2-4-aqx_891736/

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, darkscreamer είπε

Πρόσφατα πήρα ένα ζευγάρι skechers ανάλογης κατηγορίας γύρω στο 70αρι. Είναι πολύ άνετα για καθημερινότητα, έχουν memory foam στη σόλα. Πρώτη φορά πήρα και είμαι πολύ ικανοποιημένος, και σε βροχή που τα χω βάλει και σε λακούβα με νερό που έχω πατήσει δε πέρασε τίποτα.

Ποιο μοντέλο;

13 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Τελειως ισια απο κατω αδιαβροχα με ενα γρηγορο ψαξιμο στο ιντεσπορτ δεν βρηκα

Ισως αυτα αλλα και παλι δεν ειναι gtx αλλα αλλη τεχνολογια 

https://www.intersport.gr/el/andrika/papoutsia/treximo/energetics-oz-2-4-aqx_891736/

Είναι και γυναικεία αυτά.

Γενικά κατανοώ ότι δε θα είχαν και πολλή ζήτηση τα συνηθισμένα σε αδιάβροχη έκδοση, οπότε βάζουν τις μεμβράνες σε αυτά που δήθεν προορίζονται για το κάτι παραπάνω.

Τουλάχιστον ελπίζω να μη γλιστράνε με το παραμικρό σε σχετικά επίπεδες επιφάνειες.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ποιο μοντέλο;

Είναι και γυναικεία αυτά.

Γενικά κατανοώ ότι δε θα είχαν και πολλή ζήτηση τα συνηθισμένα σε αδιάβροχη έκδοση, οπότε βάζουν τις μεμβράνες σε αυτά που δήθεν προορίζονται για το κάτι παραπάνω.

Τουλάχιστον ελπίζω να μη γλιστράνε με το παραμικρό σε σχετικά επίπεδες επιφάνειες.

Aνδρικα λεει πανω στον τιτλο και τα νουμερα που εχει εως 47 φτανει.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, κυρίως για τα νούμερα , γιατί στην περιγραφή λέει ότι είναι γυναικεία.

Anyway, δεν είναι εκεί το θέμα, προτιμώ κάτι σε Gore Tex, αν και θα τα δω από κοντά αν τα πετύχω στα Intersport.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε

Aνδρικα λεει πανω στον τιτλο και τα νουμερα που εχει εως 47 φτανει.

https://www.skechers.gr/product/3272934/shoes-casual-shoes-lace-up-shoes/Hillcrest-Rocky-Drift/

Αυτά έχω, δεν γράφουν ότι είναι αδιάβροχα, η υπάλληλος στο μαγαζί μου χε πει ότι είναι water resistant, αλλά εγώ δεν είχα θέμα. Βγάζουν και αδιάβροχα τελείως από ότι είδα τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, phanispal said:

Ειχα ακριβως το ιδιο ζητημα και κατελληξα στα Cloudrunner Waterproof της ON Running

Στη μεγαλη νεροποντη του χειμωνα με ειχαν βγαλει ασπροπροσωπο. Δεν περασε σταγονα βροχης μεσα και μου ειναι παρα πολυ ανετα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...