Προς το περιεχόμενο

Νεο PC

Fabinas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε :

1000. Εφικτό να ξεπεραστεί το εν λόγω budget, μέχρι και 50% αν η πρόταση είναι Value for Money και μακράς διαρκείας (βλ. παρακάτω)

Χρήση υπολογιστή :

Κυρίως γραφείο, web, streaming apps/pages, mp3 player, ίσως κανα ελαφρύ παιχνίδι.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

MS Word, Android Simulator.

Στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; Αν όχι, ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Ναι, 24άρα και άνω.

Στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι?

Ναι. Όχι κάτι ιδιαίτερο, ένα φτηνό set.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονίκη

Τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα;

Καλύτερα απο ένα κατάστημα (βλ. παρακάτω)

Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο;

Προτιμούμε να μας το συναρμολογήσουν και να έρθει έτοιμο. Εγκατάσταση λειτουργικού και λοιπών προγραμμάτων θα γίνει από εμάς.

Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο;

Windows 11

Ο λόγος που ζητώ τη βοήθεια σας είναι ότι δεν έχω στησει συστημα εδώ και δέκα χρόνια, είμαι εντελώς στα χαμένα απο άποψη τεχνολογιών, ισχύος κλπ.

Σε ό,τι παρέθεσα παραπάνω, επιτρέψτε μου να προσθέσω τα εξής:

Θα ήθελα προτάσεις για κλειδιά λειτουργικού και MS office, βασική σουίτα. Δυστυχώς δεν διαθέτουμε αρχεία εγκατάστασης, οπότε θα ήθελα να μου προτείνετε τρόπους να τα βρω, έστω και σε προσωπικό μήνυμα.

Θα ήθελα πρόταση για καλή οθόνη. Ο χρήστης θα περνάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ώρες μπροστά της, άρα θα πρέπει να είναι ξεκούραστη. Κάρτα γραφικών απλά ταιριαστή για την ανάλυση. Θα γίνεται επίσης χρήση των streaming apps/pages των Netflix & Disney+, αν αρκεί κάποια on board κάρτα γραφικών δεν είναι απαραίτητη η αγορά κάποιας ιδιαίτερης κάρτας.

Επαρκής μνήμη για ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών εγγράφων, internet radio streaming/mp3 player, web. Η υψηλή ταχύτητα δεν είναι σημαντική, φτάνει να μην εμποδίζεται η παραλληλη χρήση.

Θα προτιμούσα να προταθεί χρήση διπλών αποθηκευτικών χώρων: SSD για λειτουργικό/προγραμματα και άλλος αποθηκευτικός χώρος για αρχεία (κυρίως έγγραφα, φωτογραφίες, mp3 κλπ). Η ταχύτητα πρόσβασης στον δεύτερο δίσκο δεν είναι απαραίτητη, ένας αξιοπρεπής συμβατικός δίσκος θα επαρκούσε. Θα υπάρχει συχνή πρόσβαση (πολλά και διαφορετικά έγγραφα, συνεχείς διορθώσεις και προσθήκες σε αυτά), όπότε δεν ξέρω αν θα εξυπηρετούσε SSD για αποθηκευτικό χώρο.

Μας ενδιαφέρει η ποιότητα και διάρκεια ζωής. Ο υπολογιστής θα είναι κυρίως για χρήση γραφείου, αλλά χρειαζομαστε αξιοπιστία, μια και ο σκοπός είναι να χρησιμοποιηθεί περίπου 5-10 χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη πτώση απόδοσης στις χρήσεις που προανέφερα.

Ηχεία απλά, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για ποιοτικό (HD ή Surround) ήχο. Πληκτρολογιο και ποντίκι στιβαρά, χωρίς ιδιαίτερα gadget, καινοτομίες κτλ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεία σας!

Από Android Simulator χρησιμοποιώ το NOX.

Επεξ/σία από Fabinas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Spoiler

714982226_.jpg.dccfe574ae3fb50f068c932a19eb5690.jpg

Παραδειγματικό build. Για τη χρήση που κάνεις 5600g + B450 μητρική + 32gb ram + 1tb gen 3.0 nvme θα είναι υπεραρκετά.

Παρατηρήσεις:

1) Το VisionStudio είναι αξιοπιστο μαγαζί αλλά θα πληρώσεις ένα πριμ 10-15% παραπάνω σε κάποια πράγματα.

2) Το κουτί είναι τελείως ενδεικτικό. Έχει αρκετά χωρίς rbg με καλό airflow. Περίμενε κι άλλες προτάσεις.

3) Δίσκο HDD πάρε από κάπου αλλού έναν WD 4 TB Blue (~80€, δεν τον εχει το VS). Αλλιώς βάλε purple που υποτίθεται είναι πιο ανθεκτικός, 99€ στο VS.

4) H οθόνη όπως βλέπεις είναι διπλάσιας τιμης απ'τις συνηθισμένες 1080, είναι τελείως προσωπικό θέμα και την προτείνω μόνο και μόνο γιατί την έχω και μου φαίνεται παρα πολυ ξεκούραστη (θα χρειαστεί λίγο παίδεμα μέχρι να τη ρυθμίσεις όπως θέλεις). Αλλά θα ήταν καλό να δεις από κοντά οποιαδήποτε και να πάρεις. Σε κάθε περίπτωση προτείνω 144hz απαραιτήτως αν κάθεσαι μπροστά πολλές ώρες.

5) Τροφοδοτικό και με 400-450W είσαι μάλλον ΟΚ, αλλά βάζω αυτό αν τυχόν θελήσεις να βάλεις καμιά gpu στο μέλλον. Αν δεν ασχολείσαι με gaming πάρε πιο μικρο (gold).

6) Αρχεία λειτουργικού κατεβάζεις απ'τη microsoft και φτιάχνεις ένα usb εγκατάστασης (8gb+). Έχει πολλούς οδηγους αν γκουγκλάρεις, και στα ελληνικά. Για office ρώτα στον τομέα software. Για τις καινούριες εκδόσεις θα χρειαστείς λογαριασμό microsoft.

7) Mouse+keyboard επίσης ενδεικτικά. Mouse τώρα που το σκέφτομαι πάρε αυτό https://www.kotsovolos.gr/ProductDisplay?partNumber=231093 στα 12.90 είναι πολύ καλό.

Στις 8/9/2023 στις 9:37 ΜΜ, Tol1as είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

714982226_.jpg.dccfe574ae3fb50f068c932a19eb5690.jpg

Παραδειγματικό build. Για τη χρήση που κάνεις 5600g + B450 μητρική + 32gb ram + 1tb gen 3.0 nvme θα είναι υπεραρκετά.

Παρατηρήσεις:

1) Το VisionStudio είναι αξιοπιστο μαγαζί αλλά θα πληρώσεις ένα πριμ 10-15% παραπάνω σε κάποια πράγματα.

2) Το κουτί είναι τελείως ενδεικτικό. Έχει αρκετά χωρίς rbg με καλό airflow. Περίμενε κι άλλες προτάσεις.

3) Δίσκο HDD πάρε από κάπου αλλού έναν WD 4 TB Blue (~80€, δεν τον εχει το VS). Αλλιώς βάλε purple που υποτίθεται είναι πιο ανθεκτικός, 99€ στο VS.

4) H οθόνη όπως βλέπεις είναι διπλάσιας τιμης απ'τις συνηθισμένες 1080, είναι τελείως προσωπικό θέμα και την προτείνω μόνο και μόνο γιατί την έχω και μου φαίνεται παρα πολυ ξεκούραστη (θα χρειαστεί λίγο παίδεμα μέχρι να τη ρυθμίσεις όπως θέλεις). Αλλά θα ήταν καλό να δεις από κοντά οποιαδήποτε και να πάρεις. Σε κάθε περίπτωση προτείνω 144hz απαραιτήτως αν κάθεσαι μπροστά πολλές ώρες.

5) Τροφοδοτικό και με 400-450W είσαι μάλλον ΟΚ, αλλά βάζω αυτό αν τυχόν θελήσεις να βάλεις καμιά gpu στο μέλλον. Αν δεν ασχολείσαι με gaming πάρε πιο μικρο (gold).

6) Αρχεία λειτουργικού κατεβάζεις απ'τη microsoft και φτιάχνεις ένα usb εγκατάστασης (8gb+). Έχει πολλούς οδηγους αν γκουγκλάρεις, και στα ελληνικά. Για office ρώτα στον τομέα software. Για τις καινούριες εκδόσεις θα χρειαστείς λογαριασμό microsoft.

7) Mouse+keyboard επίσης ενδεικτικά. Mouse τώρα που το σκέφτομαι πάρε αυτό https://www.kotsovolos.gr/ProductDisplay?partNumber=231093 στα 12.90 είναι πολύ καλό.

Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και κόπο σου!

• Like 1

Για οθονη, ριξε μια ματια και στην LG 24GN650-B. Ωραια χρωματα, ξεκουραστη, εργονομικη βαση, στα 200 Ε. Την εχω μερικους μηνες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. 

Ηχεια, αφου δεν θελεις κατι ιδιαιτερο, Logitek Z 120, καθαρος ηχος, οικονομικα, ομορφο ντιζαιν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...