Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποσο ξερουμε οι βασικες διαφορές ειναι ο επεξεργαστης που θεωρείται κοντινος του snapdragon 8 gen 2 σε επιδοσεις, αλλά αλλο τι θεωρείται άλλο τι θα ναι στην πραγματικότητα, και η οθόνη που πλέον δεν ειναι curved(κατι που το θεωρω καλο). Οι κάμερες νομίζω περισσότερο μου άρεσαν σε design στο 7 pro. Η γνωμη μου για το pixel ειναι γενικα εξαιρετικη, θεωρω πως ειναι το πιο ωραιο και smooth android, αλλα πιστεύω πως θα φτασει το μαξιμουμ των δυνατοτητων του σε 1 2 γενιες (δλδ να εχει λυσει ολα τα bugs) και ο tensor να φτασει στα επιπεδα των snapdragon και iphone

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, xaerialtwistx said:

Όταν καθε εταιρεια σου δίνει το Android με οτι προεγκατεστημενη σαβουρα υπαρχει (και του αλλαζει και τα φώτα με διαφορα skins), δε θεωρειται μονο πλεονεκτημα αλλά και μονόδρομος.

νταξ, τι θα πει "σαβούρα" προεκτεταμένη; Θα μιλήσω για MIUI και παλαιότερα EMUI. Αν εξαιρέσεις κάποιες διαφημίσεις που εύκολα τις απενεργοποιείς με 5 λεπτά δουλειά (και βγάζεις και τις περισσότερες προεγκατεσιμένες εφαρμογές αν θες) το shell αυτό είναι πολύ ανώτερο από του "βανίλα".. Για να φτιάξεις το βανίλα σε χρηστικότητα θέλεις πολύ δουλειά και έξτρα προγράμματα (που αντε να τα βρεις φρεε και με χωρίς διαφημίσεις)  όταν το miui έρχεται με τα "βασικά" έτοιμα out of the box. Δεν ξέρω τι του βρίσκετε και το θεωρείται και "μονόδρομο". Πραγματικά δεν ξέρω.  Και bugs το βανίλα έχει (όπως και τα εναλλακτικά βέβαια) αλλά αφού του λείπουν και πράγματα είναι υποδεέστερο λειτουργικά.

Οπως και να έχει βανίλα έχουν και λιγότερο υπερτιμημένα κινητά. Το πιξελ για μένα είναι υπερτιμημένα για αυτό που προσφέρουν. Αλλά οκ αυτό είναι προσωπική άποψη που όμως θεωρώ ενισχύεται από το γεγονός ότι ΔΕΝ καθιερώθηκε πουθενά ως bestseller ή κάτι τέτοιο που και αυτό κάτι δείχνει. 

Επεξ/σία από keysmith
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, keysmith said:

νταξ, τι θα πει "σαβούρα" προεκτεταμένη; Θα μιλήσω για MIUI και παλαιότερα EMUI. Αν εξαιρέσεις κάποιες διαφημίσεις που εύκολα τις απενεργοποιείς με 5 λεπτά δουλειά (και βγάζεις και τις περισσότερες προεγκατεσιμένες εφαρμογές αν θες) το shell αυτό είναι πολύ ανώτερο από του "βανίλα".. Για να φτιάξεις το βανίλα σε χρηστικότητα θέλεις πολύ δουλειά και έξτρα προγράμματα (που αντε να τα βρεις φρεε και με χωρίς διαφημίσεις)  όταν το miui έρχεται με τα "βασικά" έτοιμα out of the box. Δεν ξέρω τι του βρίσκετε και το θεωρείται και "μονόδρομο". Πραγματικά δεν ξέρω.  Και bugs το βανίλα έχει (όπως και τα εναλλακτικά βέβαια) αλλά αφού του λείπουν και πράγματα είναι υποδεέστερο λειτουργικά.

Οπως και να έχει βανίλα έχουν και λιγότερο υπερτιμημένα κινητά. Το πιξελ για μένα είναι υπερτιμημένα για αυτό που προσφέρουν. Αλλά οκ αυτό είναι προσωπική άποψη που όμως θεωρώ ενισχύεται από το γεγονός ότι ΔΕΝ καθιερώθηκε πουθενά ως bestseller ή κάτι τέτοιο που και αυτό κάτι δείχνει. 

Για τον απλούστατο λόγο ότι όλα αυτά λέγονται γούστα! Όπως εσύ μπορεί να θες να κάθεσαι να απενεργοποιείς διαφημίσεις, να μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις unistall bloatware, να χάνεις τον χρόνο σου ψάχνοντας σε μενού, σε υπομενού και "κρυφές ρυθμίσεις" για να στήσεις μία συσκευή, που συνδυασμός όλων αυτών είναι σίγουρο πως κάτι θα χαλάσει και θα κάνει κάτι άλλο να μην δουλεύει σωστά, συν ότι τα skins των Τσαόμι και των Huawei, πέρα από αντιγραφή, είναι ένα cartoon και μισό που μόνο με launchers το σώζεις κάπως, ε πως να το κάνουμε; Σε κάποιους άλλους δεν αρέσει και δεν θα καθήσουν να ασχοληθούν. Ευτυχώς κιόλας που εξευρωπαϊστηκαν τα Τσαόμι, γιατί το μισό λογισμικό τους ήταν spyware!  Εντωμεταξύ έγραψες και την μαγική φράση "out of the box". Εσύ δηλαδή το out of the box experience πως το έχεις στο μυαλό σου; Ότι πρέπει να κάνεις όλες τις παραπάνω διαδικασίες για να δουλέψεις μία καινούρια συσκευή; Τότε μάλλον κάπου έχει χαθεί η έννοια του "out of the box".

H σειρά των Pixels 6 και 7 στα βασικά μοντέλα τους είχαν κυριολεκτικά την μισή τιμή (650 ευρώ) από όλες τις εταιρείες που ανέφερες παραπάνω και 300+ ευρώ χαμηλότερες τιμές στα Pro μοντέλα τους από όλυς τους επώνυμους και μη. Πως ακριβώς είναι υπερεκτιμημένα λοιπόν; Eίναι υπερεκτιμημένα μήπως τα κορυφαία καμεροτηλέφωνα της αγοράς σε σειρά ετών από εποχές Nexus; Eίναι υπερεκτιμημένα τα smartphones με ένα από τα καλύτερα software support; Είναι υπερεκτιμημένη μήπως η καλύτερη ψηφιακή βοηθός; Είναι υπερεκτιμημένα που σε αφήνουν να τα ξεκλειδώσεις και να τα κάνεις ότι θες χωρίς να χάνεται η εγγύηση τους; Η είναι υπερεκτιμημένα επειδή το λες εσύ; Το μόνο μείον τους μπορούμε να πούμε πως είναι ο Tensor σε σύγκριση με τον φετινό SD8Gen2. Τονίζω το "φετινό" γιατί κάποιοι προηγούμενοι SD, εκτός από τα benchmarks και τα νούμερα, δεν ήταν ότι το καλύτερο σε επιδόσεις. 

Να δεχτώ πως ίσως να χρειάζονται κάποιες επιπλέον εφαρμογές (που δεν τις δουλεύουν προφανώς όλοι οι κάτοχοι smartphones) για να κάνεις την δουλειά σου, αλλά η Google σου δίνει μια χαρά τις βασικότερες από αυτές στην "σουίτα" της για να την κάνεις σε πρώτη φάση. Αν δε σε βολεύει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Να δεχτώ πως στην Ελλάδα που δεν υποστηρίζονται από τους εδώ παρόχους κινητής, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα! Aλλά πέρα από αυτά να δεχτώ τι ακριβώς; Ότι για συσκευές με USB 2.0, χωρίς IP68, με τα όποια προβλήματα έχουν τα λογισμικά τους, πέραν από την ασχήμια των λογισμικών τους (γούστα είπαμε) με υποστήριξη όποτε βρέξει κι όποτε κι αν χιονίσει, να μου ζητάει 1300+ ευρώ η Τσαόμι και η όποια Xiaomi, με πρόσφατο παρελθόν με καμμένες μητρικές (Mi 11) η με την Huawei που χωρίς τα βασικά (μιας κι αναφέρθηκες σε apps) σου ζητάει άλλα τόσα και χωρίς 5G, δεν νομίζω πως χωράει κάποια συζήτηση περί αποδοχής σε κάτι. Ναι ξέρω, υπάρχουν τα Gspace. Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν δηλαδή.

Επεξ/σία από Waiss
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 minutes ago, Waiss said:

Για τον απλούστατο λόγο ότι όλα αυτά λέγονται γούστα! Όπως εσύ μπορεί να θες να κάθεσαι να απενεργοποιείς διαφημίσεις, να μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις unistall bloatware, να χάνεις τον χρόνο σου ψάχνοντας σε μενού, σε υπομενού και "κρυφές ρυθμίσεις" για να στήσεις μία συσκευή, που συνδυασμός όλων αυτών είναι σίγουρο πως κάτι θα χαλάσει και θα κάνει κάτι άλλο να μην δουλεύει σωστά, συν ότι τα skins των Τσαόμι και των Huawei, πέρα από αντιγραφή, είναι ένα cartoon και μισό που μόνο με launchers το σώζεις κάπως, ε πως να το κάνουμε; Σε κάποιους άλλους, δεν αρέσει. Ευτυχώς που εξευρωπαϊστηκαν κιόλας τα Τσαόμι γιατί το μισό λογισμικό ήταν spyware.  Έγραψες και την μαγική φράση εντωμεταξύ "out of the box". Εσύ δηλαδή το out of the box experience πως το έχεις στο μυάλο σου; Ότι πρέπει να κάνεις όλες τις παραπάνω διαδικασίες για να δουλέψεις μία συσκευή; Mάλλον τότε κάπου έχει χαθεί η έννοια του "out of the box".

H σειρά των Pixels 6 και 7 στα βασικά μοντέλα τους είχαν κυριολεκτικά την μισή τιμή (650 ευρώ) από όλες τις εταιρείες που ανέφερες παραπάνω και 300+ ευρώ χαμηλότερες στα Pro μοντέλα τους. Πως ακριβώς είναι υπερεκτιμημένα; Eίναι υπερεκτιμημένα μήπως μερικά από τα κορυφαία καμεροτηλέφωνα της αγοράς; Eίναι υπερεκτημιμένα τα smartphones με ένα από τα καλύτερα software support; Είναι υπερεκτιμημένη μήπως η καλύτερη ψηφιακή βοηθός; Είναι υπερεκτιμημένα που σε αφήνουν να τα ξεκλειδώσεις και να τα κάνεις ότι θες χωρίς να χάνεται η εγγύηση τους; Η είναι υπερεκτιμημένα επειδή το λες εσύ; Το μόνο μείον τους να συμφωνήσουμε πως ίσως είναι ο Tensor σε σύγκριση με τον φετινό SD8Gen2. Τονίζω το "φετινό" γιατί και κάποιοι προηγούμενοι SD, δεν ήταν εκτός από τα benchmarks ότι το καλύτερο σε επιδόσεις. 

Να δεχτώ πως ίσως να χρειάζονται κάποιες επιπλέον εφαρμογές (που δεν τις δουλεύουν προφανώς όλοι οι κάτοχοι smartphones) για να κάνεις την δουλειά σου, αλλά η Google σου δίνει μια χαρά τις βασικές από αυτές στην "σουίτα" της για την κάνεις σε πρώτη φάση. Αν δε σε βολεύει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Να δεχτώ πως στην Ελλάδα που δεν υποστηρίζονται από τους εδώ παρόχους είναι πρόβλημα! Aλλά να δεχτώ τι; Ότι για USB 2.0, χωρίς IP68, με τα όποια προβλήματα έχουν τα λογισμικά τους, πέραν από την ασχήμια τους (γούστα είπαμε) με υποστήριξη όπου βρέξει κι όπου χιονίσει, να μου ζητάει 1300+ ευρώ η Τσαόμι κι η όποια Xiaomi, με πρόσφατο παρελθόν καμμένες μητρικές (Mi 11) η με την Huawei που χωρίς τα βασικά (μιας κι αναφέρθηκες σε apps) σου ζητάει άλλα τόσα χωρίς 5G, δεν νομίζω πως χωράει κάποια συζήτηση για αποδοχή σε κάτι. Ναι ξέρω, υπάρχουν τα Gspace. Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.

Συμφωνω σε ολα, επιπλέον το 7 prο ειχε κυκλοφορήσει με δωρο το smartwatch, που πρακτικα σημαινε οτι αν το αγοραζες στα 899€ που ειχε κυκλοφορήσει παίρνοντας και το ρολόι, που προσωπικα το έδωσα στα 230 το κινητό εβγαινε 670€. Για εμενα μεχρι τα 800€ αξιζε φουλ το κινητο οπως το πήρα, οσο αφορα τις εφαρμογες, επειδη εκανα μεταφορα που γινοταν πανευκολα απο την προηγουμενη συσκευη (oneplus 9 pro) δε καταλαβα καμια ελλειψη. Το μονο προβλημα ειναι η υποστηριξη παρόχων. Αν δεν υπήρχε αυτό θεωρώ πως αδικα πωλειται λιγοτερο απο οποιαδηποτε αλλη ναυαρχιδα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...