Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με qbittorrent + pihole + unbound

alxnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ξαναγράψει για το πρόβλημα αλλά χτες έκανα μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση.

Λίγα λόγια για το ιστορικό. Αποφάσισα να κάνω τη μετάβαση από utorrent σε qbt και από τότε κάποιοι τρακερς(ιδιωτικοί) έχουν αρχίσει τα παράξενα.

1. Στο ενα, καθε 30' που κάνει update, μου αλλάζει το στάτους από connectable σε not και μόλις ξαναπεράσει το μισάωρο πάλι σε connectable.

2. Στο άλλο έχουν κολλήσει τα στατιστικά.

Χτες, λοιπόν, που ψαχνόμουνα πάλι παρατήρησα κατι αρκετά ενδιαφέρον που όμως δεν έχει λογική.

Στο router ο dhcp κάνει reserve την ip του pc και του δίνει καρφωτά dns την ip του pihole + unbound.

Παρατήρησα οτι αν απλά κάνω reserve την ip χωρίς να σεταρω dns, άρα να παίρνει τους default του router που είναι οι της cloudflare συν το pihole,τότε αυτομάτως το στάτους στον τρακερ γυρνάει σε connectable.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ με κάποιο τρόπο να δηλώσω στο configuration του unbound(νομίζω εκεί πρέπει να είναι το πρόβλημα), το qbt να κάνει bypass το unbound. Αυτό δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να χρησιμοποιήσω την πόρτα του qbt γιατί αν το παω μέσω πρωτοκόλλου θα επηρεάσει γενικά το δίκτυο αφου και το qbt χρησιμοποιεί tcp.

Το pc θέλω να έχει μόνο ένα dns(pihole+unbound) και δε θέλω να βάλω καρφωτά στην κάρτα δικτύου αλλά να παίρνει από dhcp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...