Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα έχω ένα pc σχετικά παλιό 1150 g3258. Και θέλω αν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης, μου προτείνετε κάποιον καλύτερο επεξεργαστή;

Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετοί επεξεργαστές που θα δώσουν σημαντικό βαθμό αναβάθμισης από αυτόν που έχεις τώρα.

Για πιο ορθές και ολοκληρωμένες απαντήσεις, πρέπει να αναφέρεις:

• hardware που αποτελεί το σύστημα(μητρική,μνήμες,δίσκους κλπ)
  • την χρήση που κάνεις ή θες να κάνεις με τον υπολογιστή
  • τα χρήματα που σκοπεύεις ή θα ήθελες να διαθέσεις

Χοντρικά θα έλεγα οτι ένας i5 ή κάποιος xeon θα ήταν ιδανικοί, καλύτερα όμως να απαντήσεις τα παραπάνω πρώτα και να δούμε μετά ποιό θα ήταν το καλύτερο σενάριο για σένα

Δημοσ.

Παίζεις παιχνιδάκια;

Τι παιχνιδάκια;

Χωρίς gpu;

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H81M-S2PV-rev-10/support#support-cpu

Το cpu support list της μητρικής, γνώμη οτι θέλει συμπλήρωμα μνήμης μέχρι τα 16gb και ένα cpu όπως σου είπα.

Ebay & europe (shipping) θα βρεις οτι είπαμε σε cpu, μέχρι τα 40€, δεν αξίζει για παραπάνω τόσο παλιά πλατφόρμα.

Πες αν έχεις gpu και τι παίζεις, δώσε κι ένα εκτιμώμενο budget μήπως υπάρχει καλύτερη εναλλακτική

Δημοσ.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ:
Λειτουργικό σύστημα: Windows7 64Bit
Επεξεργαστής: Intel Core 2 Quad Q6600 /AMD Phenom 9500
Μνήμη: 4 GB RAM
Γραφικά: NVIDIA GeForce 9600 GT / ATI Radeon HD 4850 (512 MB)
DirectX: Έκδοση 9.0
Αποθήκευση: 30 GB διαθέσιμος χώρος
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ:
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10 64Bit
Επεξεργαστής: Intel Core 2 Quad Q6600 /AMD Phenom 9500
Μνήμη: 8 GB RAM
Γραφικά: NVIDIA GeForce 9600 GT / ATI Radeon HD 4850 (512 MB)
DirectX: Έκδοση 9.0
Αποθήκευση: 30 GB διαθέσιμος χώρος

ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ NVIDIA GEFORCE GTX1050

Δημοσ.

Εγω σε αυτο το μηχανημα θα εβαζα πρωτα 2x8gb/ddr3/1600Hz  μνημες ειδα στο σκρουτζ στα 30-40 Ε Μετα εναν μεταχειρισμενο i5 οπως ειπε και ο nickol-us. Eναν μεγαλυτερο ssd (σχετικο ειναι εμενα δεν μου αρκουν τα 250 γιγα). Τελος μια μεταχειρισμενη πιο δυνατη καρτουλα γραφικων. Μπορει με μνημη και i5 να σου αρκει η gtx 1050. Bλεπεις και κανεις. Σε παλαια μηχανηματα δεν αξιζει να ξοδεψεις και πολλα χρηματα. Ομως και δεν το πετας οσο σου κανει την δουλεια σου.

Οι ssd απο οτι λενε δεν πρεπει να γεμιζουν πανω απο 70% περιπου γιατι πεφτει η ταχυτητα τους. Ενας ssd sata 3 2TB  για παραδειγμα αρκετο χωρο εχει, φτηνος ειναι και μπορει να χρησιμοποιηθει και σε μελλοντικο μηχανημα για αποθηκη, αλλα και παιχνιδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

+1 για μνήμες 16gb (~30€) και φρέσκο ssd (minimum 1tb) (~35€). Οι παλιοί ssd όταν γεμίζουν αρχίζουν να σέρνονται.

Cpu δες και στο Ali. Θα πήγαινα είτε σε 4570 (απλά αθάνατος απ'το 2013 τον έχω σε ένα σύστημα) (~30€) ή σε 4790 (~50€). Θα χρειαστείς και καμιά καλή ψύκτρα. Αισίως είσαι στα 120€.

Και λέω εγώ, δεν βάζεις άλλα 100 και να πάρεις ένα σετ ryzen 5 4500 (70€) + μητρική 450 (70€) + 32gb ram (50€) + nvme 1 tb (35€)?

Μόνο το ρεύμα που θα γλιτώσεις θα κάνεις απόσβεση. Επίσης θα γλιτώσεις και τα μεταχειρισμένα. Και οι ταχύτητες θα εκτοξευθουν σε... warp 11 σε σχέση με πριν.

Κάρτα δε θα αλλάζα πριν αλλάχτουν τα υπόλοιπα για να ξέρεις που βρίσκεσαι.

Ζυγίσε τα και σκέψου.

Επεξ/σία από Tol1as

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...