Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 hours ago, Basilhs23___ said:

Η μόνη περιπτωση που αποζημιώνει σίγουρα ο ΔΕΔΔΗΕ είναι το σφαλμα ουδετερου. Σε όλα τα υπόλοιπα πολύ δύσκολο να καταφέρεις κάτι. Υπάρχει όρος για αυτά στο συμβολαιο προμήθειας ρεύματος για διατάξεις ασφαλείας και προστασίας. 

Και 15+ χρόνια να είναι η κουζίνα πιθανόν να έχει και τοτε πλακέτα. Εξαρτάται τι μοντέλο πήρατε. 

Επιβεβαιώνω και εγώ από πλευράς μου για την περίπτωση σφάλματος ουδετέρου. Πάνε χρόνια που μου συνέβη, θυμάμαι όμως είχαν πλαφόν τα 400€ αποζημίωση (οι ζημιές μας βέβαια ήταν x3...), εντός 2 μηνών ολοκληρώθηκε η αποζημιώση (από τη στιγμή που εστάλη το σχετικό αίτημα ).

Παλαιός πίνακας, επιτηρητής τάσης ούτε λόγος...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, draculias είπε

Επιβεβαιώνω και εγώ από πλευράς μου για την περίπτωση σφάλματος ουδετέρου. Πάνε χρόνια που μου συνέβη, θυμάμαι όμως είχαν πλαφόν τα 400€ αποζημίωση (οι ζημιές μας βέβαια ήταν x3...), εντός 2 μηνών ολοκληρώθηκε η αποζημιώση (από τη στιγμή που εστάλη το σχετικό αίτημα ).

Παλαιός πίνακας, επιτηρητής τάσης ούτε λόγος...

Υπάρχουν άτομα που τους έχουν καεί συσκευές χιλιάδων ευρώ και δεν έλαβαν αποζημίωση. Έρχονται σπίτι και ελέγχουν την εγκατάσταση. Επίσης κοιτάνε αν μαζι με εσένα δήλωσαν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα που ανήκουν στο κύκλωμα του ίδιου υποσιτισμού ΧΤ. 

Δημοσ.
4 hours ago, Basilhs23___ said:

Υπάρχουν άτομα που τους έχουν καεί συσκευές χιλιάδων ευρώ και δεν έλαβαν αποζημίωση. Έρχονται σπίτι και ελέγχουν την εγκατάσταση. Επίσης κοιτάνε αν μαζι με εσένα δήλωσαν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα που ανήκουν στο κύκλωμα του ίδιου υποσιτισμού ΧΤ. 

Από προτροπή φίλου ηλεκτρολόγου που ήρθε και έλεγξε μου είπε να πάρω αμέσως τη ΔΕΗ γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα με τον ουδέτερο. Βράδυ με πολύ βροχή το σκηνικό.

Στη κλήση με ΔΕΗ αφού είπα αυτολεξεί πως "έχω πρόβλημα με το ρεύμα" ο τύπος (πριν προλάβω να ολοκληρώσω) ξεκίνησε το βαριεστημένο τροπάρι "δώστε τηλέφωνο επικοινωνίας να σας πάρουμε όταν μπορέσουμε", μόλις του ανέφερα "έχουμε πρόβλημα με τον ουδέτερο" απαντά "σε 15-20 λεπτά έρχεται συνεργείο για έλεγχο και αποκατάσταση του προβλήματος"... Ήρθαν όντως στο 20λεπτο (εργολάβος) κατευθείαν μαζί με ανυψωτικό στη διπλανή κολόνα στο διπλανό (άδειο) οικόπεδο και το διόρθωσαν μετά από αρκετή ώρα

Είχε ακουμπήσει ουδέτερος με μία φάση... Όταν επέστρεψα σπίτι το αργά το απόγευμα (πριν από τα σκηνικά που αναφέρω παραπάνω), μπήκα και δεν είχα ρεύμα, λέω θα έπεσε το ρελέ (συχνό φαινόμενο οι διακοπές στην περιοχή μου), το σήκωσα και εκτός από τα απανωτά τσαφ που άκουσα σε διάφορες συσκευές του σπιτιού, ακολούθησαν και μυρωδιές καμένου από διάφορα σημεία... έπεσε αρκετό ψήσιμο (πλυντήριο, ψυγείο, τηλεοράσεις, φουρνάκι μικροκυμ., άπειρες μικροσυσκευές, την γλίτωσαν συσκευές που ήταν σε άλλη φάση (τριφασικό).

Δεν έπαθε άλλο σπίτι ζημιά, από ότι μου είπαν η παροχή κατέληγε/σταματούσε στο δικό μου ρολόι. Ο εργολάβος έκανε καταγραφή του σκηνικού όταν τελείωσαν την αποκατάσταση στα καλώδια της κολόνας εξωτερικά, έκανε αναφορά την επόμενη ημέρα και (αφού έκανα και την... δική μου καταγραφή εσωτερικά, ξεκίνησα την διαδικασία αποζημίωσης. Θυμάμαι περίπου 1,5 μήνα μετά πήρα το refund των 400€ (max κάλυψη που παρείχε τότε η ΔΕΗ, δεν ξέρω τι ισχύει τώρα).

Η μόνη συσκευή που... αναστήθηκε αργότερα ήταν το ψυγείο (westing house του... 1985 - made in Michigan τότε, δεν είχε καν πάει Κίνα ακόμα - που σημαίνει δεν υπήρχε πλακέτα όπως στα σύγχρονα, αλλάξαμε 3 μοτεράκια εντός και το σκυλί άρχισε να βρυχάται ξανά (το άλλαξα μόλις πέρσι γιατί είπα τέλος πια με ημερήσια κατανάλωση... 9watt 😲)

Δημοσ.
Spoiler

Ts, το πιο πιθανό είναι να έχει καεί η πρώτη-πρώτη ασφάλεια στο κύκλωμα τροφοδοσίας. Απ' ότι ξέρω υπάρχει για αυτό ακριβώς το λόγο. Οπότε ένας τεχνικός με 50-60 ευρώ θα  μπορέσει να την επισκευάσει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, draculias είπε

Από προτροπή φίλου ηλεκτρολόγου που ήρθε και έλεγξε μου είπε να πάρω αμέσως τη ΔΕΗ γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα με τον ουδέτερο. Βράδυ με πολύ βροχή το σκηνικό.

Στη κλήση με ΔΕΗ αφού είπα αυτολεξεί πως "έχω πρόβλημα με το ρεύμα" ο τύπος (πριν προλάβω να ολοκληρώσω) ξεκίνησε το βαριεστημένο τροπάρι "δώστε τηλέφωνο επικοινωνίας να σας πάρουμε όταν μπορέσουμε", μόλις του ανέφερα "έχουμε πρόβλημα με τον ουδέτερο" απαντά "σε 15-20 λεπτά έρχεται συνεργείο για έλεγχο και αποκατάσταση του προβλήματος"... Ήρθαν όντως στο 20λεπτο (εργολάβος) κατευθείαν μαζί με ανυψωτικό στη διπλανή κολόνα στο διπλανό (άδειο) οικόπεδο και το διόρθωσαν μετά από αρκετή ώρα

Είχε ακουμπήσει ουδέτερος με μία φάση... Όταν επέστρεψα σπίτι το αργά το απόγευμα (πριν από τα σκηνικά που αναφέρω παραπάνω), μπήκα και δεν είχα ρεύμα, λέω θα έπεσε το ρελέ (συχνό φαινόμενο οι διακοπές στην περιοχή μου), το σήκωσα και εκτός από τα απανωτά τσαφ που άκουσα σε διάφορες συσκευές του σπιτιού, ακολούθησαν και μυρωδιές καμένου από διάφορα σημεία... έπεσε αρκετό ψήσιμο (πλυντήριο, ψυγείο, τηλεοράσεις, φουρνάκι μικροκυμ., άπειρες μικροσυσκευές, την γλίτωσαν συσκευές που ήταν σε άλλη φάση (τριφασικό).

Δεν έπαθε άλλο σπίτι ζημιά, από ότι μου είπαν η παροχή κατέληγε/σταματούσε στο δικό μου ρολόι. Ο εργολάβος έκανε καταγραφή του σκηνικού όταν τελείωσαν την αποκατάσταση στα καλώδια της κολόνας εξωτερικά, έκανε αναφορά την επόμενη ημέρα και (αφού έκανα και την... δική μου καταγραφή εσωτερικά, ξεκίνησα την διαδικασία αποζημίωσης. Θυμάμαι περίπου 1,5 μήνα μετά πήρα το refund των 400€ (max κάλυψη που παρείχε τότε η ΔΕΗ, δεν ξέρω τι ισχύει τώρα).

Η μόνη συσκευή που... αναστήθηκε αργότερα ήταν το ψυγείο (westing house του... 1985 - made in Michigan τότε, δεν είχε καν πάει Κίνα ακόμα - που σημαίνει δεν υπήρχε πλακέτα όπως στα σύγχρονα, αλλάξαμε 3 μοτεράκια εντός και το σκυλί άρχισε να βρυχάται ξανά (το άλλαξα μόλις πέρσι γιατί είπα τέλος πια με ημερήσια κατανάλωση... 9watt 😲)

Έτσι. Westinghouse του 60-70 εμείς. Χάλασε ο θερμοστάτης πριν 1 εβδομάδα αλλά το δουλεύουμε ακόμα μέχρι να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Το μοτέρ είναι πιο σκυλί  ακόμα και ο ίδιος ο θεός να το είχε φτιάξει θα είχε χαλάσει. 

Τα υπόλοιπα που περιεγραψες, είναι η κλασσική περίπτωση βλάβης με ουδέτερο. Γίνεται η τάση 460V. 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικα ειχε καει η πλακετα της κουζίνας . Εφερα ηλεκτρολογο ,απομονωσε την πλακετα και η κουζίνα λειτουργει χωρις βεβαια ρολοι και προγραμματισμο ,αλλα κλαιν ετσι κι αλλιως δεν τα χρησιμοποιουσα . Εστειλε κι ο ΔΕΔΗΕ χαρτι δεν φερει καμια ευθυνη απο φυσικες καταστροφες .

Τωρα βεβαια μας βγηκε αλλο προβλημα. Μολις τωρα ανακαλυψα οτι το aircondition πάπαλα και αυτο προφανως απο τις λαλακιες του δεδηε , μαλλον πλακετα  😡😡

Τέλος παντων . σκεφτομαι για επιτηρητη τασης δικτυου και ουδετερου . Ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα καποιους με τιμες κοντα στα 50 ευρω. Στην αναζητηση όμως για κοστος εγκαταστασης είδα 230 ευρω . Γιατι τόση διαφορα? ειναι οντως τετοιες οι τιμες ?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, makisman1973 είπε

Τελικα ειχε καει η πλακετα της κουζίνας . Εφερα ηλεκτρολογο ,απομονωσε την πλακετα και η κουζίνα λειτουργει χωρις βεβαια ρολοι και προγραμματισμο ,αλλα κλαιν ετσι κι αλλιως δεν τα χρησιμοποιουσα . Εστειλε κι ο ΔΕΔΗΕ χαρτι δεν φερει καμια ευθυνη απο φυσικες καταστροφες .

Τωρα βεβαια μας βγηκε αλλο προβλημα. Μολις τωρα ανακαλυψα οτι το aircondition πάπαλα και αυτο προφανως απο τις λαλακιες του δεδηε , μαλλον πλακετα  😡😡

Τέλος παντων . σκεφτομαι για επιτηρητη τασης δικτυου και ουδετερου . Ψαχνοντας στο ιντερνετ βρηκα καποιους με τιμες κοντα στα 50 ευρω. Στην αναζητηση όμως για κοστος εγκαταστασης είδα 230 ευρω . Γιατι τόση διαφορα? ειναι οντως τετοιες οι τιμες ?

Δοκίμασε να βγάλεις το κλιματιστικό καμιά ωριτσα από το ρεύμα και ξαναδες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, makisman1973 said:

Για κεραυνους/κρουστικες υπερτασεις δε κανει τιποτα ο επιτηρητης. Αυτα κρατανε μικρο second εως millisecond. 

Κοστος εγκαταστασης λογικο φαινεται αν και αν εισαι αθηνα ισως βρεις φτηνοτερα. Δεν ειναι μονο ο επιτηρητης θελει ρελε ισχυος και μπορει και αλλα εξαρτηματα + χρονο + να κανει χωρο στο πινακα να τα βαλει.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
9 hours ago, makisman1973 said:

Ούτε τα υλικά έχουν μόνο 50 ευρώ, αλλά ούτε και η εγκατάσταση έχει 200+ ευρώ. Συνολικά όμως ίσως να σου πάνε περίπου τόσα όσα βρήκες. Υπόψιν ότι όπως ήδη είπε ο @ΠάρηςΓ, οι επιτηρητές δεν προστατεύουν από κεραυνούς. Εκεί θέλεις άλλου τύπου διατάξεις. Καλό είναι όμως εφόσον η οικία είναι ιδιόκτητη, να επενδύσεις και στα δύο. Τα κρουστικά φαινόμενα κάνουν τεράστια ζημιά (πολύ μεγαλύτερη από μία υπερ/υπό-ταση).

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Δοκίμασε να βγάλεις το κλιματιστικό καμιά ωριτσα από το ρεύμα και ξαναδες.

Ειχα δοκιμασει μονο πριζα και δεν εκανε τιποτα , πηρα πιο δραστικα μετρα και κατεβασα γενικο για καμια ωρα και ηρθε στα ισα του

Δημοσ.
Spoiler

IMG_20231030_1014252.jpg.19b74158173a4c7c950845e5cf0e477e.jpg

Αυτός είναι ο πινακας μου .Τον είχε αλλάξει ηλεκτρολογος πριν 18 χρονια περιπου . Τι έχει και τι χρειαζεται επιπλέον για να γινει πιο ασφαλής ?

Δημοσ.
12 minutes ago, makisman1973 said:
  Hide contents

Αυτός είναι ο πινακας μου .Τον είχε αλλάξει ηλεκτρολογος πριν 18 χρονια περιπου . Τι έχει και τι χρειαζεται επιπλέον για να γινει πιο ασφαλής ?

Δεν είμαι ειδικός, αλλά όπως είπα και παραπάνω, και δε βλέπω να έχεις, ειναι ο επιτηρητής τάσης που θα σου προστατεύει τις συσκευές

https://www.kafkas.gr/viomichaniko-yliko/yliko-aftomatismou/metatropeis-analogikon-simaton/metatropeis-analogikon-simaton-thermokras/hager-epitiritis-tasis-ragas-400v_193928/

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, makisman1973 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Αντικεραυνικο πινακα raycap

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 29/10/2023 στις 10:40 ΜΜ, makisman1973 είπε

Τελικα ειχε καει η πλακετα της κουζίνας . Εφερα ηλεκτρολογο ,απομονωσε την πλακετα και η κουζίνα λειτουργει χωρις βεβαια ρολοι και προγραμματισμο

Σκίστε τα πτυχία σας ηλεκτρολόγοι 😀. Μετά από 7 μήνες το ρολόι της κουζίνας αναστήθηκε ,έτσι ξαφνικά ,μόνο του. Υποτίθεται ο πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος που είχα φέρει , παρέκαμψε την πλακέτα η οποία βραχυκυκλωνε , ώστε να λειτουργεί η κουζίνα χωρίς να λειτουργεί το ρολοι. Τώρα λειτουργεί κανονικά 😀 . Δώστε μου μια εξήγηση ρε παιδιά 

Πέρα από την πλάκα τώρα . Αγχώνομαι μήπως αρχίσει και παίρνει πρωτοβουλίες και ανοίγει η κουζίνα μόνη της . 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...