Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , μετα απο 3ημερη διακοπη ρευματος λόγω καιρικών φαινομένων , κατα την επάνοδο του ρευματος διαπιστωσα οτι η κουζίνα μου δεν λειτουργεί . Εψαξα για το τι γίνεται σε αυτες τις περιπτώσεις και διαβασα οτι δικαιωμαι αποζημίωση απο ΔΕΔΗΕ καποιο χρηματικο ποσο

Εχει καποιος αναλογη εμπειρία ? Υπάρχει περιπτωση να αποζημιωθώ ή τζαμπα θα χάσω το χρόνο μου

Προσπαθω να επικοινωνήσω με ΔΕΔΗΕ αλλα με βαζει σε αναμονη για πάνω απο μια ώρα (λογικό λόγω των προβλημάτων κακοκαιριας)

Προσπαθω μέσω φόρμας επικοινωνίας αλλα για κάποιο λόγο δεν αποστέλνει το μήνυμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makisman1973 είπε

Καλησπερα , μετα απο 3ημερη διακοπη ρευματος λόγω καιρικών φαινομένων , κατα την επάνοδο του ρευματος διαπιστωσα οτι η κουζίνα μου δεν λειτουργεί . Εψαξα για το τι γίνεται σε αυτες τις περιπτώσεις και διαβασα οτι δικαιωμαι αποζημίωση απο ΔΕΔΗΕ καποιο χρηματικο ποσο

Εχει καποιος αναλογη εμπειρία ? Υπάρχει περιπτωση να αποζημιωθώ ή τζαμπα θα χάσω το χρόνο μου

Προσπαθω να επικοινωνήσω με ΔΕΔΗΕ αλλα με βαζει σε αναμονη για πάνω απο μια ώρα (λογικό λόγω των προβλημάτων κακοκαιριας)

https://deddie.gr/el/upiresies/vlaves-diakopes-reumatos/xorigisi-xrimatikou-posou-gia-vlaves/

https://deddie.gr/Documents2/xorigisi xrimatikou posou/ΔΕΔΔΗΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ.pdf

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makisman1973 είπε

Πριν 20 χρονια, ειχα μονιμα υποταση στην μια φαση. Ταυτοχρονα μια μερα γινεται διακοπη. Ερχεται το ρευμα και οχι απλα αναβει η φθοριου στο ταβανι αλλα σκαει επανω απο τα κεφαλια μας, ΜΕ ΣΒΗΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ. Ταυτοχρονα καιγονται διαφορα στον υπολογιστη τοτε.

βρισκω το fax του πρωτοκολλου στην ΔΕΗ τοτε Φιλοθεης. Στους τεχνικους. Τους εστελνα καθε μερα το ιδιο fax που προσθετα μια σελιδα με το AVR του UPS που συνεχιζοντουσαν οι υποτασεις.

Στις 17 σελιδες (17 μερες) με πηραν τηλεφωνο. Πηγα και εισεπραξα 150€ αν θυμαμαι καλα. Επιτοπου. Απο την τσεπη του ο δ/ντης των τεχνικων. Τοσο πολυ πρεπει να τους ειχα πρηξει.

Μετα απο μια συζητηση, μου συστησε να βαλω επιτηρητη τασης στον πίνακα. Δεν ξανακάηκε ποτέ τίποτα! Το ίδιο θα σου συστήσω και εσένα. Βάλε επιτηρητή τάσης!

• Like 1
Δημοσ.

Η κουζίνα είναι λίγο δύσκολο να πάθει ζημιά  (όχι αδύνατο)

Θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις πως η ζημιά έγινε απο το δίκτυο και όχι απο κάτι άλλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις πως η ζημιά έγινε απο το δίκτυο και όχι απο κάτι άλλο

και πως μπορω να το αποδειξω ? Η κουζινα εχει χωριστα εστιες και φουρνο .Οι εστιες δουλευουν κανονικα , αλλα στο φουρνο ακουγεται ενας παραξενος θορυβος οταν την βαζω σε λειτουργια και μετα τιποτα ,ουτε το ηλεκτρονικο ρολοι του εχει ενδειξη.

Επεξ/σία από makisman1973
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, makisman1973 είπε

και πως μπορω να το αποδειξω ? Η κουζινα εχει χωριστα εστιες και φουρνο .Οι εστιες δουλευουν κανονικα , αλλα στο φουρνο ακουγεται ενας παραξενος θορυβος οταν την βαζω σε λειτουργια και μετα τιποτα ,ουτε το ηλεκτρονικο ρολοι που εχει ενδειξη.

Εχεις ασφαλιστηριο σπιτιου? αν εχεις , διαβασε το αν εχει καλυψη "βραχυκυκλωμα". Πάντα με δεδομένο ότι ασφαλίζεις και το περιεχόμενο του σπιτιού και όχι μόνο το ακίνητο.

Επεξ/σία από andreaspA
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Εχεις ασφαλιστηριο σπιτιου? αν εχεις , διαβασε το αν εχει καλυψη "βραχυκυκλωμα". Πάντα με δεδομένο ότι ασφαλίζεις και το περιεχόμενο του σπιτιού και όχι μόνο το ακίνητο.

οχι δεν εχω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμφιβάλλω αν θα πάρεις αποζημίωση για προβληματα στο δίκτυο λόγω καιρικών φαινομένων. 

Εκτός αυτού, πλέον χωρίς ύπαρξη των κατάλληλων ασφαλιστικών διατάξεων στον πίνακα, δεν παίρνεις αποζημίωση. Πρέπει να έχεις ήδη επιτήρητη. 

1 ώρα πριν, sdikr είπε

Θα έπαθε βλαβη καμία πλακέτα που έχουν αυτές οι καινούργιες με τα πολλά ηλεκτρονικα τις λειτουργίες και τα μπλιμπλικια, οπότε, μπορεί να μην κάηκαν οι αντιστάσεις πράγμα πολύ δύσκολο, αλλά και πάλι δεν δουλεύει. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Πρέπει να έχεις ήδη επιτήρητη.

Πρωτη φορα το ακουω αυτό. Που αναφερεται αυτο στη σελιδα του ΔΕΔΗΕ για βλάβες ηλεκτρικων συσκευων ; Εγω ξερω οτι πριν 3 μερες που εγινε η διακοπη ειχα κουζινα και οταν επανεφεραν το ρευμα δεν ειχα. Ας ενημερωναν το κοινο οτι κατα την επαναφορα του ρευματος υπαρχει κινδυνος καταστροφης των συσκευων να κατεβαζαμε τον γενικο διακοπτη. Τι να πω ρε βασιλη , σου φαινονται παραλογα αυτα που λεω ;

Την κουζινα την εχω 15 χρονια .Εκτοτε εχουν γινει απειρες διακοπες ρευματος  ,ποτε δεν ειχε προβλημα . Τωρα ηταν ειδικη περιπτωση γιατι στην κυριολεξια κατερευσε το δικτυο για 3 μερες .

Επεξ/σία από makisman1973
Δημοσ.
2 ώρες πριν, makisman1973 είπε

Πρωτη φορα το ακουω αυτό. Που αναφερεται αυτο στη σελιδα του ΔΕΔΗΕ για βλάβες ηλεκτρικων συσκευων ; Εγω ξερω οτι πριν 3 μερες που εγινε η διακοπη ειχα κουζινα και οταν επανεφεραν το ρευμα δεν ειχα. Ας ενημερωναν το κοινο οτι κατα την επαναφορα του ρευματος υπαρχει κινδυνος καταστροφης των συσκευων να κατεβαζαμε τον γενικο διακοπτη. Τι να πω ρε βασιλη , σου φαινονται παραλογα αυτα που λεω ;

Την κουζινα την εχω 15 χρονια .Εκτοτε εχουν γινει απειρες διακοπες ρευματος  ,ποτε δεν ειχε προβλημα . Τωρα ηταν ειδικη περιπτωση γιατι στην κυριολεξια κατερευσε το δικτυο για 3 μερες .

Η μόνη περιπτωση που αποζημιώνει σίγουρα ο ΔΕΔΔΗΕ είναι το σφαλμα ουδετερου. Σε όλα τα υπόλοιπα πολύ δύσκολο να καταφέρεις κάτι. Υπάρχει όρος για αυτά στο συμβολαιο προμήθειας ρεύματος για διατάξεις ασφαλείας και προστασίας. 

Και 15+ χρόνια να είναι η κουζίνα πιθανόν να έχει και τοτε πλακέτα. Εξαρτάται τι μοντέλο πήρατε. 

Δημοσ.

Αν θέλετε προστασία απο καιρικά δε κανει τίποτα ο επιτηρητής. Εμενα καηκαν 9 λαμπες σε ενα φωτιστικο και μοτερ γκαραζ. Θελει SPD στο πινακα καλη γειωση και σε ευαίσθητες ups double conversion η έστω πολυμπριζο αντικεραυνικο. Αλλα κοστίζουν πολυ αυτα και ισως χρειαστούν σπανια η συχνα αναλογα τη περιοχη.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Η μόνη περιπτωση που αποζημιώνει σίγουρα ο ΔΕΔΔΗΕ είναι το σφαλμα ουδετερου. Σε όλα τα υπόλοιπα πολύ δύσκολο να καταφέρεις κάτι. Υπάρχει όρος για αυτά στο συμβολαιο προμήθειας ρεύματος για διατάξεις ασφαλείας και προστασίας. 

Και 15+ χρόνια να είναι η κουζίνα πιθανόν να έχει και τοτε πλακέτα. Εξαρτάται τι μοντέλο πήρατε. 

ok καταλαβα ,παω για νεα κουζινα ,ευχαριστω

Δημοσ.
12 hours ago, Basilhs23___ said:

Αμφιβάλλω αν θα πάρεις αποζημίωση για προβληματα στο δίκτυο λόγω καιρικών φαινομένων. 

Εκτός αυτού, πλέον χωρίς ύπαρξη των κατάλληλων ασφαλιστικών διατάξεων στον πίνακα, δεν παίρνεις αποζημίωση. Πρέπει να έχεις ήδη επιτήρητη. 

Θα έπαθε βλαβη καμία πλακέτα που έχουν αυτές οι καινούργιες με τα πολλά ηλεκτρονικα τις λειτουργίες και τα μπλιμπλικια, οπότε, μπορεί να μην κάηκαν οι αντιστάσεις πράγμα πολύ δύσκολο, αλλά και πάλι δεν δουλεύει. 

Όντως  μου διέφυγε αυτό, δεν ειναι όλοι μόνο μηχανικοί οι διακόπτες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...