Προς το περιεχόμενο

Cosmote Gigamax Unlimited Extra SIM εχει χρεωσεις?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, ξερει κανεις αν με το προγραμμα gigamax unlimited της κοσμοτε ειναι και απεριοριστα τα data της extra sim? Σε περιπτωση δηλαδη καποιου 4g -5g router λογω απωλειας γραμμης στο σπιτι,ειμαι καλυμενος να το χρησημοποιησω?

σκεφτομαι να αλλαξω παροχο τωρα που βλεπω κατι προσφορες γυρω στα 40 ευρω το μηνα απο την κοσμοτε μιας και δινω 35ε vodafone unlimited και η εμπειρια δεν περιγραφεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η extra sim μοιράζεται τα Gigabyte του προγράμματος σου στην προκειμένη περίπτωση έχουμε απεριόριστό Internet οπότε δεν έχεις κάποια έξτρα χρέωση. Το κόστος της extra sim είναι 3€ το μήνα στο μηνιαίο πάγιο και μπορείς να βγάλεις μέχρι 4 συνολικά.. Έχεις δηλαδή 1 βασική με απεριόριστη ομιλία και internet και μέχρι 4 κάρτες με απεριόριστο internet!

3 hours ago, katchris said:

Η extra sim μοιράζεται τα Gigabyte του προγράμματος σου στην προκειμένη περίπτωση έχουμε απεριόριστό Internet οπότε δεν έχεις κάποια έξτρα χρέωση. Το κόστος της extra sim είναι 3€ το μήνα στο μηνιαίο πάγιο και μπορείς να βγάλεις μέχρι 4 συνολικά.. Έχεις δηλαδή 1 βασική με απεριόριστη ομιλία και internet και μέχρι 4 κάρτες με απεριόριστο internet!

Τελεια!αν ισχυει οντως το βαζω επιτοπου

14 ώρες πριν, ChristosVl είπε

Τελεια!αν ισχυει οντως το βαζω επιτοπου

Έτσι το έχω κάνει και έγω και έχω μοιράσει τις κάρτες με την οικογένεια για να έχουμε όλοι απεριόριστο Internet 

• Like 1

7 ώρες πριν, ChristosVl είπε

Χρησημοποιεις καποιο 4g - 5g router με sim? @katchris

Για την ώρα έχουμε τις κάρτες στα κινητά μας αλλά αν στην περιοχή σου πιάνεις καλές ταχύτητες μπορείς άνετα να δουλέψεις με κάποιο ρουτερ..! Δούλευα φέτος από το Πήλιο με τη 1 κάρτα σε mifi και δεν είχα κανένα πρόβλημα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε σπιτι κανει την ιδια δουλεια ας πουμε? κατι τετοιο κοιταω και γω 

Επεξ/σία από ChristosVl

3 ώρες πριν, ChristosVl είπε

Σε σπιτι κανει την ιδια δουλεια ας πουμε? κατι τετοιο κοιταω και γω 

Το έχω κάνει εγώ για το σπίτι στο χωριό.
Χρησιμοποιώ την sim σε ένα Mikrotik router.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραιος. Είναι σταθερό γενικά στη σύνδεση με το ιντερνετ η αποσυνδέονται συνέχεια αυτά? @dpolal

Επεξ/σία από ChristosVl

15 μέρες που το χρησιμοποιούσαμε κάθε μέρα δεν είχα κανένα θέμα και το setup ήταν ότι χειρότερο.

Επάνω σε ένα μικρό router Mikrotik που εκτελούσε τον έλεγχο, σύνδεση και υλοποιούσε το wifi για το σπίτι είχα κουμπώσει ένα Hyuawei usb stick, 4G modem, της Cosmote που μου είχε περισσέψει από παλιά.
Τα Mikrotik τα αναγνωρίζουν και παίζουν απευθείας, δεν έχουν θέμα αλλά γενικά το μενού τους είναι μπελάς και απαιτεί γνώσεις.

Μπορείς να βρείς εξίσου καλά 4G ρούτερς για αυτή την δουλειά από διάφορους κατασκευαστές.

15 minutes ago, dpolal said:

15 μέρες που το χρησιμοποιούσαμε κάθε μέρα δεν είχα κανένα θέμα και το setup ήταν ότι χειρότερο.

Επάνω σε ένα μικρό router Mikrotik που εκτελούσε τον έλεγχο, σύνδεση και υλοποιούσε το wifi για το σπίτι είχα κουμπώσει ένα Hyuawei usb stick, 4G modem, της Cosmote που μου είχε περισσέψει από παλιά.
Τα Mikrotik τα αναγνωρίζουν και παίζουν απευθείας, δεν έχουν θέμα αλλά γενικά το μενού τους είναι μπελάς και απαιτεί γνώσεις.

Μπορείς να βρείς εξίσου καλά 4G ρούτερς για αυτή την δουλειά από διάφορους κατασκευαστές.

οκ μια χαρα.Το stick που χρησιμευσε και το εβαλες? 

Σκεφτομαι τι να διαλεξω να σου πω την αληθεια,μενω σε περιοχη που δεν εχει και τελειο 5g και δεν ξερω αν θα ειναι καλυτερο ενα 5g h 4g router.

Αυτο που με νοιαζει ειναι να εχω σταθερο ιντερνετ χωρις διακοπες,ασχετα αν θα εχω 70mbps ή 350mbps.

Αν ειναι να δωσω 250ε για 5g και να αργει επειδη ψαχνει σημα καλυτερα ενα 4g σταθερο σε ταχυτητες 4g, θα ειναι ετσι ομως η κολλανε και αυτα λογω του οτι ειναι φτηνα? Αν π.χ μπορω να παρω ενα 5g και αυτο στη χειροτερη να δινει 4g με σταθερο σημα ολα καλα.

Ποιο θα μου προτεινες απο τα παρακατω? 

https://www.skroutz.gr/s/29788832/ZTE-MC801A-5G-Router-Gigabit-Asyrmato-Wi-Fi-6.html

https://www.skroutz.gr/s/28539256/ZTE-MF286R-Asyrmato-4G-Mobile-Router-Wi-Fi-5-me-4-THyres-Ethernet.html?product_id=87896033&sponsored=listing

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, ChristosVl είπε

οκ μια χαρα.Το stick που χρησιμευσε και το εβαλες? 

Σκεφτομαι τι να διαλεξω να σου πω την αληθεια,μενω σε περιοχη που δεν εχει και τελειο 5g και δεν ξερω αν θα ειναι καλυτερο ενα 5g h 4g router.

Αυτο που με νοιαζει ειναι να εχω σταθερο ιντερνετ χωρις διακοπες,ασχετα αν θα εχω 70mbps ή 350mbps.

Αν ειναι να δωσω 250ε για 5g και να αργει επειδη ψαχνει σημα καλυτερα ενα 4g σταθερο σε ταχυτητες 4g, θα ειναι ετσι ομως η κολλανε και αυτα λογω του οτι ειναι φτηνα? Αν π.χ μπορω να παρω ενα 5g και αυτο στη χειροτερη να δινει 4g με σταθερο σημα ολα καλα.

Ποιο θα μου προτεινες απο τα παρακατω? 

https://www.skroutz.gr/s/29788832/ZTE-MC801A-5G-Router-Gigabit-Asyrmato-Wi-Fi-6.html

https://www.skroutz.gr/s/28539256/ZTE-MF286R-Asyrmato-4G-Mobile-Router-Wi-Fi-5-me-4-THyres-Ethernet.html?product_id=87896033&sponsored=listing

Το stick είναι το 4G modem με το sim, το ρουτεράκι είναι μόνο για να πέρνει το σήμα, να διαχειρίζεται την σύνδεση και να δίνει wifi για το σπίτι. (έχει θύρα usb)
Το stick το είχα ήδη και για το ρουτεράκι ξόδεψα μόνο 35 ευρώ καθώς το πήρα μετάχειρο, οπότε το πρότζεκτ δεν κόστισε σχεδόν τίποτα και λειτουργεί μια χαρά για τις 3-4 φορές το χρόνο που πάμε.
Τον υπόλοιπο καιρό απλά το έχω για να ελέγχω μία κάμερα ασφαλείας.

Για σταθερό ίντερνετ παίζει ρόλο η περιοχή που είσαι, η απόσταση από την κεραία και πόσος κόσμος συνδέεται.
Ένα ρούτερ με καλή κεραία βοηθάει στην καλύτερη λήξη και για να ξέρεις αν είναι οκ το μέρος που σε ενδιαφέρει κάνεις πρώτα δοκιμές με το κινητό σου.

Υπάρχει σχετικό κομμάτι στο φόρουμ για να ρωτήσεις για ρουτερ, τα 5G είναι ακόμα πολύ ακριβά.
https://www.insomnia.gr/forums/forum/29-routers/

Επεξ/σία από dpolal

• 2 μήνες μετά...

Καλησπερα παιδες.

Εχω αυτη τη στιγμη cosmote καρτοσυμβολαιο και μου εχει βγαλει καποιες προσφορες για ανανεωση. Μια απο αυτες ειναι το Cosmote Gigamax Unlimited στα 20.82 το μηνα τελικη τιμη (ετσι λεει).

Επειδη αυτη τη στιγμη δινω 11,5 και θα παει στα 12.5 αν ανανεωσω το ιδιο, αλλα παραλληλα βαζω καρτα ιντερνετ καθε μηνα στης κορης το κινητο (10 ευρα) αποκλειστικα και μονο για ιντερνετ και δεν της φτανει , σκεφτομουν μηπως παω σε αυτο το προγραμμα και παρω extra sim για να της δωσω να εχει στο κινητο της μονο για data. Μπορει να γινει ή δεν ισχυει πλεον? δεν μπορω να βρω αναλογη πληροφορια πουθενα στο site της Cosmote . To Chat δε λειτουργει και τηλ χρεωνουν ακομα και μεσω δικτυου Cosmote οι καραγκιοζηδες

• Like 1

Στις 6/12/2023 στις 6:11 ΜΜ, Ashaman είπε

Καλησπερα παιδες.

Εχω αυτη τη στιγμη cosmote καρτοσυμβολαιο και μου εχει βγαλει καποιες προσφορες για ανανεωση. Μια απο αυτες ειναι το Cosmote Gigamax Unlimited στα 20.82 το μηνα τελικη τιμη (ετσι λεει).

Επειδη αυτη τη στιγμη δινω 11,5 και θα παει στα 12.5 αν ανανεωσω το ιδιο, αλλα παραλληλα βαζω καρτα ιντερνετ καθε μηνα στης κορης το κινητο (10 ευρα) αποκλειστικα και μονο για ιντερνετ και δεν της φτανει , σκεφτομουν μηπως παω σε αυτο το προγραμμα και παρω extra sim για να της δωσω να εχει στο κινητο της μονο για data. Μπορει να γινει ή δεν ισχυει πλεον? δεν μπορω να βρω αναλογη πληροφορια πουθενα στο site της Cosmote . To Chat δε λειτουργει και τηλ χρεωνουν ακομα και μεσω δικτυου Cosmote οι καραγκιοζηδες

Από τα 11,5€ μέχρι τα 20€ αξίζει την διαφορά να κανείς το Unlimited. 
Η extra sim είναι 3€/μηνα. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...