Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 50 λεπτά πριν, eMike είπε Οι πειραγμένοι μετρητές είναι περισσότεροι και από τα ταξίμετρα των 80ς 90ς και 00ς αθροιστικά... Έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις απλά όχι μεγάλη δημοσιότητα, ακόμα. Ένα μεγάλο μέρος των τεχνικών του ΔΕΔΗΕ και κάμποσων που γνωρίζουν το κάνει κάθε μήνα για 30-50Ε το μετρητή...Νομίζω είναι και ανάλογα το μετρητή, κάποιοι θέλουν κάθε μήνα ρύθμιση, κάποιοι μια κι εξω. Μια χαρά side hustle... Στην πολυκατοικία μου είναι όλα τα ρολόγια πειραγμένα. Εκτός από το δικό μου (του μαλάκα δηλαδή). Μου έκανε εντύπωση που εδώ και 5-6 χρόνια σταμάτησαν όλοι να βάζουν πετρέλαιο ξαφνικά. Ελεγα τι στο διάολο δε κρυώνουν? Τα μωρά τους πως τα ζεσταίνουν. Αγαθομαλάκας κι εγώ, δε πήγε το μυαλό μου. Μέχρι που ήπια καφέ με ένα γείτονα τυχαία τις προάλλες και μου είπε "ναι ρε μλκ, εγώ τους τα έχω φτιάξει....θες να στο φτιάξω να ηρεμήσεις?" Το έχουν καταλάβει λοιπόν και βγαίνουν παγανιά. Νομίζω το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τα 10Κ αν διαπιστωθεί παράβαση... Καλή ευκαιρία ίσως να βγάλουν και από λαδώματα για σβήσιμο. Win Win Δεν είσαι εσύ ο μλκς αλλά οι υπόλοιποι. Ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να καταλάβει αν κάποιοι κλέβουν ρεύμα από την διαφορά κατανάλωσης μεταξύ του μετρητή του υποσταθμου ΧΤ και όλων των καταναλωτών που ανήκουν στο κύκλωμα του. Μετά ελέγχουν αν αυτές οι διαφορές κατανάλωσης συμπίπτουν χρονικά με κάποια περίεργη αλλαγή στο ενεργειακό προφίλ του κάθε καταναλωτη, κάνουν ελέγχους σε όλους και εστιάζονται περισσότερο σε όσους εντοπίζονται ύποπτοι από το προηγούμενο στάδιο. Αναλόγως της παρεμβασης που έγινε στον μετρητή, υπάρχει τρόπος να εντοπιστεί με πολύ καλή ακρίβεια η ενεργεια που δεν καταγράφηκε. Αν έχει γίνει παράκαμψη τότε κοιτάνε αν είσαι ο μόνος που έχει πειραγμένο μετρητή στο κύκλωμα, και αν είσαι μόνο εσύ χρεωνουν ότι κατέγραψε ο μετρητής του υποσταθμου σε εσένα. Αν υπάρχουν και άλλοι που κλέβουν κοιτάνε παλαιότερες καταναλώσεις και υπολογίζουν κατ εκτίμηση. Αυτό που αναφέρθηκε με τους παλαιούς τεχνικούς που πήγαιναν επί πληρωμή και ρύθμιζαν τα ρολόγια ώστε να έχει κλαπεί ρεύμα αλλά να μην φαίνεται η ένδειξη του μετρητή προβληματική, γινόταν κυρίως σε καταστήματα με τεράστιες καταναλώσεις, οι ιδιοκτήτες έφερναν άνθρωπο τον πληρωναν αδρά και γλίτωναν μεγαλα πόσα από καταναλώσεις. Γενικά για όλους αυτούς που υπερηφανετονται ότι κοροϊδεύουν το σύστημα και την σκαπουλαραν, έρχεται η στιγμή που θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει. Τέλος, το φαινόμενο έχει πάρει ήδη δημοσιότητα σε προηγούμενες χρονιές, δεν είναι κάτι τωρινό. Η ΔΕΗ γνωρίζει ακριβώς την έκταση και το κόστος των ρευματοκλοπων, εξαιτίας αυτών πληρώνουμε όλοι ένα 4-5% παραπάνω στα τιμολόγια από αυτό που θα έπρεπε να ήταν κανονικά. 3 2
takoulou Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 7/9/2023 στις 12:36 ΜΜ, GREG10ARIS είπε Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω για συμβουλές ή άμα κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία. Έλαβα μια επιστολή από τη ΔΕΔΔΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα ότι έγινε αυτοψία στη παροχή μου στο πλαίσιο «στοχευμένων ελέγχων». Λόγω της συγκεκριμένης αυτοψίας κατηγορούμαι ότι έχω πειράξει το μετρητή καθώς βρέθηκαν παραποιημένες σφραγίδες στο κέλυφος του. Έπειτα, έγινε αντικατάστασή του και ο παλιός μετρητής πήγε για να ερευνηθεί. Μας έχουν δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να πάμε από τα κεντρικά τους και να τον ελέγξουν μπροστά μας (την επόμενη εβδομάδα). Μένω με τον αδελφό μου και είμαστε φοιτητές σε πολυκατοικία σε δικό μας διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και δεν έχουμε ακουμπήσει ποτέ τον μετρητή, πόσο μάλλον να τον παραποιήσουμε.Όλοι οι μετρητές είναι εύκολα προσβάσιμοι στο ισόγειο της πολυκατοικίας, το επισημάνω γιατί θα μπορούσε να προκληθεί παραποίηση από τον οποιονδήποτε. Έχουμε κρατήσει όλες τις μετρήσεις των τελευταίων μηνών καθώς και τους λογαριασμούς, αν είχε παραποιηθεί ο μετρητής προς όφελός μας θα υπήρχε αισθητή διαφορά όμως προφανώς δεν υπάρχει απολύτως καμία. Το πιθανότερο είναι να ανησυχούμε χωρίς λόγο καθώς επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας είπαν ότι οι στοχευμένοι έλεγχοι έγιναν λόγω αλλαγής του ονόματος στην παροχή, συγκεκριμένα από το όνομα της μητέρας μου στο δικό μου. Όμως, καθώς η κατηγορία είναι σοβαρή θα εκτιμούσαμε οποιαδήποτε συμβουλή μπορείτε να μας δώσετε, είτε αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Ευχαριστούμε! Καλησπέρα.. Τελικά τι έγινε; Έκανες κάτι;
GREG10ARIS Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, takoulou είπε Καλησπέρα.. Τελικά τι έγινε; Έκανες κάτι; Αυτη την εβδομαδα ειναι να παμε, δεν εχουμε κατι αλλο να κανουμε. Θα παμε εκει με ολα τα αποδεικτικα που εχουμε (μετρησεις, λογαριασμους, τα εχουμε κρατησει ολα) και θα δουμε τι θα μας πουν.. Στις 8/9/2023 στις 10:38 ΜΜ, eMike είπε Οι πειραγμένοι μετρητές είναι περισσότεροι και από τα ταξίμετρα των 80ς 90ς και 00ς αθροιστικά... Έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις απλά όχι μεγάλη δημοσιότητα, ακόμα. Ένα μεγάλο μέρος των τεχνικών του ΔΕΔΗΕ και κάμποσων που γνωρίζουν το κάνει κάθε μήνα για 30-50Ε το μετρητή...Νομίζω είναι και ανάλογα το μετρητή, κάποιοι θέλουν κάθε μήνα ρύθμιση, κάποιοι μια κι εξω. Μια χαρά side hustle... Στην πολυκατοικία μου είναι όλα τα ρολόγια πειραγμένα. Εκτός από το δικό μου (του μαλάκα δηλαδή). Μου έκανε εντύπωση που εδώ και 5-6 χρόνια σταμάτησαν όλοι να βάζουν πετρέλαιο ξαφνικά. Ελεγα τι στο διάολο δε κρυώνουν? Τα μωρά τους πως τα ζεσταίνουν. Αγαθομαλάκας κι εγώ, δε πήγε το μυαλό μου. Μέχρι που ήπια καφέ με ένα γείτονα τυχαία τις προάλλες και μου είπε "ναι ρε μλκ, εγώ τους τα έχω φτιάξει....θες να στο φτιάξω να ηρεμήσεις?" Το έχουν καταλάβει λοιπόν και βγαίνουν παγανιά. Νομίζω το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τα 10Κ αν διαπιστωθεί παράβαση... Καλή ευκαιρία ίσως να βγάλουν και από λαδώματα για σβήσιμο. Win Win Υπαρχουν δηλαδη παντου πειραγμενοι μετρητες οπως λες, και κατηγορουν εμας που πληρωνουμε σαν χαζοι καθε μηνα..
pontez2 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, GREG10ARIS είπε Αυτη την εβδομαδα ειναι να παμε, δεν εχουμε κατι αλλο να κανουμε. Θα παμε εκει με ολα τα αποδεικτικα που εχουμε (μετρησεις, λογαριασμους, τα εχουμε κρατησει ολα) και θα δουμε τι θα μας πουν.. Υπαρχουν δηλαδη παντου πειραγμενοι μετρητες οπως λες, και κατηγορουν εμας που πληρωνουμε σαν χαζοι καθε μηνα.. Δε θα σας πουν κατι παραπάνω απ οτι σου έγραψα εκει. Απλά έλεγχο στο μετρητη ενοποιον σου θα κάνουν. Θα φανεί αν ο μετρητής ειναι παραβιασμένος και αν υπάρχουν ιχνη ρευματοκλοπής. Μόνο αν δειξει οτι ρευματοκλεύεις αυτη τη στιγμη, τρως απευθειας προστιμο. Σε οποιαδηποτε άλλη περίπτωση χρειάζεται διαδικασία. Πχ σε γνωστο ηρθε ενημέρωση οτι παρά το γεγονός πως ηταν παραβιασμένες οι ασφάλειες, δεν αποδειχθηκε ρευματοκλοπή. Ωστοσο στον λογαριασμο της ΔΕΗ του χρέωσαν την αλλαγή μετρητή βάσει των λεγόμενών του 1
takoulou Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, GREG10ARIS είπε Αυτη την εβδομαδα ειναι να παμε, δεν εχουμε κατι αλλο να κανουμε. Θα παμε εκει με ολα τα αποδεικτικα που εχουμε (μετρησεις, λογαριασμους, τα εχουμε κρατησει ολα) και θα δουμε τι θα μας πουν.. Υπαρχουν δηλαδη παντου πειραγμενοι μετρητες οπως λες, και κατηγορουν εμας που πληρωνουμε σαν χαζοι καθε μηνα.. Οκ εντάξει.. Τα έχουν και στον Δεδδηε τις καταναλώσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.. Θα δουν και τι κατανάλωση έχει γίνει μέχρι τώρα.. Τους λογαριασμούς δεν τους διαφέρει.. Θα κοιτάξουν γενικά τον μετρητή αν γίνει παραβίαση.. 1
GREG10ARIS Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπερα σε οσους παρακολουθουν ακομη. Πηγαμε στο ραντεβου σημερα αλλα δε βρηκαν τιποτα, οι σφραγιδες δεν ειχαν ιχνος παραβιασης οποτε ολα καλα. Δηθεν θα ελεγξουν αν πληρωναμε τους λογαριασμους τα τελευταια 4 χρονια και θα ενημερωσουν. Ευχαριστουμε για τις απαντησεις σας! 8
Sofiave Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 7/9/2023 στις 12:36 ΜΜ, GREG10ARIS είπε Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω για συμβουλές ή άμα κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία. Έλαβα μια επιστολή από τη ΔΕΔΔΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα ότι έγινε αυτοψία στη παροχή μου στο πλαίσιο «στοχευμένων ελέγχων». Λόγω της συγκεκριμένης αυτοψίας κατηγορούμαι ότι έχω πειράξει το μετρητή καθώς βρέθηκαν παραποιημένες σφραγίδες στο κέλυφος του. Έπειτα, έγινε αντικατάστασή του και ο παλιός μετρητής πήγε για να ερευνηθεί. Μας έχουν δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να πάμε από τα κεντρικά τους και να τον ελέγξουν μπροστά μας (την επόμενη εβδομάδα). Μένω με τον αδελφό μου και είμαστε φοιτητές σε πολυκατοικία σε δικό μας διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και δεν έχουμε ακουμπήσει ποτέ τον μετρητή, πόσο μάλλον να τον παραποιήσουμε.Όλοι οι μετρητές είναι εύκολα προσβάσιμοι στο ισόγειο της πολυκατοικίας, το επισημάνω γιατί θα μπορούσε να προκληθεί παραποίηση από τον οποιονδήποτε. Έχουμε κρατήσει όλες τις μετρήσεις των τελευταίων μηνών καθώς και τους λογαριασμούς, αν είχε παραποιηθεί ο μετρητής προς όφελός μας θα υπήρχε αισθητή διαφορά όμως προφανώς δεν υπάρχει απολύτως καμία. Το πιθανότερο είναι να ανησυχούμε χωρίς λόγο καθώς επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας είπαν ότι οι στοχευμένοι έλεγχοι έγιναν λόγω αλλαγής του ονόματος στην παροχή, συγκεκριμένα από το όνομα της μητέρας μου στο δικό μου. Όμως, καθώς η κατηγορία είναι σοβαρή θα εκτιμούσαμε οποιαδήποτε συμβουλή μπορείτε να μας δώσετε, είτε αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Ευχαριστούμε! Τι κάνατε τελικά; και εγώ το ίδιο θέμα εχω Στις 7/9/2023 στις 5:33 ΜΜ, pontez2 είπε Μου συνεβει κι εμένα ακριβώς το ίδιο και όντως πήγα στο ραντεβού με τους τεχνικούς. Απλά άνοιξαν τον μετρητή, είδαν ότι ήταν σπασμένες οι εσωτερικές σφραγίδες που αυτό μαρτυρά "παραβίαση". Ωστόσο δεν υπήρξαν ίχνη ρευματοκλοπης, οπότε βάσει αυτού έστειλαν πόρισμα στον τοπικό δεδδηε που έλεγε πως δεν αποδεικνύεται ρευματοκλοπης αλλά λόγο παραβίασης δεν αποκλείεται. Ο τεχνικός μάλιστα είπε ότι εφόσον έχει ο ίδιος τη γνωση να "ρευματοκλεψει* χωρίς να αφήσει ίχνος, πιθανόν μπορούν και άλλοι, άρα πλέον ο τοπικός δεδδηε θα ελέγξει όλους τους λογαριασμούς μου για να δει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα δηλαδή εμφανώς χαμηλοί λογαριασμοί κτκ Μετά θα κοιτάξει σε παλαιότερους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές του σπιτιού. Επίσης είπε ότι μπορεί και να μην έχει συμβεί τίποτε διότι τη δεκαετία του 80 διάφοροι τεχνικοί άνοιγαν τους μετρητές να ταεκαρουν και έσπαγαν σφραγίδες χωρίς να τις αντικαταστήσουν. Σε ερώτημα μου αν θα υπάρξει πρόβλημα σε περιόδους που λείπουμε κτλ είπε ότι ο δεδδηε μπορεί να καταλάβει ποτέ απουσιάζει ένα νοικοκυριό, αν έχει κατεβασμένο γενικό κτλ κτλ Μου έκοψαν το ρεύμα λόγω δύο ληξιπροθεσμων όπου πληρώθηκαν την ίδια μέρα και όταν έμαθα ότι θέλουν 48 ώρες για επανασύνδεση κάλεσα ηλεκτρολόγο όπου άφησε κομμένες τις σφραγίδες. Έλαβα επιστολή και εγώ . Είχατε κάποιον άλλο μαζί; Στις 11/9/2023 στις 2:01 ΜΜ, takoulou είπε Καλησπέρα.. Τελικά τι έγινε; Έκανες κάτι; Πήγατε μόνος ή με κάποιο ηλεκτρολόγο ή δικηγόρο; 18 ώρες πριν, GREG10ARIS είπε Καλησπερα σε οσους παρακολουθουν ακομη. Πηγαμε στο ραντεβου σημερα αλλα δε βρηκαν τιποτα, οι σφραγιδες δεν ειχαν ιχνος παραβιασης οποτε ολα καλα. Δηθεν θα ελεγξουν αν πληρωναμε τους λογαριασμους τα τελευταια 4 χρονια και θα ενημερωσουν. Ευχαριστουμε για τις απαντησεις σας! Πήγατε με κάποιο ηλεκτρολόγο ή δικηγόρο;
fredd0 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 και με τον Παπα να πας, αν ο τεχνικος του ΔΕΔΔΗΕ βρει ρευματοκλοπη τελειωσε το θεμα εκει, δε μπορει να πει κατι μαγικο ενας ηλεκτρολογος και να αλλαξει το πορισμα. Δικηγορο θα χρειαστεις αν ξεκινησει η ποινικη διαδικασια παντως αν ειναι οπως τα λες, και ο ηλεκτρολογος σου δεν ηταν τοσο ντουγανι ωστε να κοψει τη μολυβδοσφραγιδα δε θα εχεις θεμα. Απλα θα χρεωθεις το καινουργιο ρολοι
fredd0 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Παντως μη τους πεις οικειοθελως την ιστορια. Πας και κανεις την ασχετη, δε ξερω τπτ, πω πω πεφτω απο τα συννεφα κλπ. Γιατι τυπικα και η παρανομη επανασυνδεση πλεον θεωρειται ρευματοκλοπη Spoiler https://rae.gr/wp-content/uploads/2020/12/ΑΠΟΦΑΣΗ-1238Α.pdf Ορισμός Ρευματοκλοπής ... • Η αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών που έχουν απενεργοποιηθεί αλλά υπάρχει σύμβαση προμήθειας σε ισχύ (π.χ. απενεργοποίηση μετά από αίτημα Προμηθευτή λόγω υπερημερίας, παραβίαση όρων σύμβασης σύνδεσης από πελάτη, μη ανανέωση εργοταξιακής παροχής), με ή χωρίς αλλοίωση της μέτρησης. 1
Sofiave Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Έχετε απόλυτο δίκιο αλλά όταν άκουσα 48 ώρες δεν μπορούσα να περιμένω..Είχε άδεια ηλεκτρολογου
takoulou Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, Sofiave είπε Έχετε απόλυτο δίκιο αλλά όταν άκουσα 48 ώρες δεν μπορούσα να περιμένω..Είχε άδεια ηλεκτρολογου Δεν σημαινει κατι αυτο... Δεν γινεται να ανοιχτει η παροχη... Εως 48 ωρες.. Μηπως ειχε πειραχθει και αλλου η παροχη;;
Maurikycli Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, Sofiave είπε Έχετε απόλυτο δίκιο αλλά όταν άκουσα 48 ώρες δεν μπορούσα να περιμένω..Είχε άδεια ηλεκτρολογου Πας να κάψεις και τον ηλεκτρολόγο δηλαδή. Αν σου ζητήσουν τα στοιχεία του θα τα δώσεις;
Joshua21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 7 hours ago, fredd0 said: Παντως μη τους πεις οικειοθελως την ιστορια. Πας και κανεις την ασχετη, δε ξερω τπτ, πω πω πεφτω απο τα συννεφα κλπ. Γιατι τυπικα και η παρανομη επανασυνδεση πλεον θεωρειται ρευματοκλοπη Reveal hidden contents https://rae.gr/wp-content/uploads/2020/12/ΑΠΟΦΑΣΗ-1238Α.pdf Ορισμός Ρευματοκλοπής ... • Η αυθαίρετη επανενεργοποίηση παροχών που έχουν απενεργοποιηθεί αλλά υπάρχει σύμβαση προμήθειας σε ισχύ (π.χ. απενεργοποίηση μετά από αίτημα Προμηθευτή λόγω υπερημερίας, παραβίαση όρων σύμβασης σύνδεσης από πελάτη, μη ανανέωση εργοταξιακής παροχής), με ή χωρίς αλλοίωση της μέτρησης. Λάθος συμπέρασμα έβγαλες, και λογικό ήταν μια και έλαβες υπόψιν μόνο ένα κομμάτι της απόφασης και αγνόησες όλα τα υπόλοιπα. Λίγο παρακάτω λέει το εξής: "Επειδή από τα ανωτέρω προκύπτει ότι στην περίπτωση αυθαίρετης επανενεργοποίησης παροχής που έχει απενεργοποιηθεί αλλά υπάρχει σύμβαση προμήθειας σε ισχύ (π.χ. απενεργοποίηση λόγω χρέους, λόγω παραβίασης όρων σύμβασης σύνδεσης από πελάτη, λόγω μη ανανέωσης εργοταξιακής παροχής κλπ), ενώ δεν υπάρχει αλλοίωση της μέτρησης, δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό μιας πράξης ως ρευματοκλοπής, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 95. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση αυτή αφενός καταγράφεται το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνεται, αφετέρου η ενέργεια αυτή αντιστοιχίζεται με Εκπρόσωπο Φορτίου και δύναται να τιμολογηθεί." 1
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, Maurikycli said: Πας να κάψεις και τον ηλεκτρολόγο δηλαδή. Αν σου ζητήσουν τα στοιχεία του θα τα δώσεις; α.λαθος του ηλεκτρολογου να αναλαβει τετοια δουλεια και απλα μετα θα πει δεν ξερω τιποτα γιατι απλα δεν παιζρμεθ να εφωσε αποδειξη. επισης απορω αν ο ηλεκτρολογος μπηκε στον κοπο να πει οτι ειναι παρανομο αυτο πουζητηθηκε και οτι μπορει να εχει θεμα.μαλλον τον ενοιαζε το 50 ευρω.οποτε και οι 2 φταινε 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα